miercuri, 9 ianuarie 2013

ORFEU - primul poet al Daciei Edenice

Personaj extrem de important al mitologiei grecești, Orfeu - arhetipul artistului desăvârșit, se dovedește a avea origini tracice și, dintr-o serie de considerente, el  poate fi considerat ca primul poet al Daciei Edenice. 

Faptul că grecii au preluat tradiții și divinități tracice este un lucru recunoscut chiar de anticii eleni. Faptul că există o îndelungată perioadă de ignorare a mitologiei naționale din partea istoricilor români este un alt lucru evident. Astăzi, însă, prin munca susținută a unor cercetători entuziaști, ADEVĂRUL despre cele două epoci eliminate din manualele noastre de istorie - Străvechimea și Antichitatea - iese la la lumină.

Prin urmare, vă invităm să participați la două evenimente care îl au în prim plan pe Orfeu, ca prim poet al Daciei Edenice:

1. Emisiunea Adevăruri tulburătoare pe care o realizez pe Nașul Tv (live.nasul.tv) vineri, 11 ianuarie, de la ora 22:00 (și în reluare, sâmbătă, de la ora 18:00. duminică, de la ora 13:00 și luni, de la ora 09:00) - invitat conf. univ. dr. Gheorghe Iscru (Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI)

2. Conferința Orfeu - primul poet al Daciei Edenice, susținută de conf. univ. dr. Gheorghe Iscru și prof. Maria Ionescu, la Muzeul de Istorie al Municipiului București (Palatul Șuțu), joi, 10 ianuarie, de la ora 13:00. Intrarea liberă.

Vă așteptăm!


Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ritualul de nemurire al „lupilor” geto-daci"

http://www.enational.ro/romania-mea/ritualul-de-nemurire-al-%E2%80%9Elupilor%E2%80%9D-geto-daci-89169.html/

:)

Anonim spunea...

Sa nu uitam descoperirile de statui de la Alba-Iulia referitor al cultului Mithra, printre care se afla si una ce dateaza din perioada neoliticului.
Foarte importate date referitoare la mitologia strabunilor.

Anonim spunea...

Credeau ca daca romanilor le-au placut femeiile dacilor si femeiilor romane aurul dacilor acestia au intrat si au cotrobait in beciurile dacilor dupa care s-au contopit, uitandusi limba prin cotloanele beciurilor goale ale dacilor, lasand si oile sa pasca in liniste si lupii sa dea piept pruncilor dacilor. Dupa care au plecat si gata. Ai nostri daci ciobani care au mai ramas , fara un pahar de vin la masa si fara de pahar au mancat doar branza si au jefuit stupurile de albine pentru asi indulci putin viata, sau inchis in beci cate 8 luni pe an ca sa invete bine latina si sa se scuture de toata matreata stramoseasca, sa-si rada barbile si parul de pe picioare ca sa le vina bine fustele romane. Mai mutl in timpul liber scriau carti sa Roma sa afle noutatile dictionarului latin mult indragit si in schimb mai trimiteau si cate un cufar de galbeni daca era nevoie sa fie siguri ca columna cu razboiul pirdut sa fie gata la timp. Si in pauzele de la pranz isi ingropau cetatile si ce le-a mai ramas ca sa fie siguri ca nimenea din veacurile ce vor urma sa nu le stie gloriosul trecut.
Nu cred si nu vreau sa cred ca oameni in toata firea pot sa creada o asemenea istorie.

ECATERINA spunea...

merita de vazut dezvaluirile fostului consilier al papei IOAN PAUL al II-lea ,interviu facut de tvr CLUJ ,,TVRCluj-Intrview with Miceal Ledwith Part 1 -,,are 3 parti in a 3-a dezvaluie ca de aici a pornit latinitatea nu noi ne-am latinizat de la romani

Anonim spunea...

Miceal Ledwith,Omu asta a mai lansat un fel de bomba pe piata,poate ar trebui sa-i cerem niste lamuriri....