vineri, 18 ianuarie 2013

Uimitoarele statui de DACI din muzeele lumii


Pe Nașul Tv, vineri seara, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 18:00, duminică, de la ora 13:00 și luni de la ora 09:00).

Una dintre cele mai zdrobitoare dovezi ale importanței geto-dacilor în lumea antică o reprezintă impresionanta colecție de statui impunătoare de daci pe care o găsim astăzi în cele mai importante muzee ale lumii. Imaginea strămoșilor noștri se lasă descoperită la Roma, Napoli și Florența, Paris, Londra și Madrid, Berlin, Ierusalim, Copenhaga și în alte multe locații.

Potrivit expertului în istoria artei, istoricul Leonard Velcescu, niciun alt popor învins de Roma nu a beneficiat de o astfel de atenție din partea artiștilor plastici romani. Învinșii au figuri de învingători și decorează cele mai importante monumente romane!!!

Despre acest uriaș mister, ca și despre existența unor împărați romani de origine dacică, veți putea afla mai multe din emisiunea pe care o realizez în această seară împreună cu prof. dr. Mihai Popescu de la Biblioteca Militară Națională. Cu această ocazie veți putea vedea și cele mai reprezentative statui de daci din muzeele lumii.


Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Daniel Roxin


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

13 comentarii:

Rosa spunea...

Esti un DAC ADEVARAT !...Du-ti misiunea pana la capat , pentru ca , ACEASTA este menirea ta pe acest pamant....

Anonim spunea...

Care om are o misiune sau menire cum vrei sa-i zici si nu si-o duce pana la capat, draga Rosa?

Rosa spunea...

Pt Anonim de de la 13 :21-Dacul adevarat era Daniel ,(am omis )si restu depinde ce doreste fiecare sa fie....Eu ma retrag pt ceva timp de pe acest blogg pentru ca vreau sa termin un lucru pe care mi l-am dorit toata viata ....Va imbratisez pe toti Voi reveni Rugati-va pt mine : TOTUL SAU NIMIC !

BASARAB DACIANA spunea...

RASPUND EU =ISTORIA E PLINA DE LASITATII SI DE TRADARE/////ASTEPTAM MULTE LUCRURI BUNE DE LA ROXI.ITI MULTUMIM DANI --meri mai departe/ noi te urmam...pe drumul ce se chema iupire-lumina-adevar si DESTIN=adica dumul spre milenara DACIA.

Anonim spunea...

Ma uit de multa vreme la voi si tot ceea ce inseamna dac sau daci spirit sau traditie se mai intalnesc intrun loc mai special si mai ferit din mutii Apuseni.
Unii o numesc tara atii o numesc doar regiune si printre ei oameni mai in varsta o cheama quiar asa cum imi place si mie Tara Motilor.
Obiceiuri si traditii pe care multi au indraznit sa le curme nar nici comunistii cu tot alaiul lor n-au reusit.
,,Am o piatra pe suflet,, cum se spune prin locurile celea, ca nu se aminteste de ei cum se cuvine, si cum ca gurile rele vorbesc ca minunatiile ce pazesc motii se imputineaza pe an ce trece si ca sunt destinate pieirii.

cristi spunea...

De fapt invinsii sunt invingatori peste timp. Imperiul roman a devenit agentul nostru de marketing. Nimeni nu ar fi reusit sa sclupteze atat de frumos si de artistic dacii. Deci, revin cu enuntul ca toate au rostul lor. Toata planeta se ocupa acum de istoria imperiului roman si astfel indirect vor ajunge la noi, ca vor ca nu vor. Incet dar sigur se vor lega/impleti toate lucrurile.
Acum vreo 5/6 ani cautam cu infrigurare pe net date despre daci. Asta dupa ce in trecut il citisem pe Densusianu, un pic pe Parvu, Dobos, samd (insiruirea o fac cu tot respectul fata de acesti corifei ai istoriei noastre dovedite si intuite). Mai nimic. Despre Eminescu tot asa. Bineinteles erau cartile lui Nae Georgescu, Barbu Constantin, samd. Dar le cautai de intepeneai. Acum este o explozie binevenita. La momentul oportun a aparut Roxin, ca o necesitate de a da glas cuvintelor nespuse sau rostite dar neauzite. Si asa valul creste, energiile nationale, din adancimea sufletelor noastre, cele care au tinut neamul la un loc zeci de mii de ani pe acest areal si care au luat formele cunoscute (de putini din pacate, din cauza ocultarii si cenzurii de pana acum) in istoria noastra, urmand sa elibereze pentru totdeauna sufletul romanesc.
Acest fluviu al energiilor va curge in sensul destinului maret pe care il avem, si asa cum apele involburate isi cauta drum pe langa obstacolele ce ii apar in cale si pana la urma le inghite tot asa se va intampla si cu piedicile si oamenii care le pun in calea noastra.Priviti in jur, respirati incet/adanc si veti simti si trai acest sentiment. Si cu cat la suprafata valurile sunt mai inspumate si zbuciumate cu atat in adancime curgerea este lina si de neoprit.
Aveti rabdare si hotarare. Rabdare pentru ca este o virtute, hotarare pentru a rezista greutatilor.

Anonim spunea...

SUPERB!!!Sa dea DUMNEZEU si Domnul nostru IISUS HRISTOS asa sa fie!!!

Anonim spunea...

O initiativa frumoasa !
https://www.facebook.com/saneamintimcinesuntem

GELU MIRY spunea...

IATA CE CONSENEZ EU DESPRE MOTI IN ISTORIA NEAMULUI -SINT CEI MAI DEMNI OAMENI DE PE PAMINT -CEI MAI MINDRII -CEI MAI VITEJI -OAMENI IUBITORI DE DUMNEZEU DE TRADITIILE / OBICEIURILE SI PORTUL NEAMULUI DAK =SINT PRIMI DINTRE TOATE SEMINTIILE DACILOR=DACIIapuseni -criseni- biharenisi- apolloni=REGELE lor GELU a dat prima jertfa de singe in fata navalirii ungurilor -an 898 d.c. -fapte consemnate in-GESTA HUNGARORUM-CAREA II MULTUMIM pt.INSCRIS ISTORIC[vz. harta GESTA HUNGARORUM]========== MAI DEPARTE un lung sireag de singe crisan biharean apollonii motean-apusean-pina la Iancu pina la CAREI-25 OCT.1944[FRONTUL SALVARII SPIRITULUI DAK -DESEMNEAZA aceasta zi-ziua nationala a DACIEI]-AICIva chem moti sa ridicam o statuie regelui dac GELU din al carui ruda va trageti-NU UITAI CAREI- .va multumesc -iti multumesc si tie ROXI -EU STIU CA EI -SINT SLABICIMEA NOASTRA-CE FAPTE DOMNE ...CE FAPTE AU FAPTUI....DOAMNE MA INCHIN IN GENUNCHI---

Iacob Stirbu spunea...

Cel mai plauzibil este ca aceste statui au fost luate din Dacia ca prada de razboi.Nu cred ca romanii au investit bani sa sculpteze chipuri de daci.

cristi spunea...

Si Coloana lui Traian sau Poarta lui Constantin cel Mare, etc.? Ei ni le.au facut! "Este dovezi multe" cum ar spune o promterista.

Unknown spunea...

Esti foarte tare in articole despre cosmos.Te rog acceseaza-mi bloul meu.Adresa mea de blog e IUBIM.NAT

Anonim spunea...

nu stiu daca sunteti la curent dar am vazut un cap de dac in seattle art museum !