joi, 3 ianuarie 2013

Uimitorul complex megalitic de la Puma Punku

Puma Punku. Tiwanaku (Tiahuanaco), Bolivia. America de Sud. Un enigmatic complex megalitic.

Puma Punku este un complex de ruine megalitice care face parte din site-ul arheologic de la Tiwanaku (Tihuanaco), Bolivia. În primul rând trebuie mentionat faptul că acest complex este situat la 4000 metri deasupra nivelului marii şi datează, dupa unii, de acum 12.000-17.000 ani.



Ruinele de la Puma Punku sunt una din cele patru structuri ale stravechiului Tiahuanaco. Celelalte trei structuri sunt: Piramida Akapana, Platforma Kalasasaya, şi Templul subteran.

Puma Punku a fost o construcţie impunătoare, care se întindea pe o suprafaţă impresionantă, 167.36 metri lungime si 116.7 metri lăţime. Blocurile de piatră cântăresc chiar și 200 sau 800 de tone, iar compoziţia lor este granit şi diorit.

Puma Punku este un mare complex megalitic care cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatra taiate cu o precizie incredibila, in diverse forme geometrice. Despre oamenii care au trait aici se spune că nu cunosteau nici limbajul scris si nici roata, si totusi... au construit cumva una dintre cele mai complexe structuri din lume.


Este foarte puţin probabil ca pietrele în Puma Punku sa fi fost tăiate cu ajutorul vechii tehnici, poate doar cu o tehnica de care nu stim in momentul de fata. Pietrele din Puma Punku sunt alcătuite din granit si diorit şi singura piatra care este mai dura ca acestea două, este diamantul. La vremea respectiva singurele unelte pe care le aveau indigenii erau din cupru. Blocurile prezinta canale adanci de 6 mm taiate cu precizia laserului.

Nu numai ca aceste pietre au fost greu de taiat, dar ele sunt, de asemenea, extrem de grele. Una dintre aceste pietre cântăreşte aproximativ 800 de tone iar cea mai apropiată carieră este la 10 mile. Cum au putut acesti oameni sa mute aceste blocuri care cântăresc zeci sau sute de tone şi cum au fost capabili sa formeze o structura cu ele?


Pietrele au fost tăiate într-un anumit fel si cu o precizie extraordinara. Taieturile de pe aceste pietre sunt perfect drepte. Găurile sunt perfecte, şi toate de aceeasi adâncime. Toate blocurile sunt taiate, astfel încât acestea se intrepatrund şi se potrivesc impreuna ca un puzzle, inaltand o structura de patru nivele. Nu există urme de mortar.

Acestea sunt, fără îndoială, cele mai vechi si mai enigmatice ruine de pe fata pământului.
E greu să ne imaginăm cum de nu au ajuns să fie considerate una dintre cele mai mari minuni ale ale lumii, precum Marea Piramidă din Egipt. Pentru că oricât de spectaculoasă ar fi, Marea Piramidă păleste în comparatie cu ruinele de la Puma Punku, Tiahuanaco (pe teritoriul actul al Boliviei, America de Sud). Ansamblul de ruinele de la Puma Punku reprezintă doar una dintre cele patru structuri ale orasului antic Tiahuanaco.

Chiar si în raport cu tehnologia modernă si informatiile de ultimă generatie, aceste structuri sfidează logica si îi derutează pe cei care caută să rezolve misterele pe care le reprezintă. Se spune că ruinele de la Puma Punku sunt cele mai fascinante si mai ermetice dintre toate. Cine a construit structurile? Cum? De ce au fost construite?

De vizionat și filmul documentar de mai jos care prezintă detalii despre acest misterios și uimitor ansamblu antic:


Sursa: romaniamegalitica

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

13 comentarii:

gene sorge spunea...

! ..Cred ca trebuie sa renuntam la ``tipare``, la definitiile `general recunoscute` ( dar nu intotdeauna si..corecte !)pt. a incepe un alt gen de abordare si analiza a acestor enigme...

Rosa spunea...

Daniel ,tu insuti esti:,,un mega site arheologic ,,...ar trebui ca multi dintre ei sa descopere aceasta calitate a ta si sa-ti fie recunascatori pentru tot ceea ce faci...Eu am descoperit de mult acest ,,secret ,,al tau ...Multumesc ! A trai constient inseamna a sti sa ,,furi ,,din intelepciunea altora ,numai acea parte in care te regasesti pe tine insuti -ati ,care te va ajuta in calatoria ta in aflarea adevarului a ceea ce esti tu cu Adevarat...

Dudu spunea...

Pentru ca am descoperit doar de cateva luni blogul d-voastra , va felicit pentru ceea ce faceti. Citesc din arhive multe articole interesante. Zilnic gasesc ceva interesant.
La multi ani!

Anonim spunea...

Multumim domnului Roxin pentru acest subiect adus in discutie. Ruinele sunt intradevar parte a unui asazis oras construit de o civilizatie umana mult avansata fata de zilele noastre. Probleme este ca ruinele, asa cum sunt astazi, par a fi imprastiate pe o arie insemnata, distruse, dispuse aproape radial epicentruleui unei explozii colosale. Puma Punku a fost distrus intr-un conflict de proportii epice de catre o civilizatie care poseda tehnologii si arme pina azi de neimaginat, arme care in ochii profanilor au facut din posesorii lor zeii cunoscuti astazi. Puma Punku merita studiat aprofundat, pentru ca acolo vom gasi date concrete despre cei care l-au construit, de cine au fost ajutati, ce tehnologii s-au folosit, cine au fost cei care l-au distrus intr-un mod barbar si de ce! Multumesc inca o data domnului Roxin pentru acest subiect incitant, pentru ca ne da ocazia sa vedem de ce parte a baricadei suntem, daca rasa umana a fost implicata intr-un conflict cu alte rase inteligente si daca azi discutam despre acest lucru, cine ne protejeaza, pentru ca probabil cei care ne protejeaza au invins, sau nu...

Rosa spunea...

Am vizionat documentarul...este cel mai ,,tare,,...Nu ar trebui sa existe cineva sa nu-l vada ...iti pune mintea in miscare ...si ajungi atat de departe ...,,Puma Punku este cel mai interesant loc de pe planeta ,,...este uimitor ...Sa nu uitam sa ne punem toti intrebarea CINE SUNTEM SI DE CE SUNTEM AICI ?,, Cred ca A SOSIT TIMPUL sa fim mai receptivi la TOT si la TOATE ...Teritoriul DACIEI ascunde deasemeni enigme ale trecutului indepartat ...Ar fi multe de spus ...Deschideti-va sertarele mintii...si incarcati-le cu cat mai multe intrebari ...De ce ? De ce ?De ce ? ....Raspundeti la ele ...si luati-o de la capat ....TREZITI-VA !Scuze daca am deranjat pe cineva ...

Anonim spunea...

Multumesc pentru aceasta informatie, incepusem sa copiez de pe digitalarena.ro...seria documenarelor Ancient Aliens, apoi m-am oprit din lipsa de timp,cind am revenit la adresa respectiva erau probleme cu serverul...si nu am mai facut nimic,intre timp s-a reluat activitatea site-ului dar acum sint unele documentare care nu se pot copia, pe care le-am gasit si completat in sfirsit de pe youtube multumita postarii dumneavoastra. Eu completez ca intr-un mozaic ceea ce gasesc, asta nu inseamna ca sustin in totaliate ipoteza unei interventii extraterestre in istoria omenirii. Nu stiu daca exista cineva cu adevarat, care sa sustina pe baze reale nu numai indirecte, existenta extaterestrilor. Toate artefactele dovezile gasite,rationamentele acute sint numai meode indirecte de demosntratie. Eu cred ca lucrurile sint complexe, si e bine sa avem un set de conluzii la indemina dar sa lasam loc si pentru alte variante posibile.

Mihai Zamfiroiu spunea...

foarte interesant!
inca o data realizam ca nu stim nici pana astazi scopul nostru pe aceasta planeta si nici istoria cea aadevarata a acesteia...

Anonim spunea...

Despre vise ce am priceput azi as vrea sa detaliez sperind ca nu voi fi enervanta: in anii 80 visam lupte cu sabia, ca zbor carind oameni cu mine pe care ii salvam de foc si pericol,constructii mari cenusii din blocuri mari de pietre,fiind eu un copil crescut la bunici fara acces la desene animate sau filme SF ca in zilele de azi ,nu erau in anii 80 la TV,de fapt eram un copil care taia capete in vis de citeva ori pe an si ma trezeam foarte obosita. Am crezut pina acum ca erau cumva despre viitor. Anul acesta in primavara am visat ca eram intr-un palat frumos si conducatorii erau imbracati cam ca in filmele asiatice cu mantii si aveau si coroane, eu ratacind prin palat am vorbit cu un om imbracat cu o mantie visinie inalt( ii ajungeam cam putin deasupra cotului) cu fata cu trasaturi caucaziene desi imbracat cam ca in filmele coreene: pricepusem ca avea probleme pentru ca ajutase niste oameni (multi) si fratele lui l-a invinuit de intriga si incercare de uzurpare a tronului iar eu in vis spuneam ca voi demonstra ca nu-i adevarat si voi lupta pentru a -l ajuta.Nu avea coroana pe cap spre deosebire de fratele lui. Raspunsul : s-a aplecat si a zis ca va pleca, eu nu am ce sa fac si nici el nu mai poate face nimic. Pare o timpenie, iar a doua zi am si ris spunind familiei ca acum sint linistita, inseamna ca ma marit cu un extraterestru de aceea sa nu-si mai faca sperante degeaba. Nu pricepeam culoarea mantiei halatului din vis- m-am enervat ca am ajuns sa vad culori timpite pe care de fapt nu le suport-cam ca flacara violet de pe cravatele politicienilor. Este posibil sa fi fost de fapt ceva despre trecut, initial crezusem ca e despre viitor. Adunind ceea ce spunea Zecharia Sitchin despre faptul ca la 3600 ani se schimbau stapinii iar acum din zodia pestilor(al caror simbol il desenau si crestinii) vom trece in zodia varsatorului pentru
inca 3600 sub un alt indrumator desemnat de pe Nibiru(poate), citind despre trovantii din Muntii Buzaului si povestea unei cetati distruse de care de foc(Luana),si tot mai multe descoperiri ale unei scrieri stravechi pe aceste paminturi ,piatra scrisa din Carpatii Orientali , singurul lucru care nu se leaga este de ce au disparut de atita timp scrisul si ceea ce era poate o civilizatie avansata in arealul carpatin. Acum ca o concluzie si chiar mie imi e greu sa recunosc ca ma gindesc serios la asa ceva: daca in vremuri de demult cind un conducator avea grija de un alt popor(sa zicem inainte de Ghilgames sau de inceputurile scrisului la chinezi, poate chiar inainte chiar ca si sumerienii sa se fi apucat de scris) in paralel un altul s-a apucat sa creeze poporul lui ,poate geto dacii sau chiar mai devreme de acestia, fara stirea superiorilor de pe Nibiru. Cunostintele erau pastrate de o elita si impartasite controlat iar atunci cel care a incalcat ordinea lucrurilor si a actionat in alta zona geografica fara aprobarea sefilor si a fratelui lui, a trebuit sa plece si sa stearga tot ceea ce cladise, fara sa lase urme .Noi nu stim de ce s-au uitat atit de multe lucruri aici sau sint numai ascunse pe teritoriul fostei Dacii. Nu sint Romanii de vina nici francmasonii...Poate ca a venit un nou zeu pe pamnit in jurul datei de 21122012.Poate. Si dupa ce voi trece de pe pamint ori va fi multa liniste si atit, ori voi afla cu adevarat ceea ce am vazut in vis. Nu-mi e frica de nimic. Pentru ca tin la dumneavoastra si imi e drag ceea ce faceti, printre putinele lucruri bune din tara asta plecata in prapastie, cred ca e bine sa retineti si ipoteza mea ciudata .Nu am pretentia sa fie si adevarata. Imi cer ierare daca v-am plictisit sau enervat, in general mai vreau inca sa ajut ,atunci cind nu vreau sa distrug cu totul lucrurile rele din tara. ile

BASARAB DACU spunea...

ROSA ESTI MINUMATA PRIN CEEA CE ESTI DE DRAGUL TAU M AS INTORCE LA MATRIARHAT PT,A NE CONDUCE -AI CUGETUL BUN SI STII CE VREI =GINDURILE NOASTRE SINT ALATURI DE TINE DE VISELE TALE =E DESTIL SA SPUI VENITI VENITI CEI CE SINT UN FRONT AL SPIRITULUI SI NE VOM INDREPTA SUFLETLE NOASTRE SPRE TINE STEA STRALUCITOARE =CUM AI APARUT-UNDE ESTI -INCOTRO SA PRIVIM SPRE A TE VEDEA =VREM O INTRUNIRE A SPIRITELOR SPIRTE NEMURITOARE...

nan spunea...

M-A BLOCAT VASUL FUENTA MAGNA CU SCRIERE SUMERIANA SI ZEUL VIROCHOCA.STATUIA CU MUSTATI SI BARBA MARE A ZEULUI,SCRIEREA SUMERIANA???DACA SCRIERA DE PE PLACUTELE TARTARIA ESTE MAI VECHE DECAT CEA SUMERIANA SI LEGATURA LOR CU CIVILIZATIA APUSA ESTE DOVEDITA...,DE ACEEA SITURILE NOASTRE SUNT DISTRUSE?D-NE AJUTA ACET POPOR CARE TE IUBESTE!

Argenna spunea...

Imi place mult acest spatiu. Pare o gradina de vise , dar acel fel de vise care se apropie de realitate sau iti lasa un gust de de deja-vu, de interconectare cu niste arhive de tip akasha. Dupa ce citesc articolul , imi place sa citesc si comentariile de pe pagina , sunt interesante.

Argenna

Anonim spunea...

Domnule Roxin, sunt Anonimul de la comentariul nr. 4. Iata o versiune a celor intimplate la Puma Punku. Imaginativa ca rasa umana ajunge dupa secole de evolutie la un nivel tehnologic care sa-i permita colnizarea galaxiei noastre. pe parcursul colonizarii reusim sa stabilim contacte diplomatice cu patru sau opt rase extratereste inteligente, cu nivel tehnologic comparabil cu al nostru si dincolo de diferentele notabile de forma biologica reusim sa stabilim si sa mentinem o legatura strinsa in ceea ce priveste explorarea spatiului in comun pe viitor. In decursul timpului descoperim impreuna diferite planete locuibile sau nu cu resurse de tot felul dar intr-o buna zi descoperim noi sau ei o planeta care poate sustine viata biologica inteligenta dar cu atmosfera toxica pentru noi si prietenii nostri. Acum ce facem, ne punem de acord cu prietenii nostri pina in acest moment si ne apucan dupa un plan comun si bine pus la punct sa ridicam nivelul de cunostinte al rasei inteligente nou descoperite. Interferam stangaci in viata si societatea lor, in mai multe puncte de planeta simultan si pe perioade relativ mici de timp si ai invatam sa traiasca cat de cat organizat, sa prelucreze si sa foloseasca metalele sa scrie si sa deprinda unicul limbaj universal indiferent da rasa: matematica.
Construim cu tehnologia noastra si impreuna cu ei in diferite locatii cladiri, centre energetice sau ce dorim noi pentru binele comun. sa presupunem ca noi pentru noua rasa inteligenta aratam ca niste monstri, suntem uriasi, etc.etc. Le dam acces la tehnologia noastra si consideram ca ei, piticii, nu mai trebuie sa treaca prin calvarul evolutiei si le dam din navele noastre si pentru a fi in stare sa mentina oarece ordine la mai dam si ceva arme mai vechiutze dar eficiente, dupa care ne retragem elegant undeva in apropiere si asteptam sa vedem ce fac copii astia mici. Si ce vedem, ca au inceput sa se ucida fara mila intre ei, sa distruga cam tot ce le-am lasat mostenire. Atunci decidem ca am gresit si ne intoarcem la ei, le luam toate navele, toate armele noastre, toata tehnolgia noastra si ai lasam sa evolueze singuri si sa invete din greseli. Ai ajutam la nivel academic, cu date noi si ai ghidam spre cunoastere si armonie, obligat-fortat. Dupa ceva timp, mai evolueaza si ei cat de cat, si gasesc ruinele a ceea ce a fost odata prima noastra incercare stangace de a interfera in dezvoltarea unei rase biologice inteligente. Si isi pun intrebari, de ce, incep sa puna lucrurile cap la cap si sa inteleaga un crimpei din adevar. Oare ne vor accepta? Oare intre timp pe agenda noastra isi face loc din varii motive si distrugerea lor?

Anonim spunea...

E uimitor cand vezi episodul despre pamu punku. Uluitor! Fantastic.
Foarte curios am intrat pe Google earth sa vad cum arata locul. Am crezut ca e undeva foarte sus, pe un munte dar vad un camp si o sosea in apropiere, o baraca rudimentara de santier etc. Apoi vad ca enigamticele piese puzzle in forma H de sute de tone nu par a avea nici mai mult de 2 / 3 tone. 1Mc de beton are in jur de 2 tone. SPECULATII. De ce sunteti atat de fraieri sa incurajati genul asta de excroci? In toate episoadele sunt doar teorii utopice. Speculatii. Falsuri.