miercuri, 27 februarie 2013

"Creierul uman este pur şi simplu PRĂJIT!" - Sfaturi foarte importante date de medicul Călin Mărginean pentru a ști cum să te protejezi de efectele negative ale telefoanelor mobile

Medic specialist în medicina muncii, dar şi specialist în igiena radiaţiilor, medicul român Călin Mărginean a postat pe blogul său mai multe sfaturi privind utilizarea telefoanelor mobile:

"Când o persoană apelează cu ajutorul telefonului mobil o altă persoană, acesta emite între 1,9 – 3 GHz (Giga-Herti) ca să conecteze antena de telefonie mobila, iar aceasta pe tine.

1,9 – 3 GHz înseamnă că telefonul mobil emite între 1.900.000.000 si 3.000.000.000 de vibratii pe secundă, vibratii care trec prin fiecare celulă a corpului, dar mai ales a capului / craniului / creierului.

Însă putem reduce această iradiere cu 50% dacă schimbăm tactica. Dacă ţinem telefonul mobil în mână, la o distanţă de corp, cu mâna întinsă şi abia când ai văzut că cel pe care l-ai apelat a răspuns la telefon duci aparatul la ureche, radierea este considerabil redusă.

Dacă ţinem telefonul mobil lipit de ureche şi aşteptăm ca celălalt să răspundă, ne prăjim efectiv creierul. Nu uita că bolta craniană (adica oasele parietale si temporale) are o formă de antenă parabolică, ce concentreaza undele în baza gâtului (adica în glanda tiroidă), în sâni şi în vârful plămâinilor = zonele cele mai afectate după creier!"

Aşadar, dacă nu vă puteţi dezlipi de telefoanele voastre mobile, măcar încercaţi să reduceţi cât puteţi de mult radiaţiile.

Blogul medicului Călin Mărginean: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/

Asculta Radio Vocea Sufletului!
Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

Omul acesta este absolut genial.
I-am vizionat toate cele peste 20 de filme video de aici: http://vimeo.com/drcalinmarginean/videos
Azi cand numai intelegi nimic, ca apare de exemplu o stire si imediat apare cineva care sa contrazica el tot, apoi e un puhoi de contraziceri la contraziceri...
Oricat de mult am studiam eu, n-am gasit ce-am putut sa gasesc si sa inteleg bine, ce-am gasit aici la dr. Marginean.
Multam Daniel.
Monik.

Lucia spunea...

Sunt de acord cu Monik,si eu urmaresc de ceva timp conferintele acestui medic minunat,care spune lucrurilor pe nume,are curaj,spre deosebire de alti medici,sa iasa in fata oamenilor si sa-i invete ce au de facut pentru a se putea bucura de o viata cat mai lunga.
Urmariti ceea ce are de spus acest medic si veti avea doar de castigat.
Numai bine!

Sevenx spunea...

Radiatiile electromagnetice intr-adevar afecteaza corpul uman.
Nu le putem evita complet, insa putem sa le minimizam:
1. limitati durata convorbirilor la telefonul mobil
2. folositi hands-free
3. acasa inlocuiti retelele wireless cu cele cu fir
4. inlocuiti telefoanele fixe fara fir cu cele cu fir
5. inlocuiti perdeaua de la feresatra cu una speciala ce ecraneaza undele electromagnetice de inalta frecventa
6. aplicati pe perete vopsea de ecranare pentru undele de inalta si joasa frecventa

Bioinitiative, un grup de cercetatori din intreaga lume, recomanda un nivel maxim de expunere de 6microW/mp. Ideal este sa fie sub 1microW/mp. In momentul in care aveti un WIFI si un telefon DECT aveti deja cateva mii de microW/mp in casa.
La acestea se mai adauga cantitatea de radiatie de la antenele de telefonie (de la cateva sute de microW/mp la cate zeci de mii de microW/mp in functie de distanta).
Mai multe informatii gasiti pe
www.safesolution.ro