duminică, 10 februarie 2013

Dacia Magică (video)

Dacia magică este ceea ce pare să definească cel mai bine trecutul misterios și fascinant al strămoșilor noștri. Știința și spiritualitatea dacilor este o latură a lor ce uimește și intrigă. Cunoșteau dacii tainele cerului și ale pământului? Erau ei păstrătorii unor tradiții spirituale și posesorii unor tehnologii ce depășeau cu mult cunoașterea acelei epoci? Miza cuceririi romane, alături de imensele comori din aur, o reprezenta, cumva, și cunoașterea deținută de acest neam care se considera nemuritor?

Am căutat să răspund la aceste întrebări împreună cu scriitorul Paul Buică și cred că am reușit să aducem un pic de lumină asupra unor lucruri puțin cunoscute.

Daniel Roxin

 

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

15 comentarii:

Cetatean DAC spunea...

EU CRED CA BRATARILE ERAU PURTATE DE STARABOSTES - NUMARUL LOR E MIC -VZ.IN ACEST SENS SI COIEURILE DE AUR CARE ERAU PURTATE DE VICEREGII DACI.AM NUMARAT 6-7 SPIRALE PE BRATARILE DE AUR CE AR PUTEA REPREZENTA CELE 6-7 VIETI CICLICE ALE CIVILIZATIILOR UMANE[VZ.SI MAYASII] SAU SUCCESIUNEA REGILOR DACI FIIND EGALE TOATE [IDENTICCE].CERT E CA LUMEA DACILOR E MAGNIFICA =cu cit patrundem mai adic spre lumea lor cu atit sintem mai atrasi de ei....doamne d.zeu aici e nemurirea....sa o patrundem ..sa ne regasim urmele ...sa fim din nou daci...

prietena-japoneza spunea...

foarte interesant! iar experimentul cu nisipul si sunetele emise ... este un exemplu deosebit de concret pentru cine nu poate intelege cum se manifesta ... energia! felicitari pentru subiectul ales pentru emisiune!

Flo spunea...

poti fi sigur de asta :)

Gerula spunea...

Foarte interesant , vindecarea prin sunetele vocalelor , acum fac legatura intre incantatiile budhiste din templele din Tibet si Nepal si longevitatea calugarilor budhisti.
Multumesc

Lucia spunea...

Mulțumesc domnului Paul Buica pentru cartea sa minunata si astept cu nerabdare volumul al 2-lea...
Felicitari pentru proiectul„Plai de rai”,sper sa se materializeze cat mai curand,deoarece cam asa ar trebui procedat cu pamantul nostru,nu vandut strainilor...
E o inițiativa binevenita si sper sa fie cat mai mulți care sa se alature acestui proiect...
Eu de mult timp doream o astfel de Comunitate de Lumina,iata ca o astfel de dorința se afla in Sufletul multora,ceea ce duce la materializarea in planul fizic,prin intermediul unor Suflete trezite,care simt chemarea Strabunilor Ancestrali care ne vegheaza,ne inspira in ceea ce facem aici,in Dacia,dar și in alte parți ale Mamei Pamant,deoarece,Sufletul se poate diviza in mai multe unitati de conștiința,care traiesc in diferite corpuri fizice,in locuri diferite,simultan,pentru a contribui la crearea Noului Pamant.
Va mulțumesc Suflete dragi pentru ca sunteți Aici si Acum,in Plai de Rai,contribuind la crearea unei lumi mai frumoase,pentru ca insuflețiți Frații si Surorile Dace sa simta și sa traiasca cu adevarat,Visul lor de mii de ani,acela de a trai LIBERI și in perfecta armonie cu Universul,cu Mama Natura,cu toți semenii lor...
Daca am scris prea mult Daniel,Suflet drag,este pentru ca așa simt ca-mi trece puțin din alean,din dorul care ma cheama uneori catre lumi nevazute,dar știute și unde poți patrunde doar deschizand acel loc tainic,acel Spatiu Sacru din Inima...

O zi minunata!

Anonim spunea...

Pe 28 luna aceasta Papa Benedicto isi va prezenta demisia fiind singurul Papa ce a facut publice parte di ahivele secrete ale Vaticanului, mult ravnite de toti scriitori lumii. Arhivele sub numele de Lux in Arcana se por gasii si in net

cetatean dac spunea...

AM RUGAMINTEA UNUI DAK FACETI CUMVA SI UNELE IDEII SA AJUNGA SI PE ACEST BLOG ...ROXII ACUM CIND LUMEA TI DESCHISA INTRA TOT MAI ADINC IN TANELE LUMII...e o gluma a dacilor ..ce cauti omule omule ..iaca ceam pierdut.. [sau flegmatic sau pierdut in spatiu...ziua de ieri]dar in fapt el poate nu pierduse nimic si ..zic ...poate doar uitase....va multumesc ...toti sintem minunati si cautam mereu..ratacirile sufletului....multumim ROXI ...ata nu e filozofeala si e o alta viata ....

Anonim spunea...


asta e o vrajeala de emisiune, scuze. Aveam pretentii de la D. Roxin.

De la studii serioase despre istoria dacilor sa ajunga la fanteziile astea universale aplicate la daci...

cristi spunea...

Vor mai fi asemenea reactii ca a anonimului de la 23.58, dar nu trebuie sa ne "inmuiem". Pentru asemenea cititori ai blogg.ului le indic, cu voia lor, lecturi suplimentare:Densusianu, Dobos, Parvu si multi altii.Inseamna ca toti sunt niste vrajitori, dar chiar sunt pentru ca au intrat intuitiv in structura fina a materiei, in subtilitatile vietii religioase si in profunzimile vietii spirituale ale dacilor.
Dimpotriva, eu zic ca a fost o emisiune deosebita cu un public pretentios si destul de instruit ca sa inteleaga! Pentru ceilalti, luati si voi ce pricepeti, ca in cazul citirii Bibliei.Fiecare intelege la nivelul la care se afla. Nu mai sus sau mai jos, ci mai in fata sau mai in spate pe CARARE!
Roxin, eu mai astept cu nerabdare asemenea emisiuni si poate cei cativa anonimi (urat suna!) ne vor explica si de ce dacii aveau o viata spirituala asa complexa, de ce erau monoteisti, de ce organizarea lor sociala s.a facut pe matrici subtile,de ce Eminescu a scris ca dacii erau initiati,samd.
Se pare ca ei stiu mai bine.
Sa ne rugam pentru luminarea mintii. A noastra si a tuturor.

Daniel Roxin spunea...

Vor mai fi asemenea emisiuni, Cristi. O zi frumoasa!

Andrei spunea...

Frumos experimentul cu nisipul si sunetele emise, interesant de asemenea subiectul vindecarii prin sunete insa nu am reusit sa descopar corelarea cu dacii.
Dupa aceasta emisiune am ramas cu 2 idei principale legate de daci:

1. "Romanii precum si ceilalti invadatori au venit in principal pentru tehnologie"
- bun, au venit, ne-am luptat, ne-au invins si ne-au stapanit in jur de 170 de ani. Aurul am vazut ca l-au exploatat intens si l-au folosit din plin, dar tehnologia pentru care au venit cum au pus-o in practica romanii? De ce nu au ramas scrieri despre aceasta tehnologie?

Sau poate ca sunt scrieri pastrate secret in arhiva Vaticanului?.

Referitor la comentariul de mai sus si anume Arhivele sub numele de Lux in Arcana va pot spune ca am avut ocazia sa le vizitez. Au fost expuse la Museul Capitolin din Roma timp de 6 luni intre martie si septembrie 2012. Nimic secret, nimic extraordinar. Arhive si documente privind corespondenta oficiala a papalitatii, documente de natura contabila, excomunicari, manuscrise etc. Aceste documente au fost de interes pur turistic si cu siguranta secrtele vor ramane pastrate mult timp de-acum incolo.

2. "De curand s-au descoperit gropi triunghiulare in care erau cate 6 bratari dispuse in forma a 2 triunghiuri echilaterale intrepatrunse"
- aceasta fraza mi se pare cusuta cu ata alba. Toata teoria cu templul din pestera muntelui Godeanu, semnalele radionice emise s.a.m.d. este baza pe aceasta fraza.
Cine a facut descoperirea acestor gropi? Unde si cand s-au descoperit? Cum a fost stabilita perioada de timp de care apartin?

Presupunerile pot fi nenumarate atata timp cat nu exista dovezi concrete. Nu vreau sa mai lungesc comentariu insa atata timp cat nu exista dovezi literare, epigrafice, numismatice etc. este greu sa convingi ca dacii au detinut cunostinte extraordinare in domeniul fizicii, chimiei, electromagneticii etc. si pe deasupra au mai si inventat si transmis Katana japonezilor.
O asemenea civilizatie ar fi trebuit sa aiba macar un lucru elementar de care inca in ziua de astazi nimeni nu poate vorbi cu siguranta : un alfabet scris.

Felicitari domnule Roxin pentru munca pe care o depuneti, va voi urmari cu interes si pe viitor.
Cred ca un subiect interesant ar fi legat de documente si descoperiri de pe teritoriul Transilvaniei scoase din tara in timpul dominatiei maghiare. Cred ca exista o bucata importanta de informatie legata de istoria noastra antica si medievala care sta ascunsa pe undeva prin arhivele vecinilor nostri.

cristi spunea...

De bun simt comentariul lui Andrei, dar exista o fractura de logica (fara suparare!).Dacii aveau un calendar, poate cel mai exact de pe mapamond, dar nu stiau sa scrie.Practicau medicina avansata dar isi transmiteau cunostintele prin semne.Aveau o viata sociala perfecta, cu o structura foarte clara, dar nu comunicau.Erau precrestini dar erau analfabeti. Si as putea continua inca cu multe. Dar ma opresc aici cu intrebarea daca vrem sa folosim si intuitia, logica si capacitatea de analiza/sinteza pe care unii dintre noi o mai avem pentru a trage concluzii? Sau luam in calcul numai ce ne baga altii pe gat!
A, inca ceva, cam cu ce cunostiinte au construit cetatile perfecte la care fac referire grecii, cum ar fi de exemplu Argedava?! Cred ca au folosit ceva din geometrie, trigonometrie, etc. Ma scuzati, aici e nevoie de cifre si nu de litere.Atunci cei care sustin ca nu au avut o scriere eu le raspund ca nu aveau nevoie pentru ca ori erau telepati ori comunicau prin cifre. Hai ca am ziso/scriso!
Raman la urarea de lumina multa de toate felurile.

Andrei spunea...

Sunt de acord ca dacii aveau un calendar, probabil folosit si pentru agricultura, sunt de-acord ca stiau intrebuintarea plantelor medicinale si sunt de-acord ca aveau cunostinte despre constructii si arhitectura.
Nu cred ca foloseau telepatia pentru a comunica. Nici pana in ziua de azi telepatia nu este privita cu certitudine de lumea stiintifica nereusindu-se reproducerea unor comunicari telepatice repetitive. Deci e cam mult sa credem ca toti dacii erau telepatici.

Sunt convins pe de alta parte ca foloseau viul grai pentru a comunica. Daca ne gandim ca si astazi exista comunitati izolate in mediul rural al tarii noastre care nu stiu sa scrie sau sa citeasca nu inseamna ca sunt telepatici sau comunica prin cifre. Intr-adevar poseda acea inteligenta practica care le permite sa traiasca o viata bazata pe agricultura si cresterea animalelor, silvicultura si totodata sa transmita din generatie in generatie cunostintele si obiceiurile lor.

Ideea principala a comentariului meu a fost lipsa unei baze cat de cat credibile de la care sa pornim sa ne folosim intuitia, logica si capacitatea de analiza. Este de bun simt sa zicem ca multe teorii in istorie, acolo unde dovezile sunt incomplete sau insufuciente, sunt formate folosind un rationament logic. Dar emisunea respectiva sufera in prezentarea acestei baze. Spre exemplu deja celebrele placute de lut de la Tartaria, jud. Alba, despre care se spune ca reprezinta cea mai veche forma de scriere din lume ( aprox. 5500 BC ). Toata lumea incearca sa explice ce inseamna acele semne, la ce se foloseau placutele etc. Cum ar fi fost sa auzim ceva de genul : " s-au descoperit 3 placute de lut intr-o groapa si pe baza acestei descoperiri stim sigur ca in Romania au trait primii oameni".
Hai domnule sa vedem si noi gropile alea triunghiulare, sa vedem bratarile, se vedem sit-ul arheologic, sa le datam stiintific si apoi sa ne folosim logica si capacitatea de analiza.
Si eu m-as simti extrem de bine sa stiu ca stramosii nostri erau extraordinari in toate cele insa nimeni nu ne va lua in seama atata timp cat nu pornim de la ceva concret.

Si acum sa va mai dau un subiect interesant de dezbatut. Vecinii nostrii din vest sustin ca ei sunt urmasi directi ai dacilor si ca romanii se trag din valahi un popor de pastori din Balcani care au migrat pe teritoriul tarii noastre in sec. XII-XIII. Aceasta afirmatie este sustinuta de studii genetice privind migratia popoarelor. Din cate imi amintesc si studiul prezentat de d-nul Roxin arata ca suntem mai apropiati genetic de bulgari si greci decat de italieni.
Eu zic ca acest subiect marita cercetat, dezbatut si dovedit cat mai clar posibil ca romanii sunt urmasii Dacilor.
Astept cu interes o parere legata si de acest subiect.

cristi spunea...

O vorba despre telepatie: iubirea sau dragostea daca ai trait.o te pune in postura sa comunici telepatic idei, sentimente, etc. Si pentru asta nu am nevoie de stiinta materialista sa.mi demonstreze valabilitatea.E corect ca dacii nu erau telepati, deci comunicau si nu doar verbal din moment ce scriau cifre - era necesar sa scrie aceste cifre din simplul motiv ca era prea complicat sa faci calcule si proiecte de constructii doar mental! Sa vii cu trimiteri la cazurile izolate din munti si sa incerci sa generalizezi este prea mult, zic eu, ca sa demonstrezi ceva.
Baza la care faci referire exista: creatia spirituala, arheologica, etnografica si ce mai vrei tu este baza! Iar emisiunea la care faci referire afost doar un episod dintr.un sir de episoade care au explicat multe privind situatia dezastruoasa si impardonabila a lipsei dovezilor pe care atata lume o reclama. Eu zic ca sunt rau voitori atat timp cat lucrurile sunt atat de evidente. Dar sunt convins ca Roxin si cei ce i se vor alatura, precum si cei de dinainte si cei de dupa vor restaura adevarul incet incet.
Andrei, limba noastra, repartitia pe teritoriul fostei Dacii si alte multe exemple pe care le tot dau de emisiuni intregi invitatii lui Roxin sunt argumente ce pentru inceput sunt indeajuns bazei la care faci referire. Eu din cele expuse privind genetica dacilor si a populatie actuale am inteles cu totul altceva.
Dezbaterea o amanam pana dupa aparitia cartii anuntate de cei doi cercetatori.Dar nu de dragul polemicii sterile si argumentarii evidentelor.
Apropo,ceea ce sustin vecinii nostrii din vest, asa cum le spui (eu schimb reperul si ca sa ma incadrez intr.o anumita logica stramba, a vestului bineinteles, spun ca de fapt sunt din estul extrem ca doar pamantul este rotund, iar mai nou directiile cardinale sunt folosite ca si cum i.ar valoriza pe unii fata de altii, adica cei din vest fata de cei din est)nu prea mai are credibilitate in multe domenii cu atat mai putin in istorie pe care o tot rescriu cum le convine lor. Pai cum sa venim din sudul Dunarii pe un pamant/teritoriu pe care ei il doresc atat de mult si pe care l.au lasat unor pastori taman in secolul XII-XIII cand imperiile lor se tot intindeau ca nu se mai saturau!
Aici ma opresc ca nu vreau sa ma enervez.
Noapte buna!

martiru daciana spunea...

am observat ca sint bratari si cu trei ..cu 4 ..5..sau 6-7 spire oare ce vor sa insemne..tinuturi ..regi..cetati importante de aparare..