luni, 4 februarie 2013

E vremea să îndepărtăm statuia împăratului Traian din fața Muzeului de istorie. Semnează petiția!

Alterarea istoriei unui popor imbraca diverse forme. De la distrugerea unor situri arheologice in mod intentionat si constient, precum s-a intamplat la Turdas sau Sibot si ascunderea unor informatii din trecutul nostru pentru ca ele nu corespund unor teze oficiale inradacinate drept adevaruri istorice pana la promovarea, chiar elogierea, unor personaje istorice a caror activitate a avut un impact negativ, dramatic, asupra pamantului tarii noastre si locuitorilor ei, toate sunt actiuni indreptate impotriva a insasi esenta noastra ca popor, a istoriei noastre reale si a celor ce ne sunt stramosi.

Un exemplu de batjocura la adresa stramosilor nostri care s-au sacrificat aparandu-si pamantul, familiile si independenta statala este reprezentat de amplasarea statuii imparatului roman Traian in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei. Aceasta nu doar ca este o reprezentare indecenta, lipsita de orice simt artistic si estetic, ci reprezinta si un afront adus memoriei geto-dacilor care fie au cazut in luptele impotriva acestui conducator al unei ostiri invadatoare, fie au fost dusi in sclavie in Imperiul Roman sau au fost exploatati decenii intregi sub stapanirea romana.

Promovarea ideii ca Traian ar trebui privit drept un "parinte al natiunii" noastre este extrem de periculoasa in procesul de formare a bagajului de cunostinte istorice a tinerilor nostri. Astfel, daca pentru italienii de astazi el poate fi privit, pe buna dreptate, drept un imparat erou, care a redresat finantele Imperiului si care a extins granitele acestuia, pentru noi, urmasii geto-dacilor, ramane un atacator, invadator, jefuitor si exploatator al resurselor unei tari straine de Roma.

Intr-un context economic dificil, al unei adevarate crize de identitate si al unei tolerante excesive in ceea ce priveste manifestarile ce au ca scop degradarea sentimentului national si a istoriei noastre, este necesar sa ne redescoperim valorile, prin promovarea adevaratelor personalitati ale acestui neam, a lucrurilor pozitive ce au izvorat din tara noastra, a frumusetilor naturale, a potentialului nostru uman etc.

Solicitam, prin semnarea acestei petitii, ca institutiile cu atributii in cazul prezentat mai sus, precum Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Institutul National al Patrimoniului, Guvernul Romaniei, Directia pentru Cultura,Culte si Patrimoniul Cultural National a Municipiului Bucuresti, sa actioneze in vederea indepartarii acestei statui din fata cladirii Muzeului National de Istorie a Romaniei si inlocuirea ei cu o reprezentare sculpturala a unei personalitati autohtone, care, prin actiuni si conduita, a servit intereselor acestui popor, precum Burebista sau Decebal, adevarati eroi ai acestui neam.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI:
Să îndepărtăm statuia lui Traian din fața Muzeului de istorie

Un demers inițiat de colegul meu, jurnalistul Valentin Roman


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

12 comentarii:

Anonim spunea...

Las-o,mai las-o,las-o ma ca merge-asa, ne-am obisnuit cu ea. Fericirea si demnitatea unui popor nu sint impiedicate de o statuie timpita pusa de alti timpiti. A!.. ca e ca o piaza rea pentru destinul acelui popor da, sint de acord. Ce facem fata-n fata cu piaza rea ? Scuipam in sin.si/sau aruncam peste umar dupa ce ne intoarcem cu spatele. parca asa imi aduc aminte din copilaria mea de la tara( la noi exista si povesti cu moroi). Lupul din povestile multor popoare nu este emblema dacica neaprat, capul de lup cu coada de sarpe nu este sugestiv in cazul de fata, asa ca putem sa botezam opera de arta: EUROPA SI HALTEROFILUL ZOOFIL. Daca am reusi acest lucru sa botezam oficial si in mentalitatea colectiva statuia asta ar fi cel mai inteligent lucru, pentru ca tatucul Traian a fost prin multe locuri ale Europei si, si pe acolo erau lupi,sa vedem daca le convine cinstitilor cetateni ai Europei. Altfel pentru un lucru minor in contextul renasterii neamului veti da prilejul sa va acuze din nou de nationalism, sa spuna ca noi romanii nu vrem sa ne integram in Europa,dintr-un lucru de nimic dusmanii renasterii dacice vor folosi si crea astfel un esafodaj pe care sa demonstreze nocivitatea nationalismului intr-o Europa unita. Legile lui Murphy:daca nu poti sa-i convingi zapaceste-i. Nu veti reusi sa convingeti niste hahalere sa faca un lucru de bun simt adica sa renunte la statuie. Cine stie cine le-a comandat-o. Sa-i zapacim!
ILE

Anonim spunea...

Intodeauna m-am infrebat cum e posibil cao natiune sa se mandreasca ca este descendenta unor cotropitori.
Deasemenea copil fiind,subconstientul meu a refuzat sa creadaca aceia ar fi varianta corecta a istoriei noastre.
Sa se rescrie istoria.
Va multumesc pentru tot ceace faceti.
Nu va lasati prin patriotism o natiune poate renaste , avem mare nevoie.

Adina Amironesei spunea...

Foarte buna initiativa!
Am semnat (sunt nr. 611).
Felicitari pentru toate activitatile pe care le-ai facut pentru scoaterea la lumina a adevarului istoric! :)

Zîna Domintean spunea...

Am semnat și eu petiția,( frumoasă inițiativă - e vremea ca istoria noastră să fie scrisă corect și primul pas e cel mai greu!), totuși, din experiență vă spun - ca să fie validată petiția, nu e de ajuns doar numele și adresa de mail, ci date personale serie CI, CNP ... Felicitări și mulțumesc - că mai sunt oameni ca voi!

Gerula spunea...

Adevar spunea Decebal , daca acest popor invata ca se poate traii ca sclav , atunci suntem pierduti de tot.
De ce sa nu il asezam si pe Hitler langa Traian ca doar acelasi scop il aveau.

Anonim spunea...

Vreau sa va felicit pentru initiativele dv. in ceiea ce priveste adevarata istorie a noasta. Sunt indignata de ani buni si de imnul tari si de mesajul subliminal pe care il transmite .Si pun o intrebare pertinenta Cine a avut interesul sa ne uitam originea si sa ne mandrim cu asupritori nostri,se vrea in continuare un popor umil asuprit fara putere de reactie,fara constientizarea puteri interioare pe care putem sa o extragem din linia de sange a dacilor.Treziti-va toti si fiiti constienti de resursele dim interior,ne tregem dintr-un popor cu o cultura sanatoasa despre viata ,familie,credinta,spiritualitate,un popor care nu cunoaste frica de moarte si nu a putu fi umilit,multi din coducatori au ales sa moara decat sa fie cotropiti.Binele poporului Dac era pus mai persus de viata proprie.Si eu intreb acum pe toti, ce s-a alaes de acest neam?

Daniel Roxin spunea...

Va multumim tuturor pentru sustinere!

BUCUR IOAN spunea...

MOS DACU IOAN SPUNE DE MILIOANE DE ORI DA...DA ..DA..LUATI DIVOLUL DIN FATA MUZEULUI DE ISTORI DI DUCETI O IN PINZELE NEGRE ALE ISTORIEI.....la teodores sau sorin acasa ca face base/ciobu o ultma calatorie cu vasu spre insulele bermude in adincurile intunecate ale abisului pamintului. .STATUIA reprezinta un individ gol golut pusca si cu teava ridicata si care tine o javra in brate[probabil un ciine comunitar]si carui ii curge ceva din cap banuiesc ca o duce la veterinar...evident ca nu are nici o legatura cu istoria si cu noi [vz.rezultatele genetice de la Hamburg]si cu istoria adevarata ...dar pina atunci[poate la primarie la sorin sau in biroul lui]]deci pina ATUNCI IUBITI BUCURESTENI PUNETI CITE UN COIB CU TAMIIE SA FUGA DIAVOLU DE ACI SI SPIRITELE RELE ...DOAMNE miluieste...doamne miluieste...AMIN.

Lucia spunea...

De mult timp astept asta...
Felicitari pentru initiativa.
Doamne ajuta!

Anonim spunea...

cu admiratie pentru ceea ce faci ,Daiel si ca raspuuns anonimului anterior,da, citi dintre noi pun astazi mai mult pret pe binele general al poporului decit pe cel personal si dintre acestia,citi doar pretind ca fac asta? oare putem intelege si actiona eficient asupra marelui blocaj al acestui popor?

Iustina Bacosca spunea...

Am semnat. Doamne, ajuta!

Cetateanu Dacu Ioan spunea...

UN RAURACATOR- UN DUSMAN AL DACILOR sa i punem barem o pereche de OCHELARI intunecati ca sa nu o mai vada pe SFINTA FECIOARA DACIA[numai jaf nenororiri distrugeri de cetati dace si facutau castrele mortii SI INCENDIERI NE A ADUS ]-SI O ESARFA neagra ar fi buna la ochiu sa-l facem pirat....