marți, 19 februarie 2013

Kogaionul și secretele lui (video)

Cunoașterea geto-dacilor este cu mult mai profundă decât bănuiesc cei mai mulți dintre noi. Sacerdoții geto-daci par să fi cunoscut tainele vieții și ale morții, iar cercetările multidisciplinare de la sanctuarele dacice din Munții Orăștiei (1982 - 2010) ne oferă informații absolut uimitoare.

Invitatul emisiunii, profesorul Timotei Ursu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, unul dintre participanții la aceste cercetări, ne prezintă, cu această ocazie, o perspectivă surprinzătoare asupra istoriei noastre străvechi.


Daniel Roxin

Kogaionul și secretele lui - prima parte

  

Kogaionul și secretele lui - partea a doua



Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

13 comentarii:

vladimir tudor spunea...

koigaion sau kaigaion cu ii zice ...nu-i ase pe placu dacilor ...daca e GODEAN E GODEAN SPUNE TOT ..A FOST SI ESTE D.ZEUL dacilor....KONGAION..NICI ASA NU E GOD..si nici KOGAION..MA DUCE CU GINDURI URITE LA CE FACU KOGAINICE..STIU ca faceti cenzura si pt. lucruri frumoase spuse care nu convin ..dar scriu pt. a vedea si reactia dacilor ..apropo am scris ceva si anterior si mama mia..no aparut....si numa pareri frumoase ..maqcar in an 2000 sa nu alunecam in rataciri...cu calcule de tot felu ..nu se gindeau dacii la ce vom debita noi...doamne fereste de mai rau ...mergind asa ii scoatem ..mai savanti ca...CODOI...

cristi spunea...

Din ce neam te consideri? Cum te exprimi: "vreau sa aflu parerea dacilor" - daca nu o faci ironic si depreciativ (iti acord aceasta prezumtie de inteligenta si bun simt)- ori te excluzi din tre noi ori stii sigur ca nu esti dintre noi. Si atunci sens are sa polemizam?! Vei avea intotdeauna obiectii, ori din rautate, ori dintr.un sentiment de inferioritate sau dintr.unul de superioritate.
Dim marea noastra intelegere si toleranta, iti uram sanatate si liniste sufleteasca, si poate un pic de reculegere nu ar strica. Mai ales cei ca tine nu au cum sa stie ce gandeau dacii!!! Motivul este simplu:NU REZONEZI!
Sa fii iubit.
Cat despre subiect:EXTRAORDINAR!Astept continuarea...

blidu ana spunea...

DOMNILOR DOAMNELOR STIMATI TINERI...si NOI vrem continuare cu KOGAIONU...DAR pentru corectitudine itorica de unde vine aceata denumire nu mi se pare a fi a dacilor[stiu ca kakanul era seful hanu conducatorul avarilor inre 600-900 an/e.n.vz.katun nevasta luinoi spunem sat si de la ei avem denumirea katun..[catunele loc. in tara]si giep[vz.expresia avara baga la giepp..adica avarizeaza la buzunar-gep].LACOMIE..vz..avari de azi..lacomia...

GINDEAN MARIUS spunea...

CHIAR DACA STRABON A NUMIT kogaion..muntele sfint al dacilor noi nu sinten greci ..noi sintem daci.... avem denumirea noastra pentru muntele nostru sfiint..istoricii trebuie sa STABILEASCA...platoul Bucegi cu Sfinx..VF.OMU[DAC]...Mt.Gavan[in daka inseamna MARE] sau Mt.Ocolit.. ca au dreptate ANA si VLADIMIR..e bine sa folosim denumirile noatre vedice nu grecesti.. nu englezesti...ca sa vedeti pina unde duce utopia unor istorici[deci nu toti]...va dau doua ex.=Tell-numesc asezarile vechi din DACIA din paleo si neolitic...ce intelege elevul care citeste isi stoarece creierii ...care in fapt e foarte simplu in limba daka avem cuvintul magic =GRIND[ridicatura deasupra sesului..sau virf de deal]=ex.2= Sitt=asezare veche dacica...care foatre simplu in Lb. DAKA avem prea frumoasele si mirificile noastre =Sate[SAT] =care sint leaganul obiceiurile si traditiile noastre populare...DL.ROXIN va multumim ca avem ocazia sa prezentam unele informatii getbeget din sate si grinduri...cuca..cioca noastra...virfu omu..virfu dac... acu vad ca se dau la tv ..loretr..biencii..alte..bazaconii[asa spunea mama--in memoria ei va rog publicati aceste ginduri]....VA MULTUMESC...AMIN.

cristi spunea...

Doamna Ana nu de denumire este vorba ci de ce reprezinta.
Sarut mana.

Blidaru Ana spunea...

REVIN= DL CRISTI NOI DACII NU SINTEM DE ACORD CU DENUMIREA DE KOGAION...noi nu sintem greci..sintem daci si avem denumirea noasta penrtu muntele sfint ==BUCEGI[SFINX...vz.si babele]..DL VLADIMIR SI DL GRINDEAN nu sint de acord cu denumirea greceasca ...Muntele SFINT AL DACILO ESTE MASIVU BUCEGI...si mai exita si controversa cu SUREAN ..CU GODEAN ...CERCETARILE VOR CONTINUA SI VOR LINPEZI APELE ...VRAJA MUNTELUI SFINT al dacilor a cuprins...... arheologii..istoricii...poporul in marea lui majoritate......CONCLUZIA e una singura spiritul DACIK a cuprins marea majoritate a dacoromaniii.. DOAMNE cit de mult sa gresit.... vz,sat[sitte]si grind/deal[tell]..

cristi spunea...

Aici ma opresc. Cu tot respectul, abordarea mea este un pic mai...sa zicem metafizica. A domniilor voastre un pic mai...sa zicem intelectuala sau intelectualista. De fapt noi nu ne contrazicem ca acel MUNTE este unul cu semnificatii oculte, dar d.voastra va opriti la daci si denumirile lor eu ma deplasez mai in fata pe axa timpului(sau mai in spate, depinde de unde priviti) si ajung la stramosii dacilor, cei care au avut limba de baza din care si greaca veche deriva. Cele doua denumiri sunt de fapt una, cum MUNTELE nu este decat UNUL!In rest putem sa tot dezbatem...si cred ca fiecare are dreptate sau nu. Sincer, mie imi place cum suna...Kogaion.

cristi spunea...

Apropo...eu am tot respectul pentru greci, fara istoricii lor noi nu am fi stiut mare lucru despre mosii si stramosii nostri. Scrierile lor nu au apucat sa le distruga. Asa ca daca ar fi numai si numai acest fapt si tot ma indeamna ca eu sa raman prietenul grecilor si a gandirii lor.

sfintul DANIEL spunea...

AI DUMNEATA CEVA PENTRU GRECI DAR DACA NU AI SI PENTRU DUMNEATA ..degeabe..respectate pe dumneata.. vedeti alti ce ne fac ..nu numai ca ne schimba denumirile ne fura si identitatea si cu aprecierea noastra cum ramine..

CARP IOAN spunea...

DL CRITI AM O INTREBARE LA SITUATIA CREATA DV.sinteti grec..nu intelegeti ca nu punem ceva ce ne place noua si punem ce va spune istoria ...ursu vede cinii ca latra ..dar alti istorici consemneaza numele sacru de munte sacru in citeva variante SFINX..SUREAN ..GODEAN...GAVAN[MARE IN DAKA]...si mai sint MEGALITI SACRII IN CARPATI...GINDITI VA LA CARPI .-NEAM DACIK CARE A LOCUIT ACESTI MUNTI...POATE IN MEMORIA LOR II VOM SPUNE= CARPIA=...ce dumnezeu si..duneata-- miroase a profanare de morminte si e pacat...dumnezeu loveste in antidacim..nu vedeti HAMBURG...SI APELE CE LIMPEDE CURG...SINTEM DACI- nu va e clar... nu ne tragem din romani nici din greci...

cristi spunea...

Am scis ca ma opresc dar se impune o mica explicatie:
- dl. Carp: nu sunt grec.Sunt chinez.Tatal nostru,ii iubeste pe toti, inclusiv pe greci, mai ales ca sunt ORTODOXI! Pe Muntele Athos ati fost?Pare un loc binecuvantat sau nici asta nu e prea bine?!
- sfinte:ce scriu eu si ce scrii d.ta/unde dai si unde crapa.Pai, am respect si admiratie pentru istoria si credinta lor! Asta nu ciobeste cu nimic respectul de sine sau respectul fata de mosii si stramosii mei, ba cred ca.l implineste...cultura nu a umilit pe nimeni.Mai ales ca eu continui sa cred ca aici este izvorul limbilor si popoarelor indo-europene. Si nu o zic numai eu ci o demonstreaza emisiune de emisiune invitatii lui Roxin.
Sanatate.

sfintul DANIEL spunea...

SPER CA MACAR ACEST COMENTARIU SA APARA..spun ca descifrarea scrierii de pe placutele de la SINAIA va lamurii multe lucrurii necunoscute...asa vom afla ca Dacii aveau mai multe lacasuri de cult unde entitati de sihastri uitati de timp ca vista din Sfinxurile lor propavaduiau- predicau locuitorilor zonei-Orastie SARMIS.. GODEAN..SUREAN ..BUCEAG sau CEAHLAU-trimeteau mesaje de supunere in fata zeului lor ZALMOLOXIS spre ocrotirea neamului lor dacic=concluizia -daca nu ai un respect si o supunere fata de CINEVA..iese harababura de azi...

Anonim spunea...

cuvantul KATUN exista si in limba maya.au avut ei sate pe la noi.
grecii nu au existat

apollo s-a nascut in insula serpilor
ahile tot acolo orfeu era tot de aici si a murit pe raul maritza
mai cititi fetelor si legendele olimpului ca gasiti informatie destula acolo daca alte lucrari vi se par prea grele