luni, 25 februarie 2013

Povestea uimitoare a întâlnirii cu un delfin. O întâmplare pe care nu ai fi crezut-o dacă nu ar fi fost FILMATĂ! (video)

"Pe 11.01.2013, in largul insulelor Hawai, o grupa de oameni executa o scufundare de noapte, avand ca interes principal observarea pisicilor de mare.
Seful actiunii era o nemtoaica, Martina Wing, ce traieste de ani buni acolo, scufundator cu peste 3000 de ore la activ si mare pasionata de fimari subacvatice. Ca de obicei are si aparatul de filmat cu ea...
In plina actiune, de grup se apropie un delfin salbatic, care da semne ca este ranit...asta au spus cei din grup, oameni cu experienta in comportamentul animalelor salbatice. Delfinul se apropie de unul din ei si-i arata una dintre aripioare in jurul careia era bine rasucit un fir de pescuit cu carligul infipt in corp.

Mai intai omul incearca sa il indeparteze cu mana, dar nu reuseste si apoi va folosi un cutit reusind intr-un sfarsit sa taie acel fir de nylon. Dar delfinul nu mai are aer suficient, asa ca se duce o fuga la suprafata si apoi revine, stiind clar ca mai este de indepartat si carligul. De fapt partea cea mai grea, acesta fiind foarte bine infipt in carne. Dar delfinul suporta eroic "operatia chirurgicala" si este salvat! Apoi dispare, exact asa cum si aparuse... Ramane grupul de oameni naucit de emotia intamplarii!
Concluzia echipei: "Ne-am aflat la locul potrivit in momentul potrivit, pt a salva o viata".
Daca momentul nu era filmat , nimeni nu i-ar fi crezut, pt ca orice animal salbatic ranit nu se apropie de oameni si nu este atat de linistit pe timpul interventiei, plus sa mai si colaboreaza la indicatiile omului pt a se aseza in pozitia cea mai buna, fata de "doctor" (la un moment dat "doctorul" ii face semn sa se intoarca prin rasucire spre el pentru a putea vedea mai bine aripioara)."

Sursa: material primit pe e-mail



Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

10 comentarii:

mandala spunea...

Fantastic !

Kasandra spunea...

Foarte simpatic si prietenos delfinul; s-ar putea zice ca avem multe de invatat de la delfini.

Doina spunea...

Omul a fost creat ultimul şi asta din foarte multe motive. Unul dintre ele ar fi acela de a învăţa din experienţa celorlalte vieţuitoare(de la fiecare câte ceva anume), de a gândi (doar de aceea suntem dăruiţi cu minte analitică şi posibilitatea unui vocabular complex!)şi apoi,având toate datele problemei, să fim în armonie cu întregul. Existenţa noastră ar fi mai uşoară, mai frumoasă şi mult mai bogată. Înclin să cred că ni s-a dus vestea printre regnuri că suntem o specie insensibilă,distructivă, condusă de trufie şi că trebuie să fim ajutaţi (viul ne comunică neîncetat idei esenţiale,concise, incontestabile şi mai ales tulburătoare).Omul de excepţie(exemplul memorat de această peliculă), nu doar confirmă normalitatea ci este un adevărat "ambasador al prieteniei".

Rosa spunea...

,,Nimic nu este intamplator,,...este o lege magica a Universului ...Trebuie sa privim animalele pt a intelege adevaratele secrete ale Lumii ...Este : o Lume distincta ,incarcata de spiritualitate care nu e guvernata de legile vietii noastre ... Colbert Gregory ...Poarta spre o Era Noua spre care ,ne vom indrepta ,,smeriti,,,...atunci cand vom fi pregatiti....Un inceput de saptamana minunat !va doresc...

Anonim spunea...

fantastic!!!! din primele, cateva secvente, cand "doctorul" ii face semn sa se intoarca, nu prea iti dai seama ca delfinasul intelege, ptr ca ti se pare normal ca el sa se indeparteze dar, pe urma cand intelegi ca el stie ce i s-a cerut... este de-a dreptul fascinant, incredibil. nu sunt cuvinte pentru asa ceva. a venit, exact ca un copil neajutorat. cum sa nu iubesti asa ceva? cum sa nu-ti doresti sa contactezi cu asa ceva. fara cuvinte... in afara de fantastic, nu gasesc alt cuvant. cinste acestei echipe. superb filmulet.

prietena-japoneza spunea...

o relatie plina de puritate sufleteteasca, intre om si delfin! din toate lecturile mele, am inteles ca delfinul are o inteligenta iesita din comun ... felicitari echipei d escafandri! multumesc frumos pentru aceasta vizionare minunata!

Florian V spunea...

Exceptional,impresionant si de necrezut, daca n-ar fi reala filmarea. Unul dintre multe alte exemple ca unele animale au o ratiune mai dezvoltata, si nu vad in om un pericol pentru ele, cum sunt si cainii, caii, care in unele cazuri,in unele povestiri cunoscute,acestea i-au salvat viata omului. Chiar daca nu au o inteligenta, o ratiune la nivelul pe care o are omul, acestea animale ne uimesc, si trebuie sa le admiram,sa le respectam. Suntem dispusi sa consideram ca omul este cel mai superior dintre vetuitoare. Asa si este. A fost dotat de Dumnezeu cu o ratiune mai dezvoltata. Dar nu trebuie sa negam ca la aceasta stare a contribuit cunoasterea, munca, practica si educatia. Se cunosc cazuri, cand s-au gasit copii de cativa anisori, instrainati, rataciti,parasiti de parinti, si din alte cazuri, iar cand au fost gasiti, acestia nu puteau vorbi, ci scoteau numai niste sunete, uneori, cum este relatarea, sunete asemanatoare cu ale altor animale, care i-au ajutat sa supravetuiasca, si aceasta intamplare ne uimeste, si tinzi sa o consideri nereala. Chiar daca nu putem sa punem semn de egalitate intre om si unele animale, aceste exemple, ca si cel de fata, trebuie sa ne faca sa respectam si sa iubim animalele, care, ca si omul au fost create de Dumnezeu sa convetuim pe acest pamant, care este si al lor...

Anonim spunea...

cuvantul entanglement ce apare in text este bo notiune din fizica moderna ce inseamna un fel de legatura sau incalcitura cuantica. toti suntem conectati intre noi indiferent de distanta la care ne aflam in spatiul fizic. delfinii sunt vietuitoare marine cu o inteligenta dezvoltata. si ei comunica intre ei, doar ca in mod diferit. s-au intamplat cazuri cand delfini au salvat oameni de la inec, ducandu-i la mal. un film deosebit de frumos.

cristi spunea...

Inca o dovada ca ei nu sunt hrana noastra! Ei sunt fratii nostrii mai mici.
Delfinii sunt sus pe lantul trofic, cum ar zice Darwin (repede sa scriu ca nu cred in ea, ca acu ne mai admonesteaza careva). Un experiment cu oglinzi a dovedit ca delfinii au constiinta de sine, au o priza a sinelui, a individualitatii. Au viata sociala, au chiar si un limbaj pe care noi nu.l intelegem. Apai ce ne miram ca doar nu ne mai intelegem cei de aceeasi limba si nici cei din aceeasi familie!
Frumos filmuletul si emotionant.

Lucia spunea...

Aceasta filmare e dovada concreta ca nu e nevoie de un limbaj articulat intre om si delfin,pentru a fi vorba de comunicare...exista comunicarea telepatica,iar acest delfin stia ca omul il poate salva.
Comunicam telepatic cu intregul regn animal,dar si vegetal sau mineral...numai ca nu toti ne dam seama de asta.Trebuie doar sa ne ridicam frecventa pe care emitem,la un nivel cat mai superior,se ne deschidem cat mai mult Sufletul catre Natura,abia atunci vom afla tainele ei.
Delfinii sunt aici pentru a ajuta la mentinerea Luminii pe Mama Geea,dar ne ajuta si pe noi,oamenii,pentru a ne aduce aminte de comunicarea cu sfera divina,ne transmit semnale de alarma,vor sa ne trezim,sa respectam Sufletele animalelor,ele sunt creatii ale lui Dumnezeu,cu acelasi drept la viata ca omul.
Haideti sa ne trezim constiinta divina,haideti sa nu ne mai hranim cu produse animale,Creatorul nu doreste acest lucru,El inseamna Iubire si Lumina Pura,alti ”creatori„doresc aceste sacrificii.
Treziti-va inimile prin compasiune fata de tot ce ne inconjoara,si treziti si pe cei de langa voi,cu care interactionati zilnic.
Totul in jurul nostru este Viu.
Binecuvantati in fiecare clipa acest Tot Viu,iar aceste binecuvantari le veti primi inapoi,de mii de ori.
Ganduri de bine,tuturor!