vineri, 8 martie 2013

Cucuteni – o cultură unică în Europa


România este spațiul unor vestigii extraordinare care ne vorbesc despre civilizații unice în Europa. Cultura Cucuteni, cu o vechime de 7.000 de ani, uimește prin rafinamentul artistic, prin misterul unor vopsele care și-au păstrat cromatismul după o atât de lungă perioadă de timp și prin gradul ridicat de civilizație pe care îl sugerează miile de obiecte găsite de arheologi și pe care le puteți admira în muzeele de istorie din Piatra Neamț și Roman.

Povestea descoperirii acestei culturi, ca și o serie de aspecte inedite, sau puțin cunoscute de publicul larg, le veți putea afla în această seară pe Nașul Tv, de la ora 22:00 și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00, în cadrul emisiunii Adevăruri tulburătoare. Invitatul meu din această emisiune este domnul prof. univ. dr. ing. fizician Virgiliu Copaci.
Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în următoarele rețele: DETALII AICI

Vizionează 25 dintre emisiunile despre traco-geto-daci, realizate la Nașul tv,  pe acest canal YouTube:

Daniel Roxin

Asculta Radio Vocea Sufletului!
Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

Excelenta emisiunea de astazi, felicitari! Astep cu mare interes o emisiune despre tablitele de la Sinaia.

Ruxandra

Daniel Roxin spunea...

:)

Anonim spunea...

Foarte buna emisiune, multumesc. De aceea ce te ajunge la suflet.
Acum ma intreb daca acesti oameni minunati erau instare sa faca asa placute elborate din aur scrise intro asa limba complexa nu ar trebui sa se afle infrastructuri(orase, sate) construite pe masura tot asa de 16.000 ani vechime, sau mai vechi.
Si daca se vor descoperii ce vor mai spune toti scepticii(se vor da cu capul de pereti? Vor inebunii), ce va spune lumea intreaga de tote astea?

cristi spunea...

Subscriu! Foarte interesanta observatia lui Roxin privind pacifismul culturii Cucuteni. Niciodata nu am privit aceste fenomene culturale si din aceasta perspectiva. Dar...da, asa este, dovedeste inca o data, daca era nevoie, spiritul inalt al locuitorilor acestui pamant. De atunci!
Emisiunile titrate in limba engleza vor avea o expunere internationala. Cine il ajuta pe Roxin? Din pacate eu nu stiu limba engleza la nivelul necesar ca m.as apuca eu.Dar daca s.ar pune problema ma gandesc la o solutie.