vineri, 22 martie 2013

Frica înhaţă şi acaparează tot ce avem, dragostea dăruieşte tot ce avem

Aţi fost învăţaţi să trăiţi în frică! Vi s-a spus despre supravieţuirea celui mai bine adaptat, despre victoria celui mai puternic şi despre succesul celui mai inteligent. Se spune deosebit de puţin despre gloria celui mai iubitor. Şi, astfel, te străduieşti să fii cel mai bine adaptat, cel mai puternic, cel mai inteligent – într-un fel sau altul – şi, dacă în vreo situaţie nu eşti pe măsura aşteptărilor, ţi-e teamă că ai ceva de pierdut, pentru că ţi s-a spus că, a nu fi pe măsura aşteptărilor, înseamnă a pierde.

Prin urmare, alegi desigur acţiunea sponsorizată de frică pentru că aşa ai fost învăţat[…] atunci când alegeţi acţiunea sponsorizată de dragoste, nu numai că veţi supravieţui, nu numai că veţi învinge, nu numai că veţi avea succes. Atunci veţi trăi gloria deplină, totală a Celui Care Eşti cu Adevărat, a celui care puteţi fi.

Toate acţiunile oamenilor sunt motivate la nivelul cel mai profund de una din cele două emoţii – frica sau dragostea. Există, într-adevăr, numai două emoţii – numai două cuvinte în limbajul sufletului.

Fiecare gând omenesc, fiecare acţiune umană se bazează fie pe dragoste, fie pe frică. Nu exista nici o altă motivaţie umană şi toate celelalte idei derivă din acestea două. Ele sunt, pur şi simplu, versiuni, diferite aspecte diversificate ale aceleiaşi teme. Acesta poate fi numit Gândul care Sponsorizează. Este fie un gând de dragoste, fie unul de frică. Este gândul din spatele gândului din spatele gândului. Este primul gând. Este prima forţă. Este energia primară care conduce locomotiva experienţei umane.

Şi iată modul în care comportamentul uman produce o experienţă repetată după o experienţă repetată; este întotdeauna motivul pentru care oamenii iubesc, apoi distrug, apoi iubesc din nou: întotdeauna există această trecere de la o emoţie la alta. Dragostea sponsorizează frica, sponsorizează dragostea, sponsorizează frica… Pentru că, primul lucru care ne îngrijorează după ce spunem “te iubesc” este dacă ni se va răspunde la fel. Şi, dacă ni se răspunde la fel, începem imediat să ne facem griji că vom pierde dragostea pe care abia am găsit-o. Şi, astfel, orice acţiune devine o reacţie – apărare împotriva pierderii. Această realitate a dragostei bazate pe frică domină experienţa noastră de dragoste; de fapt chiar o creează. Nu numai că nu ne vedem primind dragostea care este condiţionată, ne şi vedem dând-o în acelaşi mod.

Datorită gândurilor noastre (greşite) despre dragoste, noi ne condamnăm să nu o trăim niciodată în forma ei cea mai pură. Orice acţiune făcută de oameni se bazează pe dragoste sau frică şi nu numai cele care se referă la relaţiile umane. Decizii care afectează afacerile, industria, politica, religia, educarea tineretului, relaţiile sociale ale naţiunii tale, scopurile economice ale societăţii, alternative privind războiul, pacea, atacul, apărarea, agresivitatea, supunerea; hotărâri pentru a strânge averi sau a le risipi, a economisi sau a împărţi, a uni sau a divide – fiecare alegere liberă pe care o facem vreodată îşi are rădăcina într-unul dintre cele două gânduri posibile: un gând de dragoste sau un gând de frică.

Frica este energia care contractă, închide, se strânge în sine, o ia la fugă, se ascunde, acumulează comori, face rău. Dragostea este energia care se extinde, se deschide, trimite departe, stă pe loc, scoate la iveală, împarte cu alţii, vindecă. Frica ne înfăşoară corpurile în haine. Dragostea ne permite să stăm goi. Frica înhaţă şi acaparează tot ce avem, dragostea dăruieşte tot ce avem. Frica îmbrăţişează averi, dragostea îmbrăţişează pe cel iubit. Frica ţine strâns, dragostea dă drumul. Frica înveninează, dragostea mângâie. Frica atacă, dragostea iartă.

Fiecare gând, cuvânt sau faptă omenească se bazează pe una sau cealaltă dintre emoţii. Nu avem nici o posibilitate de alegere, pentru că nu există altă variantă. Dar noi avem liberul arbitru în legătură cu ce să alegem dintre ele două…

N.D.Walsch, Conversaţii cu Dumnezeu

Sursa: drumuricatretine

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

22 de comentarii:

Oana spunea...

Prin urmare, dle Roxin, ca sa faceti un lucru bun - nu mariti frica facand documentare despre conspiratii psi (un documentar foarte bun de altfel, ca informatie) ci mariti dragostea facand un documentar despre faptul ca nici un parapsiholog si nici cel mai mare vrajitor nu poate influenta o minte linistita si educata. Ca sa il citez pe dl. Andru, doua categorii de oameni nu pot fi influentati nici psihotrop nici psihotronic: sfintii si retardatii. Iar puterea pe care o au “conspiratiile” se reduce la zero daca nu sunt bagati in seama.

Rosa spunea...

Pastreaza ,secretul...Putini sunt cei care vor intelege ...L-am cunoscut pe Dumnezeu...Am Ochi si vad ...Am urechi si aud ...Dumnezeu este ,,aproape ,,de cei cu inima zdrobita (Ps 33,17 )....A VENIT TIMPUL SCHIMBARII !ROATA UNIVERSULUI SE INVARTE .....TOTUL este intr-o continua miscare ...si TRANSFORMARE....CE A FOST...NU A FOST ADEVARAT ....CE VA FI...VOM AFLA ....CONSTIINTA ...mi-a ,,aratat,,ADEVARATA mea ORIGINE....,,Am ales neghina din grau ,,si am descoperit SAMANTA CEA BUNA DIN MINE ....Am aflat ,raspunsul ....la intrebarea pe care mi-am pus-o...toata viata ...CINE SUNT EU ?..cu adevarat.....Ce a fost pana ACUM ...au fost exercitiile pe care le-am avut de facut ....pentru a ajunge ...la rezultatul ....corect...ADEVAR 1-...EU (FEMEIA )SUNT SAMANTA 2-M-AM NASCUT DIN IUBIREA LUI DUMNEZEU 3-TU (BARBATUL )ESTI CEL CE EVOLUEAZA PRIN IUBIRE 4-NOI (BARBATUL SI FEMEIA )SUNTEM TOTUL :UNIVERSUL (DUMNEZEU )...Iata ,ordinea fireasca a lucrurilor...prima oara a fost SAMANTA cea buna ....2-ARBORELE VIETII cu ;radacina ,tulpina si ramuri ...3-CRUCEA -(tulpina si ramuri ...)ESTE CEEA CE VOI VRETI SA VEDETI...ADEVARUL ESTE ASCUNS (partea nevazuta ,,,,radacina ,arborelui vietii ... este infipta in pamant .....PENTRU CEI CARE NU AU OCHI SA VADA SI URECHI SA AUDA ...etc ..etc ...FLOAREA VIETII (FRUCTUL VIETII noastre ca OM ...nu ca oameni ....ESTE ULTIMA ETAPA a evolutiei noastre spirituale ...pana ACUM ....RESTUL URMEAZA ? -NU STIU ?...VOM AFLA !.....Detaliat ...alta data ...IUBIREA SUFLETEASCA .....este CODUL ,FERICIRII NOASTRE ....restul....,,picaturi de ploaie ...cum apar ....asa dispar ....etc..... ''

Rosa spunea...

Daniel Roxin ...face ,,un lucru bun,,....ne arata masca pe care o purtam pe fata ....acea masca ...care ne-a fost...indesata ,fortat .......ADEVARUL.... ...este ,cunoscut ,numai de cei care vor sa ne manipuleze ....in interesul ,lor personal ....Eu am refuzat ,acea masca ....Ca urmare viata mea a fost UN CALVAR....Am incercat sa ma sinucid ....de multe ori....DUMNEZEU ...a avut grija de mine ... ACUM am aflat CE ESTE FERICIREA ....FERICIREA o gasesti ,in SUFLETUL TAU ...NU IN AFARA LUI....MASCA este ACEA FRICA cu care am fost ,,indopati,, ....de catre toate Religiile Lumii...guverne ....etc...CREDINTA IN NOI este cea ADEVARATA ...Cand vom reusi ,acest lucru....vom descoperi ... ,calitati ...nebanuite ...Toate comentariile pe care le faceti ,va arata felul cum ganditi ...As avea multe de spus etc NU EXISTA CONTRARIU (OPUS )...Bun-rau ...mic -mare ...etc...Cand vom intelege acest lucru...vom scapa de ura ...competitie ...etc ...IUBESTE-TI DUSMANUL...dai sa manance ....VORBESTE-I FRUMOS ....ca va dispare ...incetul cu incetul ....Va imbratisez !

Vasile spunea...

Fiecare bataie a inimii e o sansa de a invata sa iubim.....

Anonim spunea...

Frumos,foarte frumoase comentariile Rosei si foarte adanci...M-as bucura daca le-ar dezvolta pentru cei care "vibreaza"aproape ca si ea,pentru cei care simt la fel sau aproape la fel,pentru cei care si-au pus cam aceleasi intrebari si de-atunci,de mai demult, cauta cu-nfrigurare raspunsurile,si care nu sunt putini....Frumos,adevarat,adanc...Multumesc Rosa!

cristi spunea...

Cand se va vorbi mai mult de iubire atunci va fi aproape ...
Un gram de practica face cat tone de teorie (citat).
Ce este iubirea?
Ea nu poate veni decat din preaplinul propriului suflet. Altfel e o pacaleala. Doar crezi ca iubesti, dar la umbra ei, a sentimentului fals de iubire, creste egoul, subtirel la inceput, viguros cu anii,la final te sugruma!
Autoinselarea:vai ce iubitor sunt! Nerostit, aproape inconstient. Cauta in tine inselarea si distruge.o pana nu este prea tarziu.
Dragostea este o statie in drumul spre iubire, dar atat de aproape de ura! Linia dintre ele este subtire de tot.Cum se poate intampla: egoul...te impinge la posesie. Iti este refuzata dragostea, devii violent, incepi sa urasti. De aceea mandria este primul dintre pacate. Mandria care este nascuta de ego.
Si atunci ca sa.l biciuesc, egoul, ma tarasc, chiar si.n jurul bisericii, dar sa nu ma vada nimeni! Ca sa nu ma judece si ca sa nu imi creasca de fapt mandria..."vai ce credincios sunt eu". Si asa mai departe.
Daca ar fi asa de simplu...toti am fi niste intelepti si mie in suta ca situatia din jurul nostru ar fi alta.
Asa ca PRACTICA!
Iti dai haina de pe tine, dai ultima bucata de paine, dai un talant din cei doi pe care ii ai! O poti face?
Nu te forta, nu ai facut nimic cu asta. Daca simti sa o faci, compasiunea si nu mila trebuie sa te faca sa actionezi. Cu orice risc, inclusiv de extinctie. Acum iubesti cu adevarat! S-a intamplat in puscariile comuniste.De mai multe ori.Dac nu aveti Patericul sau vietile sfintilor puteti sa va inspirati din tragedia condamnatilor politic.
Succes pe drumul atat de greu spre IUBIRE.

Anonim spunea...

Asteptam,asteptam cu-nfrigurare comentariul lui Cristi...si a venit....Cata profunzime,cat adevar spus simplu,concis si la obiect,fara "inflorituri"ale filozofiei existentiale,fara-vorba lui-"tone de teorie".....Gandindu-ma la profunzimea spuselor sale si la realitatea pe care o traim astazi-si nu numai astazi-tristetea pe care-o simteam se-ndreapta tacut dar viguros spre disperare!Nicicand,decat extrem de putini dintre noi din pacate,nu vom ajunge multi dintre noi la iubire ,99% ne amagim cu ochii deschisi....Bravo Cristi ca ne spui adevarul gol-golut,chiar daca aceasta ne conduce-pe cei care gandim-spre disperare....Bravo Cristi,mai bine sa fiu disperat decat inconstient si sa ma amagesc singur....

Sefora spunea...

Buna ziua.
Frica si iubirea.Frica ne stapaneste pe toti,la diferite grade,dar iubirea...
Din pacate multi confunda iubirea umana cu iubirea carnala,posesiva.Adevarata iubire este a sufletului care vine din inima si intelege ca Dumnezeu este tot ceia ce exista si deci iubirea trebuie sa fie impartita in mod egal tuturor creaturilor.Poti sa fii bun,darnic,asta nu inseamna ca si iubesti.Iubirea trebuie sa fie inteleasa ca o compasiune pentru tine insuti,mai intai si apoi,radiaz-o in jurul tau.Dar ca sa ajungi sa ai compasiune trebuie sa fii eliberat de frici.Nu poti iubi daca frica pune stapanire pe tine din orice.Si noi traim niste vremuri in care frica este dezvoltata la maximum,in timp ce iubirea....
Frica si iubirea...aceste sentimente,ori emotii,trbuie bine intelese si apoi vorbit despre ele.Da,frica te poate face din om neom.Dar iubirea?Cine poate declara ca iubeste cu adevarat?Nu pe mama si pe tata,nici catelul sau pisica...ci pe cei care au dus tara noastra de rapa,pe criminalii din inchisori ,sau pe cei ce distrug padurile,ori pe cei ce omor animalele pentru simpla lor placere?Cand iubesti pe toti acestia poti spune ca stii sa raspandesti iubire in jurul tau,pana atunci sunt numai vorbe.
Sa auzim numai de bine,Sefora

cristi spunea...

Multumesc...dar chiar nu trebuie sa disperi prietene anonim. Cararea este intradevar ingusta, dar duce intr.un singur loc. La iubire. Are doar un sens. Mai incet sau mai repede vei ajunge tot acolo. Asta depinde numai si numai de TINE. De la carare te mai abati, te atrage o floare mai bine mirositoare, un fruct mai dulce, o imagine mai senzuala...inveti ca toate sunt urmate de suferinta si revii pe carare. Nu vrei sa suferi, nu traiesti...in sensul ca nu esti viu cu adevarat, sa nu ma intelegi gresit. Asa cum o orchestra canta fals sau limitat acustic daca nu are toate instrumentele, asa si viata unui om este searbada daca nu incearca toata gama de sentimente si emotii. Asa ne cunoastem pe noi insine. Daca suntem atenti. Daca nu, o luam de la capat iar...si iar...si iar.
Crestinismul ne ajuta. Te rogi si plangi daca ai gresit. Din suflet. Ai intins o mana,ai facut un pas, Tatal Nostru va face zece. Gratia divina iti va da iubirea pentru toti si toate. La inceput ca o adiere, scurta, dar daca insisti...fara a mai gresi...din ce in ce mai multa. Cu prietenie iti propun sa citesti "Sbornicul".
FI VESEL ca te.ai nascut si poti astfel vedea frumusetile CREATIEI.

Rosa spunea...

Experientele noastre sunt singurele care ne invata cum sa ne schimbam viata ...daca ne dorim cu adevarat acest lucru...Nimeni nu are dreptul sa incerce sa ne ,,modifice ,,felul nostru de a percepe lucrurile , ......incercand sa ne dea sfaturi sau sa ne judece ...Numai atunci cand ni se cere o parere , ...putem sa ne spunem si punctul nostru de vedere ...In rest ...sa ne traim viata ,fiecare in ,,paradisul ,,nostru...Disperarea si inconstienta ...cred ...ca duc in acelasi loc...in necunoscut...Pe cand A TRAI CONSTIENT ...inseamna ...ca ai o posibilitate sa atingi ADEVARUL ...Sunt numai parerile mele ... Sa fim noi insine !este o mare realizare...

Anonim spunea...

Multumesc Cristi!Sensibil,delicat si-n acelasi timp ferm si la obiect!Citesc si recitesc comentariile tale care parca ma ung pe suflet,ma linistesc,ma calmeaza si-mi aduc speranta si increderea!Cred ca le voi strange intr-o "carticica",a sufletului meu insetat de iubire si dreptate si satul de ura,lacomie,nedreptate si mizerie....Multumesc Cristi,si-astept zi dupa zi,cu-nfrigurare,nerabdare si speranta comentariile tale....

cristi spunea...

Rosa, eu cred ca si experientele altora ne pot invata. Pe blogg nu este nici un pericol. Iti scrii o parere, comunici o idee, o experienta. Citeste cine vrea. Cine nu, trece mai departe. Subiectele postate ne cer o parere, asta este rostul blogosferei.
Rosa probabil ca esti la o varsta la care te cunosti intr.o oarecare masura. Deduc din faptul ca experientele proprii te.au indrumat, iar din ce.ai mai scris inainte se pare ca ai avut multe, dar un tanar, ba chiar si un adult are momentel lui proaste, cand dispera si poate face si gesturi inconstiente. Nu fatale, dar o vorba aruncata, o privire nepotrivita, ca urmare a unui automatism, se poate intampla oricui, oricand. Data viitoare iti propui si poate si reusesti sa nu mai repeti experienta. Deci te duce la cunoastere si actiune, nu la necunoscut. Dac vrei sa nu persisti.
In fine, nu ne prea contrazicem, pentru ca tu ai incheiat cu "sa fim noi insine". Corect, dar cum sa fii daca nu te cunosti.Deci indemnul tau se traduce sau este identic ca scop cu cel al lui Socrate: cunoaste.te pe tine insuti!
Cu prietenie.

Rosa spunea...

Niciodata ,nu vom reusi sa invatam din experientele altora ...Suntem fiecare UNICI...Daca ; in 2000 de ani am incercat sa invatam din aceste experiente ,...-si ,nu am reusit sa ajungem sa ne cunoastem...TREBUIE SA NE SCHIMBAM METODA DE INVATARE !sa vedem care au fost ,,erorile ,,...acestui HAOS in care se gaseste Planeta ... Sa le indepartam ...din subconstientul nostru...FACEM CURATENIE GENERALA in MINTILE NOASTRE PLINE DE REZIDURI...si abia dupa aceea ...cu pasi marunti dar siguri...incarcam fisierul ...cu lucruri noi... care ne vor deschide ALTE USI spre O VIATA ...pe care numai in visele noastre ...o traim...TREBUIE SA NE TREZIM si sa TRAIM CONSTIENT !Primul PAS :INVATATI SA VA IUBITI ASA CUM SUNTETI ...IUBITI PERFECTIUNEA DIN VOI !....Nu vreau sa rapim din timpul ,lui Daniel ...asa ca ...,,O data ce ai incercat zborul ,vei pasi totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer ,acolo unde ai fost ,si vei dori mereu sa te intorci,,(Leonardo da VINCI )...Sa va spun un secret :Eu ,AICI am invatat ,zborul ...alaturi de voi...Asa ca stati pe aproape ...Nu se stie care va fi urmatorul ...Va imbratisez ...Puneti-va , intrebari si incercati sa raspundeti la ele ...Sunt multe surse de informare !

Anonim spunea...

Cred c-ar fi bine ca Rosa si Cristi sa ne scrie mereu,daca se poate zilnic....daca au timp si dispozitia necesara!Subiecte sunt destule,prea multe pentru a fi dezbatute intr-o viata de OM....Felicitari Daniel pentru blog!

cristi spunea...

Rosa, esti categorica!
Atunci oare de ce se mai chinuie unii si altii sa scrie carti, de ce sunt duhovnici, de ce sunt invatatori, la urma urmei de ce sa mai asculti de inainte mergatori?De ce exista Biblia?
Suntem unici ca expresie genetica dar suntem una ca fiinte, ca simtaminte s.a.m.d.
Invatam de la natura, de la insecte, de la plante, de la tot ce ne inconjoara. De la oameni de ce nu putem?
Cu alte cuvinte unitate prin diversitate!Ca exemplu de unitate, pe langa anatomia identica a fiintelor umane (cu variatii foarte mici si accidentale), toti oamenii au globul ochilor exact de aceeasi dimensiune. Deci portile sufletului sunt strict identice! Ce frumos.
Este ca si in parabola cu cestile de cafea aflate in soare (adica in aer liber).Te uiti la ele vei vedea in fiecare un soare,ai putea sa crezi ca fiecare ceasca are soarele ei, dar de fapt nu sunt decat reflexia unicului soare.
Ca nu vrem sa invatam de la altii tine de prostia noastra.
Rosa, polemica cu tine este constructiva, de aceea imi si permit altfel as tacea!
De asemenea imi permit sa.l completez pe da Vinci(dupa vreo 500 de ani avem acest drept): daca tot ne.am intors pe pamant sa ne mai uitam si pe unde calcam...sa nu ne rupem gatul.
Da Vinci, membru intr.una din lojele cele mai ciudate din aceea vreme...dar nimeni nu.i contesta spiritul enciclopedic/universal.
Nici cu atitudinea si conduita nu statea prea bine...raportat la spirit. O spune Michelangello Buonaroti (sper ca am scris corect).Citez din memorie: "un ingamfat".
Lui Roxin multumim pentru rabdare.

Rosa spunea...

A te cunoaste pe tine insuti...inseamna ...sa fii atent ...la toate transformarile ,care se petrec in viata ta ...Este exact ca si cum ai urmari...curgerea unei ape ...de unde izvoraste ...si pana ...Niciodata nu o sa stii!...Asemeni apei curgatoare ..existenta noastra ...trece prin diferite etape ... Placute ...si mai putin placute .........A nu-ti pune intrebari ...inseamna ca deja esti ,,un cadavru viu,,...A incerca sa raspunzi la aceste intrebari...trebuie sa te documentezi mult...Dar niciodata nu va trai nimeni sentimentele tale ...emotiile ...vibratiile ....Sunt singurele care iti definesc UNICITATEA ....M-am nascut...intre doua lumi paralele...Culmea cea reala ...unde eu ma simt cel mai bine ...ceilalti ...o vad ireala ...Intr-un moment de liniste ,profunda ...trag cortina ...dintre lumi...si ma furisez ...printr-un loc ,secret ...in Atelierul de Creatie ...al Lumii.............CRISTI ...ti-am ,descris drumul ....Te voi ,gasi ACOLO ?...ASTA INSEAMNA CA SUNTEM UNICI !...:)...Acesta e si motivul...pentru care ...sufletul pereche ...este f greu de gasit ...ATUNCI...daca va exista ...poti spune ca ai gasit ...FERICIREA ...

Sefora spunea...

Buna ziua.

Rosa,fericirea este in interiorul fiecaruia din noi.Nu inseamna ca daca ti-ai gasit sufletul pereche ti-ai gasit fericirea.Aceasta-i o interpretare pur pamanteana,lumeasca.In literature ezoterica se explica mult despre existenta sufletului si totusi ramane un subiect foarte mult necunoscut.Poti descoperi ca nu ai doar un singur suflet pereche.
Este hazardos sa ne dam cunoscatori ai lumii mistice,divine.Sunt intelepti notorii care nu-si permit sa vorbeasca despre aceste subiecte ce raman si vor ramane de neinteles.Experientele,indiferent de natura lor,sunt strict personale si eu am inteles din ce-am citit ca trebuie pastrata o oarecare discretie referitor la ce experimentam.
Iarta-ma daca te-am tulburat intr-un fel,Sefora

Rosa spunea...

Sefora ...Sunt cu totul de acord cu tine ...numai ca ....vezi tu ...Universul....merge mai departe ...si noi trebuie sa tinem pasul cu EL...altfel...vom ramane la aceleasi...credinte ...la aceeasi viata de ....Nu am specificat ...nicaieri ca mi-am gasit sufletul pereche ...Pana acum ...am avut si eu la fel ca si ceilalti...o credinta ,gresita ...ca... viata noastra depinde ...de o persoana anume ...ca sa putem sa ne indeplinim visele ...Dar Dumnezeu...probabil ...m-a iubit mai mult ...si m-a facut sa ,,vad ,,altfel lucrurile ...trimitandu-mi niste ,,mesaje,,....Aceste ,,zdruncinaturi ,,..m-au determinat ...sa fiu mai atenta la transformarile prin care trec ....Nu intamplator ...m-am nascut ..in zodia pestilor...Eu cred f mult in astre ...Cei din zodia pestilor ...au norocul..ca in aceasta ERA a SCHIMBARILOR...in care am intrat cu totii...sa participe ...mai intens ...Faptul ca eu am avut curajul...sa povestesc si la altii aceste ,,stari,,...pe care nu le-am avut in urma unui sex nebun ...sau alte metode ...Si faptul ca am fost CONSTIENTA ...ca se intampla cu mine ..CEVA COSMIC...Concluziile le las sa le tragi singura ...la fel si ceilalti. ...AR TREBUI CA MULTI DINTRE NOI SA NE TREZIM si sa participam impreuna cu UNIVERSUL ...la TRANSFORMARILE prin care trece , ACUM ...ESTE EXACT CA SI CUM AM PARTICIPA , LA NASTEREA UNEI NOI LUMI ...Departe gandul de a ma crede ,,o cunascatoare a lumii mistice divine ,,...CU CE DREPT AS FACE ACEST LUCRU ?Nu fac altceva decat sa spun ADEVARUL...CINE VREA SA MA JUDECE E PROBLEMA LUI...Acest lucru nu ma schimba cu nimic ..Raman la fel de iubitoare pentru TOT si TOATE :)...Comentariul tau nu m-a suparat...chiar m-a bucurat...ca ...cineva m-a citit cu atentie ...ITI ,VA , MULTUMESC ...pentru toate ...,,atentionarile ,,facute ...Daca ,am ajuns sa am incredere atat de mult in ,,simturile mele ,,inseamna ca am reusit , sa ma cunosc ,cu ADEVARAT....PS :Da ,IUBIREA ADEVARATA ...cea pe care o DARUIESTI...RUPANDU-TI ...din sufletul tau ...fara a astepta nimic in schimb...este CHEIA ...care -ti deschide ...tot ce ai mai bun in tine ....in noi...Te iubesc Sefora ...va iubesc pe toti...

cristi spunea...

Eee...Roxin, uite o noua valenta a blogg.ului tau vrajit: da ocazia ca oamenii sa.si exprime iubirea. Foarte frumos.
Cartile transmit dincolo de randuri energii deosebite emanate de la cel ce le.a scris, nu degeaba cuvantul zideste, dar si calculatorul vad aca are valentele astea daca oamenii sunt destul de sinceri. E chiar terapeutica relatia. Interesant. Conteaza doza si subiectul.
Cale dreapta si lumina.

Anonim spunea...

DA,revin cu rugamintea sau mai bine spus cu dorinta si speranta ca Rosa si Cristi sa ne scrie zilnic.....Citesc,citesc si ma bucur sa aflu ADEVARUL si-mi amintesc de vorbele lui Mahatma Gandhi:"Ochi pentru ochi,si lumea va deveni oarba".Ce bine ca existati, Rosa,Cristi si Daniel,daca nu erati trebuia sa va inventam...

Rosa spunea...

Pt Anonim de la ora 10;43...Pentru tine ,in mod special...ma simt datoare ...sa-ti descriu ...starile ..prin care trec...in acest moment...Fiecare din noi avem si zile proaste ...chiar daca ne promitem...de multe ori ...sa fim optimisti...intr-un cuvant ...sa simtim in fiecare moment...fericire in sufletele noastre ...A nu avea si zile ...cu mai putina culoare . ...este ceva ireal...A trai numai din vise ...inseamna ,,,ca deja este o problema ...si nu e bine ... Cand te saturi de ,,coctailurile ,,baute zilnic ...pe ,,sufletul ,,gol ...simti cateodata ...sa te retragi ...in liniste ...si sa faci o cura de ,,dezintoxicare ,, ...Toti ar trebui sa cunoastem acest ,,secret,,...Numai asa ...putem sa o luam de la capat...Viata nu este chiar asa de roz ...cateodata mai suntem si tristi...Este un lucru firesc...Dar sa stii un lucru...in tristetea care te-a cuprins ...sa nu uiti sa-ti faci un nou plan ...pentru zilele frumoase care vor urma ... Vei invata ,asfel , sa apreciezi .. ,gustul fericirii viitoare ... ...ACEASTA ESTE VIATA ADEVARATA !...Iti Multumesc !Te simt langa mine ...si deja ,ma simt mult, mai bine ...

Anonim spunea...

Da,cu cat meditezi mai profund cu-atat tristetea creste...Asa este Rosa,viata nu este deloc roz,cum bine spunea Cristi,"nu vrei sa suferi,nu traiesti"...Demult,pe la 22 de ani ,am iubit o fata,o iubire comuna,obisnuita,normala...asa o vedeau toti,chiar si eu insumi,dar am realizat ca a fost iubirea vietii mele pe la 26 de ani,dupa ce m-a parasit si nu s-a mai intors la mine indiferent de sacrificiile si suferinta mea,continua...Si-au trecut peste 25 de ani de-atunci...si-o iubesc la fel,poate chiar mai mult si in mod sigur mai matur,mai adevarat,mai profund...Da,Ea a fost iubirea vietii mele...ce vorbesc eu,este inca, si va fi mereu....Aproape m-am obisnuit sa fiu trist,de-atunci viata m-a purtat cum poarta raul umflat de ploi o crenguta sau o frunza,si m-a tot dus,m-a tot dus....Da Rosa,trebuie sa-mi fac un plan pentru zilele frumoase care vor urma,simt ca se apropie varsarea raului in marea cea mare,ai dreptate Rosa,citindu-te si eu ma simt mult,mult mai bine....