duminică, 10 martie 2013

Istoria ne este furată! Manualele de liceu îi ignoră pe geto-daci

Unii au zâmbit ironic atunci când noi am spus că există o întreagă conspirație împotriva a tot ce înseamnă antichitatea noastră, mai ales asupra perioadei dacice și că mulți dintre cei ce ne scriu istoria au o calitate profesională și morală îndoielnică.

Realitatea ne confirmă, încă o dată, afirmațiile, dacă ne raportăm la manualele de istorie studiate de liceenii noștri. În manualele respective, ordinul de serviciu al coordonatorilor lucrărilor pare să fi fost “nicio vorbă despre daci”.

Începând cu anul 2007, Ministerul Educației a decis, cu de la sine putere, eliminarea aproape completă a oricărui element care face referire la strămoșii noștri reali, geto-dacii, din manualele de istorie, precum și a oricăror informații cu privire la istoria străveche, la epoca neolitică și la culturile materiale care fac din pământul României spațiul primordial al civilizației europene.


 Pentru Zoe Petre istoria noastră începe din secolul II d.Hr

În prezent, există mai multe manuale alternative de istorie, aprobate de Ministerul Educației, profesorii de liceu stabilinadu-și programa în funcție de conținutul acestora. Unul dintre aceste manuale, de altfel cel care a “ucis” din start tot ce înseamnă perioadă străveche și perioadă geto-dacică din istoria noastră, este cel apărut în 2008 la Editura Corint din București, coordonat fiind de Zoe Petre.

P090313_17.27Primul capitol al acestui pseudo-manual (pentru că altfel nu poate fi numit) este intitulat “Romanitatea românilor în viziunea istoricilor”, iar primul paragraf al acestuia spune că “procesul de romanizare lingvistică și culturală din secolele II-III d.Hr., când o mare parte a teritoriului României de azi era cuprins în provinciile Moesia și Dacia, a avut o mare intensitate, astfel că limba latină a pătruns foarte repede nu numai în zonele urbane, ci și la sate, în viața comunităților de agricultori și de păstori care ocupau cea mai mare parte a teritoriului”. De aici începe, pentru doamna Zoe Petre, istoria noastră…

A “uitat” domnia sa de Cucuteni, de Hamangia, de Gumelnița, de Starcevo-Criș și de alte culturi atestate pe acest pământ, recunoscute la nivel mondial ca fiind unele dintre cele mai însemnat din spațiul european cu mii de ani înainte ca Roma și Atena să existe sau Egiptul să apară în istorie. De asemenea, nicio vorbă nu spune istoricul Zoe Petre despre Tărtăria, Turdaș (poate prima așezare proto-urbană a Europei) și alte zeci de situri neolitice atestate, de pildă, în Valea Mureșului).

Pentru Zoe Petre nu există Dromihete, Burebista, Oroles și nici Decebal (amintit, în acel așa-zis manual, într-un singur citat preluat din Iordanes, potrivit căruia regela dac a fost…omorât), nu există medicină și ceramică geto-dacă, nu există organizare statală, instituții, obieceiuri funerare și nici vastele cunoștințe de astronomie și medicină deținute de strămoșii noștri și confirmate de o multitudine de autori antici.

Prima pagină a lucrării la care facem referire aici conține trei poze: una a lupoaicei cu pruncii Romulus și Remus, o hartă a Imperiului Roman și una care înfățișează niște legionari ai Romei. După o serie întreagă de argumente deja răsuflate, care, în lumina noilor dovezi apar ca fiind mai mult decât puerile, Zoe Petre concluzionează că, citez, “Romanitatea românilor nu mai are a fi demonstrată și cu atât mai puțin contestată, poate fi recunoscută acum ca un fapt istoric cert”.

Uite că noi o contestăm, doamnă Petre, considerând că nu e deloc un fapt istoric cert și că dumneavoastră, alături de alți istorici, ați preluat doar informați care se pliază pe teză romanizării ignorând cu bună știință toată pleiadă de surse literare, arheologice și paleogenetice care susțin contrariul.

 Ioan Scurtu sau cum așezi 5.000 de ani de istorie într-o jumătate de pagină

P090313_17.28Analizând un alt așa-zis manual, din seria celor aprobate de Ministerul Educației, constatăm cu uimire cum unii istorici au o “capacitate’ de sinteză a informatilor ce depășește orice imaginație. Astfel, domnul Ioan Scurtu, în manualul apărut la Editura Gimnasium în 2007, doboară orice record, comprimând, într-o jumătate de pagină, toată perioada neolitică și cea geto-dacică (aproximativ 5.000 de ani), până la Traian.

Într-un spațiu atât de restrâns, îi “lămurește” pe elevi ce reprezintă Cucuteni și Hamangia, cine au fost tracii și cum au ajuns dacii să fie învinși de romani. Nimic, nici de data asta, despre cultura materială a geto-dacilor sau spiritualitatea lor.

Evident, partea cu teza romanizării se bucură de ceva mai mult spațiu, anume aproximativ patru pagini. De altfel, primul capitol poartă numele de “Etnogeneza românească”…, urmat de capitolul “Romanitatea românilor în viziunea istoricilor”.

Într-un alt pretins manual, apărut tot în 2007 la Editura Economia Preuniversitară, același domn Ioan Scurtu așează în prima pagină două fotografii: Columna lui Traian din Roma și Lupoaica cu pruncii. Domnule istoric, acestea sunt simboluri romane și ale Italiei de astăzi, nu ale țării noastre! Și de data aceasta, în primul capitol, istoria străveche și antică sunt comprimate într-o jumătate de pagină…

 Valentin Băluțoiu și Maria Grecu – istoria făcută din citate

Dacă Ioan Scurtu a avut măcar ‘amabilitatea” se ne informeze, fie și într-o jumătate de pagină, asupra stravechimii noastre, coordonatorii unui alt manual (apărut în 2008 la Editura Didactică și Pedagogică), anume Valentin Băluțoiu și Maria Grecu, au ales ca, în primul capitol (care poartă același nume, de “Romanitatea românilor în viziunea istoricilor”) se prezinte câteva citate și atât.

Nicio sinteză, nicio analiză, nimic, doar niște citate. Păi, dragi istoric, dacă e pe citate de ce nu le-ați inserat și pe cele ce contestă romanizarea? Ah, am uitat, nu permite titlul capitolului…

În ceea ce privește ilustrarea primelor pagini din acest așa-zis manual, autorii au ales o reprezentare a lui…Papa Pius al II-lea ?!? și una a unei imagini de pe Columna lui Traian. Și pentru cei doi istorici Dromihete, Burebista, Cucuteni, Hamangia, Gumelnița sunt necunoscute în ecuație.

 În 10 ani ni s-a furat descendența geto-dacică

geto-daci-2000Să ne întoarcem în timp, în preajma anului 2000, să vedem ce spuneau atunci manualele de istorie. Evident, și la acea vreme teza romanizării era cea oficială, însă autorii de manuale de pe atunci acordau, totuși, atenție și peroadei dacice, pre-romane. De pildă, în manualul apărut în anul 2000 la Editura Humanitas (reeditat în 2006), coordonatorii aceștia, Gheorghe Vlad Nistor și Angela Bălan au denumit prima parte a lucrării “Geto-dacii, strămoși ai poporului român”, acestora fiindu-le acordate patru pagini. Sunt referiri la limbă, la religie, la principalii lideri geto-daci, la organizare statală etc. Nu sunt foarte multe, dar măcar elevul își putea face o idee asupra culturii geto-dace.

Într-un alt manual, apărut în anul 2000 la Editura Carminis, coordonatorul Iulian Cartana acordă, în primul capitol, denumit “Civilizația și istoria geto-dacilor”, șase pagini perioadei geto-dacice a istoriei noastre, ba chiar începe prezentarea capitolului spunând că ‘Geto-dacii, unul dintre cele mai vechi popoare europene, au avut o istorie bogată și au dezvoltat o civilizație înfloritoare”.

Așadar, în urmă cu 10-13 ani, se putea trata și cultura geto-dacă, însă acum, după cum ne confirmă manualele existente, nu se mai poate. Asta pentru că persoane precum Zoe Petre sau Ioan Scurtu au decis, pur și simplu, că nu este important să știm cine suntem și de unde venim. Sau este important doar în măsura în care am accepta că suntem urmașii coloniștilor și soldaților romani însoțiți cu femeile dace.

În mod evident, cu cât apar mai multe dovezi ce combat romanizarea, ba chiar anulează această aberantă teză, cu atât mai mult se încrâncenează apărătorii ei în a susține falsul. Nu ar fi nicio problemă dacă ar face asta în cercul lor de ‘specialiști’, însă, în contextul în care acțiunile lor vizează procesul de aducare și informare al tinerelor generații, atunci avem o problemă, una gravă chiar.

zoe petreCei mai mulți coordonatori de manuale din prezent nu suflă o vorbă despre razboaiele daco-romane sau despre seria de conflicte ulterioare anului 106. Nu se amintește nimic despre revigorarea culturii geto-dacice după anul 271 sau despre lipsa aproape cu desăvârșire a elementelor materiale care să susțină teza romanizării nord-dunărene după acest moment (de pildă, dacă în intervalul 106-271 avem peste 3.500 de inscripții în latină pe teritoriul Daciei, creații, evident, ale unor coloniști, pentru că nu există nicio dovadă c-ar fi fost realizate de băștinași, după momentul retragerii administrației romane abia mai sunt atestate câteva, semn al faptului că autohtonii geto-daci nu își însușiseră practica scrierii în piatră, în limba latină).

În concluzie, dincolo de veridicitatea sau nu a tezei romanizării, asupra căreia discuția rămâne deschisă, o mână de oameni, cu de la ei putere, decide ce și cât învață copiii noștri la orele de istorie. În doar câțiva ani s-a creat o prăpastie între noi, cei de azi, și geto-daci, o prăpastie creată intenționat de oameni al căror scop este distrugerea conexiunii noastre cu antichitatea.  CĂROR INTERESE SERVIȚI, STIMAȚI ISTORICI CE NE SCRIEȚI MANUALELE?

un articol de Valentin Roman


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

18 comentarii:

cristi spunea...

Un mic studiu asupra celor care sunt implicati s.ar putea sa duca la rezultate interesante si culmea...oarecum de toti stiute.Veti descoperi intradevar o conspiratie, puternica si alimentata cu bani multi dintr.o anumita zona. In paralel aruncati un ochi si asupra membrilor Academiei.Veti intepeni cand veti descoperi unitatea de gandire si origini a manipulatorilor, cum niste mosulici cu o anumita opera stiintifica dar fara coloana vertebrala sunt manipulati si redusi la tacere pentru cativa craitari. De, sunt vremuri grele, iar eroismul tacut, patriotismul nu mai sunt la moda, sunt antieuropene.Numai ei au voie, noi nu.
Unde esti tu Tepes doamne?

cristi spunea...

Am uitat: sa va intreb de ce se intampla asta? Doar pentru a nu schimba lucruri stabilite, ierarhii subiectiv, gresit intocmite sau si mai grav, pentru subminarea locului nostru in viitor? O fi acest spatiu geografic, dar mai ales spiritual atat de periculos pentru conspirationistii globali? Ce ii mana pe ei la lupta impotriva neamului nostru? Nu cred ca doar atat de mult vehiculatele necesitati economice, care s.a demonstrat deja ca se pot executa rapid cu multa coruptie importata.
Si atunci?
Eu cred ca, paradoxal pentru multi dintre voi, motivul principal este VIBRATIA!!!
Cei neadormiti sau cu inima impietrita o simt!Este palpabila, aproape fizica. Ea va scoate la iveala tot ce este de stiut.
Le multumesc tuturor celor care cu spirit de sacrificiu, in mod constient, au devenit canale pentru adevar. Cele doua tabere se vor echilibra, incet dar sigur. Voi insa Roxin aveti de partea voastra VIBRATIA DIVINA.

Rosa spunea...

Da ,,acest spatiu geografic ,dar mai ales spiritual ,,este ,,periculos pt conspirationistii globali ,,...Sundar Singh ,un intelept si iluminat indian ,a spus :...,,...stiu ca Romania are o misiune Dumnezeiasca de redresare spirituala ce o va face sa se infatiseze ca un veritabil model demn de urmat intregii umanitati....Perpetuarea raului se va stavili ....Romania va trece in viitor prin mari framantari launtrice ....In cele din urma toti dusmanii acestei tari vor ingenunchia la hotarele ei...Bunul Dumnezeu a vrut sa aleaga ,dintre toate popoarele ,poporul cel mai umilit ,cel mai crunt incercat de vitregia celor puternici ...Va fi razboiul fara arme fizice ....dar va fi mai dificil decat cel cu arme ...Vremurile de exploatare ,teroare ,inselaciune si asuprire vor asfinti in aceasta tara" ...."NU EXISTA DECAT O SINGURA VINDECARE ...TRANSFORMAREA CONSTIINTEI...RABDARE SI PERSEVERENTA ...in TOT ceea ce facem...A SOSIT si TIMPUL NOSTRU...IMPREUNA si numai IMREUNA...VOM CASTIGA ADEVARATA NOASTRA IDENTITATE ....

Dani spunea...

Ideal ar fi ca fiecare dintre noi sa cumparam cit mai multe carti cu si despre istoria neamului nostru fiindca va venii vremea cind orice informatie va fi sub cheie.Mai ales cei care au copii de crescut,trebuie indrumati cit mai atent.Parerea mea...

O zi placuta tuturor....

Iustina Bacosca spunea...

Ce sa-i faci? Nu au reusit sa ne extermine in inchisorile comuniste, le-a mai ramas sa ne desfiinteze, acum, prin nestiinta. Cei care au luat cunostinta de aceste "ADEVARURI TULBURATOARE", parintii responsabili pot contesta aceste manuale - maculatura. Sunt argumente suficiente pentru tragerea la raspundere a impostorilor si continuatorilor dictaturii comuniste, de exterminare a elitei romanesti. Decat sa-i invatam pe copiii nostri sa creada ca realizarea lor este stergerea la fund a Europei, muncind ca sclavii prin straini, mai bine i-am invata adevarul si mandria de a fi roman (DAC)
Aviz amatorilor!!!

Just Cip.. spunea...

Numele tarii Romania tind sa cred ca are legatura cu cuvantul "roman",cei care ne-au cucerit ?intuiesc ca numele tarii nu il putem schimba prea usor insa imnul national reprezinta o rusine,o absurditate..cum sa slavesti numele invadatorului traian in propiu tau imn national..sa facem ceva barem imnul sa il schimb

Lucia spunea...

Buna seara,
Cristi,Rosa,aveti dreptate...
Vibratia noastra creste concomitent cu vibratia acestui Spatiu Sacru,iar de acest fapt le este lor teama...rasa reptiliana care controleaza mental oamenii,care nu vrea sa se afle adevarul,pentru a tine pe mai departe in iluzie omenirea,pentru a detine controlul planetei...le este frica de acest adevar,ei insisi nu vor sa evolueze,nu stiu decat sa tina captivi oamenii,prin raspandirea vibratiilor joase,prin raspandirea terorii peste tot...
Dar daca vor intelege cati mai multi,ca frica e doar o unealta a manipulatorilor,daca vor incerca sa-si ridice frecventa personala prin rugaciune,meditatie,comunicarea cu ghizii personali,cu Arhanghelii,prin renuntarea la consumul de produse de origine animala,de lactate, daca vor dovedi respect pentru Mama Pamant,vor vedea o imbunatatire reala a calitatii vietii,vor fi rasplatiti de catre Ancestrali,de catre Familia de Lumina,a caror urmasi suntem cu totii,prin activarea ADN-ului,astfel,vor trai cati mai multi sentimentul de intoarcere Acasa,in Familia din care fac parte,iar aici,vom crea impreuna comunitati spirituale,vom crea o Dacie Edenica si multi vor vedea asta.
Atentie la gandurile pe care le emiteti,observati-le,daca sunt negative,sa stiti ca ele va sunt induse,nu provin din Sinele vostru Divin,care este Iubire si Lumina,iar daca va detasati de ele,deveniti un simplu observator,aveti sanse de a fi stapani pe mentalul vostru,astfel incat sa nu va lasati indusi in eroare...procesul acesta de manipulare e foarte subtil,credeti ca sunteti voi insiva cu gandurile voastre proprii,dar nu e chiar asa...ca sa va dati seama mai bine pe ce fel de vibratie emiteti,observati-va detasat ce fel de muzica preferati,ce fel de locuri frecventati, ce obiceiuri culinare aveti,ce fel de cuvinte predomina in vocabularul vostru,ce fel de ganduri va trec prin minte...deveniti constienti de tot ce faceti in fiecare minut,asa va treziti si va dati seama de cine sunteti cu adevarat...sunteti in stransa conexiune cu cei de langa voi,nu uitati ca va influentati reciproc,iar noi toti impreuna formam un colectiv,o natie...noi toti suntem aici cu un scop anume,iar cei treziti spiritual,vor ajuta la trezirea celorlalti semeni.Am venit aici pentru a ridica acest Neam,pentru a ajuta,fiecare dintre noi,la renasterea spirituala a Neamului noastru.Aduceti-va aminte ca cea mai joasa vibratie e frica,teama,in timp ce,vibratia cea mai inalta la care trebuie sa va ridicati Sufletele voastre e Iubirea Neconditionata pe care trebuie s-o gasiti prin puterea voastra interioara,s-o raspanditi catre toti cei cu care veniti in contact,neincetat...Alegeti sa radiati Lumina in jurul vostru,nu sa fiti gazde pentru vibratii impure din lumea inconjuratoare...
Impreuna formam o echipa care radiaza pe Frecventa Divina,odata ce ne ridicam la nivelul Constiintei Christice,tot mai multi vor fi capabili sa faca asta...
Eu va multumesc tuturor celor care sunteti alaturi de Daniel si echipa lui,fiti pe mai departe si nu veti regreta...ajutati-l cu tot ce puteti,cu ce va spune Sufletul vostru sa faceti,de la ganduri si sentimente pozitive,la fapte concrete...iar roadele vor aparea curand,spre binele suprem al tuturor.
Multumesc Familiei de Lumina din Cer dar si Familiei de Lumina de aici,de pe Mama Pamant.
Sa fiti binecuvantati!

Anonim spunea...

Romani,dictatura comunita ne-a mutilat sufletul si mintea,multi pribegim in lume muncind pentru prosperitatea celor care ne-au adoptat.Acum e momentul sa spunem NU dusmanilor care au ascuns adevarata noastra identitate.

Unknown spunea...

PICK: Nu inteleg de ce nu se cere un punct de vedere oficial al Academiei si al tuturor istoricilor, sa vedem si contra-argumentele lor...

Gerula spunea...

" Cine nu are trecut , nu are viitor"
este una din maximele cuceritorilor si " Divide et Impera"(divide si stapaneste).
Acestea sunt armele celui de al trei lea razboi mondial .
Sa nu ii lasam sa n-e dezbine si sa nu n-e uitam strabunii.

Anonim spunea...

Cu certitudine le este tema sa nu deranjeze alte "natii" ce de veacuri se cred mai cu sange albastru sau unsii lui D-zeu, asta de nu cumvan le-a fost cumparata tacerea! Testele de paleontologie sunt graitore ca si dovezile arheologice! Restu e tacere!Am zis!

Anonim spunea...

Exista deja un memorial al durerii cu crimele comunistilor de dinainte de '89; poate merita un fel de serial care sa puncteze mutilarile istoriei inainte de comunisti, in timpul comunistilor si mai ales dupa... "89 cand tot comunistii....

Si serialul sa nu se numeasca "Lumini si Umbre" (mai tineti minte serialul?)

Anonim spunea...

Fratilor,
M-am cam saturat de vorbe.
Mergem la lupta sau nu?

Anonim spunea...

Normal ca au scos din mnuale p Geto-Daci pt ca minisrul educatiei era un HUNgur!!!!

r3load spunea...

salut daniel ! as avea nevoie de ajutorul tau cu anumite informatii pe care le detii ... astfel amandoi am obtine ceea ce ne dorim! cum ai dori sa comunicam ?!

Anonim spunea...

Dragii mei va recomand sa cititi Ion Coja MARELE MANIPULATOR si asasinarea lui Culianu, Ceausescu,Iorga .Moto din Mihail Eminescu ,,Aici ne aflam noi romanii,limba cumpenei universului,, si de Tr. G. Getianu ,,ENIGMA DE PE TIARANTOS ,, si cititi totul ce va pica in mana despre GETO DACI si LIMBA ROMANA ,cautati toate cartile Dr.Lucian Iosif Cuesdan veti avea mari surprize,DOAMNE AJUTA! aaronrusso69@yahoo.in

r3load spunea...

id meu de mess este andrey.gl26 (andrey.gl26@yahoo.com)

Argenna spunea...

Un articol documentat , cu multe informaţii , prezentate cu tristeţe şi durere , care m-a impresionat. "Ne este furată istoria"(http://ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=2274), de pe blogul "Ceaşca de cultură" .