joi, 4 aprilie 2013

Astăzi - Proteste masive ale ONG-urilor împotriva exploatării gazelor de șist


Aproximativ 80 de ONG-uri vor organiza proteste in Bucuresti si alte 24 de orase din Romania, joi, 4 aprilie 2013, impotriva exploatarii gazelor de sist. Potrivit organizatorilor, pentru jumatate dintre locatii s-au obtinut autorizatii de la primarii pentru desfasurarea evenimentelor.

In restul situatiilor administratia locala fie a respins cererea ONG-urilor, fie nu a dat niciun raspuns. Organizatorii protestelor cer ca Guvernul sa anuleze hotararile prin care a concesionat terenurile pentru explorarea gazelor de sist in zonele Vaslui, Dobrogea, Arad, Timis si interzicerea exploatarii acestora pana se fac studiile de impact si de mediu din care sa reiasa clar ca nu este un pericol pentru mediu.

In Bucuresti, protestul va avea loc in Piata Universitatii, in zona statuilor, incepand cu ora 17.30, in desi organizatorii (Coalitia pentru Mediu, Romania fara ei, Romania Vie) recunosc ca Primaria nu a autorizat manifestarea.

George Epurescu, coordonatorul protestelor din toata tara si membru al Asociatiei "Romania fara ei" spune ca Primaria Capitalei nu a autorizat protestul: "Noi am cerut sa organizam protestul in zona statuilor din Piata Universitatii. Am primit pe mail un raspuns in care ni s-a spus ca nu se autorizeaza protestul. Nu am fost chemati la Comisia de Circulatie asa cum se face in mod normal. Nu poti sa interzici un protest asa. Noi vom actiona in consecinta si vom face plangere penala", a declarat Epurescu pentru HotNews.ro.

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

8 comentarii:

Sefora spunea...

Buna ziua.
In sfarsit incepe sa se miste ceva in tara si in aceasta privinta.Ma bucur ca se incearca astfel de proteste.Lui Chevron nu i se permite nici in Statele Unite sa aplice acele activitati criminale pentru mediu si pentru populatie,cum oare oficialii nostri se lasa astfel manipulati ?
Doresc din toata inima sa se obtina ceva pozitiv din aceste proteste.
Sa auzim de bine,Sefora

Anonim spunea...

Nici un post tv nu a dat o informatie de genul asta.

nan spunea...

Bine ca exista netul:sa auzim de bine!

Unknown spunea...

ptr al" porcai"pe base e loc de aprobare. ptr manifestatii de genul asta nu e loc.dar cum si base e pro exploatare gaze sist ,isi merita toate scandarile pro usl .e si el de aceeasi tewapa ca usl-istii.

Doina spunea...

http://www.avaaz.org/ro/spune_nu_fracturaerii_hidraulice_an_romania/?bDZrKcb&v=23713

Vă rog să semnați petiția de pe avaaz.com .Sunt necesare 1.000.000 de semnături pentru a putea fi luată în considerare părerea noastră de către acești guvernanți trădători și meschini.

Anonim spunea...

iesiti in strada,nu o veti face pentru voi ci pentru generatiile care vor veni..Sa se duca sa-si prospecteze la ei acasa,sa lase tara noastra in pace!!

nan spunea...

La Filoteni Vrancea,de un an se exploateaza gaze de sist.Oamenii au fost cumparati cu o butelie de aragaz si acum se crapa casele si au probleme cu apa dar nu-i mai baga nimeni in seama.Asta se intampla daca nu deschidem ochii la timp!

Anonim spunea...

SI, DACA TOT MODIFICAM CONSTITUTIA, NOI, POPORUL, DORIM CA ARTICOLUL 35 SA ARATE ASTFEL:

Dreptul la mediu sănătos ARTICOLUL 35
(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept. IN ROMANIA , EXPLOATAREA GAZELOR NATURALE PRIN METODA FRACTIONARII HIDRAULICE ESTE STRICT INTERZISA!
(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.


Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic! Sa facem ceva!