vineri, 26 aprilie 2013

Svastica hitleristă își are originea în Carpați. Vechimea? – 7.000 de ani. FOTO și VIDEO


Istoria, așa cum o cunoaștem noi, reprezintă doar ceea ce puternicii vremii au considerat că trebuie să ajungă la publicul larg. Dincolo de varianta oficială, adevărul unor evenimente ni se dezvăluie așa cum, adeseori, nici nu ne imaginăm că a fost. 


În ecuația celui de Al Doilea Război Mondial, preocupările oculte ale dictatorului german au avut un rol semnificativ. Partidul nazist al lui Hitler s-a născut dintr-o organizație finanțată de Societatea secretă Tule, o organizație ocultă ce și-a luat numele după un tărâm mitologic necunoscut, din nordul îndepărtat...

Fascinat de parapsihologie și ocultism, Hitler a dus bătăliile celui de-al doilea Război Mondial, în mod deliberat, și pe teritoriul magicului. Alegerea simbolului svasticii ca amprentă a acțiunilor sale a fost, prin urmare, o decizie bine cântărită. Cu toate acestea, nu i-a putut aduce victoria finală...

Svastica pe ceramica de la Cucuteni
Simbol solar antic, creator, eminamente pozitiv, svastica nu avea ce să caute pe uniformele și drapelele unor forțe ale distrugerii. Și poate tocmai de aceea Hitler nu a învins!!!  

Svastica este și astăzi omniprezentă în Asia, în mijlocul unor culturi unde, de mii de ani, ea este folosită pentru a simboliza sacrul, eternitatea, prosperitatea, pacea sau nororcul. Budhismul, jainismul sau hinduismul îi acordă un loc special.

Dalai Lama, conducătorul spiritual al Tibetanilor

Svastica a început să atragă atenția europenilor la sfârșitul secolului al XIX-lea, prin descoperirile arheologice ale lui Heinrich Schliemann, cel care a găsit simbolul în situl anticei cetăți Troia. Specialiștii vremii au ajuns la concluzia că svastica a fost un simbol specific indo-european. Ulterior, descoperirea simbolului svasticii printre motivele hitite și ale vechiului Iran au părut să confirme teoria.

Descoperirile din ultima parte a secolului XX completează însă ceea ce se știa până acum și dau o altă perspectivă asupra istoriei svasticii pentru că cea mai veche localizare fizică a acesteia o găsim în cultura Cucuteni, pe vase ceramice cu o vechime de peste 7.000 de ani.

 În acest context, putem așeaza încă o cărămidă la temelia tezei care spune că spațiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe. Dacă în acest spațiu găsim cele mai vechi dovezi materiale ale existenței svasticii, iar pe restul continentelor o găsim cu mii de ani mai târziu, înseamnă că populațiile antice au dus-o în cele patru zări CHIAR DE AICI, DIN CARPAȚI.

Un Buddha cu svastică
Fără nicio îndoială, istoria svasticii este fabuloasă și veți putea afla multe lucruri inedite despre ea urmărind emisiunea Adevăruri tulburătoare pe care o realizez în această seară pe Nașul Tv, de la ora 22:00 (și în reluare, sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), o emisiune în care voi aborda pe larg acest subiect împreună cu Prof. Univ. Dr. Virgiliu Copaci și Prof. Dr. Mihai Popescu.

Daniel Roxin

Emisiunea poate fi urmărită pe toate rețelele de cablu și pe internet, aici:http://live.nasul.tv/




P.S. Vizitează siteul Asociației Geto-Dacii pentru a vedea proiectele extraordinare pe care ți le propunem în acest an! Rescriem împreună istoria! 


Japonia
Grecia antică
Vas ceramic descoperit în Anglia













11 comentarii:

mihaeladr spunea...

Am postat pe blogul meu un filmulet despre svastica, la care am primit un comentariu ca sa am grija de ceea ce se spune intr-o lege in legatura cu promovarea simbolurilor cu caracter-fascist-rasist-xenofob!!!!!!!!!

Pacat ca oamenii nu se informeaza si scriu ce li s-a intiparit in minte de multi ani! Dar acum exista atatea surse de informatie incat inainte sa scrie asa ceva cred ca trebuia sa se informeze.

Clipul este urmatorul:
http://youtu.be/lxlAG2UTO7c

Anonim spunea...

Daca s-a deescoperit pe ceramica de Cucuteni, cu siguranta simbolul are o vechime mult mai mare; e ca si cum o civilizatie extraterestra ar descoperi un desen cu oameni pe una din sondele spatiale care au plecat de pe o planeta numita Terra; ar cerceta vechimea sondei (echipament, legile in care se incadreaza functionarea sondei) raporatandu-se si la vechime civilizatiei lor si ar spune - bai tata, dar tipii astia de unde stiau simbolurile stramosilor nostri ca sunt asa departe - ca distanta si probabil civilizatie ?...

Anonim spunea...

Privitor la simbolul svasticii eu stiam ca ea poate închipui o rotație în direcția acelor de ceasornic sau contra . Orientalii considerau că a doua variantă simbolizează declin și moarte . Thule Society și Hitler au ales-o pe a doua. In articolul de mai sus se omite aceasta informatie.Se prezinta numai semnificatia pozitiva al acestui simbol.

cristi spunea...

Repede, repede, sa arestam zvastica...e simbol nazist. Cat de bou trebuie sa fii sa crezi asa ceva, dar sa mai si ameninti! Hai ca sunt destui tampiti si printre noi!
Astept cu interes emisiunea. Mai comentam dupa.
Succes.

Daniel Roxin spunea...

Pentru anonimul de la 17:59 Nu s-a omis nimic. Hitler a folosit varianta solara, asa cum este folosita si de hindusi, asa cum apare si in alte culturi, inclusiv la Cucuteni... Uitati-va la emisiune si veti afla mai multe...

Rosa spunea...

Intr-adevar un ,,subiect incitant ,,....MULTUMESC tie si invitatilor pentru aceasta emisiune interesanta ...si... multa putere de munca ...in continuare ...

Daniel Roxin spunea...

Multumim!

Lucia spunea...

Acest simbol sigur are vechimea cu mult peste 7000 de ani,e ancestral si are conexiuni clare cu Neamul nostru,e simbolul Gemenilor Divini, Apollo si Artemis...
Apollo,Marele Lup Alb...care ne vegheaza si trezeste Neamul nostru...ii multumesc ca m-a trezit si pe mine...
Eu n-am vazut emisiunea,imaginea live pe Nasul tv e blocata,de aceea te rog Daniel,sa mai postezi pe you tube din emisiunile anterioare...multumesc.
O zi trumoasa!

Anonim spunea...

Am postat pe blogul meu un filmulet despre svastica, la care am primit un comentariu ca sa am grija de ceea ce se spune intr-o lege in legatura cu promovarea simbolurilor cu caracter-fascist-rasist-xenofob!!!!!!!!!
UN SIMBOL NU POATE FI RASIT - FASCIST SAU XENOFOB. CRIMELE SUNT FACUTE DE OAMENI SI NU DE SIMBOLURI. UN SIMBOL ESTE UN SIMBOL(ATAT) SI NU POATE AVEA NICI O VINA! ESTE O PROSTIE SI O TICALOSIE IMENSA CHESTIA ASTA CU PROMOVAREA SIMBOLURILOR CU CARACTER FASCIST!

Anonim spunea...

Inainte de om a fost simbolul; dupa ce omul a aparut pe Terra a devenit el simbol; si ceilalti oameni s-au impotrivit si s-au intors la simbolurile dinaintea lui si le-a transformat in reclame; si asa omul traieste intr-o lume plina de simboluri...... si "simbole" ( o simbola, doua simbole)....

ile spunea...

am citit de ceva timp o carte Read japanese today.pdf,editata in 1969, interesanta,unde explica o parte din simbolurile pictogramelor chinezesti preluate de japonezi. Ajungind la ceea ce semana cu o svastica inversata se spune ca a fost preluata de la indieni de catre chinezi de unde au luat-o si grecii si ulterior nemtii.

De fapt ea ar insemna 10 000 de zei, chinezii scriu acum altfel acest numar simplifincindu-l, dupa cum 10 a ramas ca o cruce cu brate egale.

Mie mi-a convenit aceasta interpretare ca si cum cineva ar fi notat ca la un moment dat pe pamint au existat 10 000 de...zei,oameni, ce or fi fost ei. Si atunci ar fi logic faptul ca multe culturi au ramas sa scrie despre acest lucru uitind semnificatia lui. Posibil ca hitleristii sa fi urmarit sa creeze elita ariana de 10 000 de indivizi ca o repetare a colonizarii initiale a pamintului.

Nu am insa cum sa aduc argumente in favoarea acestei pareri, nici macar nu e o teorie, nu am de gind sa aprofundez imbecilitatea hitlerista, in plus ceea ce vor oamenii marunti care se cred atotstiutori nu ma intereseaza. Oamenii au imblinzit natura, ei cereceteaza tainele nepatrunse-cliseele astea ma enerveaza atit de tare incit ma amuz cind vad ca nu sint in stare sa prevada un cutremur mai repede decit animalele pamintului. Sintem creatorii dronelor distrugatoare. AM visat noptile trecute ca dupa o explozie solara care pe pamint venea cu valuri de lumina si caldura, venise un cutremur si numai cei din catedrala au scapat. O catedrala frumoasa luminoasa alb galben portocaliu unde ma adusese cineva si pe mine de mina, fara sa-mi spuna nici un cuvint. Sa nu rideti de acest vis, in plus nu am simtit nici-o bucurie ca eram la adapost nici in vis nici cind m-am trezit, eram cumva detasata ca un spectator la viata altora si m-am retras linga un colt mai intunecat. Nu am pretentia ca m-ar fi calauzit vreun zeu in vis, nu era insa un om cunoscut. Poate=l intilnesc in alta viata inapoi in timp, mai incolo.