luni, 29 aprilie 2013

Tornada de pești - un fenomen spectaculos. Video


Miile de peşti care se învârt în cerc au fost filmaţi în Parcul Naţional Cabo Pulmo, Mexic, în Marea Cortez. Ciclonul subacvatic format de peştii Caranx sexfasciatus reprezintă un ritual de împerechere care poate fi văzut foarte rar.

Imaginile au fost surprinse de cercetătorul Octavio Aburto, în imagini putând fi observat în costum de scafandru şi amicul său David Castro. Filmarea arată cum a fost realizată imaginea pe care cei doi au înscris-o în competiţia National Geographic 2012.

Uluitoarea imagine este atât de spectaculoasă, încât unele persoane au susţinut că nu poate fi decât trucată. Cei doi cercetători au dat publicităţii acest video pentru a elimina speculaţiile şi pentru a arăta cum a fost fotografiat acest fenomen rar:



 Sursa: descopera.ro

4 comentarii:

Pepi Mustateanu spunea...

Ritual de imperechere...in grup :)!

Rosa spunea...

Uimitor...Cata Splendoare !...MULTUMESC !...pentru Clipa ..asta ...Minunata...

cristi spunea...

Mareata este NATURA! Si mare este puterea Domnului! Ce CREATIE pe aceasta minunata planeta albastra! Sa ne oprim un pic din nebunia vietii noastre, plina de desertaciuni si sa meditam un pic pe marginea frumusetii naturii si a tainelor ei.Cum a populat Bunul Dumnezeu pamantul, apele, aerul.Unde intorci capul vezi aceste minunatii, daca vrei sa le vezi. Dar noi nu si nu. Mergem cu gandul aiurea, crispati si ingrijorati de ziua de maine, suparati de cele spuse de cei de langa noi, ratele....Ce aiuireli!

Anonim spunea...

Ma iertati ca va deranjez,vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar despre copilul meu.Singura mea speranta sunteti d-voastra.Toate detaliile despre copilul meu le gasiti pe blogul umanitar:
http://dorintilica.blogspot.ro/ .

Va multumesc anticipat!

Va rog frumos sa-mi dati un raspuns daca puteti publica articolul de care v-am rugat la adresa de e-mail tilicamariana@yahoo.com