vineri, 17 mai 2013

Columna lui Traian - 1.900 de ani de la inaugurare

Cu o înălțime de 35 de metri (cât un bloc cu 12 etaje), un diametru de 3,7 metri și o lungime desfășurată a basoreliefurilor de 204 metri, Columna lui Traian ne spune povestea războaielor daco-romane și a cuceririi unei părți din Dacia.

Majoritatea românilor au învățat că dacii s-au războit cu romanii câțiva ani, respectiv în 101-102 și 105-106; în realitate, dacii și romanii au purtat nu mai puțin de 400 de ani de războaie, 200 de ani înainte de cucerirea unei părți din Dacia (o perioadă în care dacii le-au câștigat pe cele mai multe) și peste 200 de ani după...  

Cum pe 12 mai s-au implinit 1.900 de ani de la inaugurarea acestui monument impresionant al antichității,  am considerat că este un prilej execelent de a realiza o emisune care să aibă ca subiect povestea Columnei și a războaielor daco-romane.

Povestea este, cu siguranță, fascinantă și ne demonstrează încă o dată forța și importanța pe care strămoșii noștri au avut-o în antichitate.

Așadar, în această seară, de la ora 22:00, iar sămbătă (în reluare), de la ora 20:00 și duminică, de la ora 11:00, puteți urmări încă un episod foarte interesant al emisiunii Adevăruri tulburătoare.

Nașul Tv poate fi urmărit pe toate rețelele de cablu și pe internet, aici: http://live.nasul.tv/

Daniel Roxin

Asculta Radio Frecventa Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/


8 comentarii:

adrian spunea...

Salutare,

Eu de obicei urmaresc emisiunea pe net, insa de o saptamana asa nu mai pot accesa live.nasul.tv? E vreo problema cu stream-ul online sau sa fie din cauza ca am internet de la marea companie de televiziune detinuta de ungur? Ati mai auzit de astfel de probleme?

Daniel Roxin spunea...

Va salut!

Este o problema cu stream-ul. Sper sa se rezolve...

Ionut spunea...

Si eu am probleme cu stream-ul...si tot la rds am internet

Rosa spunea...

Am avut emotie ...urmaresc emisiunea pe net...au fost mici probleme ...dar pana la urma a fost Ok...Emisiune reusita ...Ie...frumoasa :) ....Bafta in continuare si ...cele mai sincere ganduri de bine ...

I.M. spunea...

Buna dimineata!
Treceti, dragilor, pe romtelecom totul merge asa de bine!
Tocmai din aceasta cauza le-am spus ADIO si ma bucur ca am facut-o.
Sa aveti o zi superba,
I.M.

nan spunea...

Frumoasa emisiune,foarte bine punctat despre invingatori si invinsi.Multumesc soartei ca m-am nascut in tara asta cu oameni ca tine Daniel:fii binecuvantat!

Daniel Roxin spunea...

Zile senine!

cristi spunea...

Am vazut emisiunea duminica la paranz. Iar si iar mi se face pielea de gaina cand mai aflu cate ceva nestiut.
Fiorul descoperirii unor lucruri nestiute dar mult cautate si simtite te scutura de fiecare data si te patrund pana la ultima celula/neuron.
Contrastul cu modul in care sunt prezentate de catre invtati si de tine Roxin fac un tablou impresionant. Modestia si felul domol in care dl. profesor Mihai Popescu prezinta informatiile, cum bine le.ai spus tulburatoare, energia si hotararea cu care il completezi "face toti banii" si imi da sperante mari...mari.
Am avut o revelatie si in aceasta emisiune: lectia pe care o invatam este referitoare la TRADARE si TRADATORI. Suferinta noastra de 2000 de ani este despre asta! Toate marile nedreptati istorice ale neamului s.au datorat tradarii.Acum este la fel. Si totusi, in marea lui iubire pentru acest neam, Bunul Dumnezeu, Tatal Nostru, ne.a transmis prin colburile veacurilor mesaje despre cum eram si cum trebuie sa fim.Asta este istoria Columnei! Carte de piatra in mijlocul Vaticanului, cea care a distrus sau a furat totul despre noi. Un papa vine si.l pune pe Sf. Petru in varf si astfel salveaza "cartea". Cine? Un papa. Ce mesaj puternic! Totul dispare in jur dar Columna ramane si se multiplica ca un mesaj teribil pentru viitor, unul care de acum va urma. El se multiplica si se disemineaza de.a lungul anilor in marile capitale ale lumii pentru cand va fi nevoie sa explodeze in constiinta tuturor. Atunci cand vom fi invatat lectia despre TRADARE si TRADATORI!
"Piatra din varful unghiului" vegheaza sa fie asa cum s.a stabilit de mult, din vremuri de mult apuse.
Cutremurator si totodata inaltator!
Superba emisiunea si cu un mesaj extraordinar. Iar tu Roxin ai pus punctul pe i.
Bravo, bravo, bravo tie si invitatilor tai!