luni, 27 mai 2013

Cum poti afla cine te urmareste pe Internet


“Am lansat Collusion. Il puteti descarca, il puteti instala in Firefox, ca sa vedeti cine va urmareste pe Internet si va urmeaza prin padurile digitale. Mergand mai departe, toate vocile noastre trebuie sa se faca auzite. Pentru ca ceea ce nu stim ne poate face rau de fapt. Pentru ca memoria internetului este vesnica. Suntem urmariti. Este vremea ca noi sa-i urmarim pe urmaritori“, Gary Kovacs,  CEO-ul Mozilla. 

Pe masura ce un utilizator navigheaza pe Internet, sunt colectate informatii despre el, care pot ajunge chiar si la marile companii.


Insa aceasta activitate nu este 100% malefica: datele personale pot face cautarile mai eficiente, iar cookie-urile pot ajuta paginile tale favorite sa se mentina in afaceri.

Dar, spune Gary Kovacs, director executiv la Mozilla Corporation, este dreptul oricarui utilizator sa stie ce date sunt colectate si care sunt efectele acestui proces.

Astfel, el a prezentat o extensie a browser-ului Firefox care face acest lucru.

In materialul video postat pe Ted.com, expertul explica modalitatea prin care extensia “Collusion” iti poate arata unde se duc datele utilizatorului si cine il urmareste atunci cand este online.

“Dupa ce va instalati Collusion trebuie sa stiti sa interpretati harta. Ei bine, punctele rosii sunt pagini web care urmaresc comportamentul, pe care nu le-am accesat, dar care ma urmaresc. Punctele albastre sunt pagini web pe care le-am accesat direct. Si punctele gri sunt pagini web care ma urmaresc, dar nu am nici o idee cine sunt. Toate sunt conectate, asa cum puteti vedea si formeza o imagine a mea pe Internet”, a precizat Gary Kovacs.

El a aratat celor prezenti la demonstratie ca dupa ce a accesat patru pagini de Internet, alte 25 ii monitorizau activitatea.

“Sunt peste 150 de site-uri care imi urmaresc informatiile personale, majoritatea fara consimtamantul meu, dupa doua saptamani de navigat pe Internet. Castigul catorva companii de top din acest spatiu este de peste 39 de miliarde de dolari”, a precizat acesta.

Kovacs a sustinut ca confidentialitatea nu este o optiune si ca nu ar trebui sa reprezinte pretul pe care sa-l acceptam doar pentru a naviga pe Internet.

“Am lansat Collusion. Il puteti descarca, il puteti instala in Firefox, ca sa vedeti cine va urmareste pe Internet si va urmeaza prin padurile digitale. Mergand mai departe, toate vocile noastre trebuie sa se faca auzite. Pentru ca ceea ce nu stim ne poate face rau de fapt. Pentru ca memoria internetului este vesnica. Suntem urmariti. Este vremea ca noi sa-i urmarim pe urmaritori“, si-a incheiat CEO-ul Mozilla prezentarea.



Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/

9 comentarii:

Anonim spunea...

Thank you...again!

cristi spunea...

Este gut!
Din alt punct de vedere poat' sa ne urmareasca pana le cade fata. DEGEABA. S.a terminat vremea urmaritorilor. Cei care gresesc se autopedepsesc, in sensul ca spiritul lor le va genera - prin intermediul subconstientului - experientele de care au nevoie pentru indreptare.
Sa se teama toti cei care fura, care mint, care inca mai distrug vieti.
Ceilalti, ca sa nu suferiti, incercati detasarea constienta si translatarea catre Tatal a problemelor pe care le aveti. Si sa nu va fie frica! De nimic si de nimeni! Spuneti ce aveti de spus, faceti ce aveti de facut, toate in folosul celorlalti. Veti surprinsi cum vi se va imbunatati viata.
Nu aveti modele? Sa fim seriosi! Daca neamul acesta nu are modele atunci care are? Unul din ei este cel ce va da posibilitatea de a calatori printre daci.
Asa ca eu le urez succes la toti speriatii astia care ne tot urmaresc.

Anonim spunea...

Asa este. M-am convins pe pielea mea de acest lucru. Mai mult la aerviciile americane sunt asa numitii asasini tacuti sau bibliotecari care urmaresc persoanele incomode pentru ei. ei numesc asta razboi cibernetic si le permite sa urmareasca si sa kilareasca cibernetic pe oricine in aceasta lume. un singur exemplu, un prof universitar american a fost eliminat, am uitat numele lui, iar dupa un an a disparut din toate bibilografiile cartilor care il citau.
Acest geniu slovac, Kovacs, a facut un pachet de softuri care permite sa urmareasca orice pixel din imaginea miscatoarea a cuiva, de exemplu ce faci cu un accesoriu ( ceasca de ceai sau un pix ) de la o camera web.
Eu folosesc firefox si un soft de la abine.dot pentru a interzice anumitor companiei sa ma urmaresca in navigatie pe caile digitale in servere si care imi atrage tot timpul cati si cine ma urmareste. goole te urmareste oriunde din satelitii geostationari, chiar si pe strada, cu google street view daca ai un telefon sau un gps la tine sau masina. nu postez si numele nu de frica pentru ca oricum ei ma urmaresc tot timpul, chiar si in somn. nu numele meu este important ci intemntile lor.

Anonim spunea...

Multumesc Cristi. Constiinta si subconstientul nostru este adevaratul judecator, nu o persoana exterioara. pentru indreptare, pentru a nu repeta o greseala facuta in trecut. uneori avem testul si apoi invatam lectia. E bine sa zicem adevarul cat timp nu ne sabotam si nu ne tradam pe noi insine. A acuza pe altcineva si a da vina pe altul sau altceva nu este o solutie.Nu e nevoie de un vinovat. fiecare suntem in situatia creata de gandurile, vorbele si faptele noastre din trecut. important este sa invatam lectiile, ca teste sunt tot timpul. Sebastian

Anonim spunea...

Da, mai Cristi, acum pare sa fie mult mai simplu fata de perioada comunista, cand "vedeai Soarele la comanda" si atunci putin ca nu care cumva sa te schimbi la fata; cei mai indrazneti au umplut puscariile si beciurile: oameni politici, fete bisericesti - oameni verticali, in genere; exista un memorial al durerii in subconstientul acestui popor, un memorial in care se regasesc suficiente modele de urmat.... in ceea ce priveste urmaritorii de atunci si cei de acum - sunt cam aceeasi - filajul e putin diferit.....

cristi spunea...

mai "prietene" anonim, oare vorbim de acelasi lucru?
Cat despre "existenta memorialului durerii in subconstientul acestui popor" da.mi voie (imi dai nu?)sa ma indoiesc. Nu s.a facut nimic in memoria lor, iar asa numitii comunisti sunt tot acolo, sus.Si nu ar fi nimic daca nu ar fi si tradatori!
Asa a vrut poporul!Are circumstante atenuante...dupa atata intuneric.Si nu vorbesc de cativa zeci de ani.
Plus ca mai sunt sunt presarati prin el si tot felul de dastepti, care vorbesc si scriu ...asa...paternalist, tipic iliescian.
In plus, ce inseamna cuvantul filaj?

Anonim spunea...

Da, intr-adevar, chestia cu "mai, draga" pare iliesciana, dar e mai veche - nimic nou sub Soare, dupa cum stii; filajul e un procedeu, sa zicem "vanatoresc", de urmarire "discreta" a cuiva; cat despre memorial - sunt niste randuri de referinta, in cazul acesta, ale unui popor, unele scrise cu sange, altele aparute prin jertfa, cam toate determinate de fapte ale apartinatorilor acelui popor; deci randurile pe care le scrii tu nu le pot sterge pe ale mele; si ale tale si ale mele apar undeva pe acelasi "blog".........chiar daca nu pentru toti......

cristi spunea...

Aha.

cristi spunea...

Ia.o pe asta anonimule:comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, apreciază că UE este în pragul eşecului, iar unele țări precum Bulgaria, România sau Italia sunt „aproape neguvernabile”.
Miroase sau nu a lucratura?Cam ce ar trebui sa faca UE cu o tara neguvernabila? Ce pregatesc nemernicii?