marți, 28 mai 2013

Experiment ştiinţific îngrijorător: Plantele nu cresc lângă un router wireless. Atenție la telefoane!


Cinci eleve de clasa a noua din Danemarca au creionat un experiment ştiinţific pentru a testa efectul radiaţiilor pe care telefoanele mobile îl au asupra plantelor. Ce au descoperit aceşti elevi şi rezultatele lor vă pot surprinde. Experimentul acestor tinere au creat agitaţie în comunitatea ştiinţifică.

Totul a început cu o simplă observaţie şi o întrebare. Fetele au observat că, atunci când noaptea dorm cu telefoanele mobile lângă cap, au avut în repetate rânduri dificultăţi de concentrare a doua zi la şcoală. În primă fază, tinerele au vrut să testeze efectul radiaţiilor pe care îl are un telefon mobil asupra oamenilor, dar şcoala unde învaţă fetele – Hjallerup School din Danemarca – nu avea echipamentul necesar pentru un astfel de exepriment. În aceste condiţii, tinerele eleve au proiectat un experiment care vizau de această dată plantele.

Tinerele cercetătoare au plasat şase tăvi pline cu planta Lepidium sativum într-o cameră ferită de radiaţii şi alte şase tăvi cu seminţe de acelaşi tip de plante într-o altă cameră, dar de data aceasta, tava a fost aşezată lângă două routere. Potrivit tinerelor, aceste două routere, au emis acelaşi tip de radiaţii ca şi telefoanele mobile obişnuite.

Pe parcursul următoarelor 12 zile, tinerele au observat, au măsurat, cântărit şi fotografiat rezultatele lor. Concluzia a fost mai mult decât clară: până la sfârşitul experiementului, seminţele plantelor plasate aproape de router nu au crescut. Multe dintre ele au fost complet uscate. În timp ce plantele din cealaltă cameră, departe de routere, s-au dezvoltat.

Experimentul le-a adus fetelor câştigarea locului I la un concurs de ştiinţă regional şi, cel mai important, interesul oamenilor de ştiinţă din întreaga lume.

Kim Horsevad, profesor la Şcoala Hjallerup din Danemarca, unde a avut loc mini-cercetarea, şi de asemenea profesor de Neuroştiinţe de la Institutul Karolinska din Suedia, consideră că experimentul acesta ar trebui să se repete în medii profesionale ştiinţifice controlate.

Traducere şi editare: Ecaterina Pop

Sursa: http://www.financiarul.ro/2013/05/28/experiment-stiintific-facut-de-cativa-elevi-plantele-nu-cresc-langa-un-router-wireless/

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/

8 comentarii:

Anonim spunea...

nu au crescut deoarece radiaza destul de tare un router , ati fii surprinsi sa vedeti ce radiatii se gasesc intr-o camera normala fara gadgeturi !!

Anonim spunea...

Sorpréndeme! Ce "gadgeturi" uzezi tu de nu le poti numi APARATE. ...job...audiobucuri...lasa coment...
Incercam sa redescoperim adevaratul trecut istoric, falsificand limba romana? Pe cand redescoperirea adevaratei limbi romane?
Ce de "gadgeturi" minuate faceau stramosii nostri! "Jobau" pamantul si isi mai faceau timp sa "lase coment" in placutele "feisbuc" de plumb.

Anonim spunea...

hai ca Romania, in toata istoria ei, a imprumutat cuvinte..de la turci, rusi, francezi..etc. Acum imprumuntam din limba engleza, big deal :)

Unknown spunea...

Ar fi bine sa stim si dispunerea camerelor fata de punctrle cardinale! In rest felicitari fetelor pt initiativa! Si poate reusim sa nu ne mai muscam de marsarier cu fiece comentariu?

Anonim spunea...

Seabastian spunea ...
Avand in vedere reteaua magnetica Hartmann, amplasarea unei antene de telefonie mobila, vodafone, orange, etc, poate influenta oamenii la distante de sute de km. Astfel un om ce locuieste in padure poate face cancer, nestiind ca responsabila de acest lucru este o antena situata la zeci sau sute de km. Orgonii sunt o solutie foarte buna pentru purificare. Mai sunt si niste entitati cosmice multidimensionale ce protejeaza planeta, dar multe din acestea sunt chilarite de chimicalele ( chemitrails ) imprastiate cu rea vointa de avioane ( utilitare, cica sa omoare tantarii) norisorii alburii ce-i vedeti in atmosfera sunt dusi de curentii atmosferici la distante foarte mari , mii de km.

ile spunea...

Ceea ce imi pare este ca nici gindurile oamenilor nu mai sint de calitate in preajma acestor aparate aparent inofensive. Ce de tumori mai ales cerebrale vor creste in copii natiunii!

Anonim spunea...

Doamne ce articol de cacat ... i-mi permiteti va rog sa-mi manifest sarcasmul autentic fata de cretinitatea acestei "elaborate" testari stiintifice ? Plante intr-o camera si seminte in cealalta .... hopadiridam .... LOL

Anonim spunea...

"Concluzia a fost mai mult decât clară: până la sfârşitul experiementului, seminţele plantelor plasate aproape de router nu au crescut. Multe dintre ele au fost complet uscate. În timp ce plantele din cealaltă cameră, departe de routere, s-au dezvoltat.

Explicatie stiintifica 100%: cele doua routere blocau direct lumina soarelui :D...