sâmbătă, 25 mai 2013

La Răscruce de Drumuri - Durerile nașterii unei noi viziuni asupra Lumii [documentar 2012]


“Crossroads: Labor Pains of a New Worldview” este un documentar relativ nou (din decembrie 2012) care aduce argumente suplimentare în vederea schimbării mentalității la nivel de societate, plecând de la nivel individual pentru a crea, în sfârșit, noua lume în care să trăim cu toții în deplină armonie. Documentarul conectează informații în majoritate noi astfel încât explică foarte clar necesitatea acestei schimbări pe care trebuie să o facem fiecare, în mod individual, dar împreună. Realizarea aparține lui Joseph Ohayon – regizor, scriitor și speaker – cunoscut pentru abilitatea sa de a aduna piesele puzzle-ului informațional actual și pentru aceea de a avea o privire de ansamblu asupra întregului numit Lumea noastră. Joseph Ohayon scrie și realizează documentare și este gazdă a unor talk-show-uri de televiziune din Israel și SUA, și, de asemenea, susține prelegeri ce au ca subiect principal necesitatea adaptării noastre la o lume tot mai interconectată.


Documentarul reunește descoperiri și constatări din biologie, psihologie, științe de rețea (network), știința sistemelor, afaceri, cultură și mass-media, dezvăluind mecanismele interioare ale experienței umane în secolul XXI și îndemnându-i pe cei ce îl vizionează să „iasă din cutie” și să conteste presupunerile/prejudecățile lor despre cine suntem cu adevarat și de ce facem ceea ce facem. Toate aceste informații sunt plasate în contextul evolutiv actual: tulburări sociale, dezastre naturale și economice și alte eșecuri – context care ne-a adus în situația pe care o trăim astăzi. Acest context pregătește pașii unei noi viziuni integrate asupra lumii, viziune care își croiește drum prin puterea rețelelor sociale în prim-planul conștiinței noastre personale și colective."

Sursa: http://adinaamironesei.blogspot.ro/2013/02/la-rascruce-de-drumuri-durerile.html




Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/

15 comentarii:

Geto-dacul spunea...

OK SI DUMNEZEU UNDE ESTE IN TOT ACEST DOCUMENTAR?

Daniel Roxin spunea...

Geto Dacul, atunci cand privesti un peisaj frumos, cauti sa vezi unde scrie "made in Dumnezeu?" Daca ai privi printre randuri acest film ai vedea ca e plin de Dumnezeu, ca sa spun asa. Sau ce, doar daca se dau citate din Biblie la fiecare 5 minute un film e spiritual?

Doina spunea...

Inainte ca noi sa existam, au fost create toate darurile pentru ca neajutoratul pui de om sa nu sufere si sa poata invata , observand viul care-l inconjoara. Tot ce avem de facut este sa protejam minunatiile astea de care nu incetez a ma minuna.Cred ca ni se cere foarte putin iar noi ne complicam fara rost.

Rosa spunea...

SIMT DURERILE si PLACERILE NASTERII…UNEI LUMI NOI……Ma simt minunat .. …Documentarul…Crossroads..l-am vazut de ceva timp……Trebuie vizionat ..cu atentie … … Traim intr-o lume materiala si stiintifica ….atasati de lucruri ,precum o casa ,o masina , haine ,de serviciul nostru,de persoane …incat ne identificam cu aceste lucruri ….Insa cel mai mare atasament este corpul fizic Nu putem concepe ca trupul , este o haina de imprumut pe care noi am primit-o atunci cand am fost creati ,si ca Dumnezeu ,,a suflat ,,o energie divina :spiritul….Iisus a spus ca moartea este o trecere ….In concluzie ,corpul nostru este haina pe care noi o aruncam atunci cand cand nu mai avem nevoie si vom elibera spiritul ,acesta fiind nemuritor ….Pentru a intelege acest lucru trebuie sa traim cu inima …Inima este casa spiritului .Cand vom reusi sa traim cu inima vom reusi sa descoperim in noi capacitati nebanuite ,puteri creatoare nemarginite in ceea ce priveste propria-i fiinta…Stiinta a demonstrat pana acum ca ne folosim doar 10 procente din creier …Este logic sa ne gandim ce fac celelalte 90 procente …Nimic nu este fara rost …va veni timpul cand vom descoperi secretele ascunse ale creierului omenesc ….Vom reusi sa redescoperim divinitatea din noi , constienti , ca Dumnezeu se gaseste in fiecare… Atunci , vom sti sa folosim aceste calitati, in viata de zi cu zi pentru a ne o schimba in bine ….MULTUMESC ca EXISI ! ….VA IMBRATISEZ CU MULTA IUBIRE !

Anonim spunea...

Daniel,

Ma bucur sa vad ca ai promovat acest documentar in cele din urma. Ma bucura si mai mult faptul ca traducerea pe care am facut-o la acest documentar e la baza cele facute de Anca :) ... Nu mi-am asumat responsabilitatea pentru traducere si nici nu am sa o fac.

Imi doresc ca majoritatea romanilor sa-l urmareasca si sa inteleaga care este de fapt starea de lucuri a lumii in clipa de fata iar celor ce cred ca nu exista speranta le pot spune ca sunt multe lucruri bune care se intampla in lume si sunt semne ca actualul sistem e in curs de schimbare!

Vizionare placuta tuturor.

ile spunea...

Mosul,mentorul meu spiritual credea in Dumnezeu, il iubea pe Isus,facea semnul crucii rugindu-se pentru binele oamenilor. Prietenia care ne-a legat si indrumarile lui subtile,au fost in contextul in care eu consideram ca Isus nu a fost cel mai reusit fiu al Domnului, imi erau dragi Zamolxe si Siddhārtha Buddha,si cautam si alti salvatori ai spiritului uman de-a lungul timpului asa cum ii stim noi. Insa toti cei pomeniti si multi altii sint valori ale omenirii, benefice,nu figurile de care se pomeneste in Channelinguri. Trebuie sa avem incredere in noi insine sa vedem lumea in care traim fara graba de a trece in alte dimensiuni. Nici Isus nici Zamolxe nu spuneau prea multe lucruri chiar daca stiau despre alte dimensiuni, au vorbit oamenilor cumva pe intelesul lor. Aceste profetii si entitati nou aparute sint periculoase nu par benefice pentru omenire, asa cum la trecerea in zodia pestilor au aparut noi profeti si credinte, noua era a varsatorului pare sa stea sub semnul entitatilor din alte dimensiuni sau planete,nu le mai zicem fii domnului credem ca sint extraterestri, dar diferiti de cei care au ajutat omenirea pina acum. Internetul pare a fi pe alocuri ca un instrument al negativului. Nu credinta crestina a cauzat moartea absurda a unor oameni buni si luminati, tot oamenii au facut acest lucru semenilor lor. Acum alti oameni inceraca sa arunce un altfel de val asupra omenirii ca sa pluteasca in deriva printre atitea informatii si dezinformari. A devenit internetul o arma? Da si incepe sa apara ca un pericol. Intradevar cladeste insa darima mai mult decit poate sa reconstruiasca tocmai prin informatii care nu au cum sa fie exacte despre a 5 a dimensiune sau a cita o fi ea la rind. Domnule Roxin chiar va rog sa va ginditi ca sint lucruri pe care mintea umana nu are cum sa le patrunda daraminte sa le explice prin videoclipuri altor minti, care pricep si ele ce pot si iese un haos si un dezechilibru cu atit mai periculos cu cit e imprastiat fara discernamint la indemina tuturor. Ca sa alergi trebuie intii sa inveti sa mergi. Eu nu am pretentii ca as intelege ceva prea profund insa stiu ca nici macar acest documentar nu e bun, nici nu am rabdare sa-l vad.
Apreciez munca dumneavoastra si faptul ca postati multe lucruri interesante,chiar daca nu sinteti intrutotul de acord cu ele,tocmai pentru ca aveti incredere in puterea oamenilor de a-si gasi o cale buna. Sinteti un om blind si bun. E destul de greu sa le ai pe amindoua in viata de zi cu zi.

ile spunea...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FQNQEzsekHw

Sint oameni care chiar cred ca exista Ashtar ,federatia galactica,reptilieni,chiar scriu pe net despre dialoguri cu acestia. Tragedia este urmatoarea:chiar exista puterea cuvintului care zideste sau ca in Fratia Inelelor- filmul, o zina incepuse sa isi piarda puterile pentru ca oamenii nu mai credeau in existenta ei si a celor ca ea. Nu sint dusa cu pluta insa daca deschizi prea mult mintea intra toti barzaunii acolo. Ceea ce cred este faptul ca trebuie sa avem grija ce ne dorim pentru ca s-ar putea sa ni se infaptuiasca, indeplineasca,adica vrem spirite si extraterestri poate vom avea parte de niste Aurore boreale si Fete Morgane de nici nu vom mai distinge ce este in dimensiunea noastra si ce am creat noi in subconstientul unei lumi intregi. Morala ca in proza absurda gen Urmuz: Cel care face sex virtual prin intermediul diverselor site-uri de socializare si destindere ar putea lua sculament si cu aceasta ocazie.

ile spunea...

Exista in univers ca forta si matrice, memoria tuturor lucrurilor care au fost sint si vor fi. Celulele stiu unele de celelalte, lucrurile stiu unele de altele si de noi, iar noi oamenii, ce ne pretindem fiintele aparent mai vii decit majoritatea lucrurilor care ne inconjoara, coexistam cu aceasta constiinta colectiva fara sa o percepem intotdeauna. Internetul poate informa dar poate si manipula omenirea, nu bag mina in foc ca ar avea un rol in treburile cosmosului.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/teorie-uimitoare-primul-copil-al-unei-femei-poate-semana-cu-primul-ei-partener-1031489.html

Azi am citit acelasi lucru preluat si putin prelucrat de domnul Ionel Grama in revista Lumea Misterelor. Este adevarat ceea ce se spune, vine ca o justificare pentru unele pretentii absurde ale legilor nescrise din batrini. Imi promisesem mie ca voi scrie despre ce fel de pacate ispasesti intr-o viata. In primul rind ale tale, al dracu 'univers ti le plateste din timpul vietii nu mai asteapta judecata de dupa... a inceput si plata asta sa curga mai repede nu numai timpul, apoi cele din vietile trecute, asa... si mai vin si cele ale parintilor bunicilor etc... desi articolul din Revista zicea ca peste 3-4 generatii tot transmiti metehne stranepotilor, credinta populara a aprofundat si a gasit cifra 7:platesc pacatele si tin blestemele pina la a 7 a generatie. Daca stra strabunicul cuiva a facut rau la el in sat urmasii lui tot platesc de nici nu mai stii ce vina au saracii. Eu am vazut cazul unui copil care a ramas orfan la virsta de 7 ani tatal lui murind in accident rutier cu citeva zile inainte de a implini 36 ani,acesta la rindul lui ramisese si el orfan la 7 ani parasit tot de un tata de 36 de ani ca urmare a unei morti violente. Vaduva actuala era socata pentru ca incepusera sa contruiasca o casa,imprumut la banca.. tot tacimul, cine mai termina casa, cine plateste banca...Bineinteles ca sint medici cu prestanta, nu ca mine, care nu stau sa afle astfel de informatii despre pacienti, dar este imposibil sa nu pricepi ca zona Olteniei este o oaza malefica a Romaniei. Blestemele functioneaza.... Cind moare copilul unui medic sau se imbolnaveste acesta in mod stupid sint sigura ca asa au fost 'binecuvintarile 'pacientilor. Care traieste pina la batrinete si are copii sanatosi si impliniti in familie si profesie (nu numai profesional cu posturi si diplome luate ca-n Oltenia pe invirteala) este posibil chiar sa fi fost un medic bun si om de omenie pe care nimeni nu l-a urit din suflet si nu l-a blestemat chiar daca l-au injurat nu au facut-o prea cu convingere... Bineinteles ca si blestemul este topor si bumerang in acelasi timp si se intoarce si impotriva celui care l-a trimis impotriva nenorocitilor, tot pe 7 generatii...(asupra acestui aspect nu s-a aplecat serios romanul de la tara in studiul legilor nescrise ale pamintului oltenesc insa este sugerat de majoritatea religiilor). In transplantul de organe, iei corneea unuia, iei si ceva din obiceiurile lui, poti lua si din zestrea energetica intr-un fel, nu numai genetica, deci nu numai bucurii ci si pacate si ispasiri cu toate vietile si generatiile lui de stramosi si de urmasi.

I.M. spunea...

Buna seara.
Acest film mi-a confirmat multe, sa le spun "ganduri", lucruri pe care eu le "vedeam" de ceva timp dar aveam impresia ca doar eu gandesc asa si le tineam pentru mine, lucrand in acest scop in jurul meu! Ma bucur sa vad ca suntem MAI MULTI CARE CANTAM ACEEASI MELODIE, sunt chiar fericita.
Excelent si EDIFICATOR FILM pentru cine este DESCHIS la NOUL TIMP!
Este perfect adevarat, trebuie sa lucram la schimbare, incepand cu noi si cu mediul in care traim!
Un lucru este extrem de limpede AVEM DE INVATAT SI TREBUIE SA INVATAM REPEDE.
MUltumesc D-le Roxin, ca de fiecare data cand intru pe blogul dv. am ceva de invatat si nu plec niciodat "CU MANA GOALA"!
Tot respectul si consideratia,
I.M.
P.S. O sa va fac reclama, POZITIVA!

ile spunea...

Recunoasc ca nu am pretentia sa am dreptate, unele lucruri le-am scris si pe facebook pentru prietenii mei,nu foarte multi.
http://www.guardian.co.uk/world/video/2013/may/15/mexico-popocatepetl-volcano-erupts-video
este adevarat ca anul acesta ascunde mai multe lucruri decit 2012, se pot intimpla multe, trebuie sa fim cit mai bogati spiritual, muzica,pictura si alte forma de arta,trebuie sa invatam sa nu mai fim sclavii banilor(ceea ce e greu-eu recunosc nu ca as cistiga mult sau cumpara ceva deosebit cu ei. Nu avem ce face,trebuie sa dam importanta nemerniciilor din tara fara sa ne inraim insa, ne aflam inconjurati de o mlastina dar si in apele cele mai murdare pot fi lucruri frumoase si pot creste citeva plante folositoare. LUMINA SI LINISTE

Daniel Roxin spunea...

Va multumesc tutuor pentru mesaje! :)

cristi spunea...

Inima iti va spune intotdeauna ce sa crezi si ce nu. Croieste.ti drum catre ea. In toate exista adevar si falsitate, doar din simplul motiv ca Tatal Nostru il lasa pe aghiuta sa lucreze...in folosul nostru! Inima iti va spune daca exista alte dimensiuni, daca exista reptilieni, etc...Toate pot fi insa doar poteci ce iti taie drumul drept. Alege singur cum sa mergi pe drumul tau! Pentru fiecare Domnul i.a ales un drum. Urmareste.l!
Cu plecaciune.

Anonim spunea...

Deci, in jurul lui Ken Wilber se pare ca se formeaza un nucleu al acelei particule de masa critica mc pana cand aceasta va deveni MC....

Anonim spunea...

interesant documentarul! din cateva pdv. cel putin ale mele, o minunata pledoarie pentru necesitatea globalizarii. Sa avem in vedere si cine si pentru cine scrie J.L.O. dar si in ce scop.
E greu de distins mai ales cand se imbina prin abile asociatii de demonstratii adevarul cu intentia manipularii acestui adevar,(mai ales cand avem de a face si cu mesaje subliminale ca frane-uri repetitive la distanta care nu se vad decat daca dai materialul inapoi si te uiti cu atentie.

Nu vreau sa va dezamagesc asa ca restul comentariului o sa-l tin pentru mine. Te asigur ca o sa preiau si eu materialul.

Pacat de munca voastra si de traducere ca v-ati chinuit si ati crezut!

Intotdeauna omul si-a dorit o lume mai buna dar pentru o asemenea evolutie a constiintei i-au trebuit milenii, schimbarea in constiinta omului nu se face prin artificii de doi bani, ce fac 10 fac si-o mie, ca nu joaca leapsa pe internet. Doar daca e fortat s-o faca. Asta nu e decat o pregatire psihica pt.ce, sa fie clar, S_A PLANUIT SA SE FACA!

cei 200.000 , eu zic, cel mult 1000, vor fi beneficiarii acestui altruism care vi se cere voua sa-l faceti si vrand ne-vrand va trebui sa ni-l dovedim noua insine unul altuia cand vom fi pusi in situatii limita. Deja patura asta de mijloc pe care ei o invoca ca subiect principal, e pe cale sa devina patura saraca, si-atunci nu-i va ramane decat sufletul, cu el, cine a fost om de la inceput va ramane om, cine nu, nu. Cine l-a ajutat pe celalalt pana acum il va ajuta si de-acum incolo.
Numai in conditii determinate se poate naste un altruism generalizat. Si vor veni vremurile alea. Dar va rezista numai cel care crede cu adevarat in Tatal celului stem. Ca acolo e nadejdea.
Oamenii sunt oameni

Simona spunea...

Nu stiu cum vedeti dumneavoastra viata ,dar eu mi-am dat seama ca nu prea poti schimba multe in viata ta cand vrei nu vrei depinzi de o societate care accepta sa fie umilita la fiecare pas, totul se reduce la ban in viata si am uitat ca omul inseamna mult mai mult ;biserica ii saraca ,D-zeu n-are bani ,sanatatea costa cat n-ai la usa (putine fiind tarile care ofera gratis asistenta),invatamantul ce sa mai vorbim face orice dar uita ca lucra cu copii si ei trebuie invatati sa fie OAMENI ,cei care conduc lumea provoaca doar durere pe unde trec de la distrugeri in forta cu ajutorul armatei ,pana la distrugeri economice dar cel mai mare cosmar il prezinta TV-ul cu emisiunile tampite si stiri care daca nu sunt false nu prezinta intregul adevar, pe care o mare parte a populatiei globale il venereaza si nu-si pun neuronul la treaba .Deci ce credeti ca puteti schimba in lumea asta cand populatia nu o doreste.Cat despre aceasta globarizare fortata sa fim seriosi popoare intregi au aderat la "minunea lumii'stiti ce putini am fost cei care am spus NU va zic eu in Romania 15% doar din populatie deci vreau nu vreau trebuie sa fac parte din circul asta pt ca asa au vrut ai mei ,care sunt sigura ca 99%nu au stiut ce inseamna globarizare si ce presupune sa faci inafara de faptul ca in loc sa-ti ceri dreptul la munca in tara ta ai ales sa migrezi castigandu-ti acest drept .Deci o singura intrebare cum puteam eu un om simplu ,fara acces la vreun post TV ,fara nici o functie sau apartenenta la vreun partid sa fac acest popor sa inteleaga ca ne bagam in gura lupului ?