joi, 16 mai 2013

Medicamentele nu ne fac mai sănătoși


Medicul american, Kirk Hamilton (specialist în nutriţie), povesteşte că un prieten de-al lui, în vârstă de 50 şi ceva de ani, încerca să obţină o nouă asigurare de sănătate pentru el şi soţia lui. În timp ce se afla la cumpărături, s-a întâlnit cu unul dintre reprezentanţii asigurărilor de sănătate care l-a întrebat câte medicamente ia zilnic.

Când acesta i-a răspuns reprezentantului că nici el şi nici soţia sa nu ia nici un medicament, acesta a rămas surprins. Tocmai de aceea, agentul de asigurări a repetat întrebarea deoarece, potrivit acestuia, sunt foarte rare cazurile în care persoanele în jur de 50 de ani, din Statele Unite, nu iau nici un medicament.

Kirk Hamilton consideră că este de-a dreptul trist ceea ce se întâmplă şi că aşteptările noastre, ca şi societate, sunt total pe dos. El susţine că nu este împotriva medicamentelor atunci când sunt absolut necesare, dar scopul său este de a menţine oamenii cât mai departe de ele. Hamilton nu crede că o persoană în jur de 50 de ani ar trebui neapărat să ia medicamente. „Câteva vitamine pe zi, da, medicamente nu!”, spune el.

„Nu vreau să sune ipocrit ceea ce voi spune. Voi lua un Tylenol pentru o durere de cap sau un antibiotic pentru o reală infecţie, dar nu mă văd în postura de fi permanent sub un tratament medicamentos, niciodată! De asemenea, încerc să îmi trăiesc viaţa ca şi cum nu va trebui să iau niciodată medicamente. Aceasta este schimbarea pe care toţi ar trebui să o facem în mintea noastră. Dacă mergeţi la cabinetul unui medic cu speranţa să fiţi «reparaţi» cu ajutorul unor medicamente, vă înşelaţi. Ar trebui să mergeţi la un profesionist al sănătăţii doar pentru ca acesta să vă înveţe anumite lucruri, pentru a vă face o nouă asigurare şi, poate ocazional, pentru a obţine anumite medicamente de care aveţi nevoie pe moment”, declară doctorul Hamilton.

Tot el consideră că este ciudat, dar că se confruntă mereu în practica sa medicală cu această atitudine din partea pacienţilor: „Reparaţi-mă”. Dar indiferent că practicile medicale sunt tradiţionale sau alternative, toate au la bază această regulă: să nu vă aştepaţi ca medicamentele, suplimentele alimentare sau orice altă modalitate medicală alternativă să fie un salt magic care să vă scape de toate problemele de sănătate. Cel mai bine este să faceţi mişcare în fiecare zi, să mâncaţi alimente sănătoase, să dormiţi mai mult, să relaţionaţi mai bine cu cei din jur şi vă veţi simţi mai bine.

Suplimentele alimentare sunt, în mod evident, mult mai sigure decât produsele farmaceutice şi lucrează pentru o normalizare a biochimiei organismului. Dar ceea ce oamenii nu ştiu este că această cultură a consumului de pastile este prima din primele zece care cauzează decese în S.U.A. Anual, au fost constatate 100.000 de decese şi această cifră a fost înregistrată doar la pacienţii spitalizaţi. Cum pot fi minimizate aceste cifre? Folosiţi corect produsele farmaceutice, evident, doar când este absolut necesar, iar dacă nu este, daţi-le la o parte!

Iată un sfat dat de Hamilton: „Când mergeţi la cabinetul doctorului dumneavoastră şi vă sunt prescrise medicamentele, întrebaţi întotdeauna: «ce trebuie să fac sau să schimb pentru a scăpa de acest(e) medicament(e)?» Dacă nu întrebaţi acest lucru şi dacă nu încercaţi să aveţi această mentalitate, medicului dumneavoastră îi va fi mult mai simplu simplu doar să verifice dacă vă luaţi corect medicamentele şi dacă nu au efecte secundare evidente”.

Medicii care utilizează tehnici tradiţionale vor spune, pentru a se apăra, că nu au suficient timp pentru a discuta şi pentru a observa fiecare pacient în parte, în detaliu. Ei au foarte puţină experienţă în ceea ce priveşte efectele alimentelor asupra pacienţilor.

De asemenea, aceşti medici nu studiază alimentaţia, ca subiect principal şi nici nu încearcă să aplice biochimia nutriţională în rezolvarea problemelor de sănătate ale pacienţilor. Pentru ei, singura soluţie la orice este tratamentul medicamentos.

Din păcate, acest accent pus pe medicamente este cel care stă la baza educaţiei medicilor. Tot mai mulţi medici şi-au însuşit acest model şi tratează simptomele bolilor acute şi cronice numai cu medicamente.

Dar toate aceste medicamemte prescrise pentru bolile cronice tratează doar simptomele, însă nu vindecă boala însăşi. Pur şi simplu: pacienţii nu se vindecă în acest mod!

Dacă nu vă veţi schimba obiceiul de a lua tot timpul medicamente, veţi avea nevoie de acestea pentru tot restul vieţii. Mai mult decât atât, veţi fi supus reacţiilor adverse ale acestora, punându-vă chiar şi viaţa în pericol.

Este necesar să înţelegem că starea normală a omului nu este aceea de a fi bolnav, adică de a fi nevoiţi să luăm medicamente şi de a vizita frecvent medicul. Trebuie să fie exact opusul.

Doctorul Hamilton crede că pentru a fi sănătoşi, oamenii trebuie să adopte un stil de viaţă sănătos şi, în acelaşi timp, ei trebuie să îşi ocupe timpul cu activităţi care să le aducă bucurie. Aceste activităţi pot fi: realizarea unor fotografii în natură, fotbalul, dansul sau exerciţiile aerobice.

Dacă veţi adopta un stil de viaţă sănătos, atunci veţi fi cu mult înaintea acelor persoane care îşi petrec timpul în suferinţă şi frustrare. Dacă veţi prelua obiceiuri sănătoase, zilnice, vă veţi bucura de o sănătate de fier pe termen lung. În loc să vizitaţi doctorul, să cheltuiţi o grămadă de bani pe medicamente, analize şi pe alte proceduri care nu sunt deloc plăcute, nu ar fi mai bine să vă trăiţi viaţa la maxim şi să vă faceţi bucurii (vouă şi celor din jur)? Depinde doar de dumneavoastră dacă vreţi să vă îmbunătăţiţi starea de sănătate şi să nu mai fiţi dependenţi de medicamente care produc mai mult rău decât bine.


Să ne axăm pe prevenire, nu pe tratament

Fiind un medic specializat în nutriţie, prevenirea bolilor şi medicină integrativă, dr. Kirk Hamilton susţine că dacă există un remediu pentru toate bolile cronice, acela este alimentaţia corectă. El pune accentul pe consumul alimentelor neprocesate, pe micronutrienţii denşi ce se află în legume şi fructe, precum şi pe legătura dintre trup, minte şi suflet.

Încă din 1983, el a avut un rol esenţial în orientarea pacienţilor spre calea sănătăţii optime. Din 2009, Kirk a găzduit propriul program de radio, intitulat „Fii astăzi sănătos”. El a intervievat sute de experţi de top din domeniul medical, inclusiv Joel Fuhrman, Dr. David Jenkins și Dr. Neal Barnard. Bazându-se pe o carieră de 28 de ani, Kirk a publicat cartea: „Fiţi sănătoşi – nouă paşi pentru o sănătate optimă”.

Cartea este un ghid pentru persoane fizice, profesionişti şi pentru factorii de decizie politică cu privire la modul de creare a unei noi paradigme a sănătăţii, care să nu mai fie axată pe tratament, ci pe prevenire.

Traducere şi editare: Raluca Florescu

Sursa: http://www.financiarul.ro/2013/05/15/medicamentele-nu-ne-fac-mai-sanatosi/2/

Asculta Radio Frecventa Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. 
http://frecventa-sufletului.ro/

3 comentarii:

Gabriel spunea...

dupa ce am citit titlul si m-am uitat cateva secunde la poza si automat in gand idea de a lua asa ceva, corpul meu a avut o reactie de greata, a inceput sa se incrunte, sa se dea inapoi si sa intoarca privirea, ca o traducere: "tu te gandesti sa ingeri asa ceva, sa nu le vad!"

Lucia spunea...

Ieri,citeam un articol pe „sunt sanatos.ro”despre lectia iertarii-tribul Babemba din Africa...foarte interesant.
Boala este o dereglare energetica,e o suferinta a Sufletului care apare din momentul in care uiti sa traiesti dupa legile divine...cand traiesti dupa Ego,cand Sinele inferior preia conducerea,apare dezechilibrul,dar cand te aliniezi cu Sinele Divin,asta aduce vindecarea.Cand inveti lectia iertarii,cand te ierti pe tine insuti pentru greselile facute,atunci prin acest proces intri in armonie cu intreaga creatie divina...nu poti arunca cu pietre in celalalt care a comis o gresala,asta ar insemna ca nu vezi in el Esenta Divina...
Cand ai un abces dentar, se spune sa iei medicamente antibiotice pentru a scapa de puroi...dar acel puroi reprezinta toxinele energetice din Suflet...un conflict interior pe care omul nu-l stie gestiona corect,ceva ce este in subconstient si trebuie adus in constient,la lumina,pentru a avea loc o transformare a energiei...la fel si cu celelalte tipuri de inflamatii...
Suntem aici sa invatam sa ne iertam unii pe altii,sa ne iubim ...atunci Sufletul e fericit si in armonie cu Divinul din Tot si din Toate...
Singurul „medicament” de care avem nevoie este Iubirea,iar pentru asta nu se primeste prescriptie de la medici,deoarece nu se poate distribui prin farmacii...
Trebuie sa ne conectam la Sursa Divina pentru a beneficia de acest „medicament”miraculos care vindeca cele mai grave dereglari energetice,nu trebuie decat sa ne amintim cum s-o facem...solutia la orice exista deja in noi,trebuie doar sa fim pe Frecventa Sufletului...
O zi frumoasa!

Anonim spunea...

Industria farmaceutica bazata mai mult pe petrol, incepand cu aspirina Bayer, are cea mai mare cifra de afaceri in lume. Chimicalele industriale produse in laboratoare au ca scop crearea dependentei de retete si farmacii. Americanii le zic droguri. Ele doar cronicizeaza suferinta luindu-se dupa simptome. Adevarata vindecare este cea spirituala. Intai apare informatia vindecarii in corpul informational, dupa un timp si in corpul energetic iar in final vindecarea se manifesta plenar si in corpul fizic disparand simptomele. Disconfortul este doar un semnal de alarma, de exemplu febra. Eu prefer usturoiul decat aspirina Bayer. Si anticii stiau. Daca sufletul este vindecat atunci tot omul este vindecat. Sebastian