duminică, 5 mai 2013

TAINELE VIEȚII - un eseu de Daniel Roxin


Privește răsăritul cu ochi de rouă tremurândă pentru că în el se ascunde misterul existenței, visul Creatorului care se visează pe El Însuși.

Așterne în fața vieții câmpiile nesfârșite din sufletul tău pentru ca ele să fie însămânțate, iar în ceasul amiezii să dea rod de flori și parfumuri.

Fă-ți cărare între răsărit și apus și nu-ți fie teamă de vremea când drumul tău va trece prin Valea Plângerii, căci fără să înțelegi întunericul, lumina nu-ți va fi deplină.

Privește sfârșitul zilei cu ochii închiși ai înțeleptului și bucură-te de crepusculul ce unește zâmbetul tău cu bucuria lumii.

Atunci când vei avea urechi de auzit, vei vedea parfumurile vieții și vei putea pipăi fiecare gust ce îți sună în privire... pentru că niciun simț nu te va mai limita, și niciun întuneric nu va mai face umbră peste lumina din tine.

Daniel Roxin

Asculta Radio Frecvența Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/

11 comentarii:

CarmenDinDacia spunea...

Multumesc Daniel,pentru acest eseu MINUNAT...

PASTE FERICIT !

Si numai bine.
Sa ai parte de zile cat mai luminoase si fericite!

cristi spunea...

Frumos!

I.M. spunea...

CRISTOS A INVIAT!
Lumina aceste Sinte Sarbatori sa va insoteasca fiecare clipa a vietii, sa va OCROTEASCA si sa va ajute sa IMPLINITI TOATE PLANURILE frumoase pe care le-ati facut!
Paste Binecuvantat!
Cu respect,
I.M.

Rosa spunea...

Am stins toate Luminile Lumii si m-am ambandonat in intregime Intunericului Creat....De Acum nu mai sunt singura ...Cand vei fi pregatit ...te voi astepta ..in Valea Iubirii...din Inima mea ...Vei gasi singur ...Drumul ... :)

cazare spunea...

Frumos, no comment!

Spunsieu spunea...

Sa ai zile cu soare, alinare in calea ta si a celor dragi, inspiratie in continuare!

Anonim spunea...

Multumesc Daniel pentru cele mai frumoase cuvinte ce le-am citit astazi. Calea cunoasterii de Sine este cea frumoasa dintre cele posibile, desi uneori trecem si prin valea plangerii. Felicitari. Esti un Om minunat. Sebastian

Anonim spunea...

Sebastian Buna dimineata Daniel. am recitit ce ai scris si realizez cate esente ai condensat in cateva randuri. Ce ai scris e ... FENOMENAL

Daniel Roxin spunea...

Multumesc tuturor pentru mesaje! :)

ile spunea...

intre cer si pamint,imi e dor de pamint si la un moment dat, o alta parte din mine va pleca mai departe unde nici nu ma intereseaza. Daca veti inchide ochii fara sunete fara mirosuri familiare fara simturi,fara ginduri, poate atunci veti vedea calea. Eu incerc fara incrincenare,oricum toti vom ajunge pe ea. Exista remarca indobitocirii ca :De ACOLO nimeni nu s-a intors sa ne spuna cum e.. Si daca ar fi fost careva sa dea semne majoritatea oamenilor sint asa de ingropati incit nu ar vedea. Visele si impresiile de DEJA Vu nu sint lucruri de neglijat in viata noastra. Cel mai mult i-am apreciat pe neurologi la un congres despre epilepsie unde chiar au vorbit despre aceste lucruri, nu au filozofat aiurea au vorbit despre creier ce transmite el omului(ca un transductor) ginduri poate chiar halucinatii care nu intotdeauna sint la limita patologicului cum ar crede majoritatea. Sa luam legatura cu cei dusi demult sau cu cei viitori ar fi posibil, deoarece cum zicea si Eminescu nu de dragul poeziei:VIITORUL SI TRECUTUL SINT A FILEI DOUA FETE,vede-n capat inceputul cine stie sa le-nvete.Tot ce-avem ori o sa fie in prezent le-avem pe toate.(sint cristalizate ca si cum ai privi o pupa )Ceea ce spunea omul Eminescu era mult prea profund si ar fi putut sa-si vada de desavirsirea spirituala sa plece linistit pe alte meleaguri unde ar fi fost apreciat si poate ar fi capatat cumva clarviziune si abilitati mult mai mar, insa a preferat sa se ingroape in idealurile patriotice sa lupte pentru tara. A sfirsit prin fi invins tocmai datorita iubirii pentru compatriotii lui dintre care s-au gasit niste romani care sa-l tradeze. Dupa zilele sfinte ... domnule Roxin eu chiar va rog sa cititi ceea ce v-am spus. Sinteti in pericol sa ajungeti la un anumit nivel de unde VEDETI si CUNOASTETI, e bine pentru dumneavoastra ,insa tocmai acesta este pericolul daca dragostea de tara devine o slabiciune, dusmanii o vor folosi pentru a va distruge.

cristi spunea...

Cu tot respectul, Eminescu si.a dat seama ca fara tara si neamul lui degeaba este genial! Si tocmai ca era genial a urmat acest drum.
Tot asa si Petre Tutea, chiar daca el a mai avut indoieli,ca noi toti de altfel.
Cei care l.au vandut pe Eminescu nu au fost romani! Maiorescu, Sutu,agentura austriaca si a "marelui Carol I" (pe care il lauda toti!).
Romanii au fost de vina ca nu l.au aparat!
Mai nou a aparut psihologia transpersonala, inclusiv ca obiect de studiu. Dl. Manyat parca este unul din initiatori la noi in tara. Asa ca viitorul suna bine.
Dar daca nu ar fi "frumosii nebuni" ce s.ar fi ales de noi, de lumea asta. Ei au venit pe pamant cu aceasta misiune si o vor duce la capat, ori de cate ori va fi necesar sa mai revina pentru asta.