luni, 10 iunie 2013

Cât de vulnerabilă este tehnologia RFID...


Aveti mare grija la buzunare! Hotii s-au pus la punct cu ultima tehnologie si pot sa va fure banii de pe card, din mers. In pericol sunt, in primul rand, cardurile de ultima generatie, care pot fi citite usor cu niste dispozitive speciale.

Ca sa nu aveti probleme, specialistii va recomanda sa nu le tineti pur si simplu in portofel, ci sa le inveliti intr-o folie alimentara din aluminiu.

O noua generatie de carduri a aparut in buzunarele romanilor. Acestea scad si la jumatate timpul petrecut in fata casei de marcat.

Trebuie doar sa apropiati cardul contactless de dispozitivul de citit, fara sa mai introduceti PIN-ul. Astfel, plata se face in doar doua secunde. Ca sa nu platiti din greseala sume prea mari, vanzatorul poate sa va traga din cont numai 100 de lei.

Exista insa si riscuri, spun specialistii.

Elena Constantin, presedintele Asociatiei Examinatorilor de Fraude: “Dispozitivele de citit carduri pot fi folosite de hoti, le apropie de buzunarul in care tineti cardul, va citesc datele, ulterior cloneaza cardul si pot face plati cu cardul dumneavoastra“.

Este si cazul lui Catalin, care are acum o gaura uriasa in cont.

“S-au facut plati de 11.000 de lei cu cardul in Italia“, spune Catalin.

Banca a recunoscut ca omul nu avea cum sa se teleporteze si ii va acoperi paguba.

Cei care studiaza fenomenul furturilor de pe carduri vin cu un pont care va tine banii la adapost: inveliti cardul intr-o folie alimentara din aluminu.

sursa: protv

Nota mea: mai țineți minte cum ne mai asigurau diverși specialiști și politicieni de doi bani (dar de cel mai înalt nivel politic) că tehnologia RFID este sigură, că este spre binele nostru să ne facem și buletine cu CIP în care să punem totul, că e sigur?! Cu ficare an care trece putem vedea cât de incompetenți și ticăloși sunt cei care ne conduc...

2 comentarii:

nan spunea...

Multumesc mult.

simona spunea...

De asta prefer eu banii in mana si nu pe cei virtuali .Chiar va place sa stie tot prostul pe ce va cheltuiti banii ? Cum mai suntem si noi oamenii azi plangem ca ne cipuiesc astia si maine plangem dupa inalta tehnologie care te ajuta sa nu cari banii dupa tine ca sa nu fii tapuit (sau daca esti retardat sa nu mai trebuiasca sa-i numeri).Va anunt ca nu sunteti unul pe care bancile sa nu-l fii furat intr-un fel sau altul de cand aveti banii pe card ,ca sa fii pradat de gainari e o sansa la un milion ,dar ca bancile va fura zilnic prin tot felul de comisioane inventate e un fapt cert .