joi, 6 iunie 2013

Germania renunta si ea la exploatarea gazelor de sist! NUMAI POLITICIENII ROMÂNI NU!!!


Nota mea:
În Franța și Bulgaria fracturarea hidraulică este interzisă, Germania renunță, la rândul ei, în timp ce politicienii români vor să ne îmbrobodească și să ne convingă să o acceptăm. Și asta pentru o redevență de 3,5 la sută, cât ar reveni statului român. Ce ticăloșie!

"Pe 31 mai guvernul german si majoritatea parlamentara care-l sustine au retras din parlament legea care ar fi facut posibila explorarea si exploatarea gazelor de sist. Este o retragere usor rusinoasa chiar din partea celor care in trecut au fost cei mai infocati adepti ai acestei nazbatii.

Pentru a intelege mai bine cum s-au petrecut lucrurile in Germania, pe scurt o cronologie si o scurta explicatie:

1. In Germania de la inceput suporterii explorarii gazelor de sist erau in varful guvernului si ministerului mediului, autoritati conduse de CDU (prietenii din Germania ai lui Basescu, Angela Merkel, CDU-ul care conduce PPE-ul european).

2. Pentru a permite explorarea si exploatarea gazelor de sist, guvernul Merkel, chiar ministrul mediului Altmaier, au introdus in Bundestag o lege care sa o faca posibila.

3. Vinerea trecuta, 31 mai 2013, consilliul oamenilor de stiinta care sfatuiesc ministerul mediului, a prezentat documentul referitor la explorarea gazelor de sist prin fracking in Germania. Pe scurt rezumatul argumentelor si concluziilor: Explorarea sau exploatarea in cativa ani a unor gaze de sist, pe langa ca ar periclita mediul, sanatatea cetatenilor, si siguranta imobilelor si aprovizionarii cu apa potabila, este din start o pretinsa si flasa solutie pentru problemele energetice. Nu rezolva nimic, si nu este absolut deloc recomandamibila pentru o o politica energetica viabila si sustenabila. Politica energetica se orienteaza cel tarziu acum catre rezolvari de bun simt pe termen lung, energie regenerabila energie care nu se termina niciodata, si care nu creaza probleme de mediu.

4. Marti, 4 iunie 2013, ministrul mediului anunta ca grupurile parlamentare majoritare retrag din Bundestag legea care ar fi permis explorarea gazelor de sist. Oricum legea nua r fi trecut de a doua camera a parlamentului, in care opozitia (SPD-verzi) are o majoritate. Dar dinc e s-a putut auzi printre randuri, chiar parlamentarii CDU-FDP au semnalat guvernului ca nu vor vota legea, pentru ca nu au chef de noi probleme de mediu si experimente, care nu au niciun folos nici daca reusesc.

Trebuie stiut si momentul deloc onorabil in care aceasta stire este data: Stirile din media germana sunt in aceste zile dominate de catastrofa inundatiilor fara precedent. Nu este o intamplare ca renuntarea la fracking si gazele de sist din partea avocatilor ei cei mai ferventi se intampla tocmai acum, pentru a ascunde intr-un fel rusinea ca au sustinut pana acum cateva zile un asemenea demers.

Oricum ar fi este o stire buna, care nu trebuie ignorata, nici in Germania nici in Romania.



Exploatarea gazelor de sist, fara interes pentru Germania, in acest moment - experti in mediu
Exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica ar fi fara interes in acest moment pentru Germania, apreciaza expertii in chestiuni de mediu care consiliaza guvernul de la Berlin, citati de AFP.

"Exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica are un rol redus in tranzitia energetica" a Germaniei, efectuata in prezent pentru a se renunta la energia nucleara, prin dezvoltarea energiilor regenerabile, afirma vineri membrii Consiliului consultativ pentru mediu, intr-un comunicat.

Aceasta "nu va reduce preturile energiei si nu va contribuit de maniera semnificativa la securizarea aprovizionarii cu energie", adauga acestia, concluzionand ca din punct de vedere german fracturarea hidraulica "nu este de interes pentru politica energetica"

Intre altele, pentru moment, "aceasta tehnologie nu ar trebui utilizata comercial inca din cauza importantelor lacune in ceea ce priveste impactul asupra mediului", considera cei sapte profesori care formeaza acest consiliu.

"In starea actuala a cunostintelor despre acest subiect, potentialul unei exploatari rentabile din punct de vedere economic in conditii de mediu convenabile este mult prea redus pentru a putea avea o influenta asupra pretului gazelor in Germania", adauga ei.

Fracturarea hidraulica nu este supusa niciunei reglementari in Germania, in conditiile in care aceasta tehnica este interzisa in Franta si in Bulgaria.

In februarie, guvernul a prezentat o propunere care sa reglementeze extractia gazelor de sist, interzicand in special folosirea acestei tehnici in zona apelor protejate si a izvoarelor minerale. Dar aceasta propunere a starnit o puternica reactie negativa in randul opozitiei dar si a coalitiei guvernamentale si nu ar urma sa fie repusa pe tapet inainte de alegerile legislative din septembrie.

Industriasii vad in gazele de sist o sansa de a avea acces la o sursa de energie mai ieftina, asa cum este cazul pentru concurentii lor din Statele Unite, unde aceasta resursa este puternic exploatata."

14 comentarii:

Doina spunea...

Acum s-o văd pe Rovana Plumb ce are de spus și dacă mai susține această aberație ca fiind
foarte „avantajoasă ” pentru noi.Câtă meschinărie și jigodism politic și la ea și la guvern ; ți se face scârbă .
PS Vreau să văd că-și dă demisia.

Unknown spunea...

Aceasta stire ar trebui sa fie reflectata in toate mediile de comunicare di Romania, ca toti cetateni sa ia cunostinta de riscurile acestui tip de exploatari si sa iasa in strad manifestând in contra. Cred ca numai asa putem ori pe acei ticalosi care vor neaparat sa ne distruga tara numai si numai în scopuri personmale,pentru ca este clar ca nu este vorba de interes national.Poporului nu-i v-a aduce niciun beneficiu ci din contra doar nenorociri.

Anonim spunea...

Politicienii sint alesii nostrii,ei TREBUIE sa tina cont de dorintele si opiniile poporului.Altfel sa iesim cu totii in strada,sa luptam pentru binele copiilor nostri .

Anonim spunea...

Explorarea si exploatarea sunt 2 lucruri diferite!

Anonim spunea...

Pe cand Convocarea la "lupta pașnică"?

Iulian spunea...

Cred ca titlul contine o eroare, justificata oarecum de aparente. Nu e "doar pentru 3,5%". Exista evident, interese ascunse, care, din pacate, nu sunt si ale noastre, ale tuturor.

Ioan spunea...

Confruntat cu opoziţia masivă a românilor, guvernul a anunţat că renunţă la explatarea gazelor de şist; această metodă va fi înlocuită cu una de concepţie românească: exploatarea gazelor pe şest :)

ile spunea...

ROMANIA INSA NU VA RENUNTA, PENTRU CA GUVERNUL ARE ATITA LIPSA DE COLOANA, INCIT VA PUPA IN CONTINUARE POALA SUA, IN TIMP CE PENTRU UNIUNEA EUROPEANA NU ARE IMPORTANTA DACA TARA ASTA SE TRANSFROMA IN IAD ATITA TIMP CIT NU -I AFECTEAZA PE PRIVILEGIATII DIN CENTRU. Pe mine ma amuza ca daca proiectul va continua, in afara efectelor pe termen foarte scurt asupra tarii, in maxim 10 anisori vor avea si vecinii de suferit din cauza nesimtirii conducatorilor nostri cumparati de interesele straine. Niste cutremure mai serioase cind nu se duc catre Bucuresti merg spre prietenii rusi, iar marile de apa dulce de sub anumite paminturi comunica, se trezesc astia cu sursele de apa potabila poluate la sute de kilometri distanta incit chiar vor ajunge sa bea apa oceanelor.
MENTIUNE Rovana Plumb este o vaca lacoma dupa cum si cealalta varianta feminina(nu-i mai tin minte numele) a ei de la mediu tot asa e. Amindoua au facut rau tarii pe rinddupa cum le-au fost partidele la putere. In Romania Mare(VADIM TUDOR) ziar cu multe articole anormal de caraghioase intre multe narozenii sint strecurate si lucruri interesante. Acolo este explicat clar cum aceste gaze de sist erau sarcina de lucru a lui Ponta indeplinita cu succes de madam Plumb,astfel incit vor da vina unul pe celalat,altfel Ponta nu ar fi fost acum premierul Romaniei daca nu continua si el sa vinda precum ceilalti. Omul care minte in 24 ore de cel putin 2 ori asupra aceluiasi lucru, acest PONTA este periculos,PENTRU CA POPORUL OAIE- ROMAN NU SANCTIONEAZA MINCIUNA. Ai mintitmai omule, te-am prins cu minciuna cu mita-n sac, cu mine ti-ai micat cinstea-asta e din invataturile batrinesti.In schimb 90% din popor a invatat sa bage capul intre urechi inchide ochii si gura si se face ca traieste,poate mai si ride de exemplu de oamenii care-si dau foc in semn de protest. Daca protestezi cumva se spune ca esti nebun,esti ridiculizat. Dupa cum spuneam mai demult, eu am metodele mele de lupta cu nemernicia din aceasta tara...ma privesc...nu au legatura cu ceilalti luptatori, fara legatura cu legile omenesti si ale statului. Desi Budapesta este in pericol sa fie inundata,nesimtitii de oficiali romani se asteapta ca in sudul Romaniei Dunarea sa nu faca nimic. Un exemplu de nesimtire in care a ajuns aproape o tara intreaga.

cristi spunea...

Nemtii renunta pentru ca o sa ia din Romania, gaze, curent ieftin, papica ecologica,lemn pentru fabricarea mobilei pe care sa.si aseze augustele buci,sclavi pentru treburile lor murdare, in curand aerul si fraierul, in schimb ne va da noua lana,lapte, oua. Am glumit...o sa ne dea deseuri chimice, radioactive, s.a.m.d.
Sau cel putin asa cred ei.

cristi spunea...

Si inca o data: "Filosoful german Jurgen Habermas o critică pe Merkel și egoismul germanilor:Statutul Germaniei de superputere semi-hegemonică a dus deseori la mari conflicte".
Asa ca au hotarat, noi cu sistul ei cu gazele!
Cand o sa vina vorba despre zona oculta o sa va scriu de ce au ales cele trei zone de explorare si bineinteles exploatare. Nimic nu este intamplator.

Anonim spunea...

Cristi, hai sa vina acum vorba de ce au ales aceste zone de exploatare.Eu vreau sa stiu acum, nu mai tarziu.

Iustina Bacosca spunea...

Aseara , la radio, basescu a declarat ca este pentru exploatarea gazelor de sist. I-am scris numele cu litera mica, deoarece pentru mine aceasta coada de topor nu mai face nici cat o ceapa degerata. Trebuie sa protestam, altfel ne vor manca de vii acesti homosexuali mascati care nu mai conduc o democratie ci doar interese de grup. Democratia inseamna puterea poporului! Dupa cum se vede, poporul o ia in freza sistematic de la toata clasa politica (600 de parlamentari!!!????). O clasa politica de homosexuali si disperati dupa bani pentru a-si satisface cele mai neanchipuite pofte.

Anonim spunea...

Germania a inchis toate minele si exploatarile de pe valea rinului. le pastreaza pentru generatiile viitoare. doar agricultura mai exploateaza solul. restul importa. si exporta tehnologie. Sebi

cristi spunea...

Acelasi anonim?!
Iti dau un indiciu: Adamclisi! E chiar simplu de facut legatura. Restul, anul viitor pe vremea asta!
O intrebare ajutatoare:de ce trece autostrada Transilvania pe unde trece?
Si inca una: ghici pe unde o sa treaca cea de la Ploiesti spre Brasov?
Invata sa pescuiesti!
NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR!!!
Succes.