duminică, 2 iunie 2013

Lovitură pentru sistemul bancar spaniol. Despre crimele economice ale bancherilor...

Sute de mii de oameni încearcă să-şi recupereze în justiţie banii daţi pe participaţiuni la bănci care nu mai au lichidităţi din cauza crizei financiare.

Situaţia ar putea bloca activitatea tribunalelor - avertizează preşedintele instanţei Audienţa Naţională, care cercetează şi cazul marii bănci spaniole Bankia, salvată de stat de la faliment.

Zeci de mii de clienţi ai Băncii Bankia au crezut că investesc economiile de o viaţă într-un depozit rentabil. Israel Alvarez, fost şef de sucursală bancară, astăzi avocat al afectaţilor, spune că deşi posibilităţile de recuperare a banilor sunt mici, deoarece fondul de garantare a depozitelor este gol, justiţia ar putea să-şi facă datoria, scrie RADOR.

"Chiar şi guvernul ar trebui să fie interesat să fie cunoscuţi aceşti responsabili şi condamnaţi, pentru a demonstra că statul de drept îşi face datoria. Sunt bancherii care au vândut aceste participaţiuni. Cred că Spania este un caz unic, nu cred că există nici în Portugalia sau în Grecia, este o neruşinare absolută şi este normal să nu fie înţeleasă în exterior. Întrebarea este: cum aţi putut să faceţi aşa ceva bătrânilor voştri? Cum aţi putut să vindeţi falimentul sistemului vostru financiar oamenilor în vârstă?", a spus Israel Alvarez.

Potrivit datelor furnizate de Comisia Naţională a Pieţei de Valori, care a început o cercetare, nouă bănci sunt investigate şi vor fi sancţionate pentru vânzarea de produse neadecvate în valoare de şase miliarde de euro.

Sursa: RADOR

Nota mea: Băncile, acest cancer global care urmărește îngenunchierea națiunilor lumii, și-au făcut bine treaba și în Spania, nu?

6 comentarii:

Bibliotecarul spunea...

La intrebarea: Cum aţi putut să vindeţi falimentul sistemului vostru financiar oamenilor în vârstă? are si cel mai simplu raspuns: cu complicitatea noastra pentru ca ne imprumutam la banci si asa ii ajutam sa ne subjuge.

ile spunea...

Nota dumneavoastra nu este lipsita de rautate, cancerul e in mentalitatea oamenilor. De ce oare acesti batrini ai Spaniei nu au cumparat o bucatica de pamint pe care sa o munceasca incetisor incetinel, sa-si termine batrinetile aproape de pamint si mai putin cu banii bagati la saltea sau in banci. Raminea o suma mica de inmormintare si pentru cazurile de boala si o alta suma in casa pentru cazuri de urgenta... Sint mosnegi din Romania care asa au facut si ma bucur pentru ei. Unii se intorc la pensie la casa bunicilor.
Aaa.. si se apeleaza pentru lupta cu cancerul bancilor la o alta otrava a societatii umane: justitia omeneasca (cucu) contemporana si avocatiiiiiiii...Noi ne ingenunchem apelind la banci: Provident iti aduce banii acasa si prostul in loc sa cheme in ajutor un prieten (ca nu mai are asa ceva preocupat sa tot cistige bani ca sa se distreze cu ei si sa tot acumuleze niste bunuri materiale absolut de tot rahatul). De aceea sint psihologii cind nu ai prieteni cu care sa vorbesti sau drum pe la biserica sa te rogi, avocatii cind nu ai cum sa te intelegi cu vorba buna si cu simtul bunului- simt cu aproapele tau din ce in ce mai departe si mai inversunat, bancile dupa camatarii si acum de actualitate, sint o alta inventie a lacomiei si prostiei omenirii de care se folosesc interese oculte ...Ce-ati zice daca manevra asta din Spania cu datul bancilor in judecata este ca si cind dupa ce i-ai spus unei "curve "ca e ... curva, tot ea iti da cu tifla si-si bate joc de tine. Procesele vor necesita alti bani sa mai cistige si ministerul justitiei importanta, se prabuseste un sistem bancar,apare statul global cu o justitie atotputernica prefigurata : cetatenii vor fi judecati si executati online la domiciliu.

cristi spunea...

Si.au facut bine treaba, asa cum scrii. O sa.si mai faca un timp, scurt, dupa care la zu haus! Cine va cauta si in BNR va intepeni! Unde sunt imptumuturile de la FMI si BM? Unde este aurul? Tot ce vedeti este ban electronic/scriptural, in cea mai mare masura. El nu exista!!! Cardul ajuta la manipularea banilor scripturali, de aceea va imbie cu tot felul de oferte pentru folosirea cardului. Se invart bani prin tabele electronice,dintr.un cont in altul, nimic nu paraseste banca. Cel mai mic semn de neincredere va dezvalui slabiciunea intregului sistem bancar. Sume mari de bani in conturi neacoperiti in realitate. Aceste sume sunt plecate de mult din tara, la mama si tata bancilor.
Nu mai este mult, aveti speranta.

Laurentiu spunea...

Este ingrijorator ce se intampla in Spania cu sistemul bancar, sa speram ca e un caz izolat care nu se repeta si in alte tari din Europa.

Flavian spunea...

Nu e un caz izolat. Se intampla in toata lumea, nu doar in europa. Asta e sistemul bancar, un caritas mondial. Care nu se prabuseste in cateva luni sau 2-3 ani ca un caritas normal, ci in cateva decenii... ;)

simona spunea...

De ce nu a declarat banca falimentara si bancherii sa fie inchisi?pt ca pana la urma tot poporul spaniol va platii banii celor pagubiti .Mi se pare o mare prostie sa nu faci o lege sau sa o aplici daca exista cu privire la falimentarea bancilor ,e o prostie cand statul intervine ,caci el va platii intotdeauna cu banii populatiei si nu ai bancherilor si orice banca iti garanteaza doar 10%din banii depusi cand intra in imposibilitate de plata ,deci cei care au depus bani stiau lucrul acesta .Sa-mi fie cu iertare dar va aduce-ti aminte de banca Albina,banca Religilor si mai vreo3 care au facut mari magarii in Romania si tot noi fraierii a trebuit sa platim oalele sparte ,Nu mi se pare corect sa salvezi nici o banca privata cu banii poporului,iar daca este de stat atunci n-au decat sa faca bine si sa plateasca din buzunarul propiu .