miercuri, 31 iulie 2013

270.000 de agricultori americani au dat Monsanto în judecată

Aproximativ 270.000 de agricultori din SUA, care fac parte din ferme și organizații agricole ecologice private, au depus plângere în instanta împotriva gigantului Monsanto, firmă specializată în biotehnologie vegetală și lider în domeniul organismelor modificate genetic (OMG). Compania este acuzata de distrugerea sistematica a culturilor ecologice independente. Plângerea a fost depusă la o judecătorie din Manhattan, iar fermierii americani susțin că plantațiile de porumb, de bumbac, trestie de zahar sau grădinile de legume sunt contaminate de organismele modificate genetic pe care Monsanto le cultivă în apropiere.

Monsanto mai este acuzat și de faptul că duce o politica prin care urmărește să dețină monopolul asupra producătorilor și vânzătorilor de semințe din SUA și că încearcă, prin orice mijloace, chiar juridice, să-i scoată de pe piață pe fermierii eco.

Sursa: http://costachel.ro/270-000-de-agricultori-americani-au-dat-monsanto-in-judecata/#axzz2YeQeFQez

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

5 comentarii:

cristi spunea...

Prin urmare sunt dati in judecata si rahatii(pardon, e vorba de un produs turcesc) astia de fosti ministri ai agriculturii care sunt reprezentanti ai firmei criminale in Romania! Si nu numai ei. Mai este unii si din actualul guvern. Daca tot le place atat, sa le dea viata un OMG.Adica sa le creasca ceva in frunte si sa nu mai vada de ea.Cum adica ce? O chestie paroasa.

cristi spunea...

Revin:"Este oficial. Proiectul privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.164/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2005 privind protecţia mediului a devenit Lege. Astfel, Legea numărul 226/2013 a fost publicată în Monitorul Oficial, nr. 438 din 18 iulie 2013.
Legea permite cultivarea plantelor modificate genetic în ariile protejate de interes comunitar, sit Natura 2000. "
Ups.

Spunsieu spunea...

Montsanto face presiuni de foarte multi ani asupra fermierilor americani in moduri pe care nici nu ni le putem imagina. Pentru exemplificare citeste "Sfarsitul hranei"

Spirit Liber spunea...

Sa vedeti ce se dau in vant cei de prin facultatile de agronomie si ce le salta inimile cand vreun student de-al lor ajunge acolo!(la Monsanto)Auziti, ii invata pe studentii astia la agronomie numai chestii stricte, depasite.Ca sa nu va mai spun ca mi-au spus unii :"Pai ce, ca eu nu am vrut sa dau aici, asa a vrut tata".Studenti care nu stiu ce e aia o buruiana si taie porumbul cand e mic, il confunda cu buruiana, studente cu unghiile de 1 cm care nu ar pune mana pe o planta, Doamne fereste, ca se murdareste, iar faza cea mai tare, cand au plantat un grup de studenti niste trandafiri i-au curatat complet de pamant la radacina ( si asta era pentru un reportaj dat si la tv), adica mai mare rasul, ca orice agricultor amator stie ca se lasa cu pamant iar daca e ud acel pamant este cel mai bine.Concluzia mea este ca sunt dusi cu pluta si studentii si profesorii lor.Intai profesorii trebuie sa se puna la punct cu ce trebuie si e bun, ca sa nu mai vorbim de total sanatos.Puuuhhh, astea le-am cam vazut eu cu ochii mei, sa nu mai vorbim de agricultura ecologica pe teren dat cu ierbicid!Ce sa mai zici domnule ca te iei cu mainile de cap si iti vine sa fugi urland!Dar nici cu mine nu imi e rusine.M-am certat cu toata lumea pentru ce am vrut si Slava Domnului am reusit (ce am vrut eu in general, dar ce munca, ce situatii, ce mentalitati).Daaarrr, ce am vazut eu?Unii (si nu sunt chiar putini) ar schimba ceva dar e treaba de orgoliu, pentru ca la agricultura ecologica plantutele sunt putin mai mici si mai uratele dar foarte sanatoase (nu e regula sa fie uratele) iar profesorilor respectivi le e rusine ca nu cumva studentii sa rada de ei si sa creada ca nu sunt capabili, ca nu sunt buni ii meserie sau nu au suficienta cunoastere in domeniu.LE E FRICA DE EXPERIMENTE!!!PUNETI MANA TOTI CARE PUTETI SI CARE AVETI UNDE SI CU CE SI EXPERIMENTATI TOT CE SE POATE SI AUZITI CA E DE BINE SI SANATOS IN AGRICULTURA!!!Ca nu va pune nimeni sula in coaste sa zica:"Ba, daca nu ai pus pesticide, chimicale, etc, te belim de piele si iti dam si cu sare!" Seminte neatinse de netrebnici am inteles ca se gasesc inca la Ecoruralis.Va doresc din toata inima tuturor sa aveti dragilor CURAJ SI SA PUNETI MANA SA FACETI SINGURI CE ALTORA LE E FRICA!!!

ile spunea...

Ieri un coleg nu foarte batrin, el e vesnic tinar pina la 90 de ani cind ajunge la deplina maturitate de fapt, imi spunea ca daca nu-ti convine ceea ce se intimpla in jurul tau nu trebuie sa PARTICIPI(asta a fost cuvintul) iti vezi numai de treaba ta-treburile tale si e bine. De fapt toti romanii sint de aceeasi parere. Eu cred ca daca asisti la o nelegiuire esti complice din momentul in care nu faci nimic sa impiedici raul. Ideile mele nu corespund standardelor de viata in ROMANIA CONTEMPORANA. Am citit diverse lucururi in ultimii ani si acum stiu cum se poate lupta. Pentru ca sint LUPTATOR. Merita sa pierd oricit in aceasta lupta. Agricultorii americani vor sa traiasca si copiii lor si copiii copiilor lor. Romaniilor nu le pasa decit de ceea ce au sub nas, ca boul la iesle. Imi pare rau ca oameni de valoare in ultimii ani s-au sacrificat ca sa indrepte raul din aceasta tara si tot nu au reusit. Pentru Romania eu vad o singura soarta: Oamenii se mai si schimba... cu altii... De obicei mai rai. Se va alege praful si pulberea...Pentru ca cititi aceste rinduri va spun ca imi place sa cred ca vor ramine numai citiva oameni adevarati demni si curajosi pe acest pamint fie si numai citiva. Jigodiile sa dispara cu totul, ele nu pot fi umanizate, tot jigodii ramin,insa isi iau masca umana pina le vine din nou timpul. Nu tin sa supravietuiesc cu orice pret printre jigodii. Pentru ca ma aflu alaturi de jigodii, in fiecare zi a vietii mele as putea sa iau citeva cu mine la plecare dar stiu ca nu rezolv nimic.