miercuri, 10 iulie 2013

Ce păţeşte creierul nostru dacă bem trei halbe de bere sau trei pahare de vin pe săptămână?


Consumul regulat a trei halbe de bere sau a trei pahare de vin pe săptămână ne poate afecta permanent creierul.

Mai exact, oamenii de ştiinţă au descoperit că pentru a realiza sarcini obişnuite indivizii care obişnuiesc să consume alcool sunt nevoiţi să îţi folosească cu aproximativ 20% mai mult din creier, decât restul oamenilor. De asemenea, se pare că odată cu trecerea timpului, aceste persoane constată că le este din ce în ce mai greu să se concentreze.

Studiul oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Santiago de Compostela s-a întins pe o durată de trei ani. La el au luat parte 26 de studenţi care consumau în mod regulat aproximativ 3 halbe de bere cel puţin odată pe săptămână şi alţi 31 de indivizi care nu consumau alcool în mod obişnuit.

Ulterior, toţi subiecţii au fost rugaţi să reacţioneze la diferite simboluri care apăreau pentru o scurtă durată pe un ecran. Deşi nu s-au constatat diferenţe măsurabile între cele două grupuri în ceea ce priveşte acurateţea şi viteza de răspuns, s-a observat că în cazul indivizilor care nu consumau alcool, activitatea cerebrală ajungea la 18 microvolţi, pe când cea a consumatorilor de alcool era de 20 de microvolţi în primul an, pentru ca în anul trei să ajungă la 22 de microvolţi.

Rezultatele sugerează că tinerii consumatori de alcool experimentează anomalii la nivelul activităţii neuronale implicate în atenţie şi memoria de lucru.

„Cercetarea indică motivul pentru care aven nevoie de o serie de schimbări ale culturii care vede consumul excesiv de alcool ca pe o normă, mai ales în timpul studenţiei. Consumul ridicat de alcool impune multe riscuri atât în ceea ce priveşte siguranţa imediată a studenţilor, cât şi starea lor de sănătate în viitor”, a declarat Emily Robinson, director al grupului Alcohol Concern.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/11102679-ce-pateste-creierul-nostru-daca-bem-trei-halbe-de-bere-pe-saptamana

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

8 comentarii:

Sefora spunea...

Buna ziua.
Buna informatia.Dar ce te faci cu alte informatii complet contrarii,ca este bine sa mai luam cate o inghititura din cand in cand.Sau ca un pic de alcool nu strica uneori,sau ca exista anumite bacterii ce nu se distrug decat cu alcool...Dar pentru studii,da sunt de acord ca este mult mai folositor si benefic sa nu te obisnuiesti nici macar cu berea,care pare a fi mai usor de acceptat de catre organism.
Si apoi...fiecare face cum simte.Eu personal recunosc ca-mi place uneori un picut de tuica curata,tuica de pruna.Nu ma intind ca sa mi se faca rau,dar imi place un paharut la anumite mancaruri.Un pic mai rar,pentru ca fiind vegetariana,nu prea am la ce sa beau tuica....hi hi hi ...poate la o portie de cartofi prajiti.
Distractie placuta fiecare din dvs.
Sefora

Unknown spunea...

Sefora..studiul era pentru stidentii din Santiago..-sa nu generalizam!:-)
.

Eleni spunea...

Toate sant bune daca sant luate cu masura, si cand trebuie.

Altruist spunea...

Studiul e bun pentru romani, ca din ce-am inteles suntem pe locul I in Europa la consumul de bauturi alcoolice. Asa se explica si de ce romanul face stanga-dreapta la alegeri prezidentiale.

Anonim spunea...

Va salut pe toti.Din proprie experienta si din propriile studii va spun urmatoarele lucruri:
-dupa sapte ani de distanta totala de alcool (nici inainte nu beam, ci doar la cate o zi de nastere cate o gura), am vrut sa vad cum reactioneaza la alcool o structura purificata pe mai multe niveluri:diete naturale, mod de viata sanatos in general.Am inghitit O SINGURA GURA de tuica iar tot sistemul nervos, insemnand coloana vertebrala si baza capului a reactionat ca la o pareza, adica NU M-AM MAI PUTUT MISCA.Este evident ca m-am speriat si am cautat sa nu ma misc absolut deloc - eram in pozitie sezand - respirand in mod regulat.Au fost necesare multe minute pana la deblocare - pentru mine a fost o vesnicie - in orice caz intelegeti de ce se spune ca daca unui bebelus i se da asa ceva, moare.Efectul este absolut traumatizant asupra sistemului nervos si asupra creierului.
-vinul este bun ATENTIE: 3 LINGURI PE ZI, cate o lingura inainte de fiecare masa cu cateva minute (in jur de 30).Ce e peste aceasta cantitate face multe rele prin corp.
In alta ordine de idei, amintiti-va ca Burebista parca a dat ordin sa fie arse toate viile.Oare de ce...?
Oamenii beau alcool si fumeaza din urmatorul motiv, desi poate vi se pare aiurea, asta este adevarul.Berea, vinul si dulciurile ii stimuleaza sexual.Dupa cartea scrisa de un medic de profil , carte care se numeste "Sexualitatea masculina", barbatii au acest impuls sexual inca de la varsta de 3 luni fiind fat - deci din burta de la mamica lui -.Acest sa-i zicem "led" care ii da impulsul, neurologic vorbind il face sa poate simti aceasta nevoie oricand si oriunde (asta nu inseamna si ca ar fi capabil fizic sa execute functia, ci doar ca acel stimul asta ii face).Ei, si acum ajungem la adevaratul subiect de azi:vinul ii stimuleaza acel impuls, dulciurile la fel.Berea, asemenea.Fumatul in schimb, i le inhiba sau i le consuma.Deci oamenii practic sunt niste sclavi prinsi intre un impuls pe care nu il pot satura niciodata si o descarcare falsa, adica prinsi intre vin si tigara.
Mai am niste lucruri de spus aici.O doamna care lucra intr-un serviciu de noapte, dimineata fiind epuizata de munca, era prea obosita ca sa mai poata adormi si bea un pahar de vin pe post de tranchilizant.Si asta o intelegem.
Alta situatie este cea a persoanelor care depun munca fizica grea, ei mananca foarte gras, de multe ori chiar slanina si cauta sa echilibreze stimularea gastrica prin acest vin.
Problema adevarata, caci este o problema, este cea a "fandoselii".In toate filmele se prezinta la orice ora din zi si din noapte toate categoriile de oameni, barbati si femei care beau alcool.Aceasta este o reclama nefondata, care este indusa evident in scopuri comerciale, pentru a face vanzari mari la alcool in toata lumea.
Asadar, acum stiti cum sta treaba.
Ultimul lucru pe care il am de spus in seara asta legat de acest subiect, este ca toate fiintele umane au capacitatea de clarviziune, iar alimentele care impiedica desfundarea canalelor aferente specifice sunt:cafeaua, alcoolul, tigara, carnea.
Ca o concluzie, nimeni nu impiedica pe nimeni sa faca nimic, dar alegerile ne apartin.Si nu se poate spune ca nu ai facut intentionat o tampenie chiar si atunci cand deja ai fost informat/a ca la mijloc e ceva in neregula legat de sanatatea proprie.

Emil spunea...

Daniele, ai citit articolul? Trei pahare de vin pe saptamana inseamna consum excesiv de alcool pentru tine? Eu cred ca pasta de dinti cu fluor e mai daunatoare... Ca sa nu mai spun de sarea iodata...

Daniel Roxin spunea...

Emil, citeste tu mai atent articolul!!! Studiul s-a facut pe un lot care consuma 3 halbe pe saptamana iar in concluzie a aparut limpede ca daca o cantitate mica de alcool are astfel de efecete, consumul excesiv este cu atat mai daunator...

Anonim spunea...

Asa cum a zis si omul de mai sus, reactia la alcool si nu numai, dupa o perioada mai lunga de abstinenta poate fi devastatoare..... ar fi de practicat, cu putina educatie, continenta in acest caz...