luni, 22 iulie 2013

CEA MAI ÎNALTĂ CLĂDIRE din lume va fi construită în China: aproape 900 de metri

O companie de construcții din China a început să ridice cea mai înaltă construcție din lume.

Turnul Sky City va fi construit la marginea oraşului Changsha, un oraş aflat în provincia Hunan, şi va costa aproximativ 650 de milioane de euro.

În cadrul unei ceremonii desfăşurate ieri, şeful companiei Broad Group, care este responsabil de ridicarea clădirii de 208 etaje, a anunţat că lucrările vor fi încheiate în aprilie.

Construcţia va avea o înlăţime de 834 de metri, cu şase mai mulţi decât Burj Khalifa, clădirea care deţine recordul actual. 

Nu este primul super zgârie-nori din China. Patru dintre cele mai înalte nouă clădiri din lume sunt în această ţară, iar o alta este în Hong Kong. Anul viitor, la Shanghai va fi construită cea mai înaltă clădire din Asia. 

Clădirea din Changsha va fi folosit pentru apartamente, şcoli, centre comerciale, cinematografe şi va avea 90 de lifturi şi un spital. De asemenea, construcţia va fi folosită şi ca o fermă verticală, urmând să poată oferi independenţă alimentară pentru cele peste 30.000 de persoane care vor trăi aici. 

Sky City va avea o parcare de 2.000 de locuri.

De curând, chinezii au inaugurat şi cea mai mare clădire din lume.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/cea-mai-inalta-cladire-din-lume-va-fi-construita-in-china-1048686.html

2 comentarii:

cristi spunea...

Cum...in aprilie e gata?! Aistia fac 200 de etaje in 8 luni? Mai sa fie! Idiotii nostri nu pot face, pe orizontala, 200 de metri de autostrada in 8 luni! De restul ce sa mai vorbim: 90 de lifturi, ferma verticala, etc.?! Hai ca e nasoala treaba.Am ramas in evul mediu.Nu-i bai, ne vine si noua randul. Sa fim optimisti.S-apai chinezii ne plac...

ile spunea...

http://www.realitatea.net/cutremure-in-lan-in-china-peste-19-oameni-au-murit_1230766.html
incerc sa -mi dau seama ce inseamna ieri pentru articolul despre mareata cladire. Deci in 21.07.2013. Totodata luni dimineata inseamna dimineata in care majoritatea manifestarilor seismice s-a cam produs, probabil inainte de anuntul oficial despre constructie.In Italia a fost un mic cutremur la Ancona in 20.07.2013. Daca in ceea ce priveste manifestarile omenesti mai cred inca in coincidente,pot fi atribuite prostiei omenesti de unde pot sa iasa niste lucruri diabolice mai periculoase decit daca le-ar planificat maleficii Ocultei sau cum s-or mai numi ei mai nou,in ceea ce priveste pamintul si fenomenele naturii nu mai cred in intimplare. Toate manifestarile pamintului sint legate intre ele si cu Universul si au un scop si o finalitate. Putini inteleg ce se intimpla in jurul lor. Chinezii aveau pe vremuri maestri intelepti pe care-i intrebau unde si cind sa ridice o casa, la vremuri noi comunismul le-a intunecat mintile si se cred buricul pamintului. Arhitectul si sponsorii nu sint garantii ca o constructie mareata de-a lor va dainui peste ani nefacind rau nici celor care locuiesc in interior nici celor din jur. Barem in aprilie anul viitor chinezii sa cheme un popa sa le sfinteasca blocul, ca de casa noua.