joi, 18 iulie 2013

Expoziţia ‘Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene’, la Palatul Şuţu


Peste 100 de piese arheologice, cu o vechime de peste 5.000 de ani, vor fi expuse, în perioada 19 iulie – 25 august, la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Şuţu, în cadrul expoziţiei “Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene”.

Potrivit unui comunicat al instituţiei de cultură remis marţi AGERPRES, exponatele “vorbesc despre semnificaţiile pierdute, viaţa spirituală şi materială şi nu în ultimul rând despre rafinamentul estetic şi tehnologic ale populaţiei culturii Cucuteni-Tripolie”.

Scopul proiectului este de a promova valorile culturale, în acest caz ale arheologiei preistorice, şi de a crea un impact puternic asupra tinerilor, al căror interes faţă de propria cultură, istorie şi artă trebuie stimulat şi educat.

În cadrul proiectului va fi organizat, sâmbătă, 20 iulie, la ora 11,00, un workshop interactiv, care doreşte să aducă în atenţia publicului marile enigme ale fascinantei civilizaţii preistorice Cucuteni-Tripolie.

Evenimentul este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, având ca parteneri Complexul Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi, Asociaţia Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/

7 comentarii:

Anonim spunea...

Implicarea tuturor institutiilor abilitate,in proiectul de popularizare ,avalorilor preistorice europene, in rindul tinerilor, reprezinta o mare bucurie si cinste pentru Romania.ACUM mergem pe drumul adevarului ,UNITI,pentru luminarea lui.Multe proiecte realízate,inimosilor romani.

Anonim spunea...

Daniel, scuza-ma te rog ca iti scriu aici, dar am siguranta ca aceste comentarii ale noastre le citesti zilnic.Ti-am trimis ceva, ce zic eu ca e deosebit de important in email, in comenzi.danielroxin@yahoo.com dar ma gandesc ca nu ai avut timpul necesar sa le faci pe toate.Am sa scriu aici ceea ce ti-am scris in email, chiar daca nu are legatura cu articolul tau legat de Cultura Cucuteni
"Servus, Daniel.De cand ai inceput sa scrii pe blogul tau ti-am trimis emailuri de mai multe ori si -zic eu- ti-am trimis lucruri deosebite.

Acum o ora m-am intors din centrul orasului Craiova, unde am luat parte la ceva absolut incantator.Intr-un "pub" am auzit cantand pe fosta membra a cenaclului "Flacara", dna Madalina Amon.Partea surprinzatoare pentru mine este ca mi s-a facut piele de gaina pana in varful picioarelor, cand a inceput sa cante fiica ei: Alina Amon.Pana azi nu am auzit niciodata ca are copii.Evenimentul a fost organizat de sotia marelui poet Adrian Paunescu impreuna cu Madalina Amon., iar in memoria lui, duminica asta se deschide "Festivalul International de Folk Adrian Paunescu".Eu iti spun tie pentru ca tu stii ce inseamna inima de român adevarat!!!Crede-ma ca gandeam :"ce dive?!ce silicoane?!ce sintetizatoare de sunet???!!!UITE AICI TALENT ADEVARAT, o fiinta cu o chitara.La sfarsit ne-am trezit cantand toti de acolo si emotia era maxima!!!Dna Carmen Paunescu a tinut-o imbratisata pe dna Amon si crede-ma pe cuvant ca la cantecul "Noi suntem Români", eram toti doar suflet!!!Duminica, 21 iulie evenimentul va avea loc in centrul orasului la orele 20.00, iar la 10.30 dimineata, in aceeasi zi se va dezveli bustul poetului pe aleea artistilor de langa Teatrul National din oras.Tu stii ca noi, cei care te citim te simtim foarte aproape.Simt ca daca mai multi oameni vor sti de eveniment vor simti si ei emotia imensa pe care au trezit-o in mine aceste persoane atat de daruite de Dumnezeu cu puterea de a trezi sufletul neamului.La spectacol vor veni in jur de cincisprezece fosti membri ai cenaclului.Te rog, daca vrei, posteaza acest anunt, daca esti de aceeasi parere cu mine in privinta importantei fenomenului cultural iar faptul ca, cel putin doi sau trei din cei care vor veni acolo sunt masoni imi intoarce stomacul pe dos dar sa pastram restul care sunt normali si cum trebuie.Te rog si iti multumesc de acum

PS:Dna Amon canta si dumneaei dumnezeieste iar duetul impreuna cu fiica a fost pur si simplu SUBLIM.A mai cantat o prietena a Alinei, Mihaela, dar imagineaza-ti surpriza mea cea mare:sunt atat de modeste incat le e rusine sa isi posteze pe net ce sunt in stare sa scoata din suflet si din glas!!!

http://www.youtube.com/watch?v=p8zJ_N1KfDw - aici cand fetita era micuta

http://www.youtube.com/watch?v=hbunxGccpvc - aici acum trei saptamani "

Te rog, daca vrei si consideri ca acest eveniment merita asta, fa un articol legat de asta si anunta pe cei din toata tara, ca sa putem canta (si nu numai) duminica, la Craiova:NOI SUNTEM ROMÂNI.
Din suflet te rog sa crezi ca nu este tupeu/obraznicie sa te rog asta, ci acolo, cu acele fiinte minunate, am simtit emotia aceea sublima de a fi patriot adevarat.Iti multumesc oricum dinainte pentru ceea ce vei hotari legat de asta.


Daniel Roxin spunea...

Multumesc pentru ce imi impartasesti! Nu stiu daca voi avea timp, insa, sa scriu un articol pt ca sunt intre doua emisiuni si o plecare pentru o zi, din zona. Zile senine!

Unknown spunea...

Buna ziua,
Azi am descoperit blogul dvs.
Radacinile mele sunt in Dobrogea. Acum 2 ani, tot cautand imagini cu satul bunicilor, sat care tine de comuna Seimeni, am descoperit articolele domnului Pintilie Stefan, despre cercurile de la Seimeni si fotografiile spectaculoase facute folosind programul GoogleEarth. Dansul vorbeste in articole despre un cult al soarelui, un posibil nou Stonehenge. Ar fi multe de spus despre cercurile de la Seimeni, de la cat de usor ar fi de decopertat, pentru ca sunt la suprafata, la cat de usor ar fi de adus turisti - este foarte aproape de Cernavoda.
V-am scris pentru ca am ajuns acolo prima oara saptamana aceasta, intre actele de succesiune pentru care alerg, am avut sansa sa pot sta 10 minute sus pe deal, atat mi-a permis soferul. Credeti-ma ca am simtit cum ma incarc de liniste si energie. Este un loc strategic, se vade clar multi kilometri peste Dunare, spre vest, cat si spre centrul Dobrogei. Cum vazusem pe GoogleEarth ca cercurile apar si simetric, peste Dunare, mai putine, dar unele chiar mai mari decat cele de pe deal, una din teoriile mele era ca erau folosite pentru semnalizare, pentru a se anunta la distanta venirea dusmanilor. Alta teorie tot a mea era ca sunt socluri pentru locuinte. Dar sus pe deal este un curent puternic. Locuinte - poate, dar bordeie, iar zidurile acelea despartitoare sa fi aparat atat de curent cat si de ochii dusmanilor.
Va rog sa cautati si dv. pe GoogleEarth dand cautare mai intai pe Seimeni apoi daca vreti sa mai vedeti cercuri - sunt o multime daca navigati deasupra localitatii Almalau.
Cu stima
Cecilia Dumitrache

Anonim spunea...

Iti multumesc oricum, Daniel, pentru ca si prin insasi aceasta postare a comentariului meu legat de festivalul de folc (care evident vine de la folclor) au citit multi oameni, ceea ce e foarte bine.Zile senine si tie si sa iti dea Dumnezeu sa ai roadele cele mai imbelsugate si pline de lumina pe oriunde mergi si in orice faci!Doamne ajuta!!!

cristi spunea...

Eee, copii mosului, uitati.va bine, bine le vasele expuse, la modelele de pe ele, la forma si...la proportii.Sunt multe de vazut si de inteles. Un exemplu:gura vaselor este mai larga (diametrul mai mare) decat baza si totusi sunt foarte stabile.Si altele.
Megeti la expozitie cu mintea limpede si vedeti ce ganduri va vin uitandu.va la exponate.
Va doresc emulatie filozofica placuta.

Anonim spunea...

Cristi, e interesant ce idei iti vin.Exact la asta m-am gandit si eu cand am citit articolul lui Daniel Roxin, "oare ce or fi insemnand semnele de pe el?" si cautam sa imi raspund, simbolul infinitului nu e, parca ar fi doar jumatate, apoi privind exact din fatsa ai senzatia ca e figura de om, iar faptul ca e mai larg la gura seamana cu simbolul unei fantani.Adica intelepciunea care iese dintr-un om care e jumatate pe pamant si jumatate mai sus...idei...imi vin si mie...