luni, 15 iulie 2013

Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden deține documente care ar provoca daune uriașe pentru SUA

Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden deţine “o cantitate enormă de documente” a căror eventuală apariţie în presă ar provoca şi mai multe pagube Statelor Unite, a declarat într-un interviu jurnalistul care a publicat primele dezvăluiri ale acestuia, potrivit AFP.

“Snowden are suficiente informaţii ca să provoace într-o clipă mai multe pagube decât a făcut vreo altă persoană în istoria Statelor Unite”, a afirmat ziaristul american Glenn Greenwald în interviul apărut în ediţia de sâmbătă a cotidianului argentinian La Nacion.

Editorialist al cotidianului britanic The Guardian, Glenn Greenwald, stabilit în Brazilia, a fost ales de Edward Snowden ca să publice primele dintr-o serie de senzaţionale dezvăluiri referitoare la programul secret al SUA de supraveghere a comunicaţiilor în străinătate.

Greenwald păstrează în continuare legătura cu informaticianul american, fost consultant al Agenţiei pentru Securitate Naţională (NSA), căutat de Statele Unite pentru spionaj şi blocat de la 23 iunie pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Aflat în Brazilia, Greenwald a declarat ziarului amintit că Snowden “deţine o cantitate enormă de documente ce ar provoca pagube grave guvernului Statelor Unite dacă ar fi publicate”.

Totuşi, “nu acesta este obiectivul lui Snowden”, a dat asigurări jurnalistul.

Obiectivul său, a continuat el, este să dezvăluie riscurile reprezentate de “programele informatice pe care persoane din întreaga lume le utilizează fără să ştie la ce se expun şi fără să accepte conştient să renunţe la dreptul lor la protecţia vieţii private”.

Snowden a anunţat vineri că va cere azil temporar în Rusia aşteptând să poată pleca în America Latină. Trei ţări latino-americane, Bolivia, Nicaragua şi Venezuela, i-au oferit azil politic.

Pentru Glenn Greenwald, există posibilitatea ca cineva să încerce să îl omoare pe Snowden, însă fostul consultant al NSA “a trimis deja mii de documente şi a făcut în aşa fel ca mai multe persoane din întreaga lume să dispună de arhivele complete” ale informaţiilor pe care le-a cules.

“Guvernul Statelor Unite trebuie să se roage zilnic ca să nu i se întâmple ceva lui Snowden, deoarece, dacă i se întâmplă ceva, toate informaţiile vor fi dezvăluite şi ar fi cel mai urât coşmar”, a continuat jurnalistul.

Glenn Greenwald a făcut cunoscut că dispune şi el de o mare cantitate de informaţii relative la operaţiunile de supraveghere din America Latină.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Eu as cauta sa le public in cat mai multe tari cu pretul vieti de dragul Adevarului.

Acum ca s-a anuntat zile bune nu va mai avea. Mai bine le publica direct.

Eleni

Ronicut spunea...

cred ca este vb de diversiune aici,altfel era mort demult,ca si in cazul lui Binladen.Probabil scopul este trecerrea pe softuri si Sisteme de Operare cu encriptie superiora,justificarea cumpararii unor astfel de Sisteme de operare.Si astfel se pot introduce cu adevarat programe si altele fara ca sa stii,nici macara un programator bun , nu ar putea gasi implementarile respective datorita encriptei.POti sabota si hardware pc-ul.Sau cine stie care altu este scopu diversiunii.Eu folosesc Linux m-am lasat de Windows,si pina acuma nu ma plang,exista si aici mici probleme, dar nu ca si-n Windows.

Ronicut spunea...

Diversiune! o posibilitate este pentru justificare sistemelor cu encriptie calculator+ Sistemm de operrare+ softuri si introducerea in sistemele de encriptie a ce se zice ca e vb acuma.

Anonim spunea...

Va rog dati amanunte despre Linux, dle Torny (diferente, avantaje, puncte slabe, etc)

Anonim spunea...

Unii oameni chiar sunt total pozitivi si bine sustinuti de grupuri la fel de bine orientate.Sa vedem amanunte.Nu excludem nicio varianta pentru ca si turnurile gemene a fost o diversiuen ca sa fie lumea speriata si ca Tony Blair din Anlia de exemplu sa aiba motiv sa introduca peste tot camere de supraveghere in asa fel incat omul de pe strada in aceasta tara este urmarit zilnic intr-un drum obisnuit de-al lui de aproximativ 300 de ori.

Anonim spunea...

Vrajeala Iezuito-Iudeo-Masonico-Reptiliana!!!! Nu puneti botul!!!!!