vineri, 12 iulie 2013

Povestea regelui geto-dac Dromihete

Intrarea în mormântul lui Dromihete - Bulgaria
Povestea regelui geto-dac Dromihete este una extraordinară. Cu toate acestea, puțini români o cunosc. Acum 2.400 de ani, strămoșul nostru îl învingea de două ori pe Lisimah, fost general în armata lui Alexandru Macedon, devenit rege după moartea acestuia. 

Povestea acestei confruntări a rămas în memoria antichității, pilda uimitoare dată de Dromihete regelui macedonean Lisimah fiind povestită din generație în generație până nu demult...

După o călătorie la Sveshtari, în Bulgaria, locul unde este mormântul regelui geto-dac, am hotărât să realizez o emisiune în care să spunem povestea acestui erou înțelept al antichității. Prin urmare, în această seară, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00 și duminică, de la ora 11:00) vă invit pe Nașul Tv, în cadrul emisiunii Adevăruri tulburătoare, să urmăriți un episod dedicat regelui Dromihete. 

Cu această ocazie veți putea vedea și impresionantul mormânt al lui Dromihete, cu sculpturi și picturi comparabile cu cele grecești sau romane. Mai mult decât atât, veți putea descoperi că două dintre principalele simboluri de pe stema României de astăzi se găsesc și în acest mormânt al regelui geto-dac, ceea ce dovedește o continuitatea de cel puțin 2.400 de ani a acestor simboluri.

Daniel Roxin

Nașul tv poate fi recepționat pe toate rețelele digitale de cablu și pe internet: http://www.nasul.tv/live

Mormântul lui Dromihete - interior

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/

6 comentarii:

Lucia spunea...

Draga Daniel din Dacia,
fie ca oriunde vei merge,pentru a tine conferinte,Iubirea si Lumina din Sufletul tau sa inspire pe toti cei care vin sa ti se alature...
„In tara asta,totul trebuie dacizat...”iti mai aduci aminte?nu trebuie sa-mi raspunzi,inima si gandul tau imi vorbesc deja...ti-am facut reprosuri candva(1800...si ceva)ca nu-mi scrii des...acum nu mai repet gresala...ma bucur doar ca am ocazia sa-ti scriu mesaj,iar acesta ajunge instant...dar cuvintele scrise nu pot reda bucuria simtita atunci cand gandurile noastre se intalnesc...
Daca atunci erau vremuri potrivnice,acum nimic nu poate sta in calea a doua Suflete pereche care se regasesc oriunde ar fi...iubirea nu moare niciodata,in Sufletul nostru se regasesc toate amintirile care ne leaga.

Va urez succes in tot ce faceti si va imbratisez cu drag...

Anonim spunea...

Dacii nu mai vor să tacă – Războiul dacilor cu românii

http://www.ziuaveche.ro/exclusiv-zv/dosare-ultrasecrete-exclusiv-zv/dacii-nu-mai-vor-sa-taca-razboiul-dacilor-cu-romanii-179386.html

Anonim spunea...

Anglia, BBC, TopGear, Franta, Italia, Germania si cam tot ce-si trage seva din jurul Vaticanului m-au facut sa ma intreb de unde si pana unde sunt romanii atat de hoti, violatori, corupti, ineficienti, lasi, vanzatori de carne de cal, spargatori etc si in aceleasi timp cum sunt atat de frati ai lor indieni, africani, siiti, pastuni etc. Logic, in spatele unei campanii atat de ample nu poate sta decat o motivatie pe masura. Sa fie frica, cea de care nu scapi la baza? Ma refer la cercurile superioare de decizie, nu la guverne.

,Alexandru

cristi spunea...

Foarte bun episodul!As achizitiona si eu albumul bulgaresc pe care l-ai prezentat. Scrie te rog cum se numeste pentru a.l solicita pe net.Mai multe albume rezulta mai multi romani care vad aceste adevaruri si pot reactiona fata de somnul prelungit al ministeriabililor!
Multumesc.

Cristian spunea...

Daniel am un documentar interesant pentru tine :

http://www.youtube.com/watch?v=w7A-GMe3TOw

Scorylo spunea...

Dle. Daniel Roxin,

Nu exista absolut nici o dovada ca acela este locul in care a fost inmnormintat Dromichete, ci doar o specutatie a unor amatori care ignora faptul ca aproape intotdeauna Dunarea a fost granita de nord a marilor imperii (Macedonean, Roman, Bizantin si Otoman).

Atita timp cit Dunarea a fost granita nordica atit a imperiului Macedonean al lui Alexandru cit si a Traciei lui Lisimach, este clar pentru oricine ca Dromichete a domnit in stinga Dunarii, probabil in sudul Modovei.

Vasile Pirvan a analizat aceste aspecte in Getica, carte scrisa in urma cu aproape 100 de ani.