marți, 16 iulie 2013

Tinerii care ne fac să fim mândri că suntem români. Cinci medalii şi locul 1 în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

 

Reprezentanţii ţării noastre s-au clasat pe primul loc în Europa şi pe poziţia a cincea în lume la Olimpiada Internaţională de Fizică. E levii români au obţinut două medalii de aur şi trei medalii de argint, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Medaliile de aur au fost câştigate de Cristian Frunză (clasa a X-a) şi Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar cele de argint, de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) şi Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a).

Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Fizică a avut loc în Danemarca, la Copenhaga, în perioada 7 - 15 iulie. La ediţia din acest an a competiţiei au participat 381 de concurenţi din 83 de ţări.


Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Oare cati din acestia olimpici vor sa ramana in tara sa schimbe ceva si sa nu merga pe calea banilor inafara tarii.

Oare pe cati din acestia ai vom putea sprijini sa le oferim tot sprijinul necesar si sa le putem deschide ori ce cale benefica vor sa apuce.

Statul nu o va face. Firmele sant interesate numai de bani lor.

Cati din genratiile trecute ati auzit ca au ramas in tara si au facut ceva deosebit.

Oare cat timp mai trebuie sa treaca pt a ne vedea frati si sa ne iubim si sa fim uniti.

Poate e o masura buna un cataclism sufletesc dur in care sa ne regasim toti sub aceeasi povoara.

Nu imi voi trada tara, plecand din ea doar pt ca aicea parlamentarii nostri sant lideri in a risipi tara si toate resursele pt propia lor placere, influente, traind doar ca sa-mi platesc ratele la banca la scoala cheltuielile de intretinere. Ganditiva unde santem daca am fost dat afara dintr-o firma mare pt ca le-am scris acestora intr-un concurs organizat de firma unde lucram pt imbunatatirea tipilor de productie, ce probleme are frma cum se face cum ar trebui sa se faca si am castigat sa fiu data afara pe motiv ca cei multi si incopetenti de la conducere au decis ca mai bine m da pe mine afara care sant unu si nu se schimba ei la ce trebuie sa munceasca sa-si asume responsabilitatea, spunand ca le-am adus ofensa valorilor lor si ca nu mi-am insusit valorile lor in acei 2 ani. ( pupincuristi au castigat si sant destul e talentati in a pasa raspunderea si asi insusi meritele altora) Mai nou aflu ca tot mai multe problem sant in firma sialtele noi. Cand le-am propus sa ma puna pe post de tehnolog avand cunostinte scoala experienta nu am reusit datorita pupincuristilor fara experienta fara cunostinte care au ocupat postul.

Sant convins ca situatia asta e peste tot, deasta cred ca ca acel cataclism sufletesc e iminent, pentru ca acest mod de a trai nu e numai in firme cat si la nivelul relatiilor si vieti din anfara firmei.

Acuma stau si reflectez la acesti tineri poate au noroc mai mult ca mine aici in tara da sigur vor avea multe bariere de mai sus comparativ cu ce e afara.
Si totusi nu asta e important, important sa ingoram prosia legi si guvernul si tot ce e bolnav daca tot nu are urechi si ochi la ce e bine sa faca pt a vindeca creste si sa traim dupa legea morala din stabuni lasata, separandu-ne de acestia, si apoi fiecare ce a samanat sa culeaga. In aceasta idee propun un dialog (sa ne cunoastem )intre noi cei care formam adevaratul popor Roman si sa ne ajutam din ce avem sa dam din ce muncim pt ca sa fim uniti impreuna si asa vom reusi.

Eleni