duminică, 11 august 2013

BNR recunoaște datoria istorică a Germaniei către România. Ce se întâmplă cu banii...


Purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu, recunoaște datoria istorică pe care Germania o are către România. El adaugă, însă, că această datorie este mai mică decât cele peste 18 miliarde de euro calculate de economistul Radu Golban.

Adrian Vasilescu spune că datoria Germaniei către România reprezintă o “restanță” care datează din 1947, de pe vremea schimburilor cu mărfuri dintre cele două state. De atunci “ar fi existat un sold de aproximativ un miliard de mărci germane”, explică purtătorul de cuvânt al BNR, care adaugă că acești bani nu mai pot fi recuperați, pe motiv că “nu există niciun fel de document și nicio creanță”. El adaugă că banii au trecut prin “furcile” împărțirii din 1947 și este “foarte dificil de calculat” valoarea datoriei Germaniei către România.

Cât despre suma de peste 18 miliarde de euro calculată de Radu Golban, Adrian Vasilescu spune, citat de Business24: ”Sunt calculele făcute de el, dar nu are nicio dovadă pentru ele. Sunt niște minciuni aceste declarații făcute de domnul Golban. Tot el crede că, dacă România ar ieși mâine din Uniunea Europenă, ar ajunge o a doua Elveția. Dar așa ceva nu se poate întâmpla, dacă ne gândim că Elveția încasează 17 miliarde de euro doar din exporturile cu ceasuri”.

Nota mea: Adrian Vasilescu bate câmpii când pretinde că Radu Golban minte. Și da, dacă România ar ieși din UE, și nu ar fi condusă de cretini și sabotată de ticăloșii din interior și exterior, ar putea deveni o a doua Elveție pentru că avem resurse mult mai mari decât Țara Cantoanelor, chiar dacă nu vindem ceasuri. În concluzie, eu cred că BNR - ul recunoaște datoria pentru că dovezile sunt incontestabile, dar caută să ducă totul în derizoriu pentru că trebuie să facă sluj în fața buldogului german. Niște penibili!

P.S. Îl cunosc prsonal pe domnul Radu Golban și îl consider un om foarte onest, unul căruia îi pasă de această țară...

Sursa: http://www.dcnews.ro/2013/08/bnr-recunoaste-datoria-istorica-a-germaniei-catre-romania-ce-se-intampla-cu-banii/

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

12 comentarii:

Anonim spunea...

Pe-o parte recunoaste datoria Germaniei catre Romania, iar pe alta parte ne spune cat este de greu de calculat ! Foarte "profesionisti" si "capabili" economistii de la BNR ! Vai de mama lor !

Anonim spunea...

lasand datoria la o parte domnul Golban are perfecta dreptate!!! dak Romania ar iesi din UE, aceasta "criza" fabricata ar disparea in 6luni-1 an maxim... multe lucruri kre sunt dictate de UE duc la saracirea continua si sigura a tarii, cum ar fi privatizarile!!!! ne pun sa vindem tot ce avem strainilor!!! este total absurd!!!!

Nicolae spunea...

Aveti dreptate domnule Roxin.
Avem nevoie doar de omul care stie cum sa gestioneze resursele acestei tari si da,sa ne scoata afara din UE.
Un LIDER DAC,care sa faca curat in gradina noastra...prea au prins radacini coruptii de la putere.E timpul sa le taiati craca de sub picioare,sa vada si ei ca pot zbura din functii.Prea stau cu ghearele inclestate pe avutia acestui neam...Aratati-le ce poate sa faca un Dac adevarat atunci cand isi apara tara si neamul.
Pentru ca puteti face asta...sunteti un LIDER.
Mult succes va doresc in toate activitatile d-voastra.

cristi spunea...

De acord cu tine ROxin.Ce dovada se mai vrea ca BNR nu este nationala? Acest penibil care icneste la fiecare doua cuvinte si care va pleca la judecata de pe holurile Bancii Nationale are tupeul stapanului cu sortulet!
Hei "anonimule englez", unde esti?

Anonim spunea...

Radu Golban este un profesionist.Am urmarit la tv. argumentatia acestuia si este sprijinita pe acte doveditoare clare ca lumina zilei.Adrian Vasilescu dovedeste ca este un fripturist si un mops care linge mana stapanului german.Si el ca si seful lui, Isarescu, sunt niste personaje fara coloana vertebrala care s-au obisnuit sa stea cu mana intinsa la mai marii Europei.Cu oameni ca ei, cum sa nu ne scuipe si injure intreaga Europa?

Mihai spunea...

Nu ei sunt de vina ca fac toate astea, noi suntem de vina ca le acceptam

Unknown spunea...

Din păcate pentru noi, au dreptate amândoi! Pe de-o parte Dl. Golban demonstrează nesimțirea unora, pe de altă parte Dl. Vasilescu recunoaște că suntem subjugați imperiului bancar mondial, condus de ... și aici vă las pe dvs. să numiți șleahta!!!

Sefora spunea...

Buna ziua.

Ai dreptate Daniel.Bineinteles ca acest A. Vasilescu nu va recunoaste ceia ce D-nul Golban a descoperit si calculat.
In ce priveste afirmatia ca tara noastra ar putea fi ca Elvetia sunt de acord.Tara noastra are tot ce-i trebuie sa fie chiar mai grozava ca Elvetia.Nu stiu daca isi mai aminteste careva,dar eu,ceva mai de mult,am mai scris un comentariu in care dezvaluiam ceva ce am citit intr-o publicatie de limba romana ce apare la New York.Se scria in acel ziar ca in anii `90 [dupa 1990]s-a facut un studiu international sa se afle daca exista vreo tara care s-ar descurca economic numai cu resursele naturale avute.Din acel studiu s-a aflat ca doar doua tari au iesit capabile sa se descurce cu propriile resurse.Aceste tari erau Canada si...ghiciti!? ROMANIA.
Aceste sunt informatii care apar o singura data la vedere pentru publicul larg.Nicaieri nu am mai dat peste aceasta informatie,dar pentru mine a fost de ajuns si nu am nevoie sa mi-o spuna careva:stiu ca tara mea - Dacia - mai potrivit decat Romania,ar putea sa devina mai ceva ca Elvetia.Si datorita acestor manipulatori din umbra nu avem si oamenii care ar impinge tara noastra pe culmi infloritoare.
Va doresc zile bune,Sefora

Anonim spunea...

L-am urmarit pe domnul Golban la postul OTV cand ne-a informat despre aceasta datorie.Este un om credibil. Da si eu sunt de parere ca ne conduc niste mafioti care vor vinde toata tara. Diaconescu, patronul de la OTV spunea mereu ca trebuie sa scoatem FMI-ul din tara si sa iesim "din Europa" pana nu e prea tarziu. Rezultatul a fost ca i s-a inchis televiziunea !!!

MARIA MANU spunea...

RADU GOLBAN,UN ROMAN ADEVARAT,SUSTINE UN ADEVAR,CU DOCUMENTE CLARE,DAR CONDUCATORII BNR NU SINT PREGATITI SA NEGOCIEZE CU MAREA PUTERE.ROMANIA ARE NEVOIE DE OAMENI PREGATITI SI CURAJOSI,CARE POT SA-I APERE INTERESELE IN ORICE MOMENT.

ile spunea...

isarescu este un mason scolit la scoala din vest,slujeste interesele americanilor care incaleca si ei comunitatea europeana. vasilescu este tucalarul lui isarescu.Dorinat ar fi nu neaparat sa ne dea ceva,ar fi suficient sa nu ne mai ia nimic. Nu se va intimpla in viitorul apropiat niciuna din dorintele noastre.(nu merita sa scriu unele lucuri cu litera mare), Ion Coja are articloe similare pe aceasta tema si altele. Ce vreme va veni care va depasi vremurile in care traim,principalul este sa supravietuim demni si umani,si tara va avea o sansa. Ideea e ca nemtii atit de cinstiti sint datori si nici nu le pasa deci nu sint atit de nemti pe cit se dau arieneii,valabil va pentru japonezii cu Fukushima cum stateau ei corecti in problema radiatiilor si nu era chiar asa.Mitul poporului cinstit si demn il recladiti incetul cu incetul prin lupta voastra dacica,vezi bine ca nu era nici mai la vest nici mai la est.

efemer spunea...

Nu știu dacă cineva va mai returna acea datorie vreodată, și nici nu cred că odată returnată ar mai ajuta cu ceva. Probabil că s-ar scurge la fel de repede prin surse și robinete necontrolabie. Poate o recunoaștere politică ar fi mai de folos... Oricum această poveste ne arată ceva mai adânc. Ne arată faptul că respectul și aprecierea noastră asupra anumitor națiuni sunt clădite pe iluzii. Ne uităm la Germania ce economie solidă are...dar pe ce baze? câte datorii nescrise a lăsat în urmă războiul? Dar restul țărilor cuceritoare? În timp ce noi eram călcați de Turci și alte cele, Unii "europeni civilizați" sugeau bogățiile din colonii. Prosteau băștinașii luând aur pe bile de sticlă. E frumos acum să mergi în vizită prin țări pe bătrânu continent și să fluieri a pagubă când vezi ce au construit alții. Dar cu ce preț? Ce admirăm noi altceva decât capacitatea de a smulge bogății din teritorii ocupate și a le transforma în bogăție proprie? Până când nu realizăm asta, până când noi admirăm jaful, situația se perpetuează. Acum este în plină desfășurare colonizarea economică. În continuare capitalismul clădit și admirat de noi la alții este pe bază de constrângere, de ocupație surdă. Poate într-o zi o să avem puterea când vizităm o țară civilizată să exclamăm: Frumoasă țară, păcat că e construită pe colonizarea economică a altor țări... Îțelege-ți că atâta vreme cât noi admirăm ce au ei, jocul continuă...