vineri, 9 august 2013

Care este originea limbii române? Informații inedite


Subiect delicat, supus unor aprige controverse, originea limbii pe care o vorbim este încă neclară. Unii cercetători pretind că este o moștenire a Imperiului Roman, alții că are rădăcini mai vechi, în limba traco-geto-dacilor, din care s-a născut și latina. Această a doua variantă capătă tot mai mult contur...

Fără îndoială că în tot acest noian de teorii și ipoteze apar și exagerări (de care am fost acuzat la rândul meu). Dacă reușim însă să scoatem din mijlocul exagerărilor și a minciunii lucrurile cu adevărat valoroase, vom avea mult de câștigat, motiv pentru care consider că nu trebuie să respingem nimic până când nu cercetăm și acea posibilitate, chiar dacă, la prima vedere, poate să apară ca total neștiințifică.

Și pentru că problema adevăratelor rădăcini ale limbii noastre este una dintre cheile stabilirii adevăratei identități, vă invit să urmăriți emisiunea Adevăruri tulburătoare din această seară, pentru a afla mai multe despre Originea Limbii Române. 

Emisiubea poate fi urmărită astăzi pe Nașul Tv, de la ora 22:00 și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00 și duminică, de la ora 11:00.

Nașul tv poate fi recepționat pe toate rețelele de cablu, varianta digital, și pe internet.
Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/

10 comentarii:

Rhoda spunea...

“Crede si nu cerceta” este una din sintagmele aşa-zis creştine....În schimb formula , fiind atribuită filozofului grec Celsus, ce a trait în secolul al II-lea după Cristos, un opozant al religiei creştine....,, Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8),, Mult succes in cautarile tale pentru aflarea Adevarului ....Suntem destui...care ...Credem in ceea ce faci ... si ...sunt sigura ca numarul lor va fi din ce in ce ,mai mare ... :)

Daniel Roxin spunea...

:)

Anonim spunea...

Daniel, odata cu aceasta teorie, ai intrat pe un teren minat.
Succes!

Anonim spunea...

Deapre limba romana foarte avizat a scris d-nul Iosif Cuesdan,cartile sale sunt tulburatoare prin adevarurile logice si documentate ,se citesc usor si te captiveaza fiecare fraza.aaronrusso69@yahoo.in

gogu spunea...

nu vine de nicaieri ci a fost dintotdeauna

Anonim spunea...

exista o posibilitate sa fie mostenitoarea directa a limbii vorbita inainte de Babel, tinand seama de unele caracteristici, de faptul ca era vorbita de neamul cel mai numeros dupa cel al inzilor, insa cel mai intins in spatiu

Anonim spunea...

Legat de ce zice la 9 august 2013, 10:57 anonim.

Daniel esti eroul meu te sprijin in fiecare luna si pe acest teren minat! continua ca esti pe drumul cel bun

Eleni

Adina spunea...

Foarte interesanta emisiune. Felicitari pentru tema si pentru alegerea invitatului dvs. O mica observatie daca imi permiteti, ati vorbit mai mult decat invitatul dvs. domnule Roxin. In rest, interesant si important subiectul.

Anonim spunea...

Oaaau,cred ca ati cronometrat minutele si secundele...asa se poate pierde esentialul.

cristi spunea...

Normal ca a vorbit mai mult...era mai entuziast. Regal de cultura dacica duminica dimineata (atunci cand de la ora 11.00 imi rezerv timpul pentru daci si ROxin).SUPERBA emisiunea. Humbold e mic copil cu a lui cercetare privind originea limbilor!
Ce simplu si ce logic. Limbistii, pardon...lingvistii astia or fi vreo specie d'asta mai speciala de nu poti spune sau sustine nimic in afara concluziilor lor. Haida de! Acesti limbisti...pardon lingvisti isi dau si ei cu parerea!Ca si psihologii.Putini sunt intelepti dintre ei si ii respect doar pe aceia care raman deschisi la argumente de bun simt si neexclusivisti. Din pacate multi dintre asa zisii specialisti nu mai vad padurea de copaci! Din fericire ne transformam cei mai multi dintre noi si intuitia ce tine de deschiderea centrilor superiori este din ce in ce mai puternica, fapt ce ne va proteja de escroci, falsi oameni de stiinta si concluziile lor mincinoase. Se manifesta o deschidere totala pentru ADEVAR, ACUM. Dictatura dogmaticilor din toate domeniile este pe sfarsite.Se recastiga libertatea de gandire si simtire...dacica!!!
Hai ca nu.i rau.
Multumim Domnilor Cuesdean si ROxin.
PS:ce simplu, zbrrrr=zbura!Cat de tampit cu diploma sa fi sa nu accepti!