vineri, 9 august 2013

Cel de-al XIV-lea Congres Internațional de Dacologie - Buzău, 17 și 18 august 2013


Potrivit comunicatului de presa al "Dacia Revival International Society", lucrarile stiintifice la cea de-a XIV-a editie a Congresului International de Dacologie 2013, cu tema: "Pierit-au Dacii ? – B.P. Hasdeu", vor avea loc la Buzau in data de 17 si 18 august a.c.


Lucrarile Congresului vor avea loc in Amfiteatrul Consiliului Judetean Buzau si in salile Liceului Pedagogic Spiru Haret. “Cu aceeasi pasiune pentru adevar, cu aceeasi dorinta de a releva rolul primordial al stramosilor daci in faurirea istoriei poporului nostru, sesiunile si programele asociate congresului vor acoperi multiple aspecte ale istoriei Daciei. Aceste variate oportunitati de schimb intelectual vor marca stadiul actual al cercetarilor si vor sugera directiile lor viitoare dand, in acelasi timp, atat cercetatorilor consacrati, cat si celor mai tineri, un forum in cadrul caruia sa-si prezinte comunicarile”, este precizat in comunicatul “ Dacia Revival International Society”

Temele principale ale congresului sunt următoarele:
- Cercetările dacologice ale lui B.P. Hașdeu
- Tezaurul de la Pietroasele
- Dacii în conștiința lumii

În cadrul Congresului de Dacologie va fi lansată și cartea GENOMUL UMAN  (în sfârșit!), scrisă de dr. Georgeta Cardoș și Prof. univ. dr. Alexander Rodewald, în care este prezentat STUDIUL DE PALEOGENETICĂ făcut acum câțiva ani pentru a stabili originea poporului român.

Evenimentele Congresului vor avea loc sâmbătă și duminică, astfel:

- sâmbătă, începând cu ora 09:00 - ciclu de conferințe în Amfiteatrul Consiliului Județean Buzău
- sâmbătă, începând cu ora 14:00 - ciclu de conferințe (în paralel cu cele din Consiliul Județean) în sălile Liceului Pedagogic Spiru Haret (peste drum de Consiliul Județean)
- duminică, începând cu ora 09:00 - ciclu de conferințe în Amfiteatrul Consiliului Județean Buzău 
- duminică, începând cu ora 09:00 - ciclu de conferințe (în paralel cu cele din Consiliul Județean) în sălile Liceului Pedagogic Spiru Haret (peste drum de Consiliul Județean)

Programul Congresului de Dacologie poate fi găsit la intrarea în sălile de conferințe.

Notă: ziua de 16 august este destinată unor întâlniri în cadru restrâns între oficialitățile locale și reprezentanții Dacia Revival.

  

7 comentarii:

Victor T. spunea...

Buna ziua! Ma numesc Victor si sunt in Constanta. Exista conditii de participare la acest congres? Nu am mai fost pana acum si intentionez sa merg.

Daniel Roxin spunea...

Intrarea este libera la toate evenimentele...

Anonim spunea...

Jurnalistul Kádár Gyula: ”…caracterul străvechi daco-roman, idee născocită la sfârşitul secolului XVIII”

http://www.dantanasa.ro/2013/08/09/jurnalistul-kadar-gyula-caracterul-stravechi-daco-roman-idee-nascocita-la-sfarsitul-secolului-xviii/

Anonim spunea...

"Alba: Desene cu steagul Ungariei pe stânci din Cheile Rîmeţului, arie protejată de interes naţional

Mai multe desene de diferite dimensiuni, între 30 de centimetri şi un metru, reprezentând steagul Ungariei, au fost făcute de autori necunoscuţi pe stânci din Cheile Rîmeţului, arie protejată de interes naţional, din Munţii Trascăului."

http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/215776-Alba-Desene-cu-steagul-Ungariei-pe-stanci-din-Cheile-Rimetului-arie-protejata-de-interes-national.html

Anonim spunea...

Sunt interesat de cumpararea cartii "Genomul Uman" si as dori sa stiu de unde o voi putea propcura ulterior acestui eveniment. Multumesc!

Anonim spunea...

Salutari...! Grabiti-va sa fi-ti maina la Sala Consiliului Judetean... Va asteptam... Bye, bye!

Daniel Ciniparu spunea...

Va rog pentru urmatorul congres national sau conferinta sa anuntati din timp, macar cateva zile inainte. Eu as vrea sa particip si am aflat tarziu si sunt convins ca multi ar vrea acest lucru dar ... nu au stiut. Succes la congres si postati cat mai multe materiale ce se prezinta.