miercuri, 7 august 2013

Cinci medalii pentru elevii români la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică!


Elevii români au câştigat cinci medalii - două de aur, două de argint şi una de bronz - la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, acesta fiind cel mai bun rezultat al României în istoria participării la competiţie, a anunţat cu puţin timp în urmă Ministerul Educaţiei. Medaliile de aur au fost obţinute de Iustina Crăciun (foto) şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miriţescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, ajunsă la ediţia a şaptea, s-a desfăşurat în oraşul Volos din Grecia, în perioada 27 iulie - 5 august.

La competiţie au participat peste 100 de concurenţi din 20 de ţări.

Zilele trecute, lotul olimpic de geografie al României a urcat pe prima poziţie în clasamentul pe naţiuni, după ce elevii noştri au câştigat trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie, desfăşurată în Japonia.

Citește și: România, prima din lume la Olimpiada Internațională de Geografie

Sursa: http://jurnalul.ro/stiri/observator/cinci-medalii-pentru-elevii-romani-la-olimpiada-de-astronomie-si-astrofizica-649241.html


Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

5 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari dragi TINERI...Voi sunteti schimbarea lumii...BRAVOOOOO

Slavu Ioan spunea...

Ce poţi a spune... decât BRAVOOOO şi jos cu clopul!!! Sunt mândru şi fericit, că sunt contemporan cu aceşti copii.

Anonim spunea...

FELICITARI DRAGII NOSTRI. VOI SUNTETI SPERANTA NOASTRA DE MAINE!
SA REUSITI VOI CE NU AM REUSIT NOI!

Unknown spunea...

Felicitări pentru ei şi pentru profesorii care-i îndrumă!

MARIA MANU spunea...

ACESTIA SINT ROMANII ADEVARATI,ELEVI ,PROFESORI CARE ISI DARUIESC TOATA ENERGIA CREATOARE ROMANIEI .LUCIAN BOIA NU VREA SA CUNOASCA ACESTE CERTE REZULTATE, LA OLIMPIADELE INTERNATIONALE ALE INVATAMNTULUI ROMANESC,BA MAI MULT ARE MULTE REZERVE FATA DE INTELECTUALII DE ASTAZI.FELICITARI,ACESTOR BRAVI ROMANI.