joi, 8 august 2013

Cine a construit, de fapt, "Podul lui Apolodor din Damasc" de peste Dunăre? Am putea afla în acest an!...

Citește și trimite mai departe!

Deși titlul acestui articol poate să apară ca o contradicție caraghioasă (păi, dacă este al lui Apolodor, cine era să-l construiască?!), în realitate lucrurile nu sunt deloc clare, în pofida opiniei oficiale. De ce? Pentru că, conform informațiilor istorice la care avem acces, aflăm că acest pod ar fi fost construit de romani în doar doi ani... Uau!... "Uau!" pentru că astăzi, cu tehnologia modernă, un pod de vreo 800 de metri lungime,  peste o Dunăre  care ajunge și la 30 de metri adâncime în zonă, se face cam în 4-5 ani. Și atunci, apare în mod firesc întrebarea: dacă astăzi nu putem face un astfel de pod în doi ani, cum au reușit romanii acum 1.900 de ani să îl facă în doar doi ani, cu o tehnologie net inferioară?

În afara acestui lucru, mai există și o altă enigmă: cum a putut stăpâni  Burebista un regat atât de mare ca cel pe care l-a format, pe o parte și alta a Dunării, fără să aibă o cale ușoară de trecere între cele două maluri? Ar fi putut el deține controlul militar la sud de Dunăre bazându-se doar pe accesul permis de înghețarea acesteia, iarna, sau pe traversarea fluviului în bărci? Greu de crezut!

Aceste lucruri ne fac să ne gândim și la posibilitatea să fi existat un pod peste Dunăre mult mai vechi, din vremea lui Burebista sau chiar de dinaintea lui. Într-o astfel de situație, romanilor nu le-a rămas de făcut decât să refacă suprastructura din lemn, pe pilonii deja existenți, o muncă ce ar fi putut fi terminată în doi ani, așa cum consemnează izvoarele istorice...

Dar cum este foarte greu (sau chiar imposibil) să schimbi perspectiva istorică asupra acestei extraordinare reușite tehnologice a antichității doar prin argumente logice, trebuie făcută o cercetare care să lămurească cu argumente științifice acest lucru. Și ea se poate face!


Iată care este planul nostru: plătim doi scafandri care să se scufunde în Dunăre la baza unuia dintre pilonii care mai există, luăm mostre din acești piloni și apoi mergem cu ele în două-trei laboratoare din străinătate pentru a verfica vechimea depunerilor organice. Dacă testele cu Carbon 14 ne spun că pilonii au o vechime de 1.900 de ani, ne vom minuna de performanțele tehnologice ale romanilor și vom pune punct tuturor speculațiilor din jurul acestui subiect...

Dacă testele ne spun că pilonii sunt mai vechi cu câteva sute de ani de venirea romanilor, atunci aceast fapt va reprezenta un șoc cultural și va obliga mediul științific să-și reconsidere poziția față de spațiul traco-geto-dacic. Pentru că, nu-i așa, daca geto-dacii ar fi fost în stare să construiască un pod peste Dunăre, nu puteau să fie niște barbari!... În această situație vom realiza și un film documentar și îl vom promova în toate limbile de circulație internațională.

Ca să putem face această cercetare avem nevoie de un SPONSOR, deoarece nu avem banii necesari acestui demers. Suma pe care o estimăm noi pentru a face cercetarea și un film documentar de 30 de minute pe această temă se ridică pe la 7-8.000 de euro. 

Prin urmare, dacă printre cititorii acestui articol se găsește cineva care poate să susțină financiar acest proiect, îl rugăm să ne contacteze cât mai repede. Luna august este cea mai potrivită pentru a coborî pe fundul Dunării. Dacă din septembrie încep ploile, trebuie să amânăm pe anul viitor.

SPONSORUL ar beneficia de o expunere media foarte puternică pe Nașul Tv, în cadrul filmului documentar care s-ar face și pe toate mijloacele media de pe internet care ne aparțin. În plus, rezultatele pe care noi sperăm să le obținem ar prezenta interes pentru mijloacele media și mediul științific din toată lumea, de unde și mai multe beneficii de imagine pentru SPONSOR.

Mai multe detalii despre sponsorizări și donații găsiți aici: http://www.geto-dacii.ro/donatii-si-sponsorizari/
Să fie într-un ceas bun!

Daniel Roxin

21 de comentarii:

Anonim spunea...

recomand prudenta. Exista ceva scrieri unde se dau si detalii despre cum a fost construit acest pod de romani. Cautati pe net, nu pare a fi vorba de improvizatii! Singura lucru care ma pune, pe mine, pe ganduri, este cum de pilonii podului lui Apolodor s-au pastrat, practic, pana astazi (vreo doi au fost rasi de Comisia europeana a Dunarii, fiindca impiedicau navigatia, acum vreun secol si ceva, cand se vedeau 14 piloni, si cei ai lui Constantin cel Mare nu. Mi se pare cam ciudat. Ar trebui studiata si compozitia cimentului, fireste.

Anonim spunea...

"singurul lucru"

in mod normal ar trebui reanalizat, in original, TOT ce s-a scris despre pod, pentru a vedea ce grad de credibilitate au acele referiri. Daca erau intrebuintate legiunile, ca forta de geniu, acel pod putea fi construit in doi ani. E nevoie sa fie ascultate si opiniile unor ingineri constructori de poduri cu experienta. Mostre ar trebui luate, in masura in care este posibil, de la doi trei piloni care vin la rand, ca sa fie exclusa posibilitatea ca ar fi fost adaugati piloni. E destul de complicat, trebuie consultati oameni care se pricep.

Gabriel spunea...

Ce-mi place! Putem analiza roci de pe alte planete, insa acest pod este o enigma. Probabil a fost teleportat. Chiar istoricii mentioneaza ordinul imparatului Traian: Nu feri* botu*.

Flaviu spunea...

Bine gandit! Asteptam rezultatele. Sun insa usor pesimist: rezultatele analizelor ADN prezentate in primul documentar " Adevaruri tulburatoare" sunt de asemenea uluitoare si reprezinta un soc istoric si cultural. Mi-e teama ca, la fel ca si acel caz, daca se va dovedi stiintific ca podul este cu mult mai vechi, comunitatea isotricilor si a arheologilor din Romania va intra iar in mutenie, asta in cel mai bun caz, sau va initia atacuri furibunde impotriva adevarului.
Evident, exemplele pot continua. Chiar si asa, trebuie mers inainte. Succes!

Daniel Roxin spunea...

Multumim!

Anonim spunea...

Protest adresat conducerii Muzeului Național al Literaturii Române

Domnule Director General,

Vă atragem respectuos atentia că evenimentul găzduit de Muzeul Național al Literaturii Române în data de 9 august a.c. și intitulat “Tratatul de pace de la Bucureşti – 100 de ani. Consecințele acestuia pentru aromâni”, care se dorește a fi o dezbatere pe marginea respectivului reper din istoria aromânilor, este organizat de catre Federația “Liga Aromânilor din România” (FLAR) împreună cu Societatea Culturală Aromână (SCA).

Aceste doua entitati sunt cunoscute ca fiind printre promotorii de vaza ai curentului “neoarmânist”, care duce o campanie deșănțată de susținere a ideii deosebit de periculoase că aromânii ar fi un popor separat de cel român, vorbitor al unei limbi neoromanice separate de cea română.

Prin urmare, considerăm că Muzeul Național al Literaturii Române, ca institutie fundamentală a Statului Român, nu poate găzdui un asemenea atac la istoria națională si, mai mult, trebuie să se delimiteze clar de organizatorii acestei manifestari, care, in virtutea dreptului la libera exprimare in societatea democratică românească, ar putea avea loc la sediul uneia dintre cele doua entități amintite.

Considerăm că prezența domnilor lectori universitari doctori in istorie Marius Diaconescu si Enache Tușa, ca reprezentanți ai unor înalte instituții academice ale Statului Român, nu face decat să confere acestui eveniment prețioasa legitimitate dorită de catre cele două entități antinaționale, drept care solicităm public universităților la care predau (Universitatea din București, respectiv “Ovidius” din Constanța) să analizeze oportunitatea unor eventuale sancționări ale domniilor lor în conformitate cu statutul personalului didactic universitar.

Informăm pe aceasta cale publicul și mass-media că FLAR si SCA nu sunt sub nicio formă delegate să vorbească în numele tuturor aromânilor din România, care, in majoritate, se consideră parte a poporului român si vorbitori ai unui dialect al limbii române.

Vă rugăm totodată să luați act de acest protest al aromânilor din întreaga lume care se recunosc ca fiind parte indisolubilă a românismului, față de “infectarea” tot mai acerbă a instituțiilor fundamentale ale Statului Român, la cel mai înalt nivel, de catre periculosul curent “neoarmânist”, care, profitând de lipsa de informare a celor puși sa conducă astăzi aceste institutii, își permit să obțină legitimitatea necesară impunerii unor idei absurde și împotriva intereselor Romaniei și ale aromânilor.

Vă mulțumim,
Autoarea și cititorii blogului “Zboară Niangrâpsiti”

https://daimadeadun.wordpress.com/2013/08/07/protest-adresat-conducerii-muzeului-national-al-literaturii-romane/

Anonim spunea...

Eu va doresc sa se arate cat mai curand acel SPONSOR,chiar luna asta,nu mai trebuie amanare...
Ingerii si Arhanghelii sa-l indrume spre voi.
Bunul Dumnezeu si Buna Doamnazana sa va inspire pe toti!

Anonim spunea...

stim ca este greu si sustin asta cu toata inima bani nu sunt sa mergem la cotroceni sa fure mai putin si sa dezgropam adevarul tarii noastre care ne este vavorabil dar puterile nu-l vor asta este suntem daci si asa trebuie sa ne respecte pe noi dar in primul rand pe ei dacii care au faurit istorie si altii l-au furato

Anonim spunea...

Este foarte important pentru noi ca sa fie lamurite imprejurarile exacte ale studiului de la Hamburg, de unde s-au prelevat mostrele, metodologia si destule alte lucruri, fiindca in virtutea unui cumul de imprejurari se instituie gradul de credibilitate. Daca se intrunesc toate conditiile acest studiu genetic ar trebui neaparat extins si reluat.

Anonim spunea...

Scuze, poate sunt eu ignorant,mdar cum este posibil sa datezi cu carbon materia anorganica (roca din piloni). Dubios articol...

Daniel Roxin spunea...

In articol se vorbeste despre MATERIA ORGANICA depusa pe piloni. Citeste mai cu atentie ce spun, apoi informeaza-te bine si nici acest articol nu ti se va mai parea dubios si nici tu nu o sa fi suspectat de ignoranta! :)

Anonim spunea...

Dacii sigur ca au facut podul.Altfel ,la cat de laudarosi erau romanii ,aparea pe columna de la Roma.Felicitari pt. initiativa D.Roxin! Cand o sa vii la Severin sa incepeti studiile?

Daniel Roxin spunea...

Vom veni daca vom avea un sponsor...

Blogsferatu spunea...

Daniele, de ce tot incerci sa rescrii istoria? Lasa istoricii sa se ocupe de istorie...

Anonim spunea...

Pentru blogsferatu.Nu Daniel incearca sa rescrie istoria mai obiditule,adevarurile despre poporul roman si limba romana se stiu in inaltele sfere academice si politice,dar pentru ca interesele istorice,politice,economice sunt altele se incearca abalerea atentiei oamenilor si ce este mai grav indobitocirea lor cu niste pseudo adevaruri.Da noi toti romanii vrem sa ne cunoastem trecutul adevarat pentru a putea sa ne construim un viitor prosper ,suveran si mai ales demn.Se spune ca atunci cand Caiafa a intrat in mormantul gol ,nemaigasindu-L pe IISUS HRISTOS,care inviase ,ar fi spus cu obida DE ACUM INCEPE TOTUL,realizase ca oricat au incercat sa ascunda adevarul despre Mesia,el tot a iesit la suprafata,acelas lucru sa stiti ca se va petrece si cu trezirea la viata a marelui adormit POPORUL ROMAN vorbitorul limbii primordiale a lumii.DOAMNE AJUTA_I PE ROMANI !aaronrusso69@yahoo.in

Anonim spunea...

Cine poate sa puna o asemenea intrebare nici macar nu merita raspuns.


CU DUMNEZEU INAINTE!


Anonim spunea...

Corect,Anonim Dac! bine ai zis...asa sa fie!

cristi spunea...

Fratele lu' Nosferatu si inca vro doi anonimi (asa sa ramaneti!), n'aveti nici o treaba cu noi.Vedeti.va de ale voastre.Retinere, prudenta, ca daca nu...ce? Urmeaza excomunicarea, arderea intre coloane,ace in papusi de carpa, arestarea, izolarea, detractarea...azil politic, azil istoric...Hai sict..

Anonim spunea...

Tot respectul Daniel,apropo de intrebarea cum reusea Burebista sa controleze...? nu stiu daca ai auzit de existenta unui tunel(sau mai multe) pe sub dunare? Am lucrat in TVR si la una din filmari in Galati,acest lucru a fost confirmat de primarul de atunci, la o sueta.
Tipul mai spunea ca au fost tentative(cu multi ani in urma) de a cerceta,dar cei care au intrat nu s-au mai intors.Intrarile sunt zidite si putini stiu de acest subiect.
Mult succes.

Anonim spunea...

never say never


mariana marin spunea...

Normal;mostrele ar trebuii trimise simultat la laboratoarele din tara si strainatate.Suntem romani !?Parerea noastra -conteaza!...?