sâmbătă, 24 august 2013

Istoria este răsturnată: “Toate miturile elenice existente la greci în epoca clasică erau de origine tracă și traco-getică!”


Fostul purtător de cuvânt al SRI din perioada 1990-1998, Nicolae Ulieru, face următoarea declarație, la Realitatea Tv, în data de 12 august, anul curent:

,,Transilvania era centrul acelei entități tradiționale care în anii 6500- 3500 înaintea erei noastre constituia zona cea mai importantă a culturii europene. Sunt două cărți care atestă faptul acesta. O carte se numește “Civilizație și cultură”, a cărei autoare este de origine lituaniană (Maria Gimbutas ), care spune că “Romănia este ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturala cuprinsă între 6500-3500 înaintea erei noastre.” Anul acesta a apărut la editura Herald, în primăvara acestui an, o carte a lui Constantin Daniel, un mare orientalist român. Trebuie să subliniez faptul că autorul este de origine evreiască, un evreu mult mai patriot decât mulți dintre români. Cartea se cheamă «Misteriile lui Zalmoxis» și în ea se afirmă următoarea idee, ca idee de bază: « toate miturile elenice existente la greci în epoca clasică erau de origine tracă și traco-getică, fiind create de traci și inspirate de spiritualitatea tracă ». Deci, pentru noi românii, această entitate a Transilvaniei este punctul nodal din care ne tragem și către care ne raportăm tot timpul”.

Emisiunea poate fi văzută aici: http: //www.realitatea.net/jocurideputere.html#emisiune12August2013-2215 Declarația lui Nicolae Ulieru este făcută de la minutul 18.

Cartea lui Constantin Daniel, “Misteriile lui Zamolxis”, poate fi comandată aici:
http://www.edituraherald.ro/bookdetail.asp?cod_carte=418  


3 comentarii:

Anonim spunea...

Spre ziua în care vor bate clopotele cele mari ale Renaşterii, iar talazurile unui ocean de oameni se vor revărsa să ia Lumină.

Bucureşti.

Mormântul Eroului Necunoscut. Cu Viaţa pre moarte călcând. ROMÂNIA.

D. Pavel spunea...

...cine este de specialitate si il va citi pe (Petre?) Morar va intelege ca mare parte din greci sint de origine tracica (...); aproximez:
Au plecat din spatial tracic sub regale Doru (v. stilul DORIAN) cu 1900 de ani, apoi sub regale Ion (vezi stilul Ionin) si regale Codru (corintian?)...domnul Dragobete va poate spune mult mai multe! Numai aheii se pare ca au sosit in Grecia din nordul Marii Caspice...apropiati totusi de traci, deoarece Marea Neagra a fost cindva un lac tracic care s-a si numit - to cindva - Marea Getica (?)

Anonim spunea...

Nu pot accesa link-ul „realitatea.net...”zice ca adresa nu e valida.
O zi frumoasa!