vineri, 30 august 2013

„Jos mâinile de pe Siria!“. Britanicii protestează, americanii se declară împotriva unei intervenţii militare


Câteva sute de oameni au protestat miercuri în faţa reşedinţei premierului britanic faţă de o intervenţie militară a Regatului Unit în Siria. Cu o zi înainte ca parlamentarii să dezbată propunerea guvernului, londonezii au protestat în faţa celebrului Downing Street nr. 10, cu pancarde pe care scria „Mâinile jos de pe Siria“.

Protestatarii variau de la adolescenţi, tineri, chiar şi pensionari. Una dintre femeile prezente a declarat pentru BBC: „Nu văd ce am realizat după 10 ani în Iraq sau Afganistan. Sunt convinsă că ni se vând alte minciuni. Nu ne putem permite şcoli, case, profesori, asistente, dar cumpărăm câte bombe vrem. Oamenii din această ţară nu îşi pot permite un alt război.“ „Mamele din Siria vor fi îngrozite. Noi suntem acum teroriştii!“, a mai spus britanica.
Alţi protestatari au ţinut să precizeze că vor să arate unei lumi întregi că poziţia politicienilor nu coincide cu cea a majorităţii populaţiei din Marea Britanie, care se opune unui război. Unul dintre tinerii prezenţi la manifestaţie a argumentat opoziţia sa faţă de un război, spunând: „Am fost interesat de războiul din Irak şi de intervenţia militară din Libia, mult timp, dar acum au atins maximul ridicolului. Este prima oară când mă simt aproape obligat să ies şi să protestez“.

De asemenea, cei prezenţi s-au arătat surprinşi de cât de rapid au escaladat lucrurile în guvernul britanic, care face toate eforturile pentru a avea susţinerea parlamentului într-o probabil intervenţie militară alături de alţi aliaţi.

Peste 5000 de oameni sunt aşteptaţi la un marş de protest, sâmbătă, din Trafalgar Square până la reşedinţa premierului britanic. „Vorbim în numele multor oameni în acest moment, la fel cum am făcut-o şi în 2003, înainte de intervenţia armată în Irak, când două milioane de britanici au mărşăluit pe străzile Londrei împotriva războiului“, a declarat unul dintre activiştii pentru drepturile omului.

„După cum am văzut în Afganistan, Irak şi Libia, intervenţiile militare ale Occidentului nu pot fi umanitare“, a continuat activistul.

Publicaţia The Sun a realizat un sondaj pe 2000 de oameni pentru a afla părerea britanicilor despre un eventual bombardament al Armatei Britanice asupra teritoriului sirian. Majoritatea se opun unei asemenea măsuri.

Realizatorul sondajului, Peter Kellner, a afirmat că „publicul este foarte reticent la orice implicare militară“. „Dacă ne întoarcem în timp cu 10 ani, observăm o situaţie similară cu cea pe care o avem acum – o dezbatere grăbită în parlament referitoare la intrarea Marii Britanii în război (atunci în Irak,acum în Siria)- când mai puţin de 30% din public susţinea o intervenţie militară a ţării, fără un mandat specific al Naţiunilor Unite“.

Sătui de război

Nici peste Ocean situaţia nu este foarte diferită. Americanii se opun unui nou război al Statelor Unite în proporţie de peste 60% conform ultimului studiu Reuters, realizat săptămâna trecută. Chiar şi presupusul atac chimic de la Damasc nu a crescut proporţia celor care aprobă o intervenţie militară în Siria.

Conform experţilor de la The Atlantic, poporul american este conştient de limitările guvernanţilor în materie de războaie, având exemple elocvente şi constante în ultimele 5 decade, de intervenţii militare ineficiente şi mult prea costisitoare pentru populaţie: Vietnam, Liban, Irak, Afganistan, Libia dintre cele mai cunoscute. Nu este o întâmplare faptul că foarte puţini americani sunt în favoarea unei intervenţii militare în Siria.

Americanii au învăţat să fie sceptici în privinţa războiului, deoarece presupunerile sau pretextele lansate de persoanele care încep aceste conflicte sunt de multe ori eronate, intenţionat sau nu (exemplul celebru al armelor nucleare ale lui Saddam Hussein, motivul intervenţiei în Irak, catalogat drept eronat ani mai târziu, de aceleaşi elite care au insistat în favoarea conflictului armat).

Sursa: Adevarul

Nota mea: dacă acestor ipocriți de doi bani (mă refer la politicienii americani și englezi) chiar le pasă de viața și nenorocirile de pe această planetă, de ce nu merg în Africa să rezolve acolo crizele militare, foametea, bolile, un continent unde mor de foame sau sunt uciși sute de mii (dacă nu milioane) de oameni în fiecare an? Vă spun eu de ce: pentru că acolo nu sunt resurse la fel de mari pe care să vrea să le fure, pentru că acolo nu sunt guverne care se opun în mod real Globalizării și așa numitei Noi Ordini Mondiale... În plus, cine ne garantează că atacul cu arme chimice nu a fost executat chiar de rebelii sirieni sau agenții americani, englezi ori evrei? Că în cazul lui Sadam Husein ne-au mințit cu un tupeu maxim cum că nefericitul ăla avea arme nucleare. De ce să îi credem acum pe aceeași artizani ai războaielor?!?

18 comentarii:

Gabriela spunea...

De ce nu se implica in a face bine americanii si englezii? Dintr-un motiv foarte simplu. Banii si cei care sunt in spatele lor. Industria de armament e foarte prospera in perioadele de criza. O perioada de pace ar face nefericiti marii industriasi din domeniul tehnicii militare. Acestia sunt o forta care schimba guverne si politicieni. Restul e abureala de ochii naivilor.

Anonim spunea...

Ai dreptate,Daniel...lor le-ar conveni daca peste tot ar fi ca in Africa...le-ar surade un scenariu de groaza raspandit pe Terra,dar bine ca decorurile se schimba,marionetele mai cad,desi papusarii care le manevreaza sunt disperati. Societetea in care traim are nevoie de o resetare,de aceea oamenii ies in strada la proteste...le cade valul de pe ochi,iar la asta mai contribuie unii oameni treziti,cum de exemplu este David Icke.”Computerele”sunt pline de paraziti,curatarea este necesara...deprogramarea oamenilor,trezirea din transa hipnotica...vezi filmul ”La Belle Verte”...
Nici politicienii nostri nu sunt pe acceasi frecventa cu poporul...
O curatare rapida a spatiului ar fi necesara...meritocratia e o solutie.Turma duce lipsa unui pastor adevarat,timp in care lupii hamesiti au profitat de situatie si au dat navala peste oile ratacite...Prea multi straini de Neam,veniti cu ganduri mai negre decat smoala, au invadat spatiul Daciei noastre.
Domnule Roxin,dumneata trezesti multi oameni...si numarul lor tot sporeste.Cei care incep sa cunoasca cu adevarat activitatea dumitale,te respecta si ti se alatura.Sa dea Dumnezeu sa fie cat mai multi!Eu sunt deja unul dintre ei...Toate cele bune sa se adune,cele rele sa se spele...curand.
Va doresc numai bine,atat d-voastra cat si tuturor celorlalti care fac deja parte din echipa.Succes in toate!

Rhoda spunea...


,, Mai mult de 100.000 de vieți au fost pierdute din cauza acestui conflict pe parcursul a mai mult de doi ani de lupte, și milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar imediat. Ea a fost deosebit de devastatoare pentru copii: Doar săptămâna trecută, ONU a anunțat că un milion de copii sirieni sunt acum refugiați. Mulți și-au văzut casele lor au bombardat, școlile lor reduse la ruine, comunitățile lor distruse. Intervenția militară în prezent în discuție nu vor, și nu are ca scop stoparea acestei violențe.

Bărbați, femei și copii din Siria au îndurat suferințe teribile. Ca Oxfam lucreaza pe teren pentru a le oferi ajutor umanitar atât de necesar, ne alăturăm sirieni în apelul lor pentru încetarea vărsării de sânge o dată și pentru toate.

E timpul să se demonstreze curaj împotriva curentului de război. Este timpul să se ia măsuri concrete și să se poarte negocieri de pace - care s-au promis luni în urmă, dar nu au fost încă să se întâmple. O soluție pașnică, politică poate fi găsita în cazul în care liderii mondiali să acționeze urgent pentru a face un summit de pace sa se întâmple.,,NU ,RAZBOIULUI DIN SIRIA !

just_me spunea...

cred ca nu ne asteptam la altceva. de ce? e foarte simplu: va amintiti ca ar fi trebuit sa se intimple o intilnire la nivel inalt americano-rusa? cred ca da. este deci evident ca "mafia", care, stim, e transpartinica, transnationala si chiar transcontinentala a intrat in panica, "ei" judecind lucrurile exact ca si noi: pai daca "aia mari" fac pace si dau exemplu in sensul asta, noi cum naiba mai cistigam bani, multi bani? ca noi asa ne cistigam luxul: provocam un conflit ici, un razboi dincolo, si uite-asa conducem noi lumea. exact asta s-a intimplat si la saracii aceia din siria, exact la fel se intimpla si in domeniul petrolier, si exact la fel se intimpla si cu celelalte resurse materiale. numai pentru resursele inteligentei umane nu se bate nimeni, nu isca nimeni nici macar un "razboi pasnic". pacat ca presedintele american s-a lasat speriat si, poate, si amagit, de mizele iluzorii pe care nemernicii lumii i le-au fluturat pe sub nas. iarasi au sa moara nevinovati. si, ca de obicei, nimeni nu va da socoteala. decit in fata lui Dumnezeu. dar pentru nevinovatii lumii va fi prea tirziu. pacat. nu ne meritam planeta. si nu sint singura care o spune.

Anonim spunea...

Eu as fi purtat o pancarta pe care as fi scris “Jos labele de pe planeta Terra !”. Atacul cu arme chimice a fost executat CHIAR de agentii amerloci, inglishi SI ev rei ! Mossadu’ stie de ce !!! Parerea mea. Urmatorul gen de atac pe care il pritocesc nemernicii lumii va fi cel biologic, daca nu cumva este chiar in desfasurare la ora asta … Sa ne pregatim sa se “descopere” cat de curand un nou “virus”, o noua epidemie, ca am observat ca le e si lor cam frica sa lanseze o pandemie care s-ar putea sa-i afecteze la propriu si pe ei !

Anonim spunea...

gresit, si in africa sunt resurse imense,insa sunt deja acaparate de marile corporatii + ca toate fronturile [fie rebelii fie armatele tarilor] sunt dotate cu armament provenit tot din tari occidentale[marile corporatii isi fac treaba]

Unknown spunea...

Draga Daniel, tin sa te contrazic! Traiesc in Africa, de aproximativ 5 ani, pot sa spun ca este cel mai bogat continent, in resurse de orice natura. Pai de ce ai vrea o interventie militara aici, in Africa, cand ei se vand singuri strainilor!? Motivele ar fi, lipsa de educatie si foametea. Impreunate, fac minuni. Libia s-a opus, vezi consecintele! De ce nu spun americanii si englezii, cati bani a investit guvernul lui Gaddafi in reconstructia Liberiei, dupa razboiul civil, bani nerambursabili, cati bani a investit in scolile si spitalele din aproape toate tarile africane. Pentru Africani, El a fost un zeu, pentru occidentali a fost o piedica!

Sefora spunea...

Buna ziua.
Se duc si in Africa subSAHARIANA ,se duc,Daniel,dar tot pentru distrugere si pentru raspandirea de epidemii cu nume ciudate , boli create in laboratoarele lor.Este stiut acum ca Botwuana,tara central africana este 100% contaminata cu SIDA de catre occidentali.Ori si cine vrea sa cunoasca adevarul poate sa geseasca pe internet informatii.Toate vaccinurile pe care vor sa le aplice umanitatii sunt mai intai incercate pe populatii africane.Se duc si in Africa....se stie de situatia grava din Congo sau din Mali
Si toate factiunile rebele ale africanilor sau chiar guverne oficiale sunt sponsorizate de americani si britanici,sau francezi.Popoarele africane sunt de mult sub atacul occidentalilor albi.De fapt si Siria este la nordul Africii,Libia de asemenea.
Ma bucur ca popoarele din Marea Britanie si Statele Unite au inceput proteste ceva mai puternice.Desi,sincera sa fiu,eu ma indoiesc ca oficialilor le pasa de voia poporului.Pentru ca sistemul financiar ,monedele acestor doua tari sa se mentina pe piata si sa se mentina puternice le trebuie razboaie.Datorita starii de razboi dolarul american nu a cazut pana acum.Iar lira britanica...nu se mira nimeni cum de aceasta moneda ramane totusi cea mai puternica moneda din lume.Este economia MB asa de solida?Ma indoiesc.
Starea de razboi ii sustine si-i mentine pe pozitie de lideri.
O zi buna tuturor,Sefora

Anonim spunea...

Daniel,subsriu total la comentariul tau fata de o eventuala interventie in Siria.Ma bucur ca esti implicat in probleme ale omenirii care chiar merita atentia noastra si tot sprijinul posibil.

ile spunea...

Nu conteaza care-i tara pentru care isi incordeaza muschii puterile lumii, americanii au orase in faliment, le trebuie un razboi sa-si mai revina.De data asta nu mai e toata lumea de acord pentru ca ar trebui sa intre in hora toti impotriva timpitilor de rusi. Chiar daca nu sint acum de acord in parlamentul lor englez, daca indignatii de americani vor porni taraboiul fratii lor englezi vor fi obligati , mai tirziu dar tot trebuie sa participe. Daca se va isca un razboi si RUISA IRANUL SI POATE CHINA SE VOR INFRUNTA CU POLITISTUL GOGOLOIULUI PAMINTESC este posibil ca populatia din Europa sa nu mai fie anglofila sa inceapa sa citeasca in curind clasicii rusi in limba rusa, sa ajunga rusii si ei pina la ATLANTIC. Acum se cheama numai ca miriie unii la altii sau isi incordeaza muschii ca gorilele. Posibil ca Mediterana e intesata de vase si submarine. Poporul englez nu este atit de macinat de soarta sirienilor cit de propria piele, cind se construia o Comunitate Europeana asa frumoasa...aveau si ei parte de un capat de ciolan pe linga natiunile favorizate. Mi-a placut pretentia lui Obama: vrea o interventie rapida si scurta in SIRIA . Problema ca daca isi prind urechile de data asta intra ei repede dar ies mai greu...si oceanul nu e intotdeauna o pavaza, nu pot sa faca mizerie intr-o casa si apoi sa fuga repede la ei acasa ca nu le mai face nimeni nimic...Se mai schimba si vremurile... si vremea se dovedeste ca face ce vrea ea,(vara secetoasa nu se fac recoltele-dimpotriva a cam plouat si s-au facut si griul si porumbul insa oricum s-a gasit modalitatea de a-si bate joc de ele;in toamna calduroasa -se dovedeste ca va fi si lapovita;nici vremea nu mai asculta de meteorologi). Soarta lumii cred unii ca o manevreaza cum vor ei, insa nu are cum sa fie pe de=a-ntregul asa, mai ales acum.

Anonim spunea...

Interesant!!!,sunt deacord cu tine Daniel!!! Chiar nimeni nu intelege ca cea mai cointeresata tara in ceea ce s-a petrecut si se petrece in Azia Mica in ultimii 10-12 ani este... Izrailul. Daaaa. Ati ghicit, uuuffff in sfirsit. Uitati-va ce se petrece in jurul acestei tari!!! Toti is la pamint, la toti economia e distrusa, haos, panica. daca nu a fost razboi, sunt permanent in asteptarea unuia , ex. Iranul. Si ce face dupa aceasta Izrailul, fa fura mai departe pamint nou, de la vecini, care nu vor fi capabili sa le opuna rezistenta. Izrailitenii se vor lauda (deja se lauda) ca ei sunt unicul oazis al democratiei in regiune, in plus vor scrie in Biblie, peste citeva sute de ani: "Uitati-va ce primitivi sunt arabii, dar noi suntem alesii lui ... si el ne-a calauzit ca sa nu cadem prada raului, noi am rezistat, si iarasi bla-bla-bla" Ca deobicei, ei nimic nu vor scri ca ceia ce s-a intimplat s-a inceput din cauza lor DEVIDE ET IMPERA !!! !

Anonim spunea...

Vor sa faca din Siria un alt Iraq. Subscriu la ce a spus cineva mai devreme: Jos mainile de pe planeta Terra! Sper ca toata lumea sa realizeze intr-o zi ca suntem un experiment creat pe aceasta planeta, iar cei ce fac acest experiment nu sunt interesati de persoane sau suflete, ci doar de genomul uman, in general.

Anonim spunea...

Este adevarat ca nimeni nu are dreptul sa intervina intr-un stat independent dar, nu credeti ca toti acei oameni care lupta pentru drepturile lor intr-un stat militarizat, asteapta ca cineva din exterior sa ia atitudine ? Noi am asteptat americanii sa ne scape de comunisti, asa si ei .

Daniel Roxin spunea...

Chiar nu puteti vedea realitatea? Chiar nu puteti sesiza care sunt interesele americanilor? Aveti vreo idee cate razboaie si interventii militare au avut americanii in alte tari, dupa Al Doilea Razboi Mondial? Peste 50!!! Daca vreti sa va salveze americanii, mutati-va in SUA!

cristi spunea...

Eram, oarecum, confuz. Nu stiam daca, pentru a ajunge la urmatoarea poarta, va trebui sa trecem, din nou, printr.un razboi global.Sa vina o noua selectie mondiala dureroasa. Ca omenirea nu se va trezi doar luand scatoalce peste ceafa.Erau si foarte multe scrieri, predictii catastrofice, profetii de te doare inima si mintea, interpretari biblice apocaliptice. In mintea mea pesista o intrebare, transformata intr.un gand chinuitor. De ce ne.a mai creat Bunul nostru Tata ceresc daca tot ne va pierde, daca noi nu stim alt drum decat spre pierzanie, daca din toata omenirea asta se salveaza, se mantuiesc doar cativa? Toti vorbesc de iubire si taman la final ea sa lipseasca definitiv si total?! Toti avem copii si ii iiubim de infinit de ori mai putin decat ne iubeste Tatal,si atunci cum se explica nebunia asta ideatica?
Acum m.am linistit.Exista totusi o logica universala. Nu.mi mai trebuie nici o explicatie. Ramane valabil scenariul pozitiv, in iubire si prin iubire se va dezvolta semintia noastra, adica nu va mai fi globala doar iubirea.Suferinta va fi doar in acele zone unde e nevoie de ea si pentru un timp scurt.Pentru plata, pentru aducere aminte, pentru invatare.
Vedeti reactia? Difera foarte mult fata de cea de acum 20 de ani, de acum 10 ani.
Si atunci litera Bibliei? Sa nu uitam ca tot acolo scrie ca litera ucide. Deci interpretarea este gresita!
Optimism!

ile spunea...

la un Congres de specialitate in 2012 un profesor finlandez a povestit din suflet despre experienta lui de-o viata peste care al II lea razboi mondiual si-a pus amprenta, si ne-a indemnat sa muncim insa sa si traim viata frunoasa sa citim sa avem preocupari vizavi de arta natura s.a.m.d. Privirile usor ironice ale profesorilor nostri romani m-au enervat putintel. Un coleg informat m-a lamurit partial:asta dimineata bea o tarie mai opereaza mai bea ceva si calare pe gagici... un afemeiat. Acum mesajul profesorului finlandez era bine intentionat, ideea e ca opera dumnezeieste conform filmarilor prezentate.Eu mi-am dat seama ca romanii nu au invatat mare lucru din cele 2 razboaie mondiale, si probabil ca mai sint natiuni carora le trebuie si al III lea razboi.

Anonim spunea...

Fascismul nu a murit a fost salvat si dus prin criminalii de razboi nazisti in America, comunismul nu a murit a fost un experiment global facut de ovrei care au vrut sa puna mana pe finantele lumii ,implicit pe planeta Pamant si transformat intr-o uniune de state numita UE,putin cosmetizat.Nu uitati anul acesta se implinesc 100 ani de la infiintarea Federal Reserve Bank ,consortiu bancar privat si evreiesc prin care jidanii au controlat lumea. Daca acum 100 ani dolarul avea valoarea de un dolar acum valoarea sa este de un cent.Americanii au nevoie de un razboi mondial ca de aer,trebuie sa ascunda toata minciuna si nemerniciile facute ,iar daca mai scapa cineva dupa ,ei spera sa fie aceia si noi miliardele de nefericiti oale si ulcele.Oamenii treziti-va dupa 2000 de ani de la crucificarea lui IISUS HRISTOS nu mai alegeti pe barabas si atunci am fost manipulati si se vede ce soarta am avut ,boli ,mizerie, razboaie,nefericire,Bunul Dumnezeu nu a intervenit in liberul arbitru al omului sperand ca cu fiecare generatie care va veni la viata omenirea va alege ceeace este bun si frumos. Soarta omenirii depinde de generatia actuala ,sa alegem Pacea, sa iubim natura si sa o respectam ,sa luptam impotriva celor care vor sa transforme Pamantul intr-o Rosie Montana plina de cianuri si otravuri.Daca nu ne vom implica oameni buni pe urma nu vom mai avea ce salva,copii nostrii vor fi sclavii nemernicilor care vor razboaie si controleaza finantele lumii in interesul lor,JOS GHEARELE satana DE PE PLANETA PAMANT !

doina grecu spunea...

Dle Roxin - Dvs. si Nasul Tv sinteti singuii care aveti adevarul si shira spinarii! Acesta este cazul Siriei, asa cum ati prezentat-o!
La fel si Rosia Montana! Viitorul cu dvs. si cu toti tinerii de curaj!