joi, 22 august 2013

O furtună magnetică se îndreaptă spre Pământ


Observatoarele solare SDO şi SOHO au detectat pe Soare o ejecţie puternică de masă coronală – un nor uriaş de plasmă, care se îndreaptă spre Pământ şi care ar putea provoca joi (22 august) tulburări geomagnetice pe Terra, informează NASA.

Ejecţia de masă coronală pe Soare a fost înregistrată marţi. Viteza norului de plasmă este de aproximativ 917 kilometri pe secundă – o viteză obişnuită pentru astfel de emisii, conform postului de radio Golos Rossii.

Aşa cum prognozau marţi experţii NASA, peste aproximativ trei zile acesta ar putea ajunge în apropierea Pământului şi ar putea provoca tulburări geomagnetice.

Însă deja miercuri Centrul de Prognoză a Climei Spaţiale al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA) din SUA a informat cu privire la producerea unor schimbări în apropierea Pământului – concentraţia de protoni în atmosfera terestră a început să crească, în timp ce indicele de tulburări geomagnetice Kp a crescut până la nivelul 4, nivel ce precede o furtună magnetică. Indicele Kp exprimă activitatea geomagnetică, pe o scară de la 1 la 9. Un indice de minimum 5 semnifică o furtună geomagnetică de mică putere.

Expertul rus Serghei Bogacev, de la Laboratorul de astronomie cu raze X de pe lângă Institutul de fizică a Soarelui Lebedev din Moscova (FIAN), a afirmat, într-o declaraţie pentru Ria Novosti, că această creştere a perturbaţiilor nu are legătură cu ejecţia de plasmă produsă cu o zi în urmă.

‘Acesta este impactul găurii coronale – o zonă cu un câmp magnetic mare şi vânt solar de mare viteză, care apar din timp în timp pe soare’, spune expertul rus, indicând că gaura respectivă a apărut pe soare în luna iunie şi de fiecare dată când ajunge la linia ‘Soare-Pământ’ apar tulburări geomagnetice.

Cu toate acestea, el a estimat că indicele Kp de tulburări geomagnetice de data aceasta s-ar putea ridica doar până la 6-7 unităţi, ceea ce nu va genera disfuncţionalităţi pe Terra.

Sursa: Financiarul

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

15 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.tesis.lebedev.ru/en/magnetic_storms.html?m=8&d=21&y=2013

S spunea...

http://www.gandul.info/magazin/o-teorie-apocaliptica-sfarsitul-lumii-vine-pe-23-august-11259778
Sa speram ca trecem cu bine si de furtuna asta solara desi, cine stie pentru cat timp ne mai iarta Dumnezeu. Adevarul este ca omenirii ii trebuie o lectie dura de tot sa se schimbe.
Din nefericire si vazatori din America au vazut o amenintare foarte mare venita din partea furtunilor solare si care se va petrece in 2013.
http://www.youtube.com/watch?v=Jg7IfscRqT8

ile spunea...

O asteptam intr-un fel insa asta nu inseamna deci ca s-ar fi inversat polii magnetici ai soarelui conform ciclului de 11 ani. pentru mine 21 august 2013 era oarecum problematic. Numai atit n-o sa fie nimic periculos pentru oameni. Multa lume putini oameni pe pamint.

Anonim spunea...

Hai ,capu sus copii! Nu se intampla nimic . Nu ne e frica de moarte pentru ca oricum suntem datori cu una .

Anonim spunea...

prilej bun pentru scris poezii; bine punctat de primul anonim...

Johnnyntm spunea...

Babalau e acolo in permanenta. Soarele, Nibiru, Cometa x,y,z etc. Eu spun ca NASA e bullshit si incearca precum massmedia sa ne tina indusa o stare de frica. Si daca e sa se intample ceva, ce? Ce poti face? Vedeti-va de viata si mai lasati babalaul. De frica sa nu va pierdeti viata uitati sa o mai traiti. Si o sa o pierdeti. Toti o pierdem. Ideea e ce facem pina atunci.

Anonim spunea...

Descoperire arheologică în România: Trei noi cuptoare dacice, găsite la Şuculeu-Medieşu Aurit

Arheologii sătmăreni au mai descoperit trei cuptoare dacice, vechi de peste 1.800 de ani, în situl arheologic de la Şuculeu-Medieşu Aurit unde a existat cel mai mare centru de producţie ceramică din arealul neocupat de romani.

http://www.rtv.net/descoperire-arheologica-in-romania-trei-noi-cuptoare-dacice-gasite-la-suculeu-mediesu-aurit_94729.html

Anonim spunea...

Pe rit nou sau pe rit vechi? Stati inca o saptamana ptr a vedea cat e de adevarat sau nu. Ce e sa se intample se va intampla, dar cand asta e alta poveste.Toate cele bune

cristi spunea...

O resetare nu ne.ar strica.

Gabriel spunea...

Daca este magnetica inseamna ca ataca metalele, deci ii ataca pe cei ce le poarta, deci........ cele mai multe victime vor fi manelistii. Intr-adevar, este divina!

Anonim spunea...

Dragi inimi frumoase ,aceasta ''PROFETIE A LUI RASPUTIN care vrea sa ne tulbure mintiile cu minciuni NU LE LUATI IN SEAMA cabala minte ,cum ne-a mintit pana am reusit sa ne TREZIM ,prin contractele ce le-am semnat !!!??asa ne-am ales pt. DA!ESTE GREU SPUS si de inteles pana ne trezim toti la ADEVAR care poate fii dureros tot ce aflam [NU blasfemie!minciuni ,scandal ,ati inebunit si poate continua lista cu stiu de la mama ,am citit ,dar ni s-a spus ca acum la TV /mass media toate la comanda ca si cresterea copiilor cu gradi ,scoala ceva activitati pt, cultura :DE CE PROGRAMARE LA VIATA noastra cu ce sa facem ???VA ESTE RUSINE CU NOI CA AM AFLAT ADEVAR cel ADEVARAT ???nu am inebunit lumea se schimba si in acest moment PIATA FINANCIARA ESTE ACUM IN COLAPS 22 08 2013 DA!!AZI s-a intamplat o reuniune pe ascuns ,cum spunea cineva mai sus '''RESETARE'' DA!REAL!!!] toate astea inaintea se intampla cu un scop deschiderea portalului :PECETEA LUI SOLOMON /TRANSFORMAREA /25 08 2013 .DA!furtuna solara /un nor urias de plasma /cu implicatii geomagnetice asupra GAIEI este LUMINA ce DIZOLVA INTUNERICUL[nu sunt aberatii ESTE ADEVAR cine s-a informat stie ca la TV niciodata ca nu au nevoie de destepti in ADEVAR mai bine ca si calul le convine ca comanda NU VI SE PARE ???TREZITIVA DRAGILOR ]dragi inimi frumoase LUMINA sa va dea Dragoste ,Iubire INTELEGERE si sa nu mai judecam pe nimeni ,fiecare e LIBERUL ARBITRU pt. deciziile sale ,daca suntem un pic mai intelepti patim ceva??nu suntem noi??? CORA.MULTUMESC!!!

Anonim spunea...

DRAGI inimi frumoase ! FRICA [ca avem DATORII asciatie ,banca ,rate oooo!nu le-am platit ??frica ca nu avem ce manca ,dar intotdeuna se deschide cate o usa si e in regula /NE BATE DUMNEZEU !!!!OOO!!PROSTII DUMNEZEU NE IUBESTE !INSTITUTIA biserica a promovat negrul /doliul ,sa te inchini /nici la DOMNE NU-I PLACE NEGRU /intunericul MINCIUNII,MINCIUNII]FRICA E arma de control al INTUNERICULUI ASUPRA NOASTRA .sI UITE UNDE NE-E ADUS ca tremura de frica EI acuma ca ne-am TREZIT /surpriza ??!!asa si-au ales !!VICTORIA LUMINII!!!CORA.

ile spunea...

Resetarea nu e pentru omenire e mai mult pentru gindire.

Anonim spunea...

Nu poate sa ne miruiasca niciun nibiru fiindca avem treaba. Avem niste trebusoare de dus pana la capat.

Balaciti-va, iubiti-va, bucurati-va de soare fiindca apoi o sa sune tulnicele. O sa avem nevoie de fiecare român cu sange de dac.

cristi spunea...

@Ile,ia sa vedem.