joi, 15 august 2013

Profesorul care a descoperit datoria istorică a Germaniei către BNR a fost concediat la presiunea nemților

Profesorul doctor în economie Radu Eugen Golban, lector asociat în cadrul Departamentului Relații Internaționale și Studii Europene al Universității de Vest Timișoara, a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce Consiliul Facultății l-a anunțat că nu mai poate susține cursuri deoarece "ar aduce atingeri Germaniei".

Golban, stabilit în Elveția, după ce în 1988 a emigrat în Germania, a descoperit că nemții au o datorie istorică față de Banca Națională a României în timp ce își efectua teza de doctorat.

Potrivit acestuia, Germania datora României 1.126 de miliarde de mărci în 1944, iar suma actualizată s-ar apropia de pragul de 100 de miliarde de euro.

Profesorul Radu Eugen Golban preda la universitatea bănățeană cursuri despre "Economia mondială, politicile UE, negocieri și conflicte", în limba germană.

Se pare că șeful departamentului său, Alexandru Jadaneant, a dorit îndepărtarea lui Golban pe motive că ”aduce atingeri Germaniei”. Profesorul a depus o plângere la CNCD.

În plangere este anexata si corespondenta avuta cu rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, pe acest subiect din care reiese foarte clar faptul ca "discriminarea este motivata cu interventia consulului Germaniei, domnul Klaus Christian Olasz, cat si a Deciziei Comisiei de Etica a UVT, din data de 10.04.2013".

Golban sustine ca niciodata nu a vorbit la cursuri despre activitatea sa publicistica si ca a respectat cu strictete programa cursurilor, primind intotdeauna din partea studentilor cele mai bune calificative, iar articolele si cartile pe care le-a publicat se bucura de un numar mare de cititori, fiind "in limitele dreptului la opinie", scrie ”business24.ro”.


Sursa: evz

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

11 comentarii:

Anonim spunea...

Dle Golban esti pe un drum cu sens unic.Sacalii au sarit deja da dvs.Era de asteptat , numai modalitatea si momentul nu se stia.Romania are nevoie si de acesti oameni care sa isi asume riscuri mari.Dle Golban oamenii de la talpa Tarii muncesc de peste 20 de ani din greu ca sa tina in viata Tara.Fiti sigur ca nu sunteti singur , sunt destui in Tara care atunci cand va veni timpul si vrerea lui Dumnezeu se vor ridica.Nihil sine Deo .Amin.

Sefora spunea...

Buna ziua.
Nici nu ma indoiesc ca nu ar fi adevarat
Mizerabil mod de a amesteca interese personale sau de grup si a uita de etica,indiferent de situatie.Si in cadrul unei universitati care,se presupune,trebuie sa fie lacas de educatie a tinerelor generatii,incluzand si etica profesionala,civica.Ne miram ca descoperim peste tot ca oamenii nu cunosc expresia "etica" si nu stiu ...cu ce se mananca?
Dar ,in alt fel de a privi lucrurile,realizez ca pana ce nu se intampla astfel de situatii si anumitor persoane cu o oarecare pozitie sociala , majoritatea nu pot sa-si dea seama cat de devastatoare este nedreptatea ce este practicata tot mai mult in institutiile care mai functioneaza inca.
O zi buna,Sefora

Anonim spunea...

Ce repede ne lepadam de oamenii corecti si inteligenti....toti strigam in gura mare ca vrem doar adevarul dar, cand il avem nu ne mai convine...TREZITI-VA DRAGI ROMANI!

cristi spunea...

Klaus Christian Olasz...? Sa fiu..., asta e neamt?! O mananc! Asta e germano-austro-ungar! Adica IMPERIUL, ala care ne.a mancat ficatii vro multe sute de ani.
Ia sa vedem: vine la 1866 un rege neamt, unu pe nume Carol 1, mare victorios si mai stiu eu ce, el de fapt asasinul lui Eminescu, facea tratate secrete cu ai lui! NEAMUL ROMANESC face ce are de facut si toata lumea lesina astazi de ce erou a fost Carol1. Fi.su parca a mai fost ce a fost, dar nu prea avea unde sa intoarca caruta de francezi. Apai de Carol2 si fi.su, vai de noi! Ultimul, Mihai de Hoho...nzolern are un episod chiar ciudat in relatiile cu aliatii. Unul pe care toti istoricii astia dubiosi nu.l scriu nici daca i.ai ameninta. Mai sunt niscava istorici militari care stiu adevarul despre tradarea astuia (cu rusii e povestea). Despre asta altadata.
Si acum continua saga...iar nemtii, austriecii si ungurii, pe o parte si rusii pe alta...parca e un cosmar!

Anonim spunea...

Ce sa te mai miri, domnule???!!!

cristi spunea...

Si inca ceva...acest Mihai a semnat in 1989 "Declaraţia de la Budapesta pentru Autonomia Transilvaniei".
Cam asta vrea nemtii si prietenii lor!Mama lor oare stie?

Gabriel spunea...

Nu poate exista o datorie a unei tari fata de o institutie de stat, ci a unei tari fata de alta tara. BNR are rolul de coordonare si control a activitatii financiar bancare, nicidecum de recuperator. Recuperatorii sunt firme cu multi avocati cu multe relatii si baietasi cu ochii albastrii. In caz ca aceasta datorie va fi returnata ca o linie, vom avea pe mapamond alt rege sau imparat cu cravata de hhaur, cladiri nesimtite si de prost gust, limuzine ostentative. Poate ca nemtii stiu ceva si nu vor sa ne spuna, asa, sa ne enerveze.

Anonim spunea...

Germanii 100 de miliarde dar restul?
Ruşii , ungurii , ucrainienii, turcii, englezii , austriecii, etc. Şi până când?

Anonim spunea...

La acțiune cind o sa trecem ,ca de vorbit si sa ne plingem suntem primi tot de pe vremurile acelea.
Trezitiva

Anonim spunea...

Eugen Golban? Ia dai si o biografie, poate-i si el neamt pana la urma!

Anonim spunea...

Cand va fi chemat la presedentie sa i se inmaneze o medalie drept recunostinta ca pana la el nimeni n-a suflat despre aceasta datorie (nici macar Isarescu, Vasilescu, Daianu, Nastase sau Vacarescu)
Cand o face plopu' pere si rachita micsunele!