duminică, 11 august 2013

"Urmașii unui neam sacerdotal"... Daniel Roxin la emisiunea lui Oreste (video)

Acum câteva luni am fost invitat la emisiunea lui Oreste, pe Antena 2, pentru a vorbi despre geto-daci și spiritualitatea lor. Emisiunea a fost una reușită, în care s-au spus lucruri foarte interesante, intrându-se și în zone pe care eu le-aș defini ca destul de delicate.

Cum emisiunea "Urmașii unui neam sacerdotal" a fost urcată și pe youtube, vă invit să o urmăriți!


Daniel Roxin


Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/

6 comentarii:

Rhoda spunea...

Cand oamenii se vor Trezi ,cu Adevarat , vor sti , sa-ti Aprecieze si Respecta ...Pasiunea ta ,pentru aflarea Adevarului ...Pana Atunci... noi ,cei care Credem in tine ...sa ne rugam la ziua aceea ...Tu sa nu-ti pierzi Speranta Niciodata ...Urmeaza-ti Calea ,asa cum Simti ! Drum Bun pe cararile prafuite si intortocheate ale Adevarului ! :)

Unknown spunea...

Frumos...bine inchegat.Un interviu de exceptie.

ile spunea...

vazut atunci placut.
Ca sa vezi ce fac cei care pot si au si cu ce:http://www.youtube.com/watch?v=-U7w3vokwq8
Este structurat in 5 parti despre originile japonezilor,(AINU din estul japoniei). Cum cauta oamenii de stiinta japonezi prin ANZI. Noi nu reusim decit sporadic sa luam Europa la intrebari,dar asta este "' opera "'altora nu vina romanilor. Si avem cumva datele MURA IN GURA, insa va mai lua ceva timp pina le vom aseza in ordine. Principalul este sa se miste romanii cu cap si liniste, fara stresul si mizeria care incearca sa ne acopere.

Anonim spunea...

Referitor la conversatia despre materialitatea culturii romane versus spiritualitatea culturii dacice. Desi intr-adevar este extrem de complicat de dovedit un astfel de punct de vedere in lipsa unor dovezi, tocmai aici sta cheia problemei: de principiu invataturile spirituale se transmit pe cale orala: in primul rand pentru ca nu exista "o reteta" a devenirii spirituale si in al doilea rand pentru ca accessul la astfel de invataminte trebuie meritat, ele nu sunt pentru uz "public". Este vorba despre o alta perspectiva asupra vietii ca baza a accederii la invataturile respective. Fiecare cultura trebuie cercetata si analizata folosind uneltele potrivite. Produsele unei culturi materialiste sunt ... materiale (si sunt usor identificabile de noi astazi, produsi ai unei culturi materialiste), produsele unei culturi spirituale sunt spirituale si trebuie cautate in zona respectiva.

Daniel Roxin spunea...

Foarte adevarat! :)

Anonim spunea...

Nu stiu cum arata manualele de istorie, dar pot sa va spun ca in manualele alternative de limba si literatura romana, la liceu, se studiaza capitolul ,,Latinitate si dacism" , la clasa a XI-a. Pentru mine , ca profesor, a fost un lucru extraordinar, am inceput sa ma documentez - este fascinant sa descoperi ca nu suntem un neam de ,,cuceriti" si ca suntem urmasii dacilor poate mai mult decat ai romanilor. Am vazut si Columna lui Traian, care m-a infiorat si m-a facut sa fiu mandra...mai avem foarte multe de invatat.