duminică, 29 septembrie 2013

A apărut filmul documentar "Wild Carpathia II" (VIDEO)





Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/




6 comentarii:

adragoste spunea...

Da, este frumos că sîntem lăudați de străini pentru faptul că (mai) avem cele mai întinse păduri și mlaștini din Europa! Felicitări realizatorilor! Apare în film și Fostul Combinat de la Călărași, sub formă de reintrare a naturii în posesia terenului, adică de ruine. Dacă am fi știut că asta înseamnă intrarea în Europa, că țara noastră va ajunge un teren sălbatic, de unde a dispărut orice formă de industrie și de producție nu cred că am fi vrut să intrăm în Europa! Și mai e ceva: apare un proprietar de pensiune în Dobrogea, pe undeva, și spune că „aici au fost mai întîi grecii, apoi romanii, după care au venit turcii”. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, înaintea tuturor au fost aici, traco-daco-geții!!! Înainte de a se numi Europa, Europă! Cînd se va înrădăcina în conștiința publică -măcar la noi, la cetățenii români- acest adevăr?

Viorel Florian spunea...

Multumesc gazdei pentru acest minunat film. Avem o tara de basm, cu toate bogatiile lumii adunate. Avem de toate cele necesare ca sa sigure un trai decent, nu numai la 20 milioane de romani, ci cu putina imaginatie si dragoste de tara si popor, la cel putin 40 milioane. Si totusi romanii nostrii, popor vechi, civilizat, crestin, bun si prietenos,harnici si gospodari, au ajuns sa moara de foame in tara lor,tara care a ajuns printre cele mai sarace tari ale lumii, datorita nepriceperii conducatorilor ei. Proverbul a ajuns realitate: "saraci in tara bogata" si" muntii nostrii aur poarta, noi cersim din poarta 'n poarta ". Oamenii nostri trebuie sa plece in bejenie in lumea larga pentru o bucata de paine ca sa-si hraneasca pruncii.Si daca in viitor nu se vor ridica din mijlocul poporului, conducatori competenti, cu dragoste de popor si tara, care sa vorbeasca si sa promita mai putin, insa sa faca mai mult, sa ridice tara si sa o puna la locul care-l merita in lume, atunci jalea va fi si mai mare, poate pierirea noastra ca tara si neam romanesc. Fereste-ne Doamne !

Sefora spunea...

Buna ziua.
Ai dreptate adragoste...
Daca tot vorbim atata de stramosii nostri de ce nu incepem sa parasim referirile la vremurile moderne care ,practic,ne-au determinat sa ne reintoarcem la acele vremuri stramosesti?
O zi buna tuturor,Sefora

Anonim spunea...

Just to clarify - Minister Grapini and the Romanian Tourist Board payed the entire production cost for Wild Carpathia 2 and Wild Carpathia 3: Wild Forever which will air in November. I think it was a bold move as part of the deal was that we retained editorial control to ensure that the films did not lose their integrity. It is a positive reflection on the government that they trusted us to do this and accepted they were funding an independent film not propaganda or PR.  Charlie

ile spunea...

M-am saturat de strainii care vin sa laude pamintul romanesc, daca am avea intelepciune nu ne-am mai bucura cu naivitate. Nimeni nu-ti deschide poarta ca sa-ti aduca ceva Romane, toti vin sa ia cu ei sa spioneze ce pot sa-ti fure atunci cind nu esti atent. Numai cind mi-aduc aminte de urechiatul de Charles si proprietatile lui din Transilvania ma enervez si parca vad cum vine cu catele cu purcele incoace in caz de cine stie ce vitregii ale naturii sau ale oamenilor. Cauta loc unde sa fie ocrotit si sa se mai imbuibe putin el si neamul lui de monarhi falsi ai lumii. Romania se gudura pe linga casa regala a Europei, caracatita asta regala postcrestina . Carpatii trebuie sa lupte cu dusmanii asa cum sint ei infratiti cu tot pamintul pe care traim de-a valma neamuri si neamuri...fara sa invatam nimic din miile de ani care au trecut si inainte de Isus, nu numai dupa. Imi pare rau ca nu pot sa urmaresc documentarul,l-am vazut pe primul nu am vazut romanism acolo,imi pare rau pentru sasi sau secui sau ce or mai fi fost ei ca li se aduce aminte de romani si au ocazia sa vorbeasca romaneste privind de sus pe oricine nu e ca ei,dar trebuie sa stie ca genetic ei nu sint ai acestui pamint.De aceea daca nici sufletul lor nu e alaturi de romani sa-i ia valurile prafului si pulberii si pe ei si pe toti veneticii.Toti sint veniti cu vorbe mieroase sa ne goneasca din casa noastra ca sa-si cladesca ei palate pe mormintele stramosilor nostri. Anonimul Charlie credeti ca minte?

stefan ardelean spunea...

ar trebui vorbit cu suflet si bunatate despre tara noastra frumoasa si cu oameni bunisau naivi de buni dar si aspru fata de aceia care i-au uitat si fac orice pentru un pumn de arginti ca sa le mearga lor bine lasant o multime de oameni sa traiasca an saracie.
da avem o tara minunata si sarmanii nostrii strabuni cred ca au avut mai mare demnitate decat avem noi azi?
ma bucur ca putem sa vedem ce a mai ramas de frumoasa noastra tara si de-a Bunul DUMNNEZEU s-o ocroteasca el de totii ulii care doresc s-o savureze doar.
sa un uitam ca santem,,,,ROMANI si sa ancercam sa fim cu demnitate.