luni, 30 septembrie 2013

Imagini video de colecție cu interiorul mormântului regelui geto-dac Dromihete


Vrei să îți trimitem pe e-mail un filmuleț cu imagini video de colecție din interiorul mormântului regelui geto-dac Dromihete?  

Povestea regelui geto-dac Dromihete este una extraordinară. Cu toate acestea, puțini români o cunosc. Acum 2.400 de ani, strămoșul nostru îl învingea de două ori pe Lisimah, fost general în armata lui Alexandru Macedon, devenit rege după moartea acestuia.

Povestea acestei confruntări a rămas în memoria antichității, pilda uimitoare dată de Dromihete regelui macedonean Lisimah fiind povestită din generație în generație până nu demult... După ce l-a capturat pe Lisimah (în 292), Dromihete a făcut un festin simbolic pentru acesta si generalii săi. Ei au fost tratați cu cea mai buna mâncare servită în farfurii de aur, în timp ce geții au mancat modest, în vase de lemn. Mesajul care se dorea a fi transmis de Dromihete era: "Daca aveti toate bogatiile acestea la voi in Macedonia, de ce vreti sa veniti la noi si sa ne cuceriti?" In cele din urmă Lysimachus a fost eliberat si i s-au oferit daruri generoase, pacea dintre geți si macedoneni fiind întărită prin mariajul dintre Dromihete și fiica lui Lysimachus.

Dacă vrei să primești un filmuleț de aproape două minute cu imagini video de colecție, din interiorul mormântului regelui geto-dac Dromihete (de la Sveshtari, Bulgaria), trimite un SMS în valoare de 5 Euro + TVA pe numărul 7472. (număr valabil în reţelele Orange, Vodafone și Cosmote) Trimite în mesaj textul BUREBISTA și adresa ta de e-mail şi vei primi acest montaj video. Important: imediat după trimiterea SMS-ului vei primi un mesaj în care ți se va solicita confirmarea plății. Acest al doilea mesaj NU este taxabil.

Prin acest SMS vei susține proiectele Asociației Geto-Dacii, pe care o conduc.

Daniel Roxin

Mai multe detalii despre SMS, donații și sponsorizări: http://www.geto-dacii.ro/

Un comentariu:

I.M. spunea...

Vai, vai, "o conduc"!
Ce pacat.