marți, 10 septembrie 2013

Miliardarii evrei George Soros si Benny Steinmetz sunt proprietarii Roșia Montană Gold Corporation? DEZVĂLUIRI


"Azi noapte am fost iar golan. Golan ca în 1990. Am golănit prin tot orașul alături de tinerii protestatari care strigau din tot bojocii “România nu e de vânzare!”. Mai strigau și altele, legate de Roșia Montană.

Peste zece mii de tineri, frumoși, inventivi, isteți, disciplinați, fluturând steaguri și tot felul de lozinci care mai de care mai cu schepsis, cu umor și simț ritmic au zguduit Bucureștiul, ca în vremurile de demult ale manifestațiilor împotriva lui Ion Iliescu și a găștii sale moscovite. Manifestația avea toboșari, avea stegari, avea avantgardă formată din bicicliști, și mai toată lumea avea un instrument de produs zgomot, de la sticle goale umplute cu pietricele, la fluiere, claxoane și trompete de stadioane. Diferența între protestatarii de acum și cei din ianuarie, din solda lui Hrebenciuc este ca de la cer la pâmânt. Este prima manifestație de amploare, legitimă, autentică și originală la care particip din toată inima, de la momentele Pieței Universității din anii studenției în care eram eu însumi unul dintre organizatorii și vectorii manifestației golanilor.


Ca și atunci, Iliescu a sărit, cu spirit combativ bolșevic, să aplice eticheta de golan tinerilor ieșiți în stradă. Omagiu mai mare nici că se putea. Când șandramaua comunistă te face golan înseamnă că e ceva de capul tău. Iar poziționarea clară a lui Ion Ilici Iliescu alături așa zisul proiect Roșia Montană, de Soros și gașca șmecherașului Beny Steinmetz, proprietarii Gold Corporation nu face decât să clarifice – a mia oară – legătura directă între membrii rețelelor criminale, cei de aici și cei de afară, care au jefuit și distrus patrimoniul României. Beny Steinmetz unul dintre patronii companiei implicate în jefuirea aurului românesc deține indirect, prin firma BSG Capital, 16% din acțiunile Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montana Gold Corporation (deține 80% din proiectul minier) și alături de el se mai află personaje precum John Paulson, Thomas Kaplan, George Soros, Mark Rich(decedat între timp).

Însă în timp ce Beny Steinmetz, este anchetat de autoritățile guvernului SUA, autoritățile din România continuă jocul pervers al favorizării Gold Corporation.

„Nu ne vindem țara” strigau feseniștii lui Ilici, în 1990, după care securiștii și activiștii PCR din echipa moscovită a lui Iliescu au distrus tot, au vândut tot, pe nimic.

Puțină lume știe că povestea de la Roșia Montană a pornit de fapt în 1990, când premier era nestemata de Petre Roman, „os de ardelean” crescut de Brucan, și a fost continuată de absolut toți factorii politici, în mare majoritate creați, nășiți și lansați de același Ion Iliescu.

Cel care spune acum „Băieții ăia din piață, saracii, dacă o sa stați de vorbă cu ei, nu stiu mare lucru, nu au de unde să știe, sunt oameni de specialitate care cu greu se pronunță într-o asemenea chestiune. Altminteri, fiestecine de pe stradă își dă cu părerea.”

Împotriva proiectului se pronunță de ani de zile istorici, experți de mediu și o sumă întreagă de organizații neguvernamentale, iar ca instituție de vârf a inteligenței românești și for suprem de autoritate științifică Academia Română a emis, încă din 2004 și, respectiv, din 2006, avize științifice negative. În 2009, academicieni s-au adresat direct candidaților la președinție, într-o scrisoare deschisă publicată și de „Curentul“, somându-i să-și definească prioritățile ca viitori oameni de stat și în raport cu problema de nivel național a Roșiei Montane.

„Academia Română cere din nou autorităților Statului Român să analizeze cu multă atenție proiectul, sub toate aspectele sale, antrenând specialiști dezinteresați și onești din țară și străinătate, inclusiv din organismele europene, înainte de a da cale liberă acestui proiect atât de controversat și - după părerea noastră - extrem de periculos. Academia Română încearcă astfel să prevină un dezastru ecologic și cultural, cu multiple consecințe inacceptabile“ - se afirma în comunicatul Academiei.

Evident, Academia Română, care și-a dat cu părerea răspicat despre nocivitatea proiectului Roșia Montantă e formată tot din golani, săracii, care nu știu mare lucru.

Am stat de vorbă, până târziu în noapte cu unii dintre tinerii și mai puțin tinerii protestatari, să înțeleg ce au înțeles ei din povestea de la Roșia Montană. Unii, vechi golani cândva, au venit direct la mine să mă întrebe de ce presa e cum e, de ce s-au vândut toți, de la România Literară a lui Nicolae Manolescu la Trustul lui Voiculescu. Curentul a scris mereu despre Roșia Montană, a șters pe jos cu haita celor de la Gold Corporation, a demontat propaganda otrăvită și mincinoasă a manipulatorilor angajați de companie și a probat mizeria clasei politice – de la nevasta lui Crin Antonescu, plătită să facă reclamă corporației, la cei din mass-media care au încasat arginții otrăviți ai celor de la Gold pentru a minți necontenit.

Liderii USL o dau la întors după ce au susținut proiectul Gold Corporation

Ieri, Antonescu, vâzănd amploarea protestelor s-a grăbit să încerce să câștige ceva simpatie susținând că proiectul ar trebui respins. Acum mai puțin de două săptămâni în data de 29 august spunea asta: „Am spus întotdeauna că exploatarea resurselor este binevenită atâta vreme cât este rentabilă sub aspect economic pe perioadă semnificativă, pe perioadă lungă și câtă vreme se menține în respectarea condițiilor de mediu într-o Europă civilizată a secolului în care trăim și cu exigențele pe care le avem cu toții deja ca standard“.
Și Ponta, în concurs cu Antonescu, o dă pe răzgândire. Înainte să ajungă la guvernare spunea: "Gold Corporation ar trebui să facă publice toate persoanele politice, fie că sunt de la PSD, PNL sau PDL, pe care le-a sponsorizat, pentru că la Basescu știm sigur că a fost, probabil si la Roberta Anastase. Altminteri, riscăm să avem în România cel mai grav caz de lobby și corupție politică".

Cum a ajuns la guvernare Victor Ponta a aprobat, în Guvern, proiectul de exploatare minieră și l-a transmis cu viteză Parlamentului, pentru dezbatere. Ponta a declarat public că a luat o decizie "curajoasă și controversată” uitând complet că a spus că la Roșia Montană este vorba „de cel mai grav caz de lobby și corupție politică”. Acum i-a trecut curajul când a văzut că se umflă și crește valul contestării în stradă al controversatului proiect aprobat de el însuși, cârlanul lui Ion Iliescu.

Tinerii ieșiți în stradă, cel puțin cei cu care am stat eu de vorbă, nu pot fi cu ușurință păcăliți, știu să folosească bine internetul și resursele publice de informare, au opinii clare stabilizate, formate prin lecturi proprii, nu din presă. I-am întrebat și eu dacă au aflat de adevărații patroni ai Gold, Soros, Paulson, Steinmitz, dacă știu că nu e vorba de nicio „afacere canadiană“ ci de un șmen ordinar al unei găști de indivizi cu câte șapte pașapoarte, concentrați dintotdeauna să sugă sângele și aurul întregii lumi. Culmea, cei mai mulți știau, citiseră, se documentaseră, au căutat să înțeleagă și s-au convins singuri de ce este nociv și ticălos proiectul Roșia Montană.

Știau chiar și de proiectul de contract scandalos prin care statul român transferă suveranitatea sa Corporatiei oferindu-i dreptul la expropriere, ceva fără precedent în lume. Nici măcar în Africa, unde și-a făcut de cap Beny Steinmetz, inițiatorul unor sângeroase războaie ale diamantelor, aurului, fierului nu s-a ajuns la un așa hal de supușenie față de exploatatori ca la noi. Până una alta, Beny se află sub ancheta autorităților americane iar africanii, mai dotați cu cojones decât românii, au suspendat afacerile cu „canadianul“ Beny. Ion Iliescu în schimb, deși este direct vinovat de uciderea a sute de oameni și de martelarea a mii de bucureșteni, este liber, bine mersi și încă dă indicații. Beneficiează de un fel de imunitate perpetuuă, deoarece tartorul comunist Ion Iliescu face parte dintr-o rețea, rețea așezată ca o plasă peste o lume întreagă.

Toți cei ce conduc astăzi România au ajuns în scaune în baza acordului sau recomandării lui Iliescu și a celor din spatele lui Iliescu. Până și cârlanul imbecil de Ponta, numit astfel chiar de Tătucul Iliescu, nu este un băiet oarecare de pe stradă, el a fost a luat la plimbare pe stradă, în zilele „rivoluției“ lui Ilici de generalul Ștefan Kostyal, cadru de vărf al GRU, care „întâmplător“ i-a fost cândva coleg de celulă cu Sorin Ovidiu Vîntu.
Toți factorii politici au avut de-a gace cu biștarii de la Gold Corporation, compania garantată public de Ion Iliescu.
Ceea ce foarte puțină lume știe este că Problema Roșiei Montane nu (mai) este una „locală“, deoarece pe lângă RMGC (compania care vrea să exploateze la Roșia Montană) mai există alte două companii siameze, Carpathian Gold și European Goldfields, de asemenea canadiene, cu aceiași acționari, dar cu cote de participații diferite, care au concesionat perimetrul minier al întregilor Munți Apuseni și până în Nord, în Maramureș, la Rovina și Baia Sprie, astfel că situația de la Roșia Montană se poate multiplica în toată zona Apusenilor. Am lucrat cândva, înainte de 1989, în zonă, asistent scenograf pentru un film despre aur, realizat de Nicolae Mărgineanu, cunosc bine „terenul“. Este vorba de un perimetru de vreo 400 de kilometri pătrati. Unde nu se află doar aur.

Atacul asupra zonei în care se află (și) Roșia Montană ar urma să fie probabil, valoric, cel mai tare jaf realizat după 1990, iar rețeaua care patronează „combinația“ testează acum reacțiile oamenilor sperând să împingă „afacerea“ înainte, cu ajutorul politicienilor corupți până în măduva oaselor.

Reacția pe care o văd acum, la nivelul întregii țări arată o coerență și o voință de luptă, o unitate și o inteligență care deja a produs rezultate. Haita lui Ilici nu mai poate aduce minerii, ca în iunie 1990. Iliescu nu mai poate da ordin Armatei să tragă în „legionari”. Deoarece suntem deja legiune, noi toți cei care ne-am adunat pe străzile Capitalei, și în multe alte orașe ale țării și până să ne mătrășească pe toți poate apucăm să meșterim un simbolic glonte de argint, pentru vârcolaci și strigoi ca Iliescu, partenerul lui Beny și Soros. Că tot le plac lor atât de mult neferoasele."

George Roncea

19 comentarii:

Marian spunea...

Articol excelent,reflectind realitatea.Multumim Daniel !

Anonim spunea...

Multumim! Avem nevoie de asemenea informatii.

Anonim spunea...

Va multumim pentru obiectivitate si pentru curajul de a scoate adevarul la lumina. CL

D. Pavel spunea...

Sinteti generatia de AUR a ROMANIEI!
Bravo voua! Ati spalat de rusine generatia mea care s-a lasat prostita de alogenii din tara in frunte cu Ilici KGB!
Sinteti tineri, frumosi destepti si educati! NU va opriti pina nu dati jos tradatorii de neam si tara care isi spun "clasa politica"!

TARA ESTE A VOASTRA!
"Tara este poporul! nu tagma jefuitorilor!" T. Vladimirescu

Anonim spunea...

„Nu ne vindem țara”
La fel ca si in 1990 niste "neica nimeni"urla pe strazi de cateva zile.Sarantocii,nu-si dau seama ca sunt "masa de manevra" si ca acum se fac jocuri politice si ....economice!Cine-i smecher cumpara acum actiuni RMCG ptr ca sunt jooooos de tot.
Ascultati aici:PROIECTUL ROSIA MONTANA SE VA FACE!Asa ca nu vedeti cat de prosti sunteti?Voi va omorati pe strazi iar altii fac bani pe seama prostiei voastre.
In maxim 10 zile se va vedea ca ce spun eu este mai mult decat adevarat!
Asa ca ...mergeti acasa si vedeti-va de treaba ca nici nu stiti ce se intampla de fapt.
Este doar "un joc"!

Iustina Bacosca spunea...

ROMANII AU RADACINI ADANCI, DAR ACUM SE VEDE CLAR CA AU SI INITIATIVA. NE-A AJUNS CUTITUL LA OS. DE ACUM INCOLO SA VEDEM CE SI CUM FACEM. CU DUMNEZEU IN INIMA SI IN GAND PENTRU TARISOARA NOASTRA PREA FRUMOASA SI PREA OROPSITA.

Daniel Roxin spunea...

Pentru anonimul de la ora 20:47, cel care ne considera pe toti niste prosti: Esti o jogodie fara constiinta! Pleaca din aceasta tara! Si din cauza cinicilor fara suflet ca tine s-a ajuns unde s-a ajuns... Te crezi destept, "realist", smecher (ai cumparat ceva actiuni?), dar in realitate nu esti decat un alt furuncul pe trupul acestei tari!

Anonim spunea...

Romani acum in aceste momente astrale pentru noi si pentru intreaga lume treduie sa intelegem ca am fost luati in proprietate de niste derbedei ,nu au mama nu au tata si fac cu totii parte dintr-o mare conspiratie diabolica transpartinica si transnationala.Lupta noastra pentru Rosia Montana trebuie sa se transforme in lupta recastigarii demnitatii umane care ne-a fost furata,impotriva celor care pentru 30 de arginti si-au vandut sufletul diavolului intruchipat in gasca de politicieni,bancheri,moguli de presa si alte jivine .Daca ii lasam sa ne fure aurul si ne vor sfarama muntii,noi oamenii vom fi sfasiati de slujitorii acestor bestii cu chip de om.Nu uitati cel mai frumos indemn din zilele lui Decembrie 1989 VOM MURI DAR VOM FI LIBERI.Oameni buni cereti cat mai repede ajutorul celorlati oameni din Europa ,internationalizati protestul din Bucuresti,creati o solidaritate umana de diamant,faceti ca demonstratia pentru Rosia Montana sa ajunga si la inimile celorlalti europeni si Muntii Apuseni sa devina Muntii de Aur ai Europei.Nu va fie frica ,acum in aceste momente noi oamenii trebuie sa ne invingem fricile care ne-au fost induse de cei care ne manipuleaza.De ce dacii au fost respectati de antici pentru ca reusisera sa-si invinga frica de moarte.In clipa in care un om isi invinge frica de moarte devine nemuritor.Moartea fizica nu trebuie sa ne mai inspaimante,sufletul este nemuritor.DUMNEZEU ne vrea nemuritori,depinde doar de noi sa ne transformam din animale vorbitoare in OAMENI.In Muntii Bucegi exista Varful OMUL,in Muntii Apuseni exista Rosia Montana ,sa nu lasam ca nemernicii sa ne fure muntii,sa ne schilodeasca sufletele.Daca vom permite pentru tot aurul din lume sa fie distrusa Rosia Montana atunci blestemul sa cada pe noi si pe cei care cred ca invingandu-ne vor avea ceva de castigat.Da acum Omenirea este la o mare rascruce,depinde de noi sa-i invingem pe nemernicii care au luat pamantul cu oameni cu tot in arenda .Fiecare om trebuie sa ucida in el frica de moarte.Sa facem din anul 2013 borna de la care omenirea a inceput prin invingerea fricii de moarte urcusul spre indumnezeire.Iubirea lui Dumnezeu pentru oameni este eterna si iubirea oamenilor pentru Rosia Montana sa fie vesnica.Nu uitati oameni buni ca aurul apare doar din explozia supernovelor si dupa miliarde de ani se transforma in fiinte umane =oameni demni= oameni iubitori=spirite.aaron

Anonim spunea...

Daca vor avea curajul sa treaca peste vointa poporului atunci cred ca este cazul sa ii obligam sa plece...Toti,de la presedinte ,premier pana la ultimul trepadus " cameleon" din Guvernul si Parlamentul Romaniei!Toti sunt la fel,aceeasi Marie dar de fiecare data- cu alta palarie...
Trebuie sa gasim niste parghii de control si sanctiune asupra acestor nemernici -asa incat sa le limitam puterea de a lua singuri decizii fara sa consulte opinia societatii civile.
Televiziunile???Niste haite flamande de cameleoni,care apara interesul celui care da mai mult...nu mai priviti la ele,sunt vandute deja!

MARIA MANU spunea...

TINERII ROMANI AU TARIA SA ELIBEREZE TARA DE SUFERINTA LUPTIND CU FORTA CUNOASTERII,PREZENTA IN SUFLETUL LOR CURAT.EI S-AU NASCUT PENTRU A INVINGE.

Anonim spunea...

Fratilor,PROSTIA FARA FUDULIE NU ARE HAZ.Anonim ora 20;47 ,,frumos ,destept" de-ti pute constiinta de cand te-au orbit banii si mandria, cei de teapa ta ,nu au auzit de JUSTITIA DIVINA?Ai de teapa ta nu sunteti o ''masa de manevra ''pentru altii mai smecheri ca tine ,ca doar nu esti tu tata lor?Fiti binecuvantati cu rabdare si iubire:DOAMNE AJUTA-NE!

un pic anonim spunea...

Atentie, dobitoc (pui de politician actual) la ora 20.47/10 septembrie. De ocolit!
Asculta aici: PROIECTUL ROSIA MONTANA NU SE VA FACE! TE OFTICI?

Anonim spunea...

Doamne ajuta ! dar totusi mirare din atitea milioane de Romani doar 20 de mii au iesit pe strada? ar trebui in fiecare judet din tara sa se iasa in strada, oameni buni suntem miloane trebuie sa ne pase la toti ce mai atita frica sau ignoranta acesti tineri trebuiesc sustinuti chiar si de biserici si de minastiri si de tot ce misca in tara sunt copii nostri pe strada !!! si restul ar trebui sa li se alature unde sunt miloanele de romanii acum tara are nevoie de ei,unde e armata si ei sunt tot Romani lor chiar nu le pasa? le pasa doar de uniforma o bucata de cirpa pe care o imbraca zilnic, chiar si jandarmi tot la fel numai de asta le pasa si ei sunt cetateni ai Romaniei !!!!

Anonim spunea...

Cred ca o solutie buna ar fi sa infiintati un partid politic, sa va consultati cu tinerii care iau parte la demonstratii si sa cooptati si alte personalitati cu care colaborati si care impartasesc opiniile dvs. Ma refer printre altii si la Radu Moraru care poate face cunoscut acest lucru prin televiziunea sa. Sunt convins ca foarte multi tineri (si nu numai) o sa sustina ideea. Ar fi o modalitate buna de a-i contracara direct pe cei care ne "conduc" acum si de care suntem toti scarbiti!

Anonim spunea...

foarte bun articolul.bravo celor care s-au solidarizat cu rosia montana.pt iliescu,cei ce ies in strada sunt golani,probabil la fel a spus si in dec.89,dupa care s-a orientat repede si si-a insusit revolutia.atentie se poate intampla din nou,sacalii stiu sa profite de orice situatie.cei care impart planeta ca pe un tort,in felii,au hotarat ca Romania trebuie sa fie o tara de sacrificiu,adica radem tot si ne insusim resursele.23 de ani le-au trebuit sa cumpere toata clasa politica,toti sunt mituiti,manjiti,corupti si santajabili,ei,prietenii lor asociatii lor,rudele lor pana la gradul 7.unii dintre ei,simtind mirosul de cadavru al guvernarii,isi fac campanie electorala, fac aliante,atat ii duce pe ei capul in momentele astea,se pregatesc de alegeri.vrem sa plece toti mascaricii astia gen cezar cioata.vrem sa ne conduca oameni curati incoruptibili.nu mai vrem sa ne conduca:HOTII,AMATORII,PROFITORII,INCOMPETENTII,OPORTUNISTII,LICHELELE,SANTAJISTI SI SANTAJABILI vrem sa dispara ei si toata increngatura asta de nevertebrate taritoare.

Anonim spunea...

Da ca intotdeauna au existat (COZI DE TOPOR) care nu au constinta ,si iubire de NEAM si TARA,ei sint acei care impreuna cu cei care s-au cocotat pe spatele acestei tarisoare si sug singele si vlaga acestei tari
EI sint in stare sa-si vinda pina si mamele care i-au adus pe lume numai sa cistige citva "firfirici"pe care pina la urma tot aici pe Pamint va ramine tot ce au ei acum in aceaesta
viata. Cindva cu multi ani in urma imi spunea o femeie mai in virsta ceva,si anume as vrea sa le-o adresez celor care se cred tari si mari ai momentului "ULTIMA CAMASA PE CARE O VEI IMBRACA NU ARE BUZUNARE"sper sa inteleaga ce am vrut sa spun cu asta. Cit despre tinerii care sint in piata sa nu se lase ,si ar trebui sa li se alature si parinti lor pt ca si ei poarta vina la ce sa intimplat pina acum in tara, si anume ca s-au lasat manipulati si au votat cum au votat. BAIETI SA NU VA LASATI VIITORUL ESTE AL VOSTRU SI CUM IL VETI CONCEPE DE ACUM ASA-L VETI AVEA PE MAI INCOLO:

Anonim spunea...

cu totii suntem datori in fata copiilor sa lre lasam o tara in care sa fcie stapani . De 20 de an politrucii vin pe rand si se mira ce sa mai gaseasca sa scoata la mezat la pret mic si comision mare . Sa fim uniti , fiecare sa iesim in strada de fiecare data cand ei cred ca pot decide in locul nostru . Gazele de sist care se doresc a fi exploatate in Dobrogea sunt aceeasi speta ca si Rosia Montana .
TREBUIE SA INVATAM SA NE PESE !

Gabriel Maris spunea...

Multumim Daniel , sa stii ca nu te vom lasa singur in fata dementilor ce se cred conducatorii acestei tari. Atitudinea ta curajoasa merita toata sustinerea noastra , dar trebuie sa ne sincronizam in privinta datei si a orei la care protestele incep in toata tara.
Duminica 15.09.2013 va fi tot ora 17 ?

valentina spunea...

Romani, trezitiva!! Este timpul sa punem capat jafului din aceasta tara!!Daca noi nu o facem , nimeni , din afara, n-o s-o faca!!