marți, 10 septembrie 2013

Planul secret pentru Roșia Montană


Sa recapitulam firul evenimentelor.

1. Ponta fuge cu bona filipineza la Miami in plin scandal al privatizarii CFR Marfa, cu impact dureros asupra a mii de ceferisti viitori disponibilizati. Primul gest eroic pe care il face dupa “vacanta” de la Miami este sa eludeze legile si Constitutia si sa trimita Parlamentului un proiect de lege ILEGAL si ILEGITIM privind exploatarea de la Rosia Montana. Ponta a fost ajutat de prietenul si ministrul Sova, a carui mama este exact avocatul Gold Corporation!

2. In timp ce liberalii si Crin accepta “driblingul” lui Ponta, de a fenta avizele a vreo 10 ministere, poporul iese in strada in ceea ce va ramine cea mai importanta manifestatie civica din ultimii 23 de ani. Actiunile Gold Corporation cresc puternic pe bursa, avind in vedere ca premierul si numarul 2 din Stat, impreuna cu majoritatea 70% USL-amista, sustin puternic “mineritul cu cianuri” de la Rosia Montana.

3. “Vrajit” de numarul mare de protestatari, Presedintele renunta sa mai sustina mineritul cu cianuri de la RM declarindu-se neutru!!!

4. Dupa 8 zile de proteste, culminind cu seara de duminica 8 septembrie 2013, cind au iesit pe strazile Bucurestiului aproape 20.000 de manifestanti impotriva proiectului Ponta, cuplul tragi-comic Antonescu-Ponta declara ca Parlamentul nu va sustine acest proiect de lege pontisto-antonescian! Curat murdar mon cher! Evident, actiunile Gold Corporation se prabusesc, prilej bun pentru speculatori sa cumpere ieftin. Dar…

5. Daca Ponta si Antonescu ar fi fost ingerasi, si nu parte a buboiului politic, parca i-as fi crezut. Dar fiindca ii cunosc bine stiu ca cei doi si-au facut o strategie diabolica. Fiecare separat, fiecare cu strategia lui.

6. Strategia lui Ponta e simpla. El nu ajungea premier de doua ori si nici nu vizita Miami daca nu promitea ca va gasi o smecherie prin care GC sa dea marea lovitura, o sa explic. Prin aparenta infringere in fata strazii, pe care insusi Ponta a anuntat-o, Victoras a sperat ca va demobiliza STRADA, ca va cistiga timp si ca va muta cartoful fierbinte in bratele parlamentarilor. Asfel el scapa de orice raspundere in fata legii, scapa de subminarea economiei nationale, scapa de puscarie. Prin declaratiile sale schizofrenice, Ponta mai contribuie si la influentarea pe bursa a actiunilor Gold Corporation.

7. Intr-o schizofrenie de o alta dimensiune, Antonescu respinge si el, in ultima secunda, proiectul lui Ponta, sperind sa puncteze pozitiv in fata protestatarilor si uitind ca nevasta lui a luat bani de la lobby-ul GC pentru a sustine mineritul cu cianuri in Parlamentul European!

8. Si Antonescu si Ponta stiu ca diversiunea le-a reusit si mai stiu ca, pe 17 septembrie, parlamentarii corupti, majoritari, vor vota pentru exploatarea de la Rosia Montana.

9. Protestatarii au inteles ca dupa 15 ani de lupta permanenta e greu de crezut ca vin “ingerasii” Crin si Ponta si rezolva peste noapte situatia. Daca cei doi erau cinstiti ar fi retras proiectul de lege inca din prima seara a protestelor dar amindoi sint extrem de santajabili asa ca isi joaca rolul pina la capat.

10. Ce nu se stie este ca Parlamentul nu poate primi acest proiect de lege criminal daca nu are avizele de la toate ministerele implicate, este absolut ilegal. Cu toate acestea exista mari presiuni pentru ca proiectul lui Ponta sa intre la votul parlamentar din 17 septembrie.

11. Gold Corporation are nevoie ca de aer de votul parlamentar din 17 septembrie. Pina atunci, cum spuneam, speculatorii straini dar si romani vor cumpara actiunile prabusite ieri ale GC. Sper ca realizati ca prin votul pozitiv din 17 septembrie, parlamentarii vor creste enorm actiunile GC.

12. Crin si Ponta vor incepe, dupa 17 septembrie, o ampla campanie impotriva “tradatorilor” din Parlament care au vindut resursele patriei si vor cere interzicerea exploatarii cu orice pret.

13. Abia de acum Gold Corporation da lovitura URIASA!!! Daca incep exploatarea, avind votul parlamentar, vor avea peste 90% din aceste resurse uriase! Iar daca GC se va retrage din Romania, in fata presiunilor uriase ale “patriotilor” Crin si Ponta, atunci vor fi indreptatiti, abia atunci, sa ceara despagubiri enorme din partea romanilor, de citeva miliarde de dolari, avind in vedere ca Parlamentul le-a dat verde!

14. Desi sint dusmani de moarte, fiindca si Crin si Ponta vor sa fie Presedinte de tara in 2014, soarta amindurora depinde de votul din Parlament. Abia dupa votul parlamentarilor, cind cei doi vor fi scapati de catre procurori si de linsajul public, ei vor incepe sa se bata intre ei pentru fotoliul prezidential! Pina atunci sint frati de frati in cea mai importanta tradare nationala! Amindoi sint gata sa isi sacrifice partidele, USL-ul, proprii parlamentari, pentru a spera la fotoliul prezidential.

Daca cei doi vor retrage criminalul proiect de lege privind Rosia Montana de la votul parlamentar, vor fi amindoi condamnati sa piarda orice speranta la Presedintie si risca impreuna ani grei de puscarie pentru subminarea economiei nationale! Restul e cancan!

Sa fiti iubiti!

Radu Moraru

Sursa: http://www.nasul.tv/2013/09/10/planul-secret-pentru-rosia-montana/

39 de comentarii:

Anonim spunea...

Metoda de extragere a aurului nepoluanta descoperita de cercetatori romani de la Baia Mare:

http://stiintasitehnica.com/stiinta/rosia-montana-o-alternativa-nepoluanta-la-cianuri/index.html#

Iustina Bacosca spunea...

TOTI VOR PLATI PENTRU CRIMELE IMPOTRIVA ACESTUI NEAM. SA NU CREADA EI CA NU ESTE AC DE COJOCUL LOR. DE UN SINGUR LUCRU SA-SI AMINTEASCA ACESTI TRADATORI: SUFLETUL ESTE NEMURITOR.. UNDE? IN IAD SAU IN RAI?

Anonim spunea...

Acest articol explica multe
http://www.ziare.com/rosia-montana/proiect/metale-mai-pretioase-decat-aurul-ascunse-la-rosia-montana-si-omise-din-proiectul-de-lege-1256252

mot spunea...

Cam ca ar costa reecologizarea si readucerea satului distrus la starea dinaintea inecarii lui in lacul de cianura? Sa incerce cineva o evaluare, dar sa treaca si restaurarea bisericii din care se mai vede doar turla si crucea!... si crucea!!!!

Anonim spunea...

Cautati-va parlamentarii din lista de mai jos ca sa le aduceti aminte ca trebuie sa voteze impotriva proiectului ilegal de lege care va permite companiei Gold Corporation sa distruga Rosia Montana si sa expropieze locuitorii din Rosia Montana.

Cu aceasta ocazie puteti sa vedeti care este cursul leului la cheta politicienilor la alegerile din decembrie 2012 cand ati fost prostiti ca usl-ul va fi impotriva jafului national prin proiectul Rosia Montana.

Una au spus in campania electorala si alta fac dupa ce au fost alesi.

Vedeti mai jos cu cat a contibuit la partid unii dintre parlamentarii pe care i-ati votat in decembrie 2012.

Cu ocazia asta vedeti cum se face politica in Romania si la alegerile europarlamentare si prezidentiale o sa aveti grija ca nici un partid care a condus Romania in ultimii 23 de ani sa nu mai fie votat la conducerea tarii.

Adio alegeri castigate de catre usl si pdl la europarlamentare si prezidentialele din 2014 daca acestia vor vota in favoarea legii care va permite companiei Gold Corporation sa exploateze aurul, argintul si celelalte metale pretioase la Rosia Montana.


CUANTUMUL TOTAL din 1 aprilie 2013 al sumelor provenite din finantarile private ale partidelor politice in anul 2012, conform Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale – Uniunea Social Liberala

EMITENT: PARTIDE POLITICE

PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 181 din 1 aprilie 2013

Cautati cu google:

http://www.monitoruljuridic.ro/act/cuantumul-total-din-1-aprilie-2013-al-sumelor-provenite-din-finantarile-private-ale-partidelor-politice-in-anul-2012-conform-legii-nr-334-2006-privind-finantarea-activitatii-partidelor-politice-si-a-146554.html

1. Situaţia anuală privind alte surse de venituri anul 2012

2. Cuantumul total al veniturilor din cotizaţii: 349.800 lei

3. Suma totală a donaţiilor confidenţiale: 105.403,99 lei

4. Lista donatorilor persoane juridice care au făcut în anul fiscal 2012 donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţară

5. Lista donatorilor persoane fizice care au făcut în anul fiscal 2012 donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţară

Anonim spunea...

Cautati-va mai jos parlamentarii pe care i-ati votat pentru ca sa le spuneti ca sunteti impotriva votarii legii care permite companiei Gold Corporation sa distruga Rosia Montana.

Politica in Romania se face pe bani.Vedeti mai jos un alt exemplu de cheta la un partid din Romania.Se cheama donatie conform legislatiei din Romania.Dar tot cheta este indiferent cum au denumit-o in legislatia lor.

Romanii mor de foame iar dansii arunca cu banii la partid.Cat de grijulii sunt dansii cu partidul si cat de dezinteresati sunt de cei care i-au ales.Alesii neamului se sterg la fund cu promisiunile facute in campaniile electorale.La urmatoarele alegeri europarlamentare si prezidentiale romanii si in mod special generatia tanara a facebook-ului se va sterge la fund cu toate partidele care au condus Romania in ultimii 23 de ani.

Asa ca domnilor parlamentari aveti grija cum votati in parlament pe 17septembrie 2013, pentru ca la anul in 2014 sunt alegeri europarlamentare si prezidentiale.Oricum mister Crin Antonescu poate sa-si ia adio de la visul de a deveni presedinte.
Alba neagra sa joace cu copiii sai si nu cu promisiunile facute romanilor in campania electorala.Mister Crin si Ponta au chef de glume cu poporul roman si in mod special cu generatia tanara.Istoria celor doi este pe sfarsite, dar si istoria partidelor care au condus Romania in ultimii 23 de ani este pe sfarsite. Romanii cu mic cu mare indiferent de generatie si-au dat seama ca ne conduc penalii, iar la urmatoarele alegeri penalii isi vor face bagajele,daca vor scapa basma curata din rahatul in care sunt bagati cu Rosia Montana.

Oricum miroase rau de tot a revolutie.In curand se va termina cu gluma si generatia tanara va mobiliza toata Romania.

Domnilor parlamentari v-ati facut rost de elicoptere? Unitati militare cu ziduri exista din plin.

Asa ca aveti grija ce mutare veti face pe tabla de sah domnilor parlamentari in ziua de 17 septembrie 2013.

Istoria Romnaiei se va scrie si pe 17 septembrie 2013.Paharul s-a umplut cu Rosia Montana.


RECTIFICARE din 1 aprilie 2013 referitoare la Cuantumul total al sumelor provenite din finantarile private ale partidelor politice in anul 2012

EMITENT: PARTIDE POLITICE

PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 450 din 23 iulie 2013

La Cuantumul total al sumelor provenite din finanţările private ale partidelor politice în anul 2012, conform Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale – Uniunea Social Liberală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 181 din 1 aprilie 2013, se fac următoarele rectificări:

http://idrept.ro/EmbedView.aspx?EmbedId=635e6dbe-d448-478e-8ae3-fffa0bff0569

Anonim spunea...

Tradatorii de neam raman tradatori.
Hotii raman hoti.
Oamenii negrii la suflet doar Dumnezeu ii poate ajuta.
Mai suntem destui pe acest plai si nu vom ceda in veci.
Pentru stramosi si pentru copii nostrii cand vine ziua de la Dumnezeu ne vom ridica din praf si cenusa , si va fi vai de dusmanii acestui taram.
Neam de neamul lor nu va scapa de judecata divina .Amin.Nihil sine Deo.

Anonim spunea...

http://www.contributors.ro/administratie/un-cancer-al-coruptiei-afacerea-rosia-montana-e-doar-un-tun-speculativ-de-exportat-bani/

http://www.riseproject.ro/articol/documentele-confidentiale-ale-afacerii-rosia-montana/

... si multe altele

Anonim spunea...

Aseara ce a mai fost prin Bucuresti? Nu vad nimic pe nasul.tv

Anonim spunea...

Proiectul va fi respins si in final Gold Corporation sunt cei care vor pierde si vor pierde mult mai mult decat Rosia Montana...

cristi spunea...

Sa recapitulam: dincolo de ce reprezinta ca valoare financiara aurul de la Rosia Montana si din alte locuri din tara, ochite deja de Oculta care a folosit tradatorii in orice tara si timpuri,acesta este simbolic LUMINA din interiorul SUFLETULUI ROMANESC. Lumina condensata, factor solarian extraordinar de important pentru etapa urmatoare de evolutie. Argument simplu: deasupra aurului de la Rosia, din Muntii Sureanu, din Bucegi,si in multe alte locuri inca nedescoperite dacii si.au construit altare sacre captand energiile din acele locuri in actele lor de devotiune. Acum, acele energii se manifesta cu putere sporita, fapt ce a alarmat Oculta de ceva vreme. Instrumentele incarnate actioneaza tipic dupa o reteta ce a functionat perfect de vreo 5000 de ani si care valorifica dezechilibrul fiintei cauzat de atractia spre posesie materiala.
DAR...tinerii nostrii (si nu numai, dar aici sunt majoritari),intrupati din generatii vechi de daci initiati,cu abilitati subtile deosebite, STIU/SIMT ca daca se va umbla la acel aur va fii sfarsitul, vom pierde din LUMINA! Cel putin pentru alte cateva generatii. Obliterarea cu cianuri a manifestarii energetice este ca si efectul placii de plumb asupra blocarii centrelor energetice umane, a schimbului de lumina dintre organism si univers. O asemenea disfunctie mai amana planul de trezire cu inca cateva zeci de ani, asigurand un interval de timp INTUNERICULUI pentru regrupare, adaptare.
TINERII STIU aceste lucruri, chiar daca nu toti constientizeaza...asa cum stiu Soros, Steinmetz si cei care sunt in spatele lor, ca esecul le va scurta dominatia cu sute de ani si ca LUMINA inseamna MOARTEA lor (e vorba aici de mutarea pe alte planete).
De data asta insa, nu vom mai fi lasati singuri!!!
Sa ne mai si rugam.

Gerula spunea...

In strada , fratilor, sa inceapa lupta pentru aurul stramosilor , ca si pe vremea lui Decebal , doar ca acum sau schimbat armele ,nu mai luptam cu sabia , doar si subliniez , DOAR daca vom fii atacati cu sabia.

Anonim spunea...

PUTEREA STĂ ÎN NOI, AŢI VĂZUT CU OCHII VOSTRI, AVEŢI CURAJUL!

Anonim spunea...

Lege 193/26 iunie 2013 – Monitor Oficial nr. 387 – 28.VI.2013
privind aprobarea Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 77/2012 (mo.827 / 10.12.2012) pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice si a contractelor de concesiune de servicii

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/iunie2013/mo2013_387.htm#l193

Anonim spunea...

Hotarâre Guvern 380/19 iunie 2013 –Monitor Oficial nr. 374 – 25.VI.2013

privind modificarea si completarea Hotãrârii Guvernului nr. 39/2012 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societãtii Nationale „Nuclearelectrica” – S.A. Bucuresti

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/iunie2013/mo2013_374.htm#hg380

Anonim spunea...

Ordonanta de urgenta a Guvernului 75/26 iunie 2013 -Monitor Oficial nr. 390 – 29.VI.2013

privind unele măsuri pentru reorganizarea prin divizare partială a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizării în Industrie, pentru modificarea unor acte normative, precum si pentru reglementarea unor măsuri privind activitatea Departamentului pentru Energie

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/iunie2013/mo2013_390.htm#oug75

Anonim spunea...

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.73/26 iunie 2013 – Monitor Oficial nr. 389 – 29 iunie 2013

privind ratificarea Scrisorii de intentie semnate de autoritătile române la Bucuresti la 10 iunie 2013, aprobata prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 26 iunie 2013

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/iunie2013/mo2013_389.htm#oug73
B. Cerinţe de raportare

ANEXA II
România: Memorandum tehnic de înţelegere

33. Performanţa în cadrul programului va fi monitorizată în baza datelor furnizate FMI şi CE de BNR şi MFP, după cum este prezentat în tabelul de mai jos.

Autorităţile vor transmite cu promptitudine experţilor FMI şi CE orice revizuiri de date, precum şi orice alte informaţii necesare pentru monitorizarea acordului cu FMI şi cu CE.

România: Furnizarea de date către FMI şi CE

Articol
Periodicitate

De furnizat de Ministerul Finanţelor Publice

Date lunare preliminare privind conturile bugetului general consolidat, inclusiv întreprinderile publice definite pe baza ESA95

Anonim spunea...

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.73/26 iunie 2013 – Monitor Oficial nr. 389 – 29 iunie 2013
privind ratificarea Scrisorii de intentie semnate de autoritătile române la Bucuresti la 10 iunie 2013, aprobata prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 26 iunie 2013

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/iunie2013/mo2013_389.htm#oug73
B. Cerinţe de raportare
ANEXA II
România: Memorandum tehnic de înţelegere

Măsuri de îmbunătăţire a rezultatelor întreprinderilor de stat monitorizate

Ministerul Transporturilor
- Desemnarea membrilor consiliului de administraţie şi a managerilor profesionişti la CFR Marfă (interimari) şi CFR Călători până la finele lunii februarie 2013
- Numirea membrilor consiliului de administraţie şi a managerilor profesionişti la CFR Telecomunicaţii, CFR Electrificare şi Metrorex până la finele lunii martie 2013 şi
- Asigurarea numirii acestora dintre persoanele incluse pe lista scurtă de candidaţi calificaţi selectaţi de o companie independentă de resurse umane, în conformitate cu prevederile legii privind guvernanta corporatistă (109/2011) C.N. Căi Ferate CFR – SA, „CFR Infrastructură” (inclusiv sucursalele)
- închirierea restului de 230 kilometri-linie de pe segmentele feroviare cu cea mai slabă recuperare a costurilor, pentru a se aduce totalul reţelei feroviare aflate în administrarea CFR Infrastructură la 15.500 kilometri-linie până la finele lunii martie 2013
- Semnarea unui contract cu evaluatorii pentru realizarea şi finalizarea unui inventar şi a unei evaluări a activelor private până la finele lunii martie 2013, în vederea finalizării evaluării până la finele lunii iunie 2013
- Elaborarea planului de afaceri până la finele lunii martie şi
- Realizarea unui studiu al raţiunii economice de existenţă a CFR Electrificare şi CFR Telecomunicaţii şi demararea procesului de contopire a acestora în CFR Infrastructură, de privatizare sau lichidare a companiilor în baza acestui studiu până la mijlocul lunii aprilie 2013

S.N. de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” – S.A.
- Aprobarea strategiei de privatizare pentru vânzarea pachetului majoritar al companiei către un investitor strategic la începutul lunii februarie 2013
- Publicarea anunţului de privatizare până la mijlocul lunii martie 2013 şi
- Desfăşurarea unei licitaţii publice pentru selectarea ofertantului câştigător şi finalizarea unui acord de vânzare-cumpărare cu ofertantul câştigător până pe 20 iunie 2013 S.N. Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” – S.A.
- Reducerea volumelor de tren aflate în contractul de servicii personale cu 10% până la mijlocul lunii mai 2013

Ministerul pentru Societatea Informaţională

C.N. Poşta Română – S.A.
- Încercarea de obţinere a aprobării Comisiei Europene (CE) pentru privatizarea majoritară către un investitor strategic prin majorare de capital
- Publicarea anunţului de privatizare până la finele lunii februarie 2013, cu condiţia aprobării CE menţionate mai sus
- Stabilirea unei liste de investitori eligibili la începutul lunii aprilie prin aplicarea criteriilor de preeligibilitate investitorilor interesaţi
- Selectarea investitorului pe baza ofertelor finale depuse, până la mijlocul lunii mai 2013 şi
- Semnarea unui contract de privatizare până la mijlocul lunii iunie 2013

Anonim spunea...

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.73/26 iunie 2013 – Monitor Oficial nr. 389 – 29 iunie 2013

privind ratificarea Scrisorii de intentie semnate de autoritătile române la Bucuresti la 10 iunie 2013, aprobata prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 26 iunie 2013

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/iunie2013/mo2013_389.htm#oug73
B. Cerinţe de raportare
ANEXA II
România: Memorandum tehnic de înţelegere

Măsuri de îmbunătăţire a rezultatelor întreprinderilor de stat monitorizate

Ministerul Economiei
Transgaz
- Depunerea documentaţiei de licitaţie publică la Comisia Naţională de Valori Mobiliare (CNVM)*) pentru oferta publică secundară (SPO) de 15% din acţiunile deţinute de stat la Transgaz până la mijlocul lunii martie 2013
- Numirea membrilor consiliului de administraţie şi a managerilor profesionişti din lista scurtă de candidaţi calificaţi selectaţi de o firmă independentă de resurse umane până la mijlocul lunii aprilie 2013 şi
- Lansarea licitaţiei pentru o a două ofertă publică pentru 15% din acţiunile statului până la mijlocul lunii aprilie 2013

S.C. Oltchim
- Plasarea în procedură de insolvenţă până la finele lunii ianuarie 2013
- Transmiterea unui raport cu privire la principalii paşi întreprinşi de administratorul judiciar pentru restructurarea companiei până la mijlocul lunii aprilie 2013 şi
- Nici Oltchim şi nici Guvernul nu vor achiziţiona rafinăria de la Arpechim.

S.N. Romgaz
- Semnarea contractului cu consultantul pentru evaluarea rezervelor de gaze naturale deţinute până la finele lunii ianuarie 2013
- Numirea echipei de management şi a membrilor consiliului de administraţie profesionişti dintr-o listă scurtă de candidaţi calificaţi selectaţi de o firmă independentă de resurse umane până la mijlocul lunii aprilie 2013
- Finalizarea evaluării rezervelor de gaze naturale deţinute până la finele lunii iunie 2013 şi
- Lansarea unei oferte publice iniţiale (IPO) de 15% din acţiunile deţinute de stat la Romgaz până la finele lunii octombrie 2013

S.C. Hidroelectrica – S.A.
- Vânzarea integrală a electricităţii neangajate în contractele bilaterale sau pe piaţa reglementată pe OPCOM
- Numirea echipei de management şi a membrilor consiliului de administraţie profesionişti dintr-o listă scurtă de candidaţi calificaţi selectaţi de o firmă independentă de resurse umane până la finele lunii martie 2013
- Adoptarea unei hotărâri a Guvernului, în conformitate cu toate procedurile legale, pentru o IPO de 10% din acţiunile deţinute de stat la Hidroelectrica până la mijlocul lunii martie 2013
- Lansarea IPO foarte rapid după ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă

S.C. Complexul Energetic Oltenia – S.A.
- Adoptarea unei hotărâri a Guvernului până la finele lunii februarie 2013 pentru o IPO de 15% din capital
- Numirea echipei de management şi a membrilor consiliului de administraţie profesionişti dintr-o listă scurtă de candidaţi calificaţi selectaţi de o firmă independentă de resurse umane până la mijlocul lunii aprilie 2013
- Semnarea unui contract cu un consultant de tranzacţie pentru IPO până la mijlocul lunii aprilie 2013 şi
- Lansarea IPO până la finalul lunii octombrie 2013
S.N. Nuclearelectrica
- Semnarea unui contract cu un consultant de tranzacţie până la finele lunii februarie 2013 pentru o IPO de cel puţin 10% din acţiunile deţinute de stat
- Numirea echipei de management şi a membrilor consiliului de administraţie profesionişti dintr-o listă scurtă de candidaţi calificaţi selectaţi de o firmă independentă de resurse umane până la mijlocul lunii aprilie 2013 şi
- Publicarea prospectului de IPO până la mijlocul lunii octombrie 2013, în vederea lansării IPO până la finele lunii octombrie 2013

S.C. Electrica – S.A.
- Adoptarea unei hotărâri a Guvernului până la finele lunii februarie 2013 pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni deţinute de stat la Electrica
- Semnarea contractului cu un consultant de tranzacţie pentru vânzarea pachetului majoritar până la finele lunii aprilie 2013

Anonim spunea...

Lege 189/9 decembrie 1999 – Monitor Oficial 611 – 14.XII.1999

privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni

http://www.dsclex.ro/legislatie/1999/decembrie1999/mo99_611.htm#l189

Republicare – Lege 189/1999 – Monitor Oficial nr. 516 – 08.VI.2004

http://www.dsclex.ro/legislatie/2004/iunie2004/mo2004_516.htm#rl189

Anonim spunea...

Ordin ANRE 37/07 iunie 2013 – Monitor Oficial nr. 338 – 10.VI.2013

pentru aprobarea Metodologiei privind elaborarea studiilor de fezabilitate si solicitarea avizului Autoritătii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei în vederea initierii procesului de atribuire a concesiunii serviciului public de distributie a gazelor naturale

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/iunie2013/mo2013_338.htm#o37

Anonim spunea...

Urmariti imaginile de mai jos. Daca la altii se poate, atunci in toata lumea, inclusiv in Romania, se poate ce se vede mai jos:

Succesul Islandei sau de ce nu a fost mediatizata revolutia pasnica a Islandezilor !

http://www.youtube.com/watch?v=5PSeS7RoUMM

Ceea ce nu aţi văzut niciodată la televizor. ! Islanda a rasturnat guvernul corupt ! 2012

http://www.youtube.com/watch?v=d6yBdEoK_Xc

Islanda progreseaza

http://www.youtube.com/watch?v=1OiSSN5kQGY

Despre Revolutia Islandeza

http://www.youtube.com/watch?v=3f6YafMiUd0

Islanda aruncă la gunoi guvernul corupt si bancherii supuşi familiei Rothschild (2012)

http://www.youtube.com/watch?v=oiuguYVW9O4

Anonim spunea...

AnonActivity Romania – deschideti ochii si ciuluiti urechile. Sah mat la umanitate

http://www.youtube.com/watch?v=YIGBD-n6n5o

Anonim spunea...

Hotarârea Guvernului 328/04 iunie 2013 – Monitor Oficial nr. 336 – 10.VI.2013

privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2013pentru Societatea Natională de închideri Mine Valea Jiului – SA, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/iunie2013/mo2013_336.htm#hg328

Anonim spunea...

Ordonanta de urgenta a Guvernului 46/21 mai 2013 – M. Of. nr. 299 – 24.V.2013

privind criza financiară si insolventa unitătilor administrativ-teritoriale

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/mai2013/mo2013_299.htm#oug46

Anonim spunea...

Ordin 2051/05 iunie 2013 – Monitor Oficial nr. 333 – 07.VI.2013

al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltãrii regionale si administratiei publice, pentru aprobarea contractelor-cadru de concesiune si închiriere a suprafetelor de pajisti aflate în domeniul public/privat al comunelor, oraselor, respectiv al municipiilor

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/iunie2013/mo2013_333.htm#o407

Anonim spunea...

http://documentare.digitalarena.ro/cine-i-mai-bolnav-omul-sau-sistemul-2007

Anonim spunea...

Lege 202/09 noiembrie 1998 – Monitorul Oficial nr. 470 – 08.VII.2009 (Republicare
Emitent : Parlament

privind organizarea Monitorului Oficial al României – republicare

http://www.dsclex.ro/legislatie/2009/iulie2009/mo2009_470.htm#rl202

Anonim spunea...

Ordin 59/07 mai 2013 – M. Of. nr. 272 – 15.V.2013

al presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale privind aprobarea unor licente de concesiune si de dare în administrare pentru explorare si pentru modificarea Deciziei presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale nr. 11/2012 privind încetarea concesiunii miniere de exploatare a minereului polimetalic din perimetrul Highis Sud

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/mai2013/mo2013_272.htm#o59

Anonim spunea...

Hotarâre Guvernului 241/08 mai 2013 – M. Of. nr. 264 – 10.V.2013

privind aprobarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru somaj pe anul 2013 ce se va aloca pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Comercială OLTCHIM – S.A. Râmnicu Vâlcea

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/mai2013/mo2013_264.htm#hg241

Anonim spunea...

Ordonanta de urgenta a Guvernului 36/30 aprilie 2013 – M. Of. nr. 251 – 30.IV.2013

privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor mãsuri de protectie socialã acordatã persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare

http://www.dsclex.ro/legislatie/2013/aprilie2013/mo2013_251.htm#oug36

Anonim spunea...

Ardealul ne cheama !!! “Treceti batalioane romane Carpatii”-Vasile Seicaru
http://www.youtube.com/watch?v=zDlO1YTEcBc

Anonim spunea...

Domnule Crin Antonescu,

degeaba ai iesit mataluta la declaratii publice ca sa dregi busuiocul. Si mataluta impreuna cu pnl-ul sunteti morti din punct de vedere politic, la fel si
Poanta cu psd-ul. Puteti sa va luati adio de la alegeri castigate si la europarlamentare, prezidentiale si parlamentare si locale. Acelasi lucru este valabil si pentru pdl, care se eschiveaza, pentru ca daca ar fi fost dansii la guvernare ar fi procedat la fel ca usl-ul in cazul Rosia Montana.

Lasa-ne Crine cu gargara. Romanii s-au trezit, nu te mai crede nimeni Crine. Poti sa-ti iei adio de la presedentie. Doar cainii comunitari care nu vor fi eutanasiati te vor mai vota la prezidentiale.

Ti-ai aratat adevarata dragoste fata de romanii, care au votat usl-ul in decembrie 2012.

Politicienilor corupti treziti-va, pentru ca va traiti ultimele zile din punct de vedere politic. Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai multi romani, care isi dau seama de mega tradarea nationala prin proiectul de la Rosia Montana. Aceasta a fost cireasa de pe tort.

Ganditi-va ca la urmatoarele alegeri romanii vor vota un partid nationalist, care va face toate demersurile legale necesare pentru ca tradatorii neamului romanesc care au condus de 23 de ani Romania sa fie trasi la raspundere penal si acuzati de subminarea economiei nationale si de tradare nationala, chiar daca in prezent aveti imunitate parlamentara.

Bucurati-va politicenilor corupti pentru ca voi veti avea parte de un proces real nu ca Ceausescu. Dar pentru voi stresul va fi enorm. Ceausescu chiar daca a fost impuscat fara ca sa-si dea seama ce i se intampla, voi veti avea timp sa va dati seama ce se intampla cu voi in timpul proceselor de tradare de tara si de subminare a economiei nationale.

Mai sunt si acuzatiile de inselaciune a poporului roman in care in campania electorala una ati spus si alta faceti acum, cand credeti ca poporul roman nu mai are cum sa reactioneze.

Te inseli mataluta Crin.Romanii se simt atacati ca pe timpul razboiului si vor reactiona nu vor sta sa se uite cum voi politicenii faceti alba neagra cu aurul si celelalte metale pretioase de la Rosia Montana si cum va jucati cu viitorul Romaniei si cu viitorul tinerei generatii, cu viitorul copiilor si nepotilor celor care v-au votat.

Si Ceausescu se credea invincibil, si ati vazut ce a patit.

Istoria se repeta odata la 20-25 de ani, pentru ca vine din urma generatia tanara.

Nimeni nu se poate opune tavalugului istoriei.

Anonim spunea...

ROMANI,TREBUIE SA VEGHEM CA TOATE PROIECTELE,INITIATE DE ALESII POPORULUI,PRIVIND EXPLOATAREA RESURSELOR TARII, SA FIE FACUTE PUBLICE SIIN INTERESUL NATIONAL.TREBUIE SA STIM CE SE INTIMPLA CU MINELE DE LA CERTEZ ,BAISOARA ,BAITA CRACIUNESTI, CARE AU ACEEASI SOARTA CA SI ROSIA MONTANA.

Anonim spunea...

Ponta degeaba te-ai dus la Antena 3
care acum in pauza publicitara da reclame cu Rosia Montana.

In halul asta de prim-ministru ai ajuns Ponta ca sa mergi la emisiunea lui Gadea ca sa-ti
indrepte imaginea dezastruoasa pe care singur ti-ai creat-o in fata romanilor cu Rosia Montana?

Gadea vorbeste de perceptia pe care o are populatia vizavi de
Rosia Montana si rolul lui Ponta in aceasta afacere.Gadea este specialist in managementul perceptiei opiniei publice vizavi de un anumit subiect, sau altfel spus Gadea este specialist in manipularea perceptiei opiniei publice.

Ponta esti terminat din punct de vedere politic. Atat mataluta cat si psd-ul cat si usl-ul si mai ales pdl-ul.

Te-ai dus la Antena 3 la Gadea ca sa dregi busuiocul si sa te scoata Gadea din rahatul in care singur te-ai bagat cu Rosia Montana.

Partea plina a paharului este ca
indiferent ce se va intampla cu Rosia Montana acuala clasa politica din Romania ultimilor 23 de ani care a fost la conducerea tarii este terminata. Acestia sunt intr-un punct mort pentru dansii.

Romanii au inteles in sfarsit ca au de-a face cu penalii la conducerea tarii. In aceste momente
romanii traiesc momente istorice pentru ca golaneala cu Rosia Montana le-a deschis ochii si
si-au dat seama ca au de-a face cu tradatorii de tara, cu penalii, care nu au ce cauta la conducerea unei tari, ci trebuie sa stea dupa gratii chiar daca unii sunt parlamentari cu imunitate.

Un partid nationalist care va veni la conducerea Romaniei dupa urmatoarele alegeri, va avea grija ca legislatia viitoare sa aiba grija de tradatorii de tara din ultimii 23 de ani.

Anonim spunea...

Ponta te-ai dus la Antena 3 ca sa prostesti lumea. Degeaba, nu te mai baga nimeni in seama.

Intrebi care este solutia? Sa pleci acasa si sa ne lasi cu gargara. Nu mai tine cu prosteala.

Ia du-te mataluta Ponta in strada alaturi de protestatari si explica-le acolo cum este cu golaneala Rosia Montana.Curajosule, mataluta te-ai dus la Antena 3 si indrugi acolo toate prostiile, numai ce trebuie sa spui nu spui la romani.
Degeaba incerci sa-ti refaci imaginea dinainte de alegerile din decembrie 2012 ca nu ma ai nici o sansa, chiar daca te-ai dus la Gadea in emisiune.

Ponta esti terminat din punct de vedere politic.Ceea ce faci acum si ceea ce vei face in viitorul apropiat nu va fi decat sa te zbati ca pestele pe uscat, pentru ca nu mai ai nici o credibilitate in randul poporului roman, iar fara credibilitate nu mai ai multi purici de facut la guvernare.

Auzi la dansul, spune ca este de acord cu cei din Piata Universitatii, care demonstreaza. Culmea tupeului.Se vede la televizor pe fata ta ca ti-e frica de ce-ai facut si ca esti terminat politic, chiar daca incerci sa ascunzi frica pe care o ai in oase.

Siguranta acestor politicieni vine din faptul ca nu vor putea fi trasi la raspundere niciodata.

Demonstrantii trebuie sa gaseasca o modalitate de ai face pe politicieni sa le fie frica de dansii.Cum?

Foarte simplu.Demonstrantii pot sa initieze un referendum in care poporul roman sa voteze o lege de de modificare a Constitutiei in care parlamentarii sa nu mai aiba imunitate parlamentara.In acest fel golanelile nu vor mai fi trimise la parlanment pentru a fi votate.Romanii vor vota in mod sigur la un asemenea referendum.

In prezent poporul roman danseaza cum canta politicienii.Trebuie inversate rolurile.

Politicienii trebuie sa danseze cum canta poporul roman.Transmiteti acest mesaj cu ideea referendumului la cei din strada, ca sa stie ca este ac de cojocul celor care se ascund dupa imunitatea parlamentara.

Lege 189/9 decembrie 1999 – Monitor Oficial 611 – 14.XII.1999
privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni

http://www.dsclex.ro/legislatie/1999/decembrie1999/mo99_611.htm#l189

Republicare – Lege 189/1999 – Monitor Oficial nr. 516 – 08.VI.2004

http://www.dsclex.ro/legislatie/2004/iunie2004/mo2004_516.htm#rl189

As fi putut sa scriu altceva in acest comentariu si anume:

Ati votat usl-ul in decembrie 2012 acum mancati fratilor usl-ul pe paine. Asta meritati, ba mai rau decat atat meritati, pentru ca stati si dormiti in papuci atunci cand mergeti la votare.Numai ca in mod sigur cireasa de pe tort cu Rosia Montana v-a trezit la realitatea cruda a Romaniei ultimilor 23 de ani, iar la urmatoarele alegeri nu o sa mai dormiti in papuci asa cum ati facut in ultimii 23 de ani.

Este necesar si un control psihiatric pentru toate functiile politice.

Exista o carte cu titlul
"Bolnavii care ne conduc".

Anonim spunea...

Este revoltator ceea ce se intampla cu Rosia Montana!
Incredibila declaratia lui Ponta! Spera ca Parlamentul sa respinga proiectul. De ce nu il retrage?

Motivul invocat de atata timp este cel legat de situatia materiala precara a oamenilor din zona.
Oare cate solutii alternative ar fi fost posibile?

Am crezut intotdeauna ca un contra-proiect, un alt tip de investitie ar rezolva problema.
Poate un parteneriat public-privat pentru dezvoltarea turismului in zona?
Poate o societate pe actiuni prin subscriptie publica; am convingerea ca s-ar fi gasit sute de mii de investitori, fara sa astepte dividende, chiar daca multi dintre ei ar fi subscris doar o actiune cu o valoare nominativa de 10 lei...

Mi-am imaginat un imens parc turistic, cu traditii romanesti din toate colturile tarii. Ateliere de creatie... olarit, incondeiat oua, razboaie de tesut, lectii de preparat mancaruri specifice... drumetii... mancare bio...
Un astfel de proiect ar fi atras, cu siguranta, si investitori mai mari. Si multi turisti, nu numai din tara.

Ma intreb de ce Guvernul nu a realizat niciun studiu cu privire la alte posibilitati de dezvoltare a zonei. Oare totul se reduce la comisioane sau la interese oculte? Uneori ma intreb cine ne conduce, de fapt...
Daca Parlamentul va vota aceasta lege, cred ca nu mai exista nicio sansa pentru Romania!

Ana spunea...

Pentru comentariul lui CRISTI din 11 septembrie 2013, 12:49
Multumim!

ile spunea...

adevarat graieste in acest articol domnul Radu Moraru, este ADEVARUL GOL-GOLUT, ar trebui spuse aceste lucruri cit mai multor romani.
Glossa:
...Joace unul si pe patru,
Totusi tu ghici-vei chipu-i,
Si de plânge, de se cearta,
Tu în colt petreci în tine
Si-ntelegi din a lor arta
Ce e rau si ce e bine.
...Nu spera când vezi miseii
La izbânda facând punte,
Te-or întrece nataraii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teama n-ai, cata-vor iarasi
Intre dânsii sa se plece,
Nu te prinde lor tovaras:
Ce e val, ca valul trece.
De recitit Glossa ,e ca o gimnastica pentru caracterul nostru obosit. Am putea sa o propunem pentru imn national(poate dupa Ciobanas cu trei sute de oi -in tara marca Becali) este cea mai potrivita poezie cind avem parte de atitea hiene selectate dupa mutatii si permutari in 23 ani(cam ca rezistenta microbilor la antibiotice)pe guvernantii nostri nu-i mai sperie nimic,nimic nu mai poate trezi in ei vre un sentiment de patriotism sau omenie. Si la mijloc se afla radacina buboiului din Zorii Tradarii: Iliescu si progeniturile de diverse culori politice.