vineri, 20 septembrie 2013

Ținutul de legendă al hiperboreenilor


Miturile și legendele ne-au colorat imaginația și ne-au purtat în tărâmuri fabuloase - în lumi cu eroi și înțelepți, cu fapte și taine inaccesibile nouă... Dar oare miturile și legendele sunt doar expresiea imaginației înaintașilor noștri?

Ei bine, din ce în ce mai multe dovezi și surse istorice ne permit să dăm mai mult contur și conținut miturilor, făcându-ne să înțelegem că ele ascund o realitate uitată.

Ținutul de legendă al hiperboreenilor nu este doar o poveste frumoasă! Grecii antici, dar și romanii îl localizează la nord de Dunăre, în ținutul geto-dacilor, priviți ca urmași și continuatori ai tradițiilor hiperboreene. Un număr impresionant de istorici, gânditori și poeți antici vorbesc despre asta, dând detalii geografice precise.

Strabon este categoric: "Primii care au descris diferitele părți ale lumii spun că Hiperboreenii locuiau deasupra Pontului Euxin (Marea Neagră) și a Istrului (Dunărea)" (Goegrafia XI. 6,2)

Clement din Alexandria este de asemenea precis: el îl numește pe zeul dacilor, Zamolxis, "Hiperboreanul". (Stromata, IV, 213)

Macrobiu vorbește despre "Regiunile udate de Don și Dunăre... pe care antichitatea le numea Hiperboreene." (Comm. in Somnius Scipionis II. 7)

Marțial numește triumful lui Dioclețian asupra dacilor "Hiperboreus triumphus" (Ep. VIII. 78)

Și exemplele ar putea continua...

Dacă vreți să cunoașteți mai multe despre Ținutul de legendă al Hiperboreenilor, vă invit să urmăriți emisiunea Adevăruri tulburătoare din această seară, pe Nașul tv, de la ora 22:00. Emisiunea poate fi urmărită și în reluare, sâmbătă, în jurul orei 22:00 și duminică, de la ora 11:00.

Nașul tv poate fi recepționat pe toate rețelele digitale de cablu și pe internet: http://www.nasul.tv/

Daniel Roxin

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/

5 comentarii:

un pic anonim spunea...

Pai, de ce s.au abruscat pe aici tot felul de uscaturi? La asa energii si la asa frumuseti sa te tot inghesui. Bun, nu ar fi nici o problema, e loc pentru toti, dar lasati.ne sa traim. Nu vreti? Pai, atunci sa va spun un secret...mai e putin...pana o sa va schimbati sau...nu o sa mai fie nevoie.

Anonim spunea...

Cam asta, ai simtit bine. Sunt date care casca brese in halourile energetice. Atunci pot fi rostite, de catre anumiti oameni, vorbe. Vorbe care pot pune peceti.

nan spunea...

Minunata emisiune,doar asa aflam care ne este obarsia:FII BINECUVANTAT,LA FEL SI INVITATII!

un pic anonim spunea...

Exceptionala emisiunea! Ei, hiperboreenii, au lasat cateva semne,celor care vor trebui sa reinoade lungul sir al lucratorilor in lumina. ACUM a venit acest moment...cei nascuti in anii 90 au circa 20 de ani...ei vor schimba situatia...incet dar sigur, fiind extrem de greu sa fie mintiti, manipulati, intoxicati. Acesti tineri au revenit cu acest dar si cu aceasta misiune! Imbuibatii nu au cum sa inteleaga.
In aproximativ 5-7 ani vin la rand cei nascuti dupa 95 si chiar 2000. Cu ei le.ar fi fost si mai greu hotilor si tradatorilor...dar nu le va fi pentru ca vor plati pana atunci cu varf si indesat!!!

Spirit Liber spunea...

Toti care ne-am nascut ca români avem in noi acest spirit, hiperboreean (aici nu e vorba de orice om nascut pe teritoriul tarii noastre in alta etnie, vorbim strict de români; prin empatie si respect, pot simti si alte fiinte aceste caracteristici in ei insisi).Trezirea lui completa are loc in conditiile unui anumit mod de viata, care implica purificare pe toate nivelurile.Necesitatea indepartarii de pe noi si din noi a tuturor tipurilor de balast, atrage accederea nivelului pe care il avem de fapt si de drept in noi.