marți, 8 octombrie 2013

Festivalul Dacic 2013, la Muzeul Național al Țăranului Român din București


Va anuntam cu bucurie ca intre 8 și 10 noiembrei 2013 Asociatia Geto-Dacii organizeaza la Muzeul Național al Țăranului Român din București FESTIVALUL DACIC 2013, un eveniment realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român.

Programul festivalului va cuprinde lansarea filmului documentar Tracii – Istorie ascunsă”, lansarea a două cărți (o carte pentru copii: Poveștile magice ale dacilor”, autor Daniel Roxin și cartea „Genomul uman”, autori Dr. Georgeta Cardoș și Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald, carte în care este prezentat studiul de paleogenetică despre originea poporului român), un set de aproximativ 15 conferințe susținute de diverși specialiști, difuzarea altor filme documentare despre istoria geto-dacilor, momente artistice, expoziție de carte și artă plastică ș.a.


Va asteptam cu drag! Intrarea liberă!

Mai multe detalii despre program in viitorul apropiat...

SUSTINE PROIECTELE ASOCIATIEI GETO-DACII!
Proiectele asociației GETO-DACII au nevoie de sprijinul dumneavoastră. Toată această muncă de trezire a conștiinței naționale, de recuperare a adevărului istoric presupune și resurse financiare importante pentru a o putea susține.

Pentru a pune în practică tot ce ne-am propus, e nevoie ca toți cei cărora le pasă să treacă dincolo de simplele discuții despre geoto-daci și să participe în mod concret la acțiunile noastre.

Voluntariatul este foarte important și sperăm ca foarte mulți dintre dumneavoastră să dedice puțin timp cauzei nobile a trezirii spiritului dacic în acest popor.

În același timp, susținerea financiară a proiectelor asociației GETO-DACII este vitală. Doar cu ajutorul dumneavoastră putem reuși!

Mai multe detalii pentru donatii si sponsorizari, aici: http://www.geto-dacii.ro/donatii-si-sponsorizari/


Alti Parteneri:

Nasul Tv
http://www.nasul.tv/







ZIUREL
http://ziurelatelier.wordpress.com/















Radio Frecventa Sufletului
http://frecventa-sufletului.ro/

13 comentarii:

Anonim spunea...

Sa fie intr-un ceas bun!

Anonim spunea...

De mult asteptam un astfel de eveniment in Bucuresti, pentru ca nu mi-a fost niciodata la indemana sa merg la festivalurile dacice care au loc prin Ardeal. M-as bucura sa asist la unele conferinte, numai sa nu fie doar cu tematica protocronista.

Suflet de Dac spunea...

Mult succes cu acest Festival,iar cartea ta sa aduca multa bucurie in Sufletele copilasilor precum si in cele ale adultilor!
Festivalul poate deveni o Sarbatoare anuala...e doar inceputul.
Sa fie asadar,un inceput frumos,cu continuitate in Sufletele Dacilor de pretutindeni.
Multumim,Daniel Roxin!

Daniel Roxin spunea...

Multumim pentru sustinere!

Gerula spunea...

Succes si la cat mai multe editii.

Ploua cu gaz metan spunea...

un program ceva? anumite ore....

Spirit Liber spunea...

Daniel, felicitari!Sa mergem toti cei care citim acest blog acolo!

Madalina spunea...

De multa vreme asteptam acest festival, voi fi acolo in fiecare zi. Copiii mei, care deja stiu totul despre Decebal, Burebista si daci, vor fi super fericiti sa asculte seara la culcare povesti cu eroii neamului lor. Multumesc, Daniel!

Daniel Roxin spunea...

Va asteptam!

Profetul Necunoscut spunea...



Spiritul dacic renaste prin ochii copilului balai de odinioara ce sindur fiind asculta teatrul radiofonic despre vitejii si dreptii lui inaintasi, ce cu demnitate se infatisa neamurilor unde se gaseau. Ei nu isi trada niciodata neamul, chiar cu pretul vietii lor.
Muntii misteriosi si padurile de nepatruns, vaile si dealurile, apele, raurile, toate il umpleau de bucurie, alergand in bratele bunicului cu barba alba si plete lungi argintii:' Bunule mereu am sa vin sa te vad" , " Sa vii cand vei creste mare, mare ..." Nu stia ca tara lui nu a mai putut sa o revada cu dealurile si padurile ei bogate, rupte ca dintr-un basm , ca din viata dacilor lui. Crescand intr-o societate corupta, cu oameni in stare sa-si vanda constiinta, fara iubire de tara, de inaintasii lor, ce cu fapte ilustre au scris istoria, care pe obrazul de copil balai ii curgeau lacrimile ascultand acele fapte vrednice si nemuritoare. Mergand printre oameni straini de ai lui, ai sai stramosi, mereu ii adresau cuvinte de batjocura la adresa neamului sau, si trist se inchidea in suflet fara sa le raspunda .'Ce stiti voi de neamul meu drept? Daca l-ati cunoaste nu ati mai fii asa de rai si ati intelege ..." Bunul m-a invatat ca trebuie sa iti iubesti stramosii si patria, ca fiind cel mai de pret dar, iar pentru acest dar trebuie sa veghezi, caci alte neamuri tanjesc dupa ale noastre plaiuri bogate...

Cum au trecut anii, si neamul nostru si-a pierdut iubirea de tara, alergand fara minte ca alte neamuri, numai dupa castig, pana si muzica reflecta ametirea lor spirituala, caci la fiece eveniment o muzica lasciva le capteaza atentia lor, si ma intristez ...Altii scriu istoria noastra , au nume romanesti, dar sunt convins ca adevartul lor nume e strain, caci comportamentul lor arata acest lucru. Un dac nu s-ar comporta cu atata viclenie cum ei o fac. Si generatii dupa generatii au fost invatate ca asa e "adevarul" si sa nu indrazneasca nimeni sa conteste "valorile" afirmate de ei, caci altfel s-ar face de ras.
Dar in inima lui intelegea ca e un singur adevar, iar acel adevar trebuie cautat in inima lui , in pietrele dacilor, in vaile si dealurile frumoase ale copilariei lui, care i-au ramas in amintire ca fiind locurile unde dacii se opreau si beau din izvoarele reci, dupa o lunga calatorie; cu pletele lungi, balane, cu ochii verzi privi spre o zare , spunand doar pentru el:" Oare urmasii nostri vor stii ca nu pentru noi am luptat in atatea razboie , cu neamurile lacome, pentru ceea ce nu-i al lor, ci pentru urmasii urmasilor nostri, pentru ca ei sa fie demni si sa traiasca liberi, asa cum din mosi- stramosi noi am invatat sa fim ceea ce trebuie sa fim: liberi..."



un pic anonim spunea...

Foarte fain ce a scris Profetul Necunoscut. Totusi o profetie nu face?
O sa fac eu una:pe acest pamant vor ramane doar dacii, restul vor fi poveste...in curand vor fi cernuti de Tatal Sfant! Ori credeti ca nimic nu are masura? Ori credeti ca nu ne priveste nimeni? Ori credeti ca batjocura merge pana la infinit? NU POATE!Fiti atenti de acum incolo, mult mai atenti decat ati fost.Aparent va fi greu,mult mai greu, dar...in realitate este mult mai bine!Cine are ochi sa vada, vede.

Spirit Liber spunea...

"Profet necunoscut" ai scris deosebit de frumos.Merge direct in suflet.
Rugaminte pentru toti care mai citesc pe aici:
DACA TOT ZICETI CA SUNTETI SPIRITE DACICE, VA ROG SA VA CONTROLATI CUVINTELE PE CARE TV-UL VI LE-A INTRODUS IN SUBCONSTIENT, personal aceste cuvinte nu le mai suport sub nicio forma:"super", "wow", "ok" si lista ar continua.NU SUNTEM PAPAGALI, NU TREBUIE SA IMITAM PE NIMENI SI MAI ALES PE AMERICANI, care i-au invatat pe oameni prin filmele de la tv:
-sa mestece guma tot timpul (fara rost si oricum nu e buna pentru sanatate)(pt mentinerea unui miros proaspat se foloseste cu succes cate o bucatica de baton de propolis, care se poate mesteca ore intregi)
-sa bea alcool la orice ora
-sa faca sex oricand si oriunde aiurea ca si cum ar bea apa, beti morti, drogati, prea mici, prea batrani, etc
-sa nu respecte nimic profund, sfant
Acum exemplele concrete pe care eu le-am vazut de curand il reprezinta un numar de cateva filme americane in care se spunea ca despre noi ca suntem tigani, personajele negative, hoti, criminali si alte asemenea; intotdeauna spuneau ca se gaseau aceste specimene in tara noastra.(nu detaliem, nu ma leg de tigani aici)

Bogatu Horatiu spunea...

Sper sa reusim, sa fie recunoscut poporul nostru in Europa si sa scriem istoria corect . Patrie si onoare !