marți, 1 octombrie 2013

Mafia transpartinică din domeniul energiei: Afacerea “eolienilor” este finanţată de români prin factura de curent


Una dintre cele mai mari escrocherii de după vînzarea Petrom către OMV este cea legată de afacerea „eolienilor”, adică transferul producţiei de energie electrică de către statul român către diverşii investitori privaţi, în majoritatea lor străini. Afacerea lor este finanţată de către fiecare român care plăteşte curentul consumat!

Este de neimaginat cum s-a putut pune pe baze legale această escrocherie, fără ca populaţia să reacţioneze, deşi ea este victima acestei grozăvii, plătind sume uriaşe către nişte afacerişti veroşi. Numai faptul că afacerea aceasta este transpartinică poate fi explicaţia pentru tăcerea tuturor şi acceptarea tacită a unei situaţii atît de explozive.

În mod normal, dacă vrea cineva să investească în această producţie alternativă de energie electrică, ar trebui să scoată din propriul buzunar banii necesari, să-i împrumte de la o bancă sau să încerce, ca toată lumea, să-i ia de la Uniunea Europeană pe baza unui proiect acceptat.

Ei, bine, pentru „eolieni”, guvernanţii ultimilor ani au inventat altceva: toţi românii să pună mînă de la mînă şi să adune lunar banii de care au nevoie „investitorii eolieni” pentru a demara uriaşa lor afacere! De ce trebuie noi să le finanţăm investiţia, iar apoi să le plătim pentru curentul pe care ni-l vînd?

Românilor li se iau banii cu forţa din portofel

Factura de curent reprodusă mai jos este primită de fiecare cetăţean român. Să privim cu atenţie datele înscrise în acest formular:


Factura este emisă de CEZ Târgu Jiu pentru un consumator din Craiova care a folosit 1547 kW, pentru care avea de plătit suma de 541,74 RON, din care plătise anticipat 306,13 RON, rămînînd un rest de plată de 235,61 RON.

În locul acestei sume care reprezintă consumul efectiv de curent electric, abonatul este somat să plătească suma de 402,08 RON, în care sînt incluse „REZERVARE/ABONAMENT”, „CONTRIBUŢIE COGENERARE”, „ACCIZĂ NECOMERCIALĂ”şi… „CERTIFICATE VERZI”! Toate acestea însumînd 166,47 RON, adică 41,4% din factura reală! După cum se vede din Factură, „CERTIFICATELE VERZI” sînt trecute şi pe Factura estimată pentru următoarele luni, deşi la regularizare se vor încasa încă o dată pe Factura respectivă!

O escrocherie care pune în pericol sistemul energetic naţional

Cum să explicăm faptul că toate guvernele succedate în ultimii ani nu au observat această hoţie, dacă nu printr-un fel de complicitate ce trebuie să fie urgent lămurită?

Din Factura de mai sus observăm că, numai la rubrica „CERTIFICATE VERZI”, abonatul are de plătit 143,22 RON, adică un adaos la curentul efectiv consumat de 60,8%, pentru ceva ce nu ţine de relaţia cetăţeanului nici cu producătorul energiei, nici cu distribuitorul acesteia, ci doar cu viitoarele investiţii în „eoliene” ale firmei CEZ din Cehia!

De ce trebuie ca toţi românii să finanţeze investiţia firmei din Cehia, plătind în mod arbitrar o sumă ce nu are de-a face cu consumul de energie? Dacă firma CEZ vrea să-şi dezvolte o afacere în domeniul producţiei de energie electrică, să-şi folosească banii săi, căci şi profitul rezultat îi rămîne în conturi!

În politica energetică anunţată şi de actualul guvern, Victor Ponta a spus naţiunii că acest tip de energie verde ar oferi populaţiei curent electric mai ieftin şi o protejare a mediului. Ei, şi? Dacă lucrurile stau aşa, înseamnă că firmele „eoliene” îşi vor recupera investiţia foarte repede şi vor ocupa în mod natural un loc important pe piaţa energiei.

Se pare, însă, că dezvoltarea acestui tip de afacere îi preocupă pe guvernanţi mai mult pentru foloasele personale pe care aceste firme le oferă pentru a intra pe piaţă! Una dintre metode o reprezintă falimentarea şi scoaterea de pe piaţă a producătorilor tradiţionali (cum este C.E. Oltenia, care ocupa toamna trecută 30% din piaţă).

Aşadar, statul încurajează dezvoltarea afacerii cu „eoliene” pe seama falimentării Complexurilor de Energie din ţară, tolerînd ca firmele acestea să încaseze de la populaţie sume uriaşe, a căror destinaţie nu o mai urmăreşte nimeni!

În acest timp, Complexurile Energetice, unde statul este majoritar, sînt obligate să funcţioneze la parametri care-i vor duce într-un faliment sigur, numai pentru a acoperi fluctuaţiile din sistemul eolian!

O adevărată crimă socială care va trimite în şomaj aproape 100.000 de oameni! Ca să nu mai vorbim de faptul că, prin distrugerea sistemului naţional de energie, însăşi siguranţa României va putea fi pusă în pericol!

Escrocheria „eolienilor” este protejată chiar de către ANRE, adică agenţia statului care reglementează piaţa de energie!

sursa: http://www.cotidianul.ro/afacerea-eolienilor-este-finantata-de-romani-prin-factura-de-curent-213421/

14 comentarii:

Anonim spunea...

In sfarsit ,se face LUMINA !!!

Anonim spunea...

In sfarsit se face LUMINA !
Sa renegociem contractelele cu acesti furnizori,sa solicitam in mod expres plata consumului efectiv sa solicitam anularea taxelor suplimentare -taxa de cogenerare,cerificate verzi,rezervare abonament ,acciza necomerciala motivat de faptul ca nu ne permitem sa platim ceea ce nu consumam...sa ne unim intocmai ca pentru apararea ROSIEI MONTANE ,ca doar tot resursele tarii lasate mostenire de strabuni sunt...

Sefora spunea...

Buna seara.
Ma bucur Daniel ca ai postat acest articol,dar nu este adevarat ca nu face nimeni nimic.
Eu personal cand am primit prima factura in care imi apare aceste certificate verzi am facut o sezizare scrisa la unitatea de distribuire de care apartin si i-am anuntat ca acesti bani este un furt abuziv din buzunarul meu si ca nu doresc sa platesc acesti bani.Dupa o anumita perioda de timp cineva,vreun sef probabil,binevoieste si-mi raspunde ca : "doamna, nu ati inteles.Este lege si va place sau nu,acesti bani ii veti plati oricum si daca nu-i platiti vi se pun si majorari."Domnul respectiv a fost chiar deranjat ca mi-am permis sa spun ca acesti bani imi sunt luati abuziv si fraudulos din buzunarul meu.Bineinteles ca-i doare undeva ca eu mi-am permis sa le spun ca nu voi plati acesti bani.In continuare apare pe factura si neplatind eu sunt restantiera ,ei avand dreptul sa vina sa-mi taie curentul.Am incercat sa vorbesc si cu alti consumatori,dar nepasarea romanului este asa de mare ca cineva mi-a raspuns:"eu nu citesc factura,o platesc."Da,majoritatea imi raspundeau ca ce sa facem.Pai da ,ce sa facem?Toate aceste nemultumiri sunt ignorate si esti pocnit in frunte cu legea.Bine ca i-ati votata pe acesti "facatori de lege".Precizez aici ca eu nu am mai votat cam de prin anii 1980,dupa 1990 nici atat.Toti care mergeti si votati trebuie sa va ganditi si la aspectul privitor la legi.Le dati mana libera sa dea cate legi vor,doar i-ati ales.
Da,stiu ca este o escrocherie,dar fiind singura care mi-am exprimat nemultumirea a ramas ca ei.Luna de luna platesc niste bani care nu reprezinta consumul meu de curent electric.Iar cu regularizarea in septembrie a acestor certificate verzi,este o mascarada.Eu nu am inteles nimic de pe factura care reprezinta regularizare.Au trecut niste cifre cu plus si minus si cu asta s-au spalat pe maini.Eu continui sa platesc acesti bani pe care consider ca distribuitorul de curent electric ,pur si simplu,mi-i fura cu nerusinare.
As fi extrem de incantata daca s-ar gasi mai multi sa refuze sa plateasca acesti bani,poate atunci vor inceta sa ne mai fure pe fata.
O seara buna,Sefora

un pic anonim spunea...

Am vazut emisiunea de pe NasuTv, cea de luni seara. BOMBA!!! Daca pana acum v.am respectat si am avut incredere maxima in voi (e adevarat, mai putin in Nasu, la el sentimentele erau contradictorii deoarece pe la el pe acolo apar si ciudati, nu le mai dau numele)...ACUM, dupa emisiune...VA IUBESC!!!
Asta inseamna curaj, asumare, civism, patriotism, altruism, dedicatie, dragoste de oameni, iubire de popor, spirit de sacrificiu, frumusete interioara, inima generoasa si, sincer, abia ma mai pot opri! In rugaciunile mele veti fi zilnic amintiti si voi, pentru sanatate, protectie, putere.

Anonim spunea...

Nu vi se pare normal sa fie asa?? ca mogulu sa fie platit DE NOI?? Intrati pe facebook pe grupul Proiectul - Independenta Energetica... daca iti doresti cu adevarat independenta fata de orice mafie

simona spunea...

D-le Roxin in luna februarie a acestui an m-am prezentat cu factura de curent la ghiseul reclamatii deoarece nu eram de acord sa platesc aceasta taxa raspunsul a fost :"Da-tii in judecata dar intre timp platiti va factura la zi".Am luat taurul de coarne si m-am prezentat la judecatoria Resita aici mi s-a explicat ca trebuie sa strang semnaturi de la cel putin 300 de persoane si minune n-am putut sa-i fac sa semneze pe colegii de servici si nici macar vecinii care chiar nu au venituri mai mari de 1200- maxim ,raspunsul romanului fiind "nu te poti lupta cu morile de vant ",chiar daca am incercat sa le explic ca aceasta situatie ca nici unde in lume nu s-a mai auzit sa dai bani pt ca niste firme private sa-si faca afacere fara sa fie nevoiti sa investeasca nici un leu .Deci vrem nu vrem trebuie sa recunoastem ca poporul asta -i alienat mintal.Dar sa va dau un exemplu din Resita ,aici avem 3 lacuri care se varsa unul in altul pana in 2000 tineau de CSR au fost vandute de primarie si consiliu local prima data americanului impreuna cu Uzina CSR,apoi pe o suma derizorie unui rus care acum un an si ceva a vandut lacurile cu sase milioane de euro unui ceh.Atentie !unul din lacuri alimenteaza orasul cu apa fiind si singura sursa de apa a orasului D-nul ceh a pus o turbina si produce energie ,au taiat padurile la greu si si-a plantat tampenia de energie eoliana care stim cu totii ca nu are un randament prea mare ,toata vara a tinut barajele inchise iar raul Barzava care trece prin mijlocul orasului a devenit un mic parau urat mirositor desii legea apelor Ro spune ca luciul apei e al tarii si nu poate fi vandut si ca nimeni nu poate sa dispuna de el dupa bunul plac ,cand l-am intrebat pe unul din consilierii locali cum si-au permis sa vanda lacurile raspunsul a fost ca nu ar fi putut sa faca pe nimeni sa ieie uzina fara lacuri !!!!!!.Resita are cea mai scumpa apa din Romania 6,49 metrul cub ,crede-ti ca a zis cineva gata desii azi din zeci de mii de muncitori ai uzinelor au ramas 800 ai CSR-lui si vreo 600 ai Ucmr-lui care stau in 75%de 2 luni restul vreo 2000 lucram in prestatii servicii ,magazine si nimeni nu zice gata de azi stam in fata primariei si ne cerem drepturile.Orasul ca si intreg judetul traieste pe spatele femeilor plecate la munca in Austria iar saracutii romanasi pun capul in pamant si desi nu au cu ce sa-si omoare timpul nici nu se gandesc sa-si ceara drepturile sau sa-si ia viata in maini.Spuneti-mi cu cine vreti sa facem ceva generatia mea a anilor 60-70 nici struti nu le poti spune iar cei tineri pleaca in proportie de 80%unde vad cu ochii .Ca sa dau in judecata statul imi trebuie timp berechet si bani de asemenea chit ca-i gratis avocatul iar durata unui astfel de proces poate sa fie de ani si ce-i mai frumos daca sunt singura tampita din Romania la care nu-i convine situatiunea...

ile spunea...

EOLIENELE sint incurajate de UE. Ce vijelii au fost in tara asta, merge eoliana nene...100.000 oameni cind la americani se duc putin sa stea acasa de 8 ori mai multi...
E bine sa stai pe net si sa te uiti si la TV. Am cunoscut de curind un tinar preot care atit familiei lui si cit lui insusi si-a impus fara greutate sa nu aiba TV in casa,avea totusi electricitate...
In afara cintaretului restul persoanelor din videoclipul de mai jos or fi oare tare nefericite? Nu par mai imbecilizati decit romanii infometati si dezandajduiti care merg pe strazile oraselor.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dO0ukiIS738
Morala este ca ar trebui sa consumam mai putin si sa zimbim mai des in timp ce gindim mai mult.
Vine zapada si tarile UE iar vad ca vremea se dovedeste a fi mai importanta in anumite momente decit vremurile...

Spirit Liber spunea...

Fii atent, Daniel, si toti ceilalti:
Acum cateva luni am avut o discutie cu o doamna care a muncit cateva zeci de ani in domeniul economic.Aceasta respectabila doamna economist a lucrat si la banca dar si la anumite firme private apoi.Si ce mi-a spus:
La fabrica de ceva produse din metal (unde a lucrat la un moment dat) venea lunar unul, pe care nimeni nu il cunostea, dar care lua niste bani care "ii ieseau" din niste deduceri, si i se facea ca la vreo 30 de milioane!Necunoscut, nu vorbea cu nimeni doar lua acei bani,; acele deduceri fusesera "aduse din condei" nu stiu cum de niste legi votate e scarbele astea din parlament si din guvern!

Spirit Liber spunea...

De multe ori am studiat facturile de toate felurile si TOATE SUNT LA FEL DE NECLARE!!!
Ce e de facut???
In alta ordine de idei la asociatiile de locatari se pretinde un fond de rulment care intra iar in buzunarele (in Oltenia zic eu ca intr-ale lui Giubelan de care am mai scris, un grasun (o grasime din aia nesimtita care atarna ca halcile) care a fost prefect) unor snapani.Acest fond de rulment nu are nicio justificare in facturi pentru ca nu amortizeaza nimic, nu e parte din anumite reparatii sau in plati la imbunatatirea conditiilor din bloc.
Sa va zic si de contractele de telefonie:"zice un anunt asa:
-preturi mai mici, minute mai multe, convorbiri in strainatate".
Intr-o zi mi s-a trezit simtul sa imbunatatesc conditiile pe care mi le oferea telefonia si ma duc la astia la sediu si il innebunesc de cap pe un angajat foarte destept de altfel.Concluzia a fost ca noutatea oferita de ei era si e mai proasta decat conditiile de dinainte, dar asta dupa ce l-am puricat foarte mult.Cred ca i-am pus intrebari cat toti clientii pe cateva zile.

Spirit Liber spunea...

ANRE ca si oficiul brevetelor de inventie si ca toate de altfel sunt in mana masonilor.Ce sa mai vorbim ca am vazut ochiul masonic, simbolul folosit tot de alteratii astia ai intunericului total si definitiv, si pe autobuze la autogara, uite nu mai stiu dar parca se numea"Oblada" sau cam asa.O fi si pe Dacos sau pe astea cu multi calatori; mai uitati-va si voi ca impreuna facem treaba mai multa si mai buna.

Anonim spunea...

NUMAI PRIN ACTIUNE COMUNA REUSIM !
Reglementarile ANRE nu le putem anula decat unindu-ne fortele !
Si-apoi se va vedea cine va sta la RACOARE si la INTUNERIC !
Sunt semnale suficiente !
PACEA CEA ADEVARATA SI GANDURI BUNE SA VA DEA DUMNEZEU !

Anonim spunea...

Tara noastra a fost precum un cal de calarie numai ca acceptam pe oricine nu ne opuneam si nu ridicam privirea din fericire am vazut ca lumea a inceput sa se rascoale ,avem exemplu cel mai bun rosia montana care este cel mai fierbinte subiect in acest moment ma bucur ca nu mai acceptam sa ne calareasca sa ne subjuge si sa ne fure oricine doreste.Vom traversa perioade grele in care nu trebuie sa renuntam sa ne domolim pentru ca ei asta vor sa ne manipuleze cu masmedia am vazut ca mai sunt emisiuni care nus corupte de ex Ora de business, Nasul tv oameni care au curajul sa iasa sisa spuna adevaru precum si Daniel Roxin , oameni care se zbat sa ne ia ceata din privire romanii se maturizeaza de dupa revolutie generatiile care au fost invatate sa priveasca doar inainte in sistemu comunist apun si rasare tineretu care este plin de dorinta ca in tara noastra se poarta si altfel nu pot decat sa le tin pumnii si sa contribuim fiecare cu cat putem pentru ca daca suntem uniti va conta.

Anonim spunea...

In ce priveste situatia cu eolienele nu numai ca ne sunt bagati abuziv costurile de finantare a parcurilor eoliene dar ne si distrugem industria deja existenta de creare a energiei pentru ca ele nu beneficiaza de finantare integrata si nu beneficiaza nici de subventiile "eco"

manion.blogratuit.ro-sunt bine spunea...

EU NU AM PLATIT CERTIFICATELE VERZI SI CPC DIN MARTIE ANUL TRECUT PANA IN ZIUA DE AZI.AM PLATIT DOAR CAT TREBUIE DUPA CONTRACT.