joi, 17 octombrie 2013

Promo film documentar "TRACII - Istorie ascunsă" (video). Trimite mai departe!


În curând lansăm filmul documentar "TRACII, Istorie ascunsă", un film care prin bogăția de informații inedite, probe arheologice și pitorescul imaginilor, avem convingerea că va crea o emoție puternică și va fi un prim pas important care poate să ducă, de ce nu, la rescrierea istoriei antice a Europei.

Filmul va proba faptul că neamurile tracice aveau o cultură avansată și înfloritoare și că au avut o influență extraordinară asupra celorlalte culturi ale antichității. Lumea greacă a preluat foarte multe elemente de mitologie de la traci, în timp ce Imperiul Roman a ajuns să fie condus, la un moment dat, de împărați de origine traco-geto-dacică.

Documentarul va fi lansat în mod oficial vineri, 08 noiembrie, la Muzeul Național al Țăranului Român, în cadrul Festivalului "Adevărul despre daci", ediția I, apoi va fi lansat pe Nașul Tv în data de 15 noiembrie, de la ora 22:00. În luna decembrie se va organiza o lansare și în trei orașe din Bulgaria.

Vom reveni cu mai multe detalii...

Felicitări pentru specialistul nostru de la grafică și montaj, Gabriel Vasilescu, care a făcut din nou o treabă foarte bună!

Filmul este realizat în parteneriat cu Nașul Tv (http://www.nasul.tv/)

Daniel Roxin

24 de comentarii:

Suflet de Dac spunea...

Foarte frumos...ma bucur pentru ce ai realizat,Daniel.Sa fie de folos la cat mai multi oameni...
Sa faci si la Campeni,un reportaj emotionant care sa atinga Sufletele tuturor.Bafta!

Anonim spunea...

excelent, ar fi bine sa aibe si subtitule in engleza

Anonim spunea...

Doamne ajută!multumim pt tot,Time

Anonim spunea...

Ok. Abia astept.

regards,
Dinu C. Linta

Lucian Stoica spunea...

Lucian Stoica ... traducerea in
Engleza ar fi minunata in absolut toate filmele pe care le realizezi.

Anonim spunea...

Felicitari si asteptam cu interes. Si toutusi, informatiile de ce natura sunt, descoperite prin cercetare de teren asa cum promiteati ca faceti, sau tot prin cercetare de informatii mai putin accesibile/interpretari etc?

issabela spunea...

superb! sunt de parere ca ar trebui sa aibe optiuni in diferite limbi: engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, etc. Felicitari realizatorilor si mult succes in continuare.

Razvan Popa spunea...

Excelent. Felicitari! Sper sa il putem cumpara cat mai repede. Numai bine!

Anonim spunea...

Dane, pune pe site si istoria ''cuiului dacic''care a fost descoperit la noi intr-o veche vatra dacica a unui fierar si avea o puritate de 99,99%, nu era ruginit si nici nu se poate obtine o asemenea puritate de fier decat in conditii speciale de laborator sau in Spatiu.Interesant ca nimeni nu zice nimic de asemenea descoperiri.

Gilda spunea...

Neaparat trebuie sa adaugati si subtitrari in Engleza, Franceza, Germana,Italiana, Chineza si de ce nu chiar si in Japoneza. Trebuie sa afle toata lumea despre istoria noastra. Felicitari Daniel si restul echipei! De-abia astept sa vad tot documentarul.

Daniel Roxin spunea...

Multumim pentru mesaje si sustinere!

Zmirc spunea...

Super! Formidabil!
Trebuie neaparat sa aiba si subtitrare in alte limbi, dar mai ales in engleza.
Succes!!!

Anonim spunea...

Felicitari !
Eu si familia mea suntem impresionati de ceea ce faceti.
Inima noastra e una.
Malus Dacus

Anonim spunea...

Pentru anonimul. era cuiul lui pepelea!

dacofilius spunea...

Toate filmle documentare despre daci, trebuie sa ajunga il fiecare comunitate de romani din afara granitelor. Copiii romanilor pribegiti trebuie sa stie care le sunt radacinile. Felicitari pentru tot efortul de a recupera istoria nespusa. As avea mai multa bucurie daca as sti ca tineti legatura si cu dl. napoleon Savescu, ca participati cu asemenea adevaruri tulburatoare si la congresele de dacologie ( de care istoricii actuali fug ca dracu´ de tamaie!), ca acest nou film documentar va fi prezentat si la congresele organizate in America de dl. Savescu.
Trebuie ca sa sesmulga din radacini toata minciuna cu care am fost intoxicati din copilarie.

Anonim spunea...

Felicitari astept cu nerabdare filmul

Anonim spunea...

Felicitari !
Eu si familia mea suntem impresionati de ceea ce faceti. Politrucii actuali( urmasii fostilor)se cred inca pe timpul emanatiei FSN. Sunt mai mai priceputi in scenarita decat in condus destinele neamului.
Inima noastra este cu voi.

Anonim spunea...

Să fie într-un ceas bun!

Gerula spunea...

Extraordinara imaginea cu Regele Decebal si acel fulger , parca spune : "nu aveti ce cauta in tara noastra , noi suntem frati cu tunetul si fulgerul" . Se va gasii si pe DVD ?

Anonim spunea...

Mai multe obiecte dacice, între care o sabie şi o spadă, au fost descoperite de un bărbat în zona localităţilor Ursici şi Romoşel, situate în apropierea Munţilor Orăştiei, piesele fiind predate muzeului din Deva unde vor fi expuse după ce vor fi restaurate.

http://www.romaniatv.net/inedit-obiecte-dacice-descoperite-de-un-barbat-donate-muzeului-din-deva_103654.html

Daniel Roxin spunea...

Multumesc, anonom, pentru link. Gerula, filmul va putea fi desdcarcat gratuit din noiembrie...

eugen-anton cincu spunea...

Felicitări, să sperăm că va reusi să trezească constiinţele!

Daniel Roxin spunea...

Multumesc!

Viorel Florian spunea...

TRACII - "ISTORIE ASCUNSA ". Daca este asa, atunci ea trebuie scoasa la iveala. Si prin ce faceti Dvs. stimate domn Daniel Roxin, munca Dvs.si a colaboratorilor Dvs. contribuie in acest scop. Contribuiti la scoaterea la lumina a adevarului istoric, care se pare ca in ziua de azi unora nu le prea place si tin sa ascunda acest adevar.Nu stiu daca aveti in proect sa tineti contact cu tarile de azi care in trecutul indepartat teritoriul lor facea parte din stapanirea stramosilor comuni- tracii. Consider ca ar fi benefic pentru toti sa fie o preocupare continua de redesteptare, de trezirea constintei ca trecutul nostru a fost candva comun, avem acelas stramos vestit, viteaz si civilizat, tracii. Daca aceasta idee ar prinde si ar fi imbratisata si simpatizata de cei amintiti, cred ca ar benefica si ar duce la strangerea legaturilor de pretenie, legaturi economice, culturale, si de ce nu; de fratie...