luni, 14 octombrie 2013

România e campioană europeană la minifotbal


Echipa naționlă a României a cucerit, pentru a patra oară la rând, titlul continental.

Dacă în versiunea pe teren normal a fotbalului, tricolorii se zbat într-o oarecare mediocritate în ultimii ani, la minifotbal - România face legea.

Echipa națională era principala favorită a turneului final din Creta, iar românii și-au respectat statutul.

După ce au învins Slovenia și Polonia în grupe, cedând în ultimul meci, cu același scor, în fața Croației, românii au învins apoi, pe rând, Slovacia (1-0) și Anglia (2-0), înainte de a trece în semifinale de Germania (2-1, după executarea loviturilor de departajare).

În ultimul act, aseară, tricolorii au răzbunat eșecul cu Croația și au ridicat trofeul, după ce au câștigat cu 2-0.

Românii au în palmares și alte trei succese la  miniEURO (Bratislava/Slovacia 2010, Tulcea/România 2011 şi Chişinău/Moldova 2012).

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/photos/tricolorii-au-cucerit-patru-titluri-europene-consecutive-la-photo-073024366--spt.html

2 comentarii:

Spirit Liber spunea...

E bun orice lucru care ne face tara sa se vada asa cum e cu adevarat.

Dan spunea...

Este de apreciat ca jucatorii ce au adus acest trofeu pentru a 4-a oara consecutiv in tara practica acest sport de placere si prin bunavointa sponsorilor locali. Din partea federatiei nu primesc absolut nimic, dar lupta pe terenul de minifotbal pana la ultima picatura de energie. Asta inseamna spirit si patriotism, nu sa te rogi de unii si de altii sa se lase batuti...