sâmbătă, 19 octombrie 2013

Și canadienii se opun gazelor de șist! Confruntari violente in Canada intre politie si opozantii exploatarii gazelor de sist


Cel putin 40 de manifestanti impotriva exploatarii gazelor de sist de pe coasta atlantica a Canadei au fost arestate dupa ce acestia au incendiat 5 masini ale Jandarmeriei Regale si au taiat copaci pentru a impiedica circulatia camioanelor societatii SNW, relateaza Mediafax.

Politia a transmis ca a actionat pentru a pune in aplicare un ordin judecatoresc care viza inlaturarea barajelor ridicate de luna trecuta pe un drum in apropiere de satul Rexton, in estul New Brunswick.

Opozantii, printre care se afla si amerindieni Elsipogtog, au impiedicat o companie gazifera canadiana, SNW Resources, sa efectueze teste seismice in zone care ar fi bogate in hidrocarburi.

Opozantii au taiat mai multi copaci pentru a impiedica circulatia camioanelor societatii SNW, conform imaginilor transmise de televiziunile locale.

Acestia ar putea fi acuzati de agresiuni, intimidare, amenintari, infractiuni legate de arme de foc si incalcarea unui ordin judecatoresc.

Lucrarile de prospectie gazifera au inceput de cateva luni la New Brunswick (provincie de pe coasta atlantica) pentru a exploata gazul de sist, o hidrocarbura neconventionala a carei exploatare a crescut exponential in ultimii ani in America de Nord.

Sursa: http://www.nasul.tv/2013/10/18/confruntari-violente-in-canada-intre-politie-si-opozantii-exploatarii-gazelor-de-sist/

4 comentarii:

Sandrin D. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
D. Pavel spunea...

Ceea ce se intimpla in Canada – putina lume stie – este un bun exemplu; vezi:
http://rt.com/news/canadian-fracking-protest-erupts-violence-333/

Exloararile prin fracturare NU se desfasoara in zonele locuite de europizi, ci in cele locuite de INUITI (prima populatie a Canadei). Acestia au fost fortati de anglo-saxoni spre zonele nordice, periferice ale Canadei ca sa nu-I lase sa se inmulteasca prea mult!!!

De citiva ani tavalugul gazelor de sist a venit si asupra acestor nefericiti, iar, ca urmare a protestelor corecte ale INUITILOR guvernul Canadian a actionat in forta! De ce? Pentru ca Guvernul LACUSTELOR MONDIALE al Canadei NU este interesat de cei care acum citeva secole i-au primit cu bratele deschise pe anglo-saxoni si deci, pot fi decimati!

Tot “INUITI” sintem si noi considerati de LACUSTELE MONDIALE si prin urmare NU contam in viziunea lor! Problema mare este ca NU contam nici in ochiul (nu stiu cu care din doi vede!) “presedintelui”!

Asa stau lucrurile si prin urmare TREBUIE sa ne aparam singuri asa cum o fac si INUITII din Canada! Tovarase “presedinte”! Matale cite generatii de romani ai in spate? Tot o tii cu scutul anti-racheta! Dar oare scutul este doar pentru Romania? NU este el – scutul – si pentru UE caruia din nou – pe riscul nostrum, al tuturor romanilor – ii aparm CURUL? Adica spui mata ca noi trebuie sa dam MOCA sute de miliarde de dolari LACUSTELOR MONDIALE de la Chevron si Exxon pentru un c…t de scut care in primul rind ne pune in primejdie pe noi, toti romanii! Asta este tradare de tara tovarase presedinte si se va pedepsi cu TEAPA lui Vlad Tepes!

Vreau sa stiti ca clipul de mai sus a fost realizat de un INUIT, in timp ce jurnalistii / reporterii canadieni au fost pur si simplu fugariti de fortele speciale canadiene!

PS. Noi NU sintem INUITI! Noi avem peste 7500 de ani de civilizatie tovarase presedinte! (v. Civilizatia Cucuteni)….pe unde erau stramosii matale macar acum citeva generatii?

Anonim spunea...

Informatie falsa sau nu ,astea sunt bune exemple ,idei .Nu ca nu am avea idei ...va dati seama ? si totul pentru o conducta .Bravo lor !
( ca asa incepe totul ,azi o conducta ,maine o cianura ...)
Preventia e mai buna decat cura .

Sandrin D. spunea...

Imi cer scuze Daniel... Ai avut dreptate, acest conflict este real aici in Canada.... Confuzia a cost de partea mea. Ambele comentarii ale mele au fost sterse, de aici si de pe facebook.